Tumaralo. Написано Јануар 23, 2020 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2020 Humanity Has Killed 83% of All Wild Mammals and Half of All Plants: Study WWW.GLOBALCITIZEN.ORG Of all the birds left in the world, 70% are poultry chickens and other farmed birds. Inače, uopšte se nismo osvrnuli na ove implikacije... Postoje veoma ozbiljni enviromental, ekonomski, socijalni itd razlozi za kontrolu ljudske populacije. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jestira. Написано Јануар 23, 2020 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2020 пре 21 часа, goranger рече Sa jednom jeste, al sa 1000 sigurno nije Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jestira. Написано Јануар 23, 2020 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2020 On 8.1.2020. at 19:57, Плаво Небо рече Нисам свештеник па не знам како бих у супротном поступио. Знам само да не треба умањивати опасност коју са собом носи блуд. Нити се шалити на ту тему. Колико год мислили да смо тај или било који други грех победили, тј искушење, већ смо у старту начинили оно из чега произилази све друго лоше, гордост. Свака победа над искушењем је победа Господња, а ако другачије мислимо врло лако можемо тај грех учинити иако смо пре тога размишљали у смислу: ''Ко, ја? Па ја бре никада нећу блуд учинити!'' Blud je ako često menjaš partnere, a seks pre braka nije blud Il ćemo svi u manastir pre braka Драшко and Православни Србин је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Н И Н Е Написано Јануар 23, 2020 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2020 @Tumaralo. Монаштво је боље за спасење али само онима који имају призив за то. Ако немају бољи је брак. Рађањем деце стварају се слободне личности које само својом вољом могу да избегну рај. Нема ту никакве лутрије. На овом свету патња је привремена а Царство је вечно. Добро је рађати децу јер ће бити више учесника у вечној љубави. Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Јануар 23, 2020 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2020 Управо сада, Tumaralo. рече Humanity Has Killed 83% of All Wild Mammals and Half of All Plants: Study WWW.GLOBALCITIZEN.ORG Of all the birds left in the world, 70% are poultry chickens and other farmed birds. Inače, uopšte se nismo osvrnuli na ove implikacije... Postoje veoma ozbiljni enviromental, ekonomski, socijalni itd razlozi za kontrolu ljudske populacije. Implikacije su da uz trenutni sistem( kolektivno ne umijemo bolje da se organizujemo), cak I kad bi svi trosili isto, bili vegeterijanci, daleko ravnomjernije I jednakije raspodjelili bogatstvo, itd., itd., covjecanstvo ne bi moglo u trenutnim okolnostima da izdrzi vise od 10 ili maksimum 11 milijardi. Mi nismo u stanju da stvorimo vjestacke ekoloske nise I tesko da cemo ikad. Najoptimalnije bi bilo pola planete nama,pola zivotinjama I biljkama, ali od toga nema nista. U tom kontekstu, odnosno uz svo znanje svih naucnih oblasti, radjajte se I mnozite bi se u jednom trenutku moglo tumaciti vise odnoseci se na djela a ne na reprodukciju, jer je nonsens ako neko misli da mozemo neograniceno da se razmnozavamo. Oni koji to propovjedaju se onda moraju odreci civilizacije I vratiti se na primitivne oblike prezivljavanja. Tumaralo. је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Јануар 23, 2020 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2020 Grk koji je spavao sa više od 4.000 žena upozorava: "Klinci, evo šta sam shvatio posle svega" WWW.TELEGRAF.RS Objava koja stiže pet godina kasnije, a tiče se čuvene izjave o 4.000 žena Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плаво Небо Написано Јануар 23, 2020 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2020 Пре сат времена, Jestira. рече Blud je ako često menjaš partnere, a seks pre braka nije blud Il ćemo svi u manastir pre braka Зезаш ме? Шалиш се? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Јануар 23, 2020 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2020 пре 48 минута, Н И Н Е рече @Tumaralo. Монаштво је боље за спасење али само онима који имају призив за то. Ако немају бољи је брак. Рађањем деце стварају се слободне личности које само својом вољом могу да избегну рај. Нема ту никакве лутрије. На овом свету патња је привремена а Царство је вечно. Добро је рађати децу јер ће бити више учесника у вечној љубави. Carstvo je večno za one koji dospeju u Carstvo. Za ostale, večan je pakao. U svakom slučaju rađanjem namećeš svoja uverenja detetu koji je drugi čovek, koji ima "slobodu" kako i sam kažeš. To je formula "Ja verujem da će biti dobro na kraju zato sam bezrbižan ukoliko se ti budeš patio". Jel te terao neko da uneseš drugu osobu koja pati u svet? Ne postoji dužnost rađanja. Zato je razumnije i moralnije izbeći rizik. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Јануар 23, 2020 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2020 @Ronald Gde si Ronalde legendo! Daj brzinski jedan kratak offtopic o kasnom Poperu i o tome kako je TE ipak naučna teorija a ne pseudonauka! Ronald је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Јануар 23, 2020 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2020 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jestira. Написано Јануар 23, 2020 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2020 пре 1 сат, Плаво Небо рече Зезаш ме? Шалиш се? Gde postoje pravila, ne postoje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јануар 23, 2020 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2020 пре 2 часа, Tumaralo. рече Carstvo je večno za one koji dospeju u Carstvo. Za ostale, večan je pakao. U svakom slučaju rađanjem namećeš svoja uverenja detetu koji je drugi čovek, koji ima "slobodu" kako i sam kažeš. To je formula "Ja verujem da će biti dobro na kraju zato sam bezrbižan ukoliko se ti budeš patio". Jel te terao neko da uneseš drugu osobu koja pati u svet? Ne postoji dužnost rađanja. Zato je razumnije i moralnije izbeći rizik. Jesi pokušao da razmisliš još jednom, da iznoseći ovakve besmislene moralne dileme "ukinuo si slobodu nekome koga si donio na svijet" jer će ispaštati eventualno ako dospije u patnju...da rješenje te dileme nije izbjegavanje rizika nerađanjem djece, nego rješenje dileme nema, i ti kao prvi se trebaš samoubiti jer nekgo drugog možeš dovesti u patnju svojim djelima. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Јануар 23, 2020 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2020 пре 16 минута, Justin Waters рече Jesi pokušao da razmisliš još jednom, da iznoseći ovakve besmislene moralne dileme "ukinuo si slobodu nekome koga si donio na svijet" jer će ispaštati eventualno ako dospije u patnju...da rješenje te dileme nije izbjegavanje rizika nerađanjem djece, nego rješenje dileme nema, i ti kao prvi se trebaš samoubiti jer nekgo drugog možeš dovesti u patnju svojim djelima. To su odvojena pitanja. Samoubojstvo je akt osobe A osobi A. Svako ima pravo na svoj život. E sad postoje neke vrste suicida koje nisu etički ispravne ali to je drugo pitanje. Rađanje u patnju (moguće ili stvarno) je akt osobe A osobi B. To nije ok. U najmanju ruku, bremenito je moralnom dilemom. Uz to, ako budeš nastavio da se nekontrolisano rasplodnjavaš, istrebićeš tigra i koalu a potom ćeš zagrejati Zemlju i izazvati takvu katastrofu da će džinovski tornado pokupiti tvog unuka ljuljaške na igralištu u Bileći. I svejedno si džabe krečio. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 23, 2020 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2020 On 22.1.2020. at 17:59, goranger рече Дакле, никад не упири цев у другога, јер и празна пушка може да опали Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Јануар 23, 2020 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2020 пре 2 часа, Tumaralo. рече Za ostale, večan je pakao. Ако је за остале вечна смрт, а не пакао, онда то баца ново светло на твоја убеђења. Јер ако неког рађањем убациш у овај свет и даш му прилику да добије вечни живот, а он ипак то одбије, тај свакако после другог васкрсења буде уништен за вечност (налази се у стању непостојања, као и пре рођења), тако да му никаква неправда није нанета. Дошао, био, видео, пробао.... Неће.... Отишао одакле је и дошао, и готово. Ех, једино што га нико није питао да ли хоће да пролази кроз живот. Мада, и то је питање. Да ли се још као сперматозоид први гурао да оплоди јајну ћелију? Јесте. Значи, био је питан, није морао да стигне први. Нема шта да се буни. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука