Jump to content

Препоручена порука

@Jovana0910 и @grigorije22 @Натан @Аристарх 

Како се ви овде лепо и слатко расправљате... Него... пазите да не упаднете у неки блуд...

Јер ако може преко вакцине сигурно може и преко тастатуре... Опасни су компјутери, рекао један калуђер, јер све су то американци направили...

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, grigorije22 рече

Opet treniraš blesavost. Ja sam lepo napisao za pismene da više niko pa ni ti tvoji monasi ne daju epitimiju od 7 godina. SEDAM GODINA. Nadam se da sam bio jasan. 

Ti si blesav jer pominjes svete oce i njihva tumacenja a ovamo ih ismevas. To da ama bas niko ne daje 7 mi ne znamo, da daju 1 godinu to vrlo dobro znam. Poenta je da postoji epitimija a ti lupetas da monasi ne smeju da savetuju o bracnom zivotu i da daju epitimije vec samo svestenici mogu da se mesaju u bracne savete, zaista debilizam !!! A sve zato sto tebi ne ogovara jeste epitimija i istina o bludu . Tebi odgovara svestenstvo koje ti kaze nije to nista strasno !!!

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Avocado рече

Vest je originalno sa sajta poput njuzneta... zafrkancija... 

помислио сам да је спин.. али ми смешна вест:smeh1:, подсетила ме на ово о рускињи која роди африканца иако га није видела 10 година, и одавно је удата за Руса.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

Управо сада, Jovana0910 рече

Ti si blesav jer pominjes svete oce i njihva tumacenja a ovamo ih ismevas. To da ama bas niko ne daje 7 mi ne znamo, da daju 1 godinu to vrlo dobro znam. Poenta je da postoji epitimija a ti lupetas da monasi ne smeju da savetuju o bracnom zivotu i da daju epitimije vec samo svestenici mogu da se mesaju u bracne savete, zaista debilizam !!! A sve zato sto tebi ne ogovara jeste epitimija i istina o bludu . Tebi odgovara svestenstvo koje ti kaze nije to nista strasno !!!

Daju godinu dana Za šta? Za onaniju i masturbaciju? Ne, meni najviše odgovara Nikodim Bogosavljević :ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Vladan :::. рече

@Jovana0910 и @grigorije22 @Натан @Аристарх 

Како се ви овде лепо и слатко расправљате... Него... пазите да не упаднете у неки блуд...

Јер ако може преко вакцине сигурно може и преко тастатуре... Опасни су компјутери, рекао један калуђер, јер све су то американци направили...

пре 3 минута, grigorije22 рече

Prvo, ti uopšte ništa ne zanaš o meni o borbi sa moj strastima. Drugo, sveštenik ima porodicu i nravno da će on bolje da me savetuje od monaha.

Treće, Pismo se tumači i zato je jako važno kome je pisano. Apostol Pavle je pisao da se ljudi ne žene jer je očekivao drugi Hristov dolazak još za njegova života. Ne znam šta tebi tu nije jasno. Biloški je apsolutno netačno. No šta pričati sa likovima i likušama koje kažu to za mene nije naučna činjenica. Retardiranost do bola. Za Onana sam i ti i ja reko da nije roknut zbog masturbacije.

Adam i Eva nisu imali potrebu za hranom. Jeli su i pili kao vid zajedničarenja sa Bogom. To imamo i na svetoj Liturgiji a biće i u životu budućeg veka. Haran, voda na način na koji to danas konzuimiramo može da se kaže da je posledica pada. I mi nećemo zbog toga niti možemo da ne jedmo i nepijemo ništa jer je to posledica pada. Isto je i sa seksom.

Ako nastaviš tim putem možeš samo da postaneš frigidna. 

Apostol Pavle je pisao da se zene jer je boje zeniti se nego rasplamsavati se i muciti bludom ako vec ne mozes da se monasis. 

Ne brini ti o necijoj frigidnosti, brini o svojim gresima. Ne znam sto uopste zapocinjes temu o bludu ako ti je amin sta ti kaze taj tvoj svetenik, slusaj njega i sto se bakces da drugima dokazes da bluda u braku nema ???

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Jovana0910 рече

Apostol Pavle je pisao da se zene jer je boje zeniti se nego rasplamsavati se i muciti bludom ako vec ne mozes da se monasis. 

Ne brini ti o necijoj frigidnosti, brini o svojim gresima. Ne znam sto uopste zapocinjes temu o bludu ako ti je amin sta ti kaze taj tvoj svetenik, slusaj njega i sto se bakces da drugima dokazes da bluda u braku nema ???

Takođe je pisao i da se ne žene. I šta ćemo sad sa tim? Temu sam započeo iz nekih potpuno drugih razloga. Mene je sveštenik samo ispovedio i ništa mi nije reko. Blud postoji u braku ako na primer žena oralno zadovoljava muža. 

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, grigorije22 рече

Daju godinu dana Za šta? Za onaniju i masturbaciju? Ne, meni najviše odgovara Nikodim Bogosavljević :ani_biggrin:

Tebe je najbolje ignorisati, ti se smejes ozbiljnim stvarima , podsemvas se monasima, jadno ti je ponasanje.. vrv si ateista  sa maskom nekog tzv vernika

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Jovana0910 рече

Ne pale me misici, vec mozak i dobrota, a ni ovi sa dugim kosama . Los izbor. 

Opa, upotrebila si reč pali. Pravi se svetica a vamo plotske strasti. Za ovo se daje epitimija suhojedenja. :ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Jovana0910 рече

Ne pale me misici, vec mozak i dobrota, a ni ovi sa dugim kosama . Los izbor. 

Причај још мало о томе. Све више ми се свиђаш... Не знам зашто... Надам се да ми није неки блуд ушао у тастатуру тј. екран... Мада ми је и форум сумњив нешто...

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, grigorije22 рече

Tebi bi bilo bolje da prestaneš da lupaš i šablažnjavaš.

Она @Jovana0910 не лупета и уопште не мислим да саблажњава. Оно што она жели да каже, како је ја разумем, јесте да се ни један грех не може победити ако сам човек или жена у своме срцу не пожели борбу против њега. Када Бог види жељу онда ће и да помогне своме војнику у тој борби. А ти братац @Flojd видим да исто мислиш да је немогуће у тренутку, ''пуф'', преокренути свој живот за 180 степени и окренути се Богу. Ево, прочитај ово житије:

Што је људима немогуће, Богу је могуће. Само је дакле битна жеља за борбом против греха.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Vladan :::. рече

Причај још мало о томе. Све више ми се свиђаш... Не знам зашто... Надам се да ми није неки блуд ушао у тастатуру тј. екран... Мада ми је и форум сумњив нешто...

Odo da pregledam forum da vidim dal se kačila. Ako jeste stavljam je u folder. :ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...