Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

7 hours ago, GeniusAtWork said:

Што, ако имају правни основ,  имају пуно право да траже. Колико видим, наведени су конкретни чланови Устава за које сматрају да су прекршени.

Tako je... i ne razumem šta je @dragisa tu video kao napad na patrijarha... lepo i uljudno ga mole da nešto traži od državne vlasti... međutim...

Ја наравно нисам правник, али читајући данима оне који то јесу јасно ми је да је Устав дебело прекршен око већине ствари које се дешавају у овој земљи у задњих пар недеља. Почевши од увођења ванредног стања, забрана кретања старијима, полицијског часа и тако даље.

Ja jesam pravnik i ne vidim da je nešto debelo prekršen Ustav... više su formalnosti tipa fali im dve (pametne) rečenice u obrazloženju i odluku o policijskom času potpiše Stefanović, a ne Brnabićka i Vučić... kao i pitanja celishodnosti (zabrana kretanja starijima), gde im je u nekom postupku dovoljno da izvuku neke preporuke epidemiologa i da to bude to...

Ono što je meni zanimljivo u vezi sa ovom peticijom je što valjda i do sada stariji od 65 nisu mogli na liturgiju, pa malo izgleda da su se potpisnici setili da je to problem tek kad je po njima udarilo... a dodatno mi je zanimljivo i to što su mahom ljudi koji su za "jaku državu", koja treba da štiti "državne i društvene interese" nevezano od individualnih prava... tj. za to su kada nisu njihova individualna prava ugrožena...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Avocado рече

ne razumem šta je @dragisa tu video kao napad na patrijarha.

avokado, nismo od juče, zna se kako oni pišu i "umoljavaju"... samo neko ko ne prat stvari u crkvi bi rezonovao ovako dobronamerno kao ti. to je taj podli manir... prvi su kad treba da odvoje narod od Crkve i grade paralelne strukture a kad got treba oni... "umoljavaju". gospodo jeste se izopštili, jeste, aj prošetajte.

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

Restrikcije u Nemačkoj počinju da usporavaju širenje virusa

Restrikcije u Nemačkoj počinju da usporavaju širenje virusa

Restriktivne mere u Nemačkoj počinju da usporavaju širenje novog koronavirusa, ocenio je danas predsednik Instituta za suzbijanje i prevenciju bolesti "Robert Koh", prenela je agencija AFP.

"Primećujemo da se usporava širenje virusa... vidimo da to deluje", rekao je Lotar Viler novinarima, naglasivši da je neophodno da se "zadrže" uvedena ograničenja.

"Od pre nekoliko dana, jedan nosilac virusa u proseku ne zarazi više od još jedne osobe",  rekao je on i dodao da se taj "stepen reprodukcije" izgleda stabilizovao. Prethodnih nedelja je u proseku jedna zaražena osoba inficirala pet do sedam ljudi.

"Ukoliko se ta stopa spusti ispod jedan i bude jasno da jedna zaražena osoba ;u proseku zarazi manje od jedne osobe, onda će epidemija polako da prestane što je cilj", rekao je on.

Izrazio je nadu da će se dostići taj nivo u danima koji dolaze i zato je nephodno zadržati restrikcije.

Nemačka nije uvela strogu izolaciju kao Francuska ili Italija, ali zatvorene su sve škole i većina prodavnica.

Svi građani su pozvani da ostanu kod kuće kad god je to moguće, i zabranjeno je okupljanje više od dve osobe na javnom mestu bar do 19. aprila.

Stanovništvo treba više nego ikad da poštuje restrikcije, kao i propise o higijeni i fizičkom distanciranju, rekao je šef Instituta.

On je rekao da nošenje tekstilnih maske može da smanji rizik od zaražavanja drugih osoba, a da osoba koja nosi takvu masku nije time zaštićena.

Po zvaničnom bilansu Instituta, u Nemačkoj je 79.696 zaraženih korona virusom i 1.017 umrlih.

Direktor Instituta "Robert Koh" je upozorio da će broj umrlih rasti i rekao da smatra da je taj broj veći nego što je zabeleženo.

Agencija AP prenosi da je rekao da je razlog zbog kojeg je broj umrlih možda veći nego što se misli, to što kada se radi obdukcija, virus više ne može da se detektuje.

Nemačka po stopi smrtnosti od korona virusa stoji bolje od drugih evropskih država.

http://rs.n1info.com/Zdravlje/a585170/Restriktivne-mere-u-Nemackoj-usporavaju-sirenje-koronavirusa.html

• Свиђа ми се 1

Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23

In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen.

Подели на овим сајтовима

On 4/2/2020 at 3:28 PM, Н И Н Е said:

Zayron, прошао је 1. април. ?

No, zato je Grčki Sinod Jeladske Pravoslavne Crkve iskoristio 1. april  za videokonferenciju na kojoj je donio sljedeću odluku, ja prvo nisam htio vjerovat da je vijest ozbiljna, mislio sam da je to opet nekakva prvoaprilska šala:

CERKVARIUM.ORG

➤ Терміново: Елладська церква перенесла святкування Великодня на 26-27 травня ➤ інтернет-видавництво Церкваріум

RISU.ORG.UA

Постоянный Священный Синод Элладской Церкви, который проводился вне планово 1 апреля в режиме телеконференции, решил перенести празднование Пасхи на...

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, dragisa рече

slušaj maloumniče jedan, taj legion idi leči kod doktora ili kod duhovnika, a to busanje i junačenje da ćešt ti nešto mene...batali. aj marš sad kod otačastvenika zavetnika i ostalih čvorovića.

Taman imam vremena da tebi i onom subotaru lupam minuse dok vas ne anuliram...

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Ivan Marković рече

Samo da znaš da postoji besplatna psihološka podrška i tokom vanrednog stanja... ?

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Ivan Marković рече

ne brigaj vjero prađedo'ska eno pravoslavni molitvenik lupa minusa po vascjelom intranetu... spašena si lozo pravovjernih stado malo (prim.aut.: ali zlo)

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Ivan Marković рече

Znam. Upravo ti je pružam. Besplatno. 

Dekompenzovao si se, burazeru, potpuno. Rascvetao. Gasi to sokoćalo dok si bar još delimično u realnosti. ;) 

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Desiderius Erasmus рече

Dekompenzovao si se, burazeru, potpuno. Rascvetao. Gasi to sokoćalo dok si bar još delimično u realnosti. ;) 

Ne lupaj. I ne imitiraj padra. Budi originalan. A ja ću da ugasim sokoćalo kada ti budeš u minusu sa lajkićima. 

Подели на овим сајтовима

• Свиђа ми се 1

Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23

In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen.

Подели на овим сајтовима

2 hours ago, Avocado said:

Može bilo ko...

Naravno da su kondenzacijski tragovi, to znamo....nego me interesuje zasto ih cas ima , cas nema???

nemoj da mi kopiras vikipediju nego objasni ovaj snimak, kako je to Rakic radio da bude razumljiv, posto se trtis kao ekspert )))

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Desiderius Erasmus рече
пре 7 минута, Ivan Marković рече

A ja ću da ugasim sokoćalo kada ti budeš u minusu sa lajkićima. 

:))

:krstix::uraaaaaa::krstix:

Подели на овим сајтовима

90950832_10223386754006203_2103471876872339456_o.thumb.jpg.31e8ebdf1a6f23f5ed98704f4915ea4f.jpg

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...