Hadzi Vladimir Petrovic Написано Новембар 18, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 18, 2019 пре 2 минута, VaSa110 рече Ako ti tako kažeš...... Možda nije toplo prihvaćena (mada ne znam odakle ti to) ali je opšte prihvaćena. Jesu čini mi se negde u 19 veku. Кад и ови...али злом смрћу помрјеше Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Новембар 18, 2019 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2019 пре 29 минута, Hadzi Vladimir Petrovic рече Па, добро нека Хегела, иако грјешиш, објасни ова друга два навода; По ком је то основу филозовија краљица наука и у чему се састоји њена владавина, то ти је исто то што Хегел говори, или у приложеном Хајдегеровом тексту о науци у којем каже "да науке не мисле" који те мрзи да прочиташ него ме давиш ко анакондо, формалном логиком, али ни она не важи, оћеш о томе ћитаб. Паметнији су људи боље са њима да расправиш. Ne znam više s kim to treba da raspravim i zašto... pa da se mi nešto dogovorimo... kad smisliš neku primedbu na TE koja se odnosi na TE, a ne na fiziku, hipoteze o vremenu, filozofiju, teologiju i ateizam ti se lepo javi da vidim šta si smislio... ok? А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Новембар 18, 2019 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2019 Сви знамо како се та твоја тоталитарна мајмунска идеологија завршава... Bernard је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Hadzi Vladimir Petrovic Написано Новембар 18, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 18, 2019 Еволуционисти шибицари, можете да уведете још двије шољице, љево и деснојпа да поогласите ТЕ за бога, а са друге стране да ТЕ прогласите за природу, гдје је лукаво покушавате да је за сад само смјештате, а смјештате је и на мјесто Божије. Након дана расправе, видим да нисте усвојили и упутили се у прву реченицу текста, која стоји као увод и наведени услов за даљу расправу, уколикико негирате апарат на коме текст стоји, нема многу смисла расправљати о тексту, уколико га прихватите онда остаје само да се усмјерите на моје аранжирање, јер нема ту много неких мојих елемената. Дакле, да ли усвајате први приложени текст о односу науке и филозофије? Или да ли ТЕ признаје било коју филозофију за краљицу или је ТЕ сама себи филозофија? Напомињем да никад ниједна филозофија није себе прогласила за истину природе, него се позиционира у односу човјека и природе, а мислим ни религија. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Hadzi Vladimir Petrovic Написано Новембар 18, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 18, 2019 пре 1 сат, Avocado рече Ne znam više s kim to treba da raspravim i zašto... pa da se mi nešto dogovorimo... kad smisliš neku primedbu na TE koja se odnosi na TE, a ne na fiziku, hipoteze o vremenu, filozofiju, teologiju i ateizam ti se lepo javi da vidim šta si smislio... ok? Није ок, јер не можеш да позиционираш примједбу гдје ти годи, примједба се односи на контекст, и није нпр, примједба Њутновој механици дошла изнутра, као неправилост у неком кретању, него у контексту. Дио контеста су Евелуционисти којима је упућена, праволиниски врјеме.простор - контекст у коме се збивање одвија, обавезан филозофски контекст који свакој науци мора да пружи нека филозофија, или да ТЕ прерасте у филозофију. Без свега тога се не може на било који начин захватити природа, поготово не на начин који омогућује науку. Очигледно да треба да ти се расвјетли однос науке и природе је тлапиш да је наука у природи. Просечан србенда је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Hadzi Vladimir Petrovic Написано Новембар 19, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 19, 2019 Дакле шибицари, еволуционисти, привремени закључак и најприје индиција: Биће ипак да сте ви Еволуцијонисти као станиште и носиоци ТЕ, подврста људи који неће и одбијај Христа, маскирајући се у квази научно.филозофко-религијско(атеистичку) слику свијета - ТЕ, @Justin Waters Да ли су љево и десно у пророди или у свјету? Сирови физис нема нити може имати унутар себе теорије, Теорије су у свјету, али су облик свјијести који се набацује. пред-меће или под-меће физису , ти живиш у ТЕ свјету и то има везе са твојом вољом, а не са физисом који је увјек исти (на овом нивоу разматрања) са Христом и физис се мјења. @Avocado Имаш сличан баг, проистовјећујеш природу и науку. ТЕ је у вама, не у природи! Просечан србенда је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Просечан србенда Написано Новембар 19, 2019 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2019 пре 6 часа, Hadzi Vladimir Petrovic рече ТЕ је у вама, не у природи! Брате не могу они људску душу и нетрулежне мошти од људи и светитеља да угурају у т.е... Причају да смо слични шимпанзама и да имамо заједничког претка са њима, али они гледају само телесну сличност а не виде људски дух који стреми Богу. Кажу очи су огледало душе, па упоредимо очи код мајмуна и људске очи. Па јасно је да никаква природна еволуција није могла да направи такву разлику, нити смо имали заједничког претка, јасно је да је мајмун животиња а човек је човек, боголико биће, Христу подобно по људској природи а не животињској. Христос Бог се оваплотио и постао човек, страдао и Васкрсао, то је истина! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Desiderius Erasmus Написано Новембар 19, 2019 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2019 пре 12 минута, Просечан србенда рече Брате не могу они људску душу и нетрулежне мошти од људи и светитеља да угурају у т.е... Причају да смо слични шимпанзама и да имамо заједничког претка са њима, али они гледају само телесну сличност а не виде људски дух који стреми Богу. Кажу очи су огледало душе, па упоредимо очи код мајмуна и људске очи. Па јасно је да никаква природна еволуција није могла да направи такву разлику, нити смо имали заједничког претка, јасно је да је мајмун животиња а човек је човек, боголико биће, Христу подобно по људској природи а не животињској. Христос Бог се оваплотио и постао човек, страдао и Васкрсао, то је истина! Ава Јустин Поповић: Библија јасно и недвосмислено подвлачи да је при стварању органских врста творачка Божја сила ишла од простог ка сложеном. „И рече Бог: нека пуста земља из себе траву, биље, што носи семе, и дрво родно, које рађа род по својим врстама… И би тако… По том рече Бог: нека врве пo води живе душе, и птице нека лете изнад земље под свод небески. И створи Бог китове велике и све живе душе што се мичу, што поврвеше по води по врстама својим, и све птице крилате по врстама њиховим. По том рече Бог: нека земља пусти из себе душе живе по врстама њиховим, стоку и ситне животиње и звери земаљске по врстама њиховим. И би тако“. Из ових цитата се јасно види да Библија тврди да на земљи, у води и у ваздуху живе многобројне органске врсте и да су оне створене не у исто време већ у различите дане, то јест постепено, у етапама: најпре простије па онда сложеније. У овом погледу између Библије и биологије не постоји битно размимоилажење. Истина, Библија не наводи детаљно све органске врсте, за које модерна биологија зна, и о постанку ових врста не говори језиком који је у строгом смислу речи научан. Тако, на пример, да би изразила каузални однос између Бога као творца разних органских врста и ових врста као створења Божјих, Библија употребљава реченице као што су: „И рече Бог: нека пусти земља из себе траву… ; нека врве по води живе душе“, итд. Иако ове реченице уствари значе: И проузрокова духовна творачка сила Божја појаву траве на земљи и других органских бића у води, итд. – ипак оне су и по форми и по духу сасвим стране модерној биологији. Но, и у овом погледу разлика између Библије и биологије је више формална а мање стварна, и сасвим је природна и разумљива. Јер Библија није научно биолошко дело, већ књига која садржи у себи вечне истине божанског Откривења. А истине свог Откривења Бог саопштава људима кроз чињенице, које они знају и језиком који они схватају. Разуме се, благодарећи огромним напорима које је разумни човек уложио у проучавању органског света, модерна биологија познаје врло много биолошких чињеница, које су људима из вре-мена постанка Библије биле посве непознате, и излаже их језиком који није библијски. Али те нове биолошке чињенице, изложене научним језиком, нису ни издалека такве да би могле озбиљно да оспоре тачност једне од најосновнијих истина Откривења: истине по којој је главни узрок постанка органских врста једно у сваком погледу савршено духовно биће, које Библија назива Богом. Штавише, не могавши чињеницама да оспори тачност ове библијске истине, модерна биологија је, преко својих највиђенијих представника, почела полако да јој се приближава. Доказа за то имамо у научном телеолошком трансформизму или еволуционизму. Но, признајући постојање животног нагона као главног фактора трансформирања или еволуирања органских бића, а остављајући потпуно по страни проблем постанка самог тог нагона, научни телеолошки трансформизам или еволуционизам, у тражењу узрока трансформирања или еволуирања органских бића и постанка њихових врста, не иде до једино логичког краја – до Бога. Правилније схватање и логичније објашњење трансформирања органских бића и постанка њихових врста даје такозвани хришћански телеолошки трансформизам. Тај трансформизам види у преображавању органских бића и постанку њихових врста не производ једног случајног стицаја различитих утицаја чисто механичких природних сила, већ циљно збивање, чији је узрок у савршеној свемоћној духовној сили – у једном савршеном духовном бићу – у Богу. Сам Дарвин на крају свога дела „Порекло врста“ пише: „Има нечег великог у схватању живота по коме је Творац у почетку удахнуо живот само малом броју органских облика или чак и само једном таквом облику, и по коме су се док се ова планета окретала према утврђеном закону гравитације, из тог простог почетак развили и још се развијају бескрајни најлепши и најчудноватији органски облици“. По учењу такозваног хришћанског телеолошког трансформизма, дакле, Бог је створио основне органске врсте и трансформирањем органских бића тих врста омогућио постанак нових органских врста. Учење овога трансформизма је најближе библијском опису постанка органских врста. Hadzi Vladimir Petrovic је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Новембар 19, 2019 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2019 пре 14 часа, Hadzi Vladimir Petrovic рече Није ок, јер не можеш да позиционираш примједбу гдје ти годи, Svakako mogu da ti kažem da me ne interesuju tvoje nekoherentne tlapnje o filozofiji, ateizmu i cikličnom vremenu. Dakle, javi se slobodno ako treba da još pomognem oko razumevanja TE... sad si valjda naučio da tu nema progresivizma... sledeći put ćeš naučiti još nešto... Цитат Очигледно да треба да ти се расвјетли однос науке и природе је тлапиш да је наука у природи. Ne samo da to nisam napisao, nego nije uopšte moj stil... ja se izražavam daleko preciznije... ne znam ni šta znači to da je "nauka u prirodi". А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Hadzi Vladimir Petrovic Написано Новембар 19, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 19, 2019 пре 1 сат, Просечан србенда рече Брате не могу они људску душу и нетрулежне мошти од људи и светитеља да угурају у т.е... Причају да смо слични шимпанзама и да имамо заједничког претка са њима, али они гледају само телесну сличност а не виде људски дух који стреми Богу. Кажу очи су огледало душе, па упоредимо очи код мајмуна и људске очи. Па јасно је да никаква природна еволуција није могла да направи такву разлику, нити смо имали заједничког претка, јасно је да је мајмун животиња а човек је човек, боголико биће, Христу подобно по људској природи а не животињској. Христос Бог се оваплотио и постао човек, страдао и Васкрсао, то је истина! Види, Брате како кажу свети оси све је у расположењу воље, јер човјек је слободно биће, та слобода омогућује и појаву зла, њима пошто су свесно и самовољно ретардирани и одричу себи боголикост јер неће и не воле Христа, не могу да се обраћам као разумним створењима која имају дух. Нису само рај и пакао могућу производи људске слободе него привремено цвјетају разни свјетови "по људској вољи" дакле и рауни облици свести. Њима за ово морам навести Шопенхауера, пошто су искључили дух, остаје да се обраћамо души, коју још имају, дакле на пољу филозофије, без које наука које она не може. ТЕ у теорији наука о развоју живота па и човјека, али је у пракси сакаћање и сужавање, дргенерисање сад у којој мјери и на који начин се дотиче душе управо разматрамо, кроз однос душе и природе. Биологија по својоме предмету истраживања, који јој је дала њена краљица Цркви слушкиња или у најмању руку другарица филозофија и може само да де бави Човјековим биолошким апаратом, који је руку на срце исти или сличан животињском. Дале једеш, сереш и то, добро и јебеш и ту га вежи. Такав јој часан удио пау у дио, да се бави човјековим биолошким апаратом, она нам за даље и не треба и човјека треба да сагледва само у том домену. Међутим када човјек једе у кафани са друштвом тиме се бави социологија, тим друштвом и односима, а када човјек једе Христа тиме се бави теологија. На први поглед проблем са ТЕ је што је она открила своје поље дјеловања и узвикнула човјек је животиња, али не у свом домену него се побунивши противу филозофије покушава да преузме њену улогу, те је тако иако Евулиционисти негирају извршила неки утицај на све области живота, тај итицај је евидентан и нелегалан јер нема нити може обезбједити статус филозофије, нити ће то икад иједна наука моћи, али данешње тенденције у свјету су технократске, савремена наука је нешто друго од класичне науке и у ствари нико заправо не зна о чему се ту ради, дио тог контекста је и ТЕ мада чини ми се и специфичан. Јасно је још од 30-тих прошлога вјека да се развој науке неумитно уништава живот на планети јер су ресурси ограничени, као што је јасно да се тај развој не може зауставити, ево ти пјесма https://www.youtube.com/watch?v=abZlWqVeLzg Међутим не уништава се све нестанком ресурса и експлоаторским односом технике и науке, него тиме што се продукти савремне технике укључују један у други и тиме испостављају своју суштину у неку даљину или бескрај онога што данас зовемо мрежа, али нико заправо не зна шта је то. Оно што није поштено код еволициониста што нас нападају чињеницама, али подразумјевани контекст за чињеницу може да садржи свашта нешта, нпр, атеизам или самог ђавола. Зато покушавам да расвјетлим филозофски контекст и ту шибицаре, што је још једна индиција. Љепо сам им објаснио шта једна једина чињеница да је Смиља Аврамов света подразумјева, ако само то признају иде читав воз. Они нама покушавају да увале читав воз на локомотиви чињеница у под плаштом науке, ми смо спремни сва научна достигнућа прихватити јер је Црква центар свих наука, али морамо да прегладамо путнике и испитамо филозофски товар и одстранимо евентуалне сљепе путнике. На најповршнијем прегледању видимо да је сасвим могуће да су ТЕ и атеизам у некој вези, свака егзистенција која се сведе на пуку техничку-магијску свјест јесте и мора бити атеистичка, јер се Бог не јавља на техничком нивоу ,па ни трагедијском ( науке, умјетност, филозофија) него тек литургијском (као духовност, не као душевност или тјелесност). Просечан србенда, Bokisd, Рисбо and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Hadzi Vladimir Petrovic Написано Новембар 19, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 19, 2019 пре 2 часа, Avocado рече Svakako mogu da ti kažem da me ne interesuju tvoje nekoherentne tlapnje o filozofiji, ateizmu i cikličnom vremenu. Dakle, javi se slobodno ako treba da još pomognem oko razumevanja TE... sad si valjda naučio da tu nema progresivizma... sledeći put ćeš naučiti još nešto... Ne samo da to nisam napisao, nego nije uopšte moj stil... ja se izražavam daleko preciznije... ne znam ni šta znači to da je "nauka u prirodi". Пази, на овој теми је хаос, потребан си ми наравно у разумјевању контекста у којем се јављају чињенице које не желим да спорим, пошто је ТЕ "наука" мене занима како она уређује своје поље рада за опит и налаз. А свака наука мора то да ради јер се бићем у цјелини бави само филозофија, а науке тек регијом бића, филозофија даје и појимове који су заједнички за све науке... Узећемо опет Њутнову механику, мјеримо брзину тијела , потребни су нам : тијело, простор кроз који се креће, инструмент за мјерење дужине преваљеног пута, инструмент за мјерење времена, сила да доведе тијело у кретање. мјерење је извршено и тијело се кретало брзином 1м/c. То је налаз, чињеница коју ћемо касније уврштавати како нађемо да је потребно. Сад од свега овога што нам је потребно одвајамо објекте свјести и природе. Тјело које се кретало је у природи, формула за израчунавање брзине у свјести, као и пут, категорије дужина, брзина, простор је подразумјеван (Декартов) и кроз њега се тијело креће, Анштајн ће приговорити да се можда простор креће и негираће да се тјело као објект уприроди креће кроз подразмјевани простор као објект свијести, а квантна механика ће се запитати по којем основу смо искључили посматрача из евиденције, @Desiderius Erasmus и њему слични би сад ту увели Бога јер им налаз није у складу са литературом коју воле, а Хокинг би рекао да Бог нема шта да ради унутар поља експеримента, и иако за теологију није релавантан и лупета, када је у питању поље експеримента је сасвим у праву, унутар поља експеримента не смије ни филозофија да се појави, она само споља помаже да се оно утврди. Ако би ипак Бог бано уништио би ово сужено поље и претворио га у Цркву те би било све могуће јер она превализази и биће у цјелини, те се ништа не би могло утврђивати него би се служила литургија. А за науку је потребно ово сужавање и обезбјеђивање поља. Тако да не видим@Avocado зашто би био споран захтјев да се испоручи на који начин ТЕ обезбјеђује своје поље из којег получује научне чињенице.Јер се начин уређивања рефлектује на резултат. Како је оно уређено, који су инструменти, "формуле" теореме, мјере, који филозофски контекст је укључен у обезбјеђивање поља научног изтраживања: какав је каректер налаза, јесу ли пуке чињенице или и филозофске истине. Мислим да је захтјев сасвим легалан и да је свака наука дужна да га испоручи, а не да ми каже брзина је 1м/с а не како пише у Библији. Просечан србенда је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Новембар 19, 2019 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2019 @Desiderius Erasmus Sad si ga ugasio... Desiderius Erasmus је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Новембар 19, 2019 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2019 пре 51 минута, Hadzi Vladimir Petrovic рече Види, Брате како кажу свети оси све је у расположењу воље, јер човјек је слободно биће, та слобода омогућује и појаву зла, њима пошто су свесно и самовољно ретардирани и одричу себи боголикост јер неће и не воле Христа, не могу да се обраћам као разумним створењима која имају дух. Jel to razlog zašto pišeš konfuzno i nepovezano? Veruj mi da možeš slobodno da se obratiš razumno svim ljudima, pa i onima za koje si istripovao da neće i ne vole Hrista... kad pišeš nebuloze nije do njih nego je do tebe... пре 51 минута, Hadzi Vladimir Petrovic рече ТЕ у теорији наука о развоју живота па и човјека, али је у пракси сакаћање и сужавање, дргенерисање сад у којој мјери и на који начин се дотиче душе управо разматрамо, кроз однос душе и природе. TE je teorija o razvoju vrsta.... i "u teoriji" i "u praksi"... пре 51 минута, Hadzi Vladimir Petrovic рече Биологија по својоме предмету истраживања, који јој је дала њена краљица Цркви слушкиња или у најмању руку другарица филозофија и може само да де бави Човјековим биолошким апаратом, који је руку на срце исти или сличан животињском. Može da se bavi i time kako je nastao "biološki aparat" svih živih bića. пре 51 минута, Hadzi Vladimir Petrovic рече Дале једеш, сереш и то, добро и јебеш и ту га вежи. Такав јој часан удио пау у дио, да се бави човјековим биолошким апаратом, она нам за даље и не треба и човјека треба да сагледва само у том домену. Међутим када човјек једе у кафани са друштвом тиме се бави социологија, тим друштвом и односима, а када човјек једе Христа тиме се бави теологија. Prilično je čudno da to imaš potrebu da objasniš, kao da je biologija pokušala da se bavi sociološkim i teološkim pitanjima... a naravno nije. пре 51 минута, Hadzi Vladimir Petrovic рече На први поглед проблем са ТЕ је што је она открила своје поље дјеловања и узвикнула човјек је животиња, To sam već objašnjavao i nikako da skapiraš a ne znam čak ni šta ne razumeš. Nije TE "uzviknula" da je čovek životinja. To smo znali pre TE... iz taksonomije koju je pokrenuo jedan hrišćanski sveštenik pokušavajući da popiše sva stvorenja koja je (po njemu) Bog stvorio... pa je krenuo da popisuje, pa je shvatio da može da ih grupiše po zajedničkim karakteristikama... pa je shvatio da kako god definiše zajedničke osobine Primata ne može da izbegne da čovek ima te osobine... kao što ima one osobine koje su zajedničke za sisare... za amniote... za tetrapode... za kičmenjake... za životinje... za eukariote.. itd. Čovek je životinja i sa i vez TE... i u slučaju da ga je stvorio Bog i u slučaju da nije... prosto jer ima one karakteristike koje su zajedničke za skup koji nazivamo životinje. TE samo daje objašnjenje na pitanje ZAŠTO zašto su živa bića tako grupisana u tzv. "ugnježdenu hijerarhiju"... a ne utiče na to da li JESTE tako. Ne znam šta ne kapiraš u navedenom? пре 51 минута, Hadzi Vladimir Petrovic рече али не у свом домену него се побунивши противу филозофије покушава да преузме њену улогу, те је тако иако Евулиционисти негирају извршила неки утицај на све области живота, тај итицај је евидентан и нелегалан јер нема нити може обезбједити статус филозофије, нити ће то икад иједна наука моћи, али данешње тенденције у свјету су технократске, савремена наука је нешто друго од класичне науке и у ствари нико заправо не зна о чему се ту ради, дио тог контекста је и ТЕ мада чини ми се и специфичан. Jok... biolozi, genetičari, paleontolozi koji se bave teorijom evolucije uopšte ne pokušavaju da preuzmu bilo šta od filozofa... nego neki "vilozovi" pokušavaju da se bave biologijom... пре 51 минута, Hadzi Vladimir Petrovic рече Јасно је још од 30-тих прошлога вјека да се развој науке неумитно уништава живот на планети јер су ресурси ограничени, Meni to nije jasno... žao mi je onih kojima je to "jasno"... пре 51 минута, Hadzi Vladimir Petrovic рече Оно што није поштено код еволициониста што нас нападају чињеницама, али подразумјевани контекст за чињеницу може да садржи свашта нешта, нпр, атеизам или самог ђавола. Зато покушавам да расвјетлим филозофски контекст и ту шибицаре, што је још једна индиција. Grozni jedni... napadaju činjenicama umesto fantazijama... sram ih bilo... mamu im darvinističku! пре 51 минута, Hadzi Vladimir Petrovic рече На најповршнијем прегледању видимо да је сасвим могуће да су ТЕ и атеизам у некој вези, Moguće je i da su TE i slatko od šljiva u nekoj vezi... svašta ti umeš da "povežeš".... Paradoksologija, Justin Waters and GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 2 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Hadzi Vladimir Petrovic Написано Новембар 19, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 19, 2019 пре 10 минута, Avocado рече Jel to razlog zašto pišeš konfuzno i nepovezano? Veruj mi da možeš slobodno da se obratiš razumno svim ljudima, pa i onima za koje si istripovao da neće i ne vole Hrista... kad pišeš nebuloze nije do njih nego je do tebe... TE je teorija o razvoju vrsta.... i "u teoriji" i "u praksi"... Može da se bavi i time kako je nastao "biološki aparat" svih živih bića. Prilično je čudno da to imaš potrebu da objasniš, kao da je biologija pokušala da se bavi sociološkim i teološkim pitanjima... a naravno nije. To sam već objašnjavao i nikako da skapiraš a ne znam čak ni šta ne razumeš. Nije TE "uzviknula" da je čovek životinja. To smo znali pre TE... iz taksonomije koju je pokrenuo jedan hrišćanski sveštenik pokušavajući da popiše sva stvorenja koja je (po njemu) Bog stvorio... pa je krenuo da popisuje, pa je shvatio da može da ih grupiše po zajedničkim karakteristikama... pa je shvatio da kako god definiše zajedničke osobine Primata ne može da izbegne da čovek ima te osobine... kao što ima one osobine koje su zajedničke za sisare... za amniote... za tetrapode... za kičmenjake... za životinje... za eukariote.. itd. Čovek je životinja i sa i vez TE... i u slučaju da ga je stvorio Bog i u slučaju da nije... prosto jer ima one karakteristike koje su zajedničke za skup koji nazivamo životinje. TE samo daje objašnjenje na pitanje ZAŠTO zašto su živa bića tako grupisana u tzv. "ugnježdenu hijerarhiju"... a ne utiče na to da li JESTE tako. Ne znam šta ne kapiraš u navedenom? Jok... biolozi, genetičari, paleontolozi koji se bave teorijom evolucije uopšte ne pokušavaju da preuzmu bilo šta od filozofa... nego neki "vilozovi" pokušavaju da se bave biologijom... Meni to nije jasno... žao mi je onih kojima je to "jasno"... Grozni jedni... napadaju činjenicama umesto fantazijama... sram ih bilo... mamu im darvinističku! Moguće je i da su TE i slatko od šljiva u nekoj vezi... svašta ti umeš da "povežeš".... Види ова порука горња је била за разумног брата, тебе сам таговао у доњој да те не бих оптерећивао теологијом, али ето подсвијест је одгроворила јер ипак тежи за духовним, међутим на сасвим первртован начин, вјероватно због унутар свјетске привезаности и уговора. Треба да правиш new testament Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Новембар 19, 2019 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2019 пре 30 минута, Hadzi Vladimir Petrovic рече Тако да не видим@Avocado зашто би био споран или не начан захтјев да се испоручи на који начин ТЕ обезбјеђује своје поље из којег получује научне чињенице. Nisam siguran šta pitaš... TE ne "polučuje" naučne činjenice, već ih objašnjava... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука