Jump to content

Однос хришћанства према хомосексуалности

Оцени ову тему

Ronald

Препоручена порука

пре 13 минута, Milan Nikolic рече

Шта ли се на овој теми расправља сваки дан, може ли неко да ми поједностави?

Ili si za pedere ili protiv njih. Ako se ne opredeliš ni za jednu od ponuđenih opcija, reći će ti da ne mlatiš praznu slamu, nego da se lepo opredeliš, pa da odemo negde na ferku da se pošibamo. 

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 22 часа, Desiderius Erasmus рече

Ipak bih ja ostavio Bogu da prosudi ko će naslediti život večni.

Da, piše da "muželožnici" neće biti spaseni, ali ako je tačno ono što Paradoksalna kaže, da se taj izraz pominje samo još kod Filona Aleksandrijskog, i označava muške prostitutke, onda to stvarno ne možemo porediti sa monogamnom homoseksualnom vezom (premda, ponavljam, ne kažem ni da je takva veza nešto samo po sebi dobro).

A u Rimljanima poslanici se jasno govori o orgijašima kojima su dosadile žene, pa krenuli na muškarce, što, jelte, opet ne može da se poredi sa monogamnom homoseksualnom vezom.

Ali, bre brate my, .... kakve muske prostitutke kada Pavle u tim stihovima nabraja grupe ljudi koji cine razne grehove, ne obraca se specificno nekoj grupaciji ljudi kao te neke muske prostitutke, nego ljudima u opstem smislu i znacenju,.... znaci ti nabrojani gresi od strane Pavla se ticu bilo kog coveka koji cini taj odredjeni greh i tako to deluje jer posle nabrajanja tih grehova kaze Pavle :

11 И овакви бејасте неки; него се опрасте и посветисте и оправдасте именом Господа нашег Исуса Христа и Духом Бога нашег.

Znaci, Pavle se obraca nedefinisanoj grupi ljudi, koji kada cine odredjeni greh postaju, kako nabraja, bludnici, preljubnici, idolopoklonici, muzelonici (homo)..... i takvi su bili neki, ali se onda opravdavaju kroz krstenje imenom Isusa....

I, to se narocito vidi u toj poslanici Rimaljanima gde Pavle brate osudjuje sam homo cin kao nesto sto nije po prirodi i sto su sramne strasti i na kraju kaze za taj cin...." i sami su na sebi primali zasluženu platu za svoju zabludu "..... znaci svako ko cini taj cin podpada pod taj greh i ima problem...

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Bokisd рече

pa, da, na sta drugo Branka,.... ako imam muske polne organe sta onda nesto drugo mogu da budem... :D

Siguran si u ovo?

Nisi nikada cuo da beba moze imati spoljasnje zenske genitalije ali ne i unutrasnje ili da moze imati i zenske i muske polne organe?

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Bokisd рече

Ali, bre brate my, .... kakve muske prostitutke kada Pavle u tim stihovima nabraja grupe ljudi koji cine razne grehove, ne obraca se specificno nekoj grupaciji ljudi kao te neke muske prostitutke, nego ljudima u opstem smislu i znacenju,.... znaci ti nabrojani gresi od strane Pavla se ticu bilo kog coveka koji cini taj odredjeni greh i tako to deluje jer posle nabrajanja tih grehova kaze Pavle :

11 И овакви бејасте неки; него се опрасте и посветисте и оправдасте именом Господа нашег Исуса Христа и Духом Бога нашег.

Znaci, Pavle se obraca nedefinisanoj grupi ljudi, koji kada cine odredjeni greh postaju, kako nabraja, bludnici, preljubnici, idolopoklonici, muzelonici (homo)..... i takvi su bili neki, ali se onda opravdavaju kroz krstenje imenom Isusa....

I, to se narocito vidi u toj poslanici Rimaljanima gde Pavle brate osudjuje sam homo cin kao nesto sto nije po prirodi i sto su sramne strasti i na kraju kaze za taj cin...." i sami su na sebi primali zasluženu platu za svoju zabludu "..... znaci svako ko cini taj cin podpada pod taj greh i ima problem...

Ama, otkud ti znaš da se Pavle obraća nedefinisanoj grupi ljudi? Kako nedefinisanoj kad ih je definisao kao "muželožnike"? I ako taj izraz zatičemo jedino još kod jednog pisca iz tog vremena, a kod njega to označava muške prostitutke, na osnovu čega ti onda to primenjuješ na sve homoseksualce?

U Rimljanima je situacija jasnija, jer se jasno govori o ljudima koji su ostavili seksanje sa ženama, pa se okrenuli muškarcima, što ne možeš nikako da primeniš na nekoga ko je gej od malena.

I ovim ne mislim da kažem da je Pavle podržavao monogamne gej odnose (jer će to biti tvoje sledeće pitanje), nego samo da treba da budemo intelektualno pošteni i da se trudimo da shvatimo o čemu zaista neki tekst govori.

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Branka62 рече

Siguran si u ovo?

Nisi nikada cuo da beba moze imati spoljasnje zenske genitalije ali ne i unutrasnje ili da moze imati i zenske i muske polne organe?

pa, kako ne, velika vecina covecanstva tako funkcionise, ...ovo drugo je nazalost neka greska u prirodi, sto je i logicno jer nista nije u prirodi bas 100% funkcionalno - onako kako i treba da je stvoreno po prirodi i da funkcionise...

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Рапсоди рече

Улазим ја данас на  Каленићу,  да купим  кафу 3у1 , када тамо ни више ни мање (као мали модерни мини  кафе бар) него на једној столици седи транвестит у розе јакни, штиклицама,  женској фризури, све са накитом . Ја бленем, гледам у њега, и у свој тој забезекнутости заборавих да узмем кафицу коју сам платила. :smeh1: Враћам се по кафицу, кад њега нема. Размишљам да није било привиђење :smeh1: све се то збило у пар секунди, ди се изгуби за тако кратко време, а баш се био разбашкарио. Било ме срамота да питам продавачице да ли ми се то само учинило. :smeh1:  

Превише форума и оваквих тема, шетња, природа... :945729:

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Bokisd рече

pa, kako ne, velika vecina covecanstva tako funkcionise, ...ovo drugo je nazalost neka greska u prirodi, sto je i logicno jer nista nije u prirodi bas 100% funkcionalno - onako kako i treba da je stvoreno po prirodi i da funkcionise...

E sad si zaboravio odakle smo krenuli ili se nadas da sam ja zaboravila. Krenuli smo od tvoje recenice

"pa, zar je sama njena - njegova priroda ne upucuje na to, sama njihova polnost..."

Na sta priroda/njihova polnost upucuje ovakve osobe? Jer, valjda su i "greske u prirodi" prirodne /prirodni procesi?

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Desiderius Erasmus рече

Ama, otkud ti znaš da se Pavle obraća nedefinisanoj grupi ljudi? Kako nedefinisanoj kad ih je definisao kao "muželožnike"? I ako taj izraz zatičemo jedino još kod jednog pisca iz tog vremena, a kod njega to označava muške prostitutke, na osnovu čega ti onda to primenjuješ na sve homoseksualce?

U Rimljanima je situacija jasnija, jer se jasno govori o ljudima koji su ostavili seksanje sa ženama, pa se okrenuli muškarcima, što ne možeš nikako da primeniš na nekoga ko je gej od malena.

I ovim ne mislim da kažem da je Pavle podržavao monogamne gej odnose (jer će to biti tvoje sledeće pitanje), nego samo da treba da budemo intelektualno pošteni i da se trudimo da shvatimo o čemu zaista neki tekst govori.

pa, moze na sve ljude homo, jer je i blud i preljubu i idolopoklonstvo Pavle primenio na sve ljude koji i cine taj odredjeni greh, zasto bi onda izdvajao samo homo kao nesto specificno i samo za odredjenu grupaciju ljudi, nema nikakve logike... i dao sam da na kraju sam Pavle kaze.... da su takvi bili neki... koji onda,... pa, oni od ljudi koji i cine taj odredjeni greh koji Pavle i nabraja..... uostalom i tumacenja se odnose na homo kao greh, ne kao specificnu grupaciju ljudi...

Ali, opet , stoji kod Pavla da je osudjen sam homo cin kao ne po prirodi i sraman. Sad, gej od malena, ne znam, koliko sam ispratio i to je neka manja 'manjina' u odnosu na gej populaciju, .... ali, kontam da je bas tesko takvim ljudima da se izbore sa tim svojim homo osecanjem i treba tu neke ikonomije i posebne duhovne brige..... ali, ipak nisu izuzeti od duhovne borbe kao i svi mi u crkvi i treba da se trudi da se promeni, pa polako, padnes - ustanes i ides dalje... tako nekako...

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Branka62 рече
пре 20 минута, Bokisd рече

E sad si zaboravio odakle smo krenuli ili se nadas da sam ja zaboravila. Krenuli smo od tvoje recenice

"pa, zar je sama njena - njegova priroda ne upucuje na to, sama njihova polnost..."

Na sta priroda/njihova polnost upucuje ovakve osobe? Jer, valjda su i "greske u prirodi" prirodne /prirodni procesi?

da, ali to i jesu greske u funkcionisanju prirode u odnosu na to kako smo po toj  istoj prirodi i stvoreni po razlicitim polovima koji kada funkcionisu u fullu - bez greske,.....onda i imamo kroz hetero sex razmnozavanje :351780: i produzetak nase vrste i zivota na zemlji.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Bokisd рече

da, ali to i jesu greske u funkcionisanju prirode u odnosu na to kako smo po toj  istoj prirodi i stvoreni po razlicitim polovima koji kada funkcionisu u fullu - bez greske,.....onda i imamo kroz hetero sex razmnozavanje :351780: i produzetak nase vrste i zivota na zemlji.

@Bokisd ti prirodu zamisljas, ili je bar tako u postovima predstavljas, kao neki inteligentni entitet. Nece priroda ni "trepnuti" ako ljudska, ili bilo koja, vrsta nestane - priroda nema cilj.

Drugo, da li bi mogao, konacno, da odgovoris na pitanje 

пре 23 минута, Branka62 рече

postavljeno nakon tvog posta u kome pise

"pa, zar je sama njena - njegova priroda ne upucuje na to, sama njihova polnost...

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Branka62 рече
пре 20 минута, Bokisd рече

Прочитај више  

@Bokisd ti prirodu zamisljas, ili je bar tako u postovima predstavljas, kao neki inteligentni entitet. Nece priroda ni "trepnuti" ako ljudska, ili bilo koja, vrsta nestane - priroda nema cilj.

Kako priroda nema cilj da vrste opstanu i produze sebi zivot na zemlji, ... ili, drugacije receno, zbog toga i imamo razlicite polne organe koji nam omogucuju kroz sex produzenje vrste i zivota.... bez razlicite polnosti - koje je tako stvoreno po prirodi,.... ne bi imali ni razmnozavanje i opstanak ljudske vrste i svih drugih vrsta.

пре 16 минута, Branka62 рече

Drugo, da li bi mogao, konacno, da odgovoris na pitanje 

пре 42 минута, Branka62 рече

postavljeno nakon tvog posta u kome pise

"pa, zar je sama njena - njegova priroda ne upucuje na to, sama njihova polnost...

Ne znam na sta moze da upucuje takva greska u prirodi koja uzrokuje i nefunkcionisanje te iste prirode... (bitna napomena ....u kontekst razlicite polnosti i mogucnosti radjanja i produzetka vrste)... to bi se verovatno vremenom ustanovilo koje pretegne, ... ali, sama priroda ako tezi ocuvanju i produzenju svoje vrste .... i zbog toga su i stvoreni od strane te iste prirode razliciti polni ograni putem kojih se i produzava nasa vrsta i na taj samo nacin je i priroda bez greske u full funkciji.... onda iz toga i sledi zakljucak -  da sama priroda i svacija polnost upucuje na ono sto smo - po toj prirodi i polnosti i putem koje (polnosti) smo i musko i zensko i kao takvi razliciti polovi mozemo i da se razmnozavamo...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...