Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

18 hours ago, haveaniceday said:

Ti meni nisi, al napisao sam ko sam pre 20 postova jos.

Ja nisam video majke mi. Ali bih probao da pogodim na osnovu pisanija :)
Moj stari drugar Mladja? :)

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

5 hours ago, fsa said:

Jes americka spoljna politika cesto zlocinacka poslednjih 30 godina, al ne vidim kakve to veze ima sa sljamom kakva je kina?
Pogledaj sta kinezi rade sopstvenim gradjanima pa razmisli sta bi tek radili drugima  da mogu..... al hvala bogu ima te Amerike pa ne mogu nista.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, haveaniceday рече

Jes americka spoljna politika cesto zlocinacka poslednjih 30 godina, al ne vidim kakve to veze ima sa sljamom kakva je kina?
Pogledaj sta kinezi rade sopstvenim gradjanima pa razmisli sta bi tek radili drugima  da mogu..... al hvala bogu ima te Amerike pa ne mogu nista.

Ма не раде они ништа, само стрпају милионче у логор...

M.DW.COM

Više od milion Ujgura strpano je u kineske logore za prevaspitavanje u kineskoj...

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, haveaniceday said:

Samo poslednjih 30 godina? Traje to mnogo duže... bar 70 godina. U tom periodu vodili su desetine ratova i pobili milone ljudi širom sveta, većinom civilno stanovništvo. Uostalom, osetili smo to i na svojoj koži. Noam Čomski ni malo ne preteruje kada kaže "US is world's biggest terrorist". Da li ti je poznato u koliko vojnih sukoba i građanskih ratova su SADA direktno ili posredno umešani?

Naravno da stvari nisu crno-bele i da je vlast u Kini daleko od idealne, posebno ona do osamdesetih godina prošlog veka, ali tvrdnja da je "kineska vlast najgore zlo na ovom svetu" pored ovakve Amerike je smešna. Po to logici je onda i Staljin tj. sovjetska vlast najgore zlo tog doba, gore i od Hitlera tj. fašističke Nemačke. 

Подели на овим сајтовима

14 minutes ago, fsa said:

Samo poslednjih 30 godina? Traje to mnogo duže... bar 70 godina. U tom periodu vodili su desetine ratova i pobili milone ljudi širom sveta, većinom civilno stanovništvo. Uostalom, osetili smo to i na svojoj koži.

OD 1945 na ovamo imao si ekspanziju komunista koji su finasirali revolucionare sirom sveta. Amerika je odgovorila na to, i branikla svet od komunistickog zla. Ako ti mislis da je to nesto lose i volis komuniste - super. Meni bas nisu dragi, i zahvalan sam amerikancima sto su sprecili sirenje sovjeta i komunistickog zla.

Nazalost kada su sovjeti pukli ostao je veliki vakum u moci i dobro podmazana vojno spijunska masinerija i poslednjih 30-tak godina neki to iskorsicavaju, sto  i jeste forma terirozima po mom misljenju, ali sam siguran da bi u odsustvu amerikanaca kinezi, ili sovjeti pre njih pravili mnogo vece zlocine, sa tim sto me raduje da se Americki narod osvestio po pitanju zlih dela koje njihova drzava cini van njihove zemlje, pa polako biraju politicari koji hoce to da zaustave to jest smanje.

A noam chomsky i ostali komunjarski seratori me ne zanimaju ni malo. Za mene komunisti nisu ljudi.

Подели на овим сајтовима

@Juanito 

Ima i ovakvih članaka:

https://www.logicno.com/vijesti/istina-ili-mit-xinjiang-ujgursko-pitanje-i-koncentracioni-logori-u-kini.html

https://www.logicno.com/politika/reuters-kina-milijune-muslimana-drzi-u-tajnim-koncentracijskim-logorima.html

https://www.logicno.com/politika/ujgurski-teroristi-u-cionizmu-vide-model-za-njihovu-domovinu-i-borbu-protiv-kine.html

Iskren da budem, ne verujem u objektivnost većine zapadnih medija i političara kada je reč o Kini. Činjenica je da je deo Ujgura naklonjen radikalnom islamu i da su vršili i vrše terorističke napade u Kini. Kina pokušava da se sa tim zlom izbori kako zna i ume. Trenutno se par desetina hiljada najradikalnijih Ujgura bori u Siriji i obučava svoju decu da sutra to isto čine u Kini

untitled33334.png?itok=CaxXGWjJ

Uygurs.jpg

Al%2BQaeda%2BWing%2BUighur%2BJihadist%2BGroup%2BTurkistan%2BIslamic%2BParty%2B%2528TIP%2529%2BChild%2BSoldiers%2BIn%2BSyria%2B1.jpg

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, fsa said:

@Juanito

Iskren da budem, ne verujem u objektivnost većine zapadnih medija i političara kada je reč o Kini. Činjenica je da je deo Ujgura naklonjen radikalnom islamu i da su vršili i vrše terorističke napade u Kini. Kina pokušava da se sa tim zlom izbori kako zna i ume. Trenutno se par desetina hiljada najradikalnijih Ujgura bori u Siriji i obučava svoju decu da sutra to isto čine u Kini

Znaci da se razumemo ovako, verujes komunistima koji imaju dozivotnog predsednika ko mi tita vise nego zapadnjacima, i smatras da kina ne pravi gluposti vec samo ubija dzihadiste, ali amerika kada amerika ubija dzihadiste to je terorizam?

Vi ste meni fenomen........

Подели на овим сајтовима

@haveaniceday 

Ne, nismo se razumeli. Ne verujem ja na reč kineskim komunistima, ali mnogo manje razloga imam da verujem u dobre namere većine zapadnih vlada i u objektivnost medija pod njihovom kontrolom. Koliko naivan i neobavešten neko treba da bude pa da veruje da su imperijalisti i njihovi pijuni zaista zabrinuti za stanje sloboda i ljudskih prava u drugim državama? Njih zanima jedino lični interes, tj. vojni, ekonomski i politički primat u svetu. Do sada su podržavali i podržaće svaki terorizam i svako zlo ukoliko ne pogađa njih direktno a uz to slabi njihove protivnike. Ne zanima njih kakav je neko, već jedino to da li je s njima ili protiv njih, da li je njihov sluga ili suparnik. Nedemokratski politički sistemi i njihovi zločini postaju američki "problem" samo ako se usude da se suprotstave američkoj hegemoniji. Tako imamo da Amerika ubija džihadiste koje ne može da iskoristi za ostvarenje svojih ciljeva, ali zato druge naoružava, obučava i finansira kako bi se borili protiv vlada i naroda koje još uvek nisu uspeli da podjarme... protiv nekih komunističkih režima i diktatora se bore a druge podržavaju i pomažu njihov opstanak... nekad demokratski izabrane vlasti smatraju legitimnim, a nekad sve čine da ih svrgnu... itd.

Подели на овим сајтовима

On 7.6.2020. at 20:47, haveaniceday рече

Cuj, Indija i Banglades imaju PORAST ZARAZENIH, i to nekako znaci da Vietnam i Taiwan ne prolaze dobro zbog klime. Siguran sam da su u pitanju odlicni zdrastveni sistemi, socijalno distanciranje i lockdwon.

Ne, nego ti tvrdiš da su Vijetnam i Tajvan dobro prošli zbog klime, visoke temperature i vlažnosti...a ja te onda pitam zašto isto to nije slučaj sa Indijom, Bangladešom, Singapurom, trenutno Meksikom, Sjevernim Brazilom itd...ako je samo do klime..Ali biće da nije do klime nego i do drugih aspekata. 

Pa sta znam, ko bi pomislio da kina oce da spijunira nekog. Suludo...ja mislim da su kineske kompanije totalno od poverenja, treba im dati da instaliraju kompletnu komunikacionu strukturu svuda u svetu. Kad su pa komunisti i diktatori radili nesto lose?

Ma neka se odnose s njima kako hoće, samo navodim kako je smješno da vodiš nekonvencionlni rat s njima, a onda ih optužuješ kako ti nisu pružili valjane informacije u vezi samog virusa, o kome već sami tvoji službenici obavještajnih službi, i zilioni laboratorija koji se bave istraživanjem tog virusa znaju sve živo. 

Pa i nisu cekali. Tramp je odmah krenuo da zabrani vazdusni saobracaj sa kinom, al su ga napali kako je rasista, pa nije mogao da uradi nista vise. A on covek za razliku od ovih tvojih Kineza nece da salje vojsku i policiju da vari ljudima vrata kuce da ne mogu da izlaze i da ih otima iz kuca i salje u kampove.

Uh jadan Tramp...Stvarno treba da vjerujem da je ustuknuo pred javnošću jer su ga napali zbog zatvaranja vazdušnog saobraćaja s Kinom...Kako da ne. Pogotovo ako je to država s kojom vodiš trgovinski, sajber i tehnološki rat i u svojim izvještajima je označavaš kao nadolazeću prijetnju, i onda ti mukanje nekih tamo ljevičara predstavlja problem da primjeniš ostale mjere u suzbijanju epidemije. Uh kako je slobodna i nezavisna ta Amerika...i to jedina država koja bi imala problem sa svojom javnošću zbog zatvaranja granice jedne države koju manje više većina njenih građana i ne doživljava pozitivno. Ok, ne treba meni da pričaš..Tramp je radio sve onako kako misli da je ispravno, i bolio ga handrak za javnošću, ali ne predstavljaj kompletnu sliku kao da se jadničak malo mučio zbog reakcije javnosti, pa su im ispali Kinezi krivi za greške i propuste. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, haveaniceday рече

Da upotrebim logiku...gledam šta amerikanci ne rade svoji građanima, i to me navodi da .....neće to raditi ni drugima u svijetu....Ček, ček, jako se ustručavaju da izvedu vojsku na sopstvene ulice..ali zato izvesti vojsku na drugu zemlju..no frks. 

Ovo je najveći i najgluplji argument koji se koristi da bi se pravdala SAD. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, fsa рече

То су остаци вируса. PCR тест може да да позитиван резултат много дуже него што је вирус активан и заразан. Кад би се PCR рутински радио за друге инфекције, вероватно бисмо нон стоп били позитивни на свашта нешто. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...