Jump to content

Препоручена порука

@Иван Ц.Оче Иване, имам пар молби за Вас - наиме, и поред сјајног броја чланова на Форуму и скоро 100 чланова клуба Жива дела утехе, јако тешко спроводимо хуманитарне акције. Укупно можда 10-ак људи учествује иначе у хуманитарним активностима. У појединачним акцијама не више од 5-6 људи. Плашим се да се не можемо ослонити само на то да тих истих 10ак људи испрати сваку акцију. Идеално би било да много више људи узима учешће са мањим износима - ево на пример овој намученој жени би решило један проблем да свега 10 људи преузме "обавезу" да у наредних 6 месеци одваја по 1.000 месечно за њу. Породици Филимоновић би решило питање огрева за целу годину да 20 људи годишње одвоји по 3.000 за њих итд. 

То ме доводи до молби - да ли постоји могућност да се рад ЖДУ клуба мало испромовише додатно - банером на насловној страни нпр., и позивањем људи преко Вибер групе да се укључе? 

Додатно, да ли је могуће да се отклоне технички проблеми - када тегујем некога на некој теми у ЖДУ клубу, тај неко не добија обавештење сем ако прати тему. Тако сам више пута теговао администрацију док нисам сконтао да они ни не добијају обавештење да су поменути. Можда @WiseManможе помоћи око овога? 

И на крају, да ли постоји могућност да се пошаље групна порука свим члановима клуба или пак и форума, попут нотификације за прилог за одржавање сајта? Писао бих им са идејом да се укључе масовно и редовно са мањим износима. 

Верујем да са оволиким квантитетом и квалитетом чланова, форум има велики хуманитарни потенцијал, исто као онај који увелико остварује на пољу мисије и преко Кане. Вероватно не можемо хранити и помагати десетине људи, али можемо неколицини случајева за које дуже време знамо малтене променити живот и решити им проблеме. Уз минимално "цимање" људи, без формалности, без пуно компликација. Форум (нити било ко) не би преузимао никакву одговорност - људима би се представиле приче, из медија и евентуално искуства самих форумаша, и људи би сами одлучивали да ли да се укључе или не.

Хвала велико, ту сам за сва питања! 

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Срђан Шијакињић рече

То ме доводи до молби - да ли постоји могућност да се рад ЖДУ клуба мало испромовише додатно - банером на насловној страни нпр., и позивањем људи преко Вибер групе да се укључе?

Поштовани Срђане,

Веома поштујем твоју велику жељу да помажеш људима, те стога ћеш имати моју подршку у сваком погледу.

Свестан сам колико сте добрих ствари урадили. Најбоље би било да, када имате неки пројекат, пошаљеш мени да погледам, те да направимо заједнички неку промоцију.

Оно што свакако морате знати јесте да никакве акције неће бити могуће, ако за то не постоји благослов надлежног свештеника. Оно што би најбоље било јесте и његово активно укључење у акцију (нажалост, често то не бива лако, али није немогуће).

Дакле, ја сам увек ту да подржим хуманитарну акцију.

Имамо и нашу вибер заједницу која тренутно има 5700 људи, што је свакако огроман потенцијал.

Подели на овим сајтовима

@Срђан Шијакињић Stižu obaveštenja kada nekog spomeneš u temi. Samo neko pogleda obaveštenje, neko ne. Konkretno ja ovu temu ne pratim, ali sam dobio obaveštenje na forumu da si me spomenuo na ovoj temi.

200_OK.jpg

Mornië alantië

Подели на овим сајтовима

On 31.1.2020. at 22:58, Иван Ц. рече

Поштовани Срђане,

Веома поштујем твоју велику жељу да помажеш људима, те стога ћеш имати моју подршку у сваком погледу.

Свестан сам колико сте добрих ствари урадили. Најбоље би било да, када имате неки пројекат, пошаљеш мени да погледам, те да направимо заједнички неку промоцију.

Оно што свакако морате знати јесте да никакве акције неће бити могуће, ако за то не постоји благослов надлежног свештеника. Оно што би најбоље било јесте и његово активно укључење у акцију (нажалост, често то не бива лако, али није немогуће).

Дакле, ја сам увек ту да подржим хуманитарну акцију.

Имамо и нашу вибер заједницу која тренутно има 5700 људи, што је свакако огроман потенцијал.

Оче, хвала пуно на подршци! 

Можда је најбоље да одмах дам конкретан предлог акције, да бисте видели како отприлике то замишљам. 

Могли бисмо, да на Форуму, или на Вибер заједници (зависно шта је активније), или на обе платформе, објавимо позив за учешће у акцији за помоћ овој храброј и намученој жени Ради Симић. Све о њој се може прочитати у уводних пар постова на овој теми. Она је црквена, свештеник је посећује и верујем да неће бити никакав проблем да се добије његов благослов.

Циљ би био конкретан конкретан - скупаљање новца за Радин одлазак на опоравак у Бању Ковиљачу, цена 60.000 динара. Лекари кажу да је неопходно (ако је потребно, тражићу од ње неку потврду и за то). Могли бисмо на више начина позвати људе да учествују (верујем да је најбоље бити што флексибилнији) - нпр.тражити свега 10 добровољаца, који ће сваког месеца, у наредна три месеца, остављати са стране по 2000 за Раду. Након три месеца, могу да уплате новац директно Ради, директно у Бању, или чак и мени или вама (ви сте због тога што јесте свакако вредни сваког поверења, а ја због посла којим се бавим, на неки начин зависим од добре репутације и под надзором сам Коморе, плус пишем под правим именом). Свакако, идеално би било да свако уплати новац директно Ради или у Бањи, али ако је некоме лакше да плати нама, прихватио бих и то, само да се ствар покрене. 

Верујем да сигурно има 10 људи међу свим члановима који су вољни и у прилици да се укључе у овако нешто. Заправо, 9 би нам требало, јер бих се ја свакако укључио. Само треба некако допрети до њих, што ја сам баш и не успевам, путем Клуба и ове теме. Наравно, ако се јави 60 људи да да по 1.000 још боље! 

На овом примеру видите шта ми је идеја - конкретне акције, где имамо потребну суму, време прикупљања и минимални број учесника. Не бих организовао неке опште фоднове и сл. да се не би десиле расправе око тога како потрошити новац, како га чувати итд. 

Надам се да вам има смисла све ово. 

"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

On 31.1.2020. at 23:05, WiseMan рече

@Срђан Шијакињић Stižu obaveštenja kada nekog spomeneš u temi. Samo neko pogleda obaveštenje, neko ne. Konkretno ja ovu temu ne pratim, ali sam dobio obaveštenje na forumu da si me spomenuo na ovoj temi.

Мислио сам да не стижу када спомињем некога на теми у оквиру ЖДУ клуба. Или то, или ме је Поуке. Орг налог искулирао 2 или 3 пута :)

Подели на овим сајтовима

@Срђан Шијакињић драги Срђане,

молим те да ме подсетиш на све ово за пар дана, сутра имам испит, за два дана ми долази Епископ, имамо црквену славу, велика организација.

После тога радимо даље

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Иван Ц. рече

молим те да ме подсетиш на све ово за пар дана, сутра имам испит, за два дана ми долази Епископ, имамо црквену славу, велика организација.

После тога радимо даље

Наравно, срећно и лепо се проведите (укључујући и на испиту). :)

Подели на овим сајтовима

On 3.2.2020. at 15:04, Иван Ц. рече

После тога радимо даље

Оче, честитам на испиту и надам се да сте лепо прославили, а и да ћете имати прилику да се одморите мало од обавеза. :)

По договору, да активирам ову причу. Можете да баците поглед на предлоге из претходног поста, па да јавите како вам се чини. Можда би могла да се направи и једна симболична акција која би функционисала на истом принципу (један број људи се договори да сви током неког периода одвајају по релативно мање износе и то се онда накупи) - иде нам Велики пост, и можда бисмо могли позвати људе да током поста, сваког дана одвајају по 100 динара за Раду. Ако бисмо имали само 13 таквих добровољаца, скупили бисмо довољно да је по Васкрсу пошаљемо на опоравак.

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

@Иван Ц.Оче, по договору, само да вас подсетим на ово, а и да мало подигнем тему.

Рада је иначе данас добила резултате магнетне резонанце. Колико сам могао да прочитам, постоји нека промена на бешици, за коју не знају шта је, па ће то морати да се прати како би се утврдило да јој се није, не дај Боже, канцер вратио (она је једном победила рак, а сада живи са уростомом). На МР је ишла јер трпи огромне болове у костима, чак јој ни лекови против болова не помажу сасвим. Заиста би било сјајно да јој омогућимо опоравак у Бањи, надам се да ћемо успети...

Подели на овим сајтовима

@Срђан Шијакињић Хајде брате... напиши ми приватно како да опремимо објаву, ја ћу да изрекламирам колико год могу и да уједно и помогнем...

Пошаљи ми приватно..

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Данас сам на мом профилу покренуо причу, као и овде на форуму...

@Срђан Шијакињић јави се што пре, јер ти људи сигурно неки шаљу поруке...

ја ћу ти такође послати нешто.

хајде да ово решимо што пре.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...