Jump to content

Иконе и Дуге: Why I carried a rainbow Icon of the Bogorodica to Belgrade Pride 2019

Оцени ову тему

Ромејац

Препоручена порука

пре 2 минута, Вилер Текс рече

Одговорио си у првој реченици.  Замисли шта може да понуди, само монаштво и само целибат. 

Не кажем да је лако никоме али ми нисмо позвани на лако. А онај ко бије овакву битку и носи такав крст ће сигурно добити и венце какав не можемо ни замислити.

Када би се сви људи више са собом борили уместо што мудрују пола ових тема на форуму не би ни постојало.

Haha samo monastvo i samo celibat, haha dobar si.

Подели на овим сајтовима

Ја сам био велики коцкар. Нисам излазио из кладионице. Од ње сам живео годинама. Отишао сам на исповест код бившег оца Бранка на Врачару, сада оца Нектарија, исповедио се и горко се кајао и молио Христа за помоћ... Ја сам тада доживео невероватно преумљење... Никада ми Бог више није крочила у кладионицу... Слава Богу... Пратим спорт и даље, знам да предвидим неке немогуће резултате, али ништа од тога... Све је могуће оном ко верује... А не да кукам као  нека баба и да тражим изговоре"е, ја то не могу, мени је урођено"... Христос све може, само верујте и молите се... 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ronald рече

Bogu je sve moguce ali postoje prirodna ogranicenja, zato i postoji trpljenje cjelozivotno.Homosexualci ukoliko zele da se ponasaju u skladu sa pravilima, mogu samo da trpe, mole se i to je to do kraja zivota. Medjutim nije u pitanju sex, vec nemogucnost da imaju partnera i sve sto iz toga sledi. Ti imas primere kao m. Amfilohija i slicne koji politicki pricaju na jedan nacin ali individualno u oci su daleko tolerantniji i tesko bi povukli rijec oslobadjanje.

Природна ограничења за Божије деловање?

Сви смо ми позвани да трпимо свашта у животу до смрти. Шта ако сам ја гевљив па трпим да не сатрем некога у току дана? Да кажем шта ћу гневљив сам могу да ударам људе у гневу? 

Лаку ноћ.

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Ronald рече

Ja sam isao i cesto idem po nekoliko dana i sve je to izgaranje, nema nikakvog oslobadjanja, narocito ne od bioloskih faktora kojih se ne mozemo osloboditi. Pusti ti Srdjanova laprdanja.

I kakva su iskustva?

Mislim, kad već "nema nikakvog oslobađanja".. čega ima? Zašto radiš te postove?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Вилер Текс рече

Природна ограничења за Божије деловање?

Сви смо ми позвани да трпимо свашта у животу до смрти. Шта ако сам ја гевљив па трпим да не сатрем некога у току дана? Да кажем шта ћу гневљив сам могу да ударам људе у гневу? 

Лаку ноћ.

Haha gnevljivost i homosexualnost poredis, hajde... Laku noc

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Tumaralo. рече

I kakva su iskustva?

Mislim, kad već "nema nikakvog oslobađanja".. čega ima? Zašto radiš te postove?

Pa postoje pozitivna iskustva, fizicka i mentalna. A radim ne samo iz toga vec i iz licnih razloga

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ronald рече

Haha gnevljivost i homosexualnost poredis, hajde... Laku noc

Говорим о трпљењу. Ти пријатељу говорш о природним ограничењима за Божије деловање. Нек ти је Бог у помоћи.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Срђан Шијакињић рече

Наравно, свако од нас, укључујући сваког хомосексуалца, треба да се бори и да да све од себе, верујући да ће наћи Пут и Смисао на крају своје борбе. Међутим, ако у неком тренутку не буде имао више снаге, не треба да очајава, не треба да полуди, не треба да се, не дај Боже!, убија, већ да верује да га Бог и даље воли.

Зато и јесмо заједница зато и јесмо браћа и сестре да се крепимо и помажемо и носимо један другога. И Бог је ту да да снагу сваком ко посустане.  А то не значи рећи такав и такав сам нема ми промене. Боже сачувај.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Вилер Текс рече

Говорим о трпљењу. Ти пријатељу говорш о природним ограничењима за Божије деловање. Нек ти је Бог у помоћи.

Ja govorim jer to govore i mnogi autoriteti u Crkvi, kao Zizjulas jer ne vide Boga kao madjionicara.

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Предраг М рече

то што људи постају све више огреховљени и заблудели није разлог да црква мења своје ставове по питању греха. марихуана и други разни опијати су врло добро прихваћени у целом свету али то није разлог да се благонаклоно гледа на ту пошаст... 

То се слажем да није разлог, али ако се појаве нове чињенице, нова животна искуства везана за неку појаву, то може бити разлог. Ево дао си добар пример - марихуана (кратко ћу пошто није тема). Чињеница је, потврђена искуством свих људи који су икада били у друштву људи који пуше марихуану (био сам доста пута, иако никад нисам конзумирао), да су људи под утицајем траве много нормалнији и "трезнији" него људи који се опију од било ког алкохола... После једног џоинта, човек је нормалан, после 3-4 ракије многи људи су неподношљиви... Значи, утицај марихуане, и краткорочан и дугорочан, јер бољи него утицај алкохола. Упркос томе, манастири производе вино и ракију, хришћани пију (требало би умерено, али омакне се многима :)), а марихуана се сматра грехом. Како то објаснити? Немам појма... Не мислим да Црква треба да се бави посебно тиме, небитно је, али не би била грешка и да се уједначе мало ставови по питању алкохола и марихуане...

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ronald рече

Ja govorim jer to govore i mnogi autoriteti u Crkvi, kao Zizjulas jer ne vide Boga kao madjionicara.

А ко је рекао да је мађионичар. 

Мени је већи ауторитет Свети Апостол Павле.

И држим се онога да ће Бог помоћи само је питање има ли коме.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Вилер Текс рече

Зато и јесмо заједница зато и јесмо браћа и сестре да се крепимо и помажемо и носимо један другога.

пре 4 минута, Срђан К. рече

Ма, пусти будале.

:0212_rolleyes: :))

• Хахаха 1

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Guest
Ова тема је за сада закључана и нису омогућени будући одговори.
  • Креирај ново...