Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 3 минута, Срђан Шијакињић рече

Па чекај, не мисли нико ваљда да ће ико да нареди забрану изсласка из куће 24 дневно на две недеље? Ја подразумевам да ће бити забрањено кретање сем до продавнице, апотеке, лекара и евентуално још понешто. Све друго је неизводљиво и у теорији. Ми немамо капацитет да свима доставимо храну и лекове за почетак.

Ako je tako to je onda Španski i Italijanski scenario...ali ga onda nazivaju pogrešno policijski čas. Policijski čas je kad ne smiješ ni zbog čega biti napolju pa ni zbog namirnica niti lijekova. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

"Flattening the curve"

Grafik koji ste svi već videli. Mene sada interesuje: Da li neko zna koliki je kapacitet zdravstvenog sistema u Srbiji?

Na kom se nivou se nalazi ova isprekidana crtica u našoj zemlji (koliko nisko ili visoko)?

Mislim da je ovo ključno pitanje za razumevanje kakve stvarne mere su potrebne u Srbiji. Dosta ljudi preispituje trenutne mere i misli da su previše oštre (i ako mišljenje obično dolazi ne iz objektivnog sagledavanja stvari već iz činjenice da im je dosadno kući i sličnih stvari) a smatram da bi nam pravi pogled na ovaj grafik primenjen u Srbiji dao odgovor."

"Ljiljana Lukic Teško da iko može da ti da precizan odgovor. Radi se o vrlo kopleksnom pitanju za ovu epidemiju.Nije bitan samo broj bolesničkih kreveta, broj respiratora, kadar, organizacija. Oni sada kupuju respiratore, to je ok, ali gde da ih staviš, moraš imati priključke za kiseonik,(cevi ), moraš imati dovoljno dr i tehn.za 24h monitoring.Moraš imati i dovljno obučenih na primarnom nivou sa adekvatnom zaštitnom opremom da vrše trijažu, pitanje prevoza, pitanje konakata i njihova izolacija, dostupnost testovima.itd. Sa druge strane ispražnjene hirurške, ortopetske i sl.klinike, primaju samo hitne povrede, a skoro prazne. A ovde nemaš dovoljan broj pulmologa,anesteziologa i spec,urgente,infektologa da pokriju sve na respiratorima.Ovo je samo ukratko,Problem je vrlo komleksan.Kina je to sprovela tako što je skupila sve koji su se borili sa Sarsom i Mersom, i napravili 2 nove bolnice samo za koronu."
Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, GeniusAtWork рече

- Ниједна, али буквално ниједна држава на планети није увела полицијски час. Пол. час подразумева забрану изласка свима осим војске и полиције и радника са посебном дозволом. Све државе дозвољавају кретање свим својим грађанима, али под одређеним условима који зависе од државе до државе и колико је конкретна држава погођена свим овим.

погледај молим те одговор претходни.

пре 6 минута, GeniusAtWork рече

Не знам да ли си одгледао онај перформанс данас у три. Да ли неко са пола грама мозга треба оним људима да верује нешто више, кад истовремено причају да код нас "ситуација и није тако лоша" (изјавили и Кон и Вучић, и јуче и данас), а истовремено шире панику да смо на прагу Италије и Шпаније. Са 23 мртва укупно од почетка. Шаљу СМС поруке људима ноћу да не излазе. Шта значи оно демонстративно устајање са конференције? Шта је ово, вртић па се дечица мало наљутила? Издиру се на људе јер шатро не поштују прописе, а љубе стражњицу човеку најодговорнијем за оволики број заражених и умрлих јер је крио заражене да би скупљао потписе и држао митинге. И пуштао људе да долазе из заражених подручја без икакве контроле и карантина.

Можемо дискутовати о наступу, али то ми је све искрено споредно. Просто је чињеница и једно и друго - реално није лоше, али да останеш само на томе, а не поменеш да смо у ризику Италије и Шпаније, један део добар део људи би се понашао ко зна како. Хиљаде људи је кршило мере до сада, хиљаде. Што се тиче КЗН, то су лекари, нису политичари ни стручњаци за кризно комуницирање, раде свој посао по цео дан, налазе се у сред нечега што се дешава једном у ко зна колико генерација, вероватно нису баш 100% сигурни шта треба да се ради и наравно да ће имати разне гафове. Уопште не очекујем ништа специјално. Гледам бројеве, поредим, гледам шта смо увели од мера, поредим - и све то уопште ми се не чини лошим. Да л ми се свиђа како се обраћа Стевановић или шта прича Кон да ли је држава послушала струку, потпуно споредно.

Немам утисак да му ико љуби задњицу. Немам доказ ни да је крио неко заражене. Исто тако сам чуо да су Кинези крили заражене због конгреса КП, да су Иранци крили заражене због избора, да су Шпанци крили заражене због туристичке сезоне у Валенсији, па сам онда видео да је Трамп ово до скоро звао грипом и да САД ништа малтене није предузела да се спреми за ово иако су већ у јануару морали да знају да ово долази код њих јер имају нпр. - само један фактор - 300.000 Кинеза који студирају у САД. Итд. итд. И после свега шта да очекујем од Вучића и Србије? Ево шта ће мени бити критеријуми на крају - број умрлих, број људи у тешком стању, кад се подвуче црта, па упореди са државама око нас. 

пре 16 минута, GeniusAtWork рече

П.С. А уопште и да не потежемо причу колико је Устав прекршен од почетка свега овога и да је држава постала буквално један човек. Била је то и до сада, али сада је

Прекршен, у реду. Не знам шта им је то требало кад би и у Скупштини то исто изгласали.

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Justin Waters рече

Ako je tako to je onda Španski i Italijanski scenario...ali ga onda nazivaju pogrešno policijski čas. Policijski čas je kad ne smiješ ni zbog čega biti napolju pa ni zbog namirnica niti lijekova. 

Ма ја бих први рекао да је потпуна лудост забранити људима да излазе да купе храну и лекове, то стварно нема нигде. Људи би буквално умирали од глади, нема шта... Кад се прича о том итало-шпанском сценарију ја разумем да се мисли на ситуацију да имаш преплављене болнице и да људи умиру масовно јер не могу сви да добију негу. 

"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Срђан Шијакињић рече

Ма ја бих први рекао да је потпуна лудост забранити људима да излазе да купе храну и лекове, то стварно нема нигде. Људи би буквално умирали од глади, нема шта... Кад се прича о том итало-шпанском сценарију ја разумем да се мисли на ситуацију да имаш преплављене болнице и да људи умиру масовно јер не могу сви да добију негу. 

Ajd znaćemo uskoro kad donesu odluku, šta to podrazumeva 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Срђан Шијакињић рече

Исто тако сам чуо да су Кинези крили заражене због конгреса КП, да су Иранци крили заражене због избора, да су

Jesi dobro proverio ovo oko kongresa, odgođen je i još par važnih političkih skupova. 

Isto tako i za Iran, jesi proverio? 

Подели на овим сајтовима

Danas je najgori dan do sad u SAD. 

Screenshot_20200401_005616.jpg

Подели на овим сајтовима

WWW.POLITIKA.RS

МАУНТ ВЕРНОН - Када је коронавирус почео да се шири државом Вашингтон почетком марта, управа хора „Скагит...

Подели на овим сајтовима

пре 42 минута, Justin Waters рече

Jesi dobro proverio ovo oko kongresa, odgođen je i još par važnih političkih skupova. 

Isto tako i za Iran, jesi proverio? 

Нисам посебно проверавао, прочитао у Би Би Сију/Си ен ену или тако нешто. Значи није информер био, али не бих се заклео ништа. Колико се сећам велики конгрес КП је отказан, први пут после дуго година ваљда, али је у јануару био неки локални конгрес у Хебеију, али масован. И онај покушај обарања Гинисовог рекорда на неком фестивалу хране. Зато рекох да сам чуо, не тврдим :) За Иран се стварно поклопило са изборима, да су тек после њих почеле да сипају информације. 

Подели на овим сајтовима

Danski dnevnik razbjesnio Kinu. Na njenu zastavu nacrtao viruse umjesto zvijezda

Dánský deník rozčílil Čínu. Na její vlajku nakreslil viry místo hvězd 

https://tinyurl.com/rzz2ygc 

Подели на овим сајтовима

Las Vegas

Nakon što je prihvatilište za beskućnike zatvoreno, dok se pronađe drugu smještaj, omogućen im je udoban boravak na gradskom parkingu. 

824e03f1-5819-4660-90f0-e7a97c84a988.jpg

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...