Jump to content

Trojicni Bog - biblijska nauka ili ne

Agnostik__

Препоручена порука

пре 10 часа, Desiderius Erasmus рече

Ne trebate Bonhefera i C.S. Lewisa? :unbelieveble:

Pa koga ondak trebate? To vam je najbolje što imate...

Čitaj onda bar Luterov katihizis. Tamo lepo piše da se pre molitve treba prekrstiti, da je pričest istinsko Telo i Krv Gospodnja, da decu treba krštavati, itd.

Ah, prvog ne znam, drugi premlak, treći polukatolik, još htio da izbaci Jakova i Otk. :)

Predlažem tvrdo štivo, Finney, William Both, Smith Wigglesworth, A.A. Allen, Leonard Ravenhill.  

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, SerbCro рече

ne znaš da su Ruskinje međ nama muškima visoko rangirane, tj kotirane ? :)

Skoro pa ih smatramo savršenim primjerima čovječica, nježne, zavodne... :D

Lele... nisam znala :) ali verujem ti.

52fff0e30adcbe7521744b5ec3ae8a38.jpg

"Ne srami se nagog, otkrivenog srca. Sramotno je samo srce bez ljubavi." 🕊

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Desiderius Erasmus рече

Ma, to kontam, da su životinje bile neka slika onoga što je trebalo da dođe. Ali, čini mi se (ne mogu sad da tražim) da se na jednom mestu u NZ kaže da nas je Hristos otkupio Bogu, a ne od Boga. Dakle, otkup nije plaćan Bogu nego onom drugom, kome smo se i dali.

Istrazicu, poznata mi je ta teorija, ali mislim da je time morala biti zadovoljenja pravda Bozija, jer je i sam pravedan. Bilo kako bilo.. gdje tu ima i pomena o nacinu spasenja o kojem su oci govorili?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, SerbCro рече

Ah, prvog ne znam, drugi premlak, treći polukatolik, još htio da izbaci Jakova i Otk. :)

Predlažem tvrdo štivo, Finney, William Both, Smith Wigglesworth, A.A. Allen, Leonard Ravenhill.  

Bonhefer je luteranski pastor, jedan od retkih koji se usprotivio nacistima.

C.S. Lewis premlak? Energično protestujem! :) 

Od ovih koje si nabrojao, samo sam za Finneya čuo. Slutim da su neki američki fundamentalisti? :stadaradim:

• Зачуђен 1

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 30 минута, Agnostik__ рече

Proucavam vec 4 godine aktivno, a prije toga pasivno 2 - 3 godine.. Prema tome, bavim se time dugo.

ако за 4 године не можеш довест на чисто питање ипостаса. онда ту код агностика чији си верник, нешто није како треба. где ти видиш проблем ја не схватам?

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Agnostik__ рече

Istrazicu, poznata mi je ta teorija, ali mislim da je time morala biti zadovoljenja pravda Bozija, jer je i sam pravedan. Bilo kako bilo.. gdje tu ima i pomena o nacinu spasenja o kojem su oci govorili?

Pravo da ti kažem, ne znam baš šta su Oci na tu temu pisali. Znam da je Grigorije Nazijanski odbacivao sve te teorije (mada ne znam da li se u svim svojim spisima tako izjašnjavao). A ova koja je meni bliska mislim da može da se nađe kod Grigorija Niskog. A, šta su generalno Oci o tome govorili, to već moraš nekog teologa da pitaš.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Desiderius Erasmus рече

Bonhefer je luteranski pastor, jedan od retkih koji se usprotivio nacistima.

C.S. Lewis premlak? Energično protestujem! :) 

Od ovih koje si nabrojao, samo sam za Finneya čuo. Slutim da su neki američki fundamentalisti? :stadaradim:

A kaj drugo nego fundamentalisti, i to radikalni ! :) Nemremo pitli mleko cijeli život, mora jaka hrana, mesoooo. :D

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Desiderius Erasmus рече

Pravo da ti kažem, ne znam baš šta su Oci na tu temu pisali. Znam da je Grigorije Nazijanski odbacivao sve te teorije (mada ne znam da li se u svim svojim spisima tako izjašnjavao). A ova koja je meni bliska mislim da može da se nađe kod Grigorija Niskog. A, šta su generalno Oci o tome govorili, to već moraš nekog teologa da pitaš.

Mislim da su vecina otaca to tumacili na nacin spoja bozanskog i covjecanskog u Isusu Hristu i tako dalje.. a i apostol Pavle prica o nekoj drugoj teologiji.

Подели на овим сајтовима

пре 45 минута, Desiderius Erasmus рече

Da, pitanje je samo kome se opkup plaća: Bogu ili đavolu. Mi smo se podali đavolu, pa mi ima više logike da se otkup plaća njemu.

Не сећам се тачно који Сабор, препознао је и осудио   као јерес то учење или шпекулацију да је жртва плаћена Сатани ради откупа.

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Благовесник рече

Не сећам се тачно који Сабор, препознао је и осудио   као јерес то учење или шпекулацију да је жртва плаћена Сатани ради откупа.

Placena je Bogu, ali ta teologija otkupa se ne poklapa sa onim sto su oci govorili o spasenju, odnosno obrnuto. Kako to shvatiti?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Благовесник рече

Ne znam za to. Jel' imaš neku referencu?

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Agnostik__ рече

Placena je Bogu

Тако је, Богу тј. Оцу, и та жртва му је била укусна, тачније   угодна,  као некакав слатки мирис, види  Ефесцима 5:2,  и упореди са 1 . Mojсијева 8:21, 3. Mojсијева 1:9 и Jн. 13:34!

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Благовесник рече

Тако је, Богу тј. Оцу, и та жртва му је била укусна, тачније   угодна,  као некакав слатки мирис, види  Ефесцима 5:2,  и упореди са 1 . Mojсијева 8:21, 3. Mojсијева 1:9 и Jн. 13:34!

Da, ali koliko sam primjetio, sveti oci propovjedaju drugaciju teologiju spasenja, a neki tu biblijsku nazivaju 'rimokaotlickom izmisljotinom o zadovoljenju pravednog i ljutitog Boga'.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...