Jump to content

Однос хришћанства према хомосексуалности

Оцени ову тему

Ronald

Препоручена порука

пре 13 минута, Branka62 рече

Opet

пре 34 минута, Bokisd рече

sama priroda ako tezi ocuvanju i produzenju svoje vrste

Da probam ovako;

Sta ti podrazumevas pod priroda?

pa, mislim da sam vec puno puta naveo... ono sto je u prirodi koje moze da obezbedi opstanak i produzenje nase vrste i zivota na zemlji....i to je ono sto je po toj istoj prirodi tako i definisano kao razlicita polnost - musko i zensko,... sto takva priroda kroz takvu komplementarnost izmedju razlicitih polova omogucuje razmnozavanje i produzetak nase vrste.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Bokisd рече

Sad, gej od malena, ne znam, koliko sam ispratio i to je neka manja 'manjina' u odnosu na gej populaciju, .... ali, kontam da je bas tesko takvim ljudima da se izbore sa tim svojim homo osecanjem i treba tu neke ikonomije i posebne duhovne brige..... ali, ipak nisu izuzeti od duhovne borbe kao i svi mi u crkvi i treba da se trudi da se promeni, pa polako, padnes - ustanes i ides dalje... tako nekako...

Eto, u nečemu da se i složimo. ;) 

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Branka62 рече
пре 41 минута, Bokisd рече

bez razlicite polnosti - koje je tako stvoreno po prirodi,.... ne bi imali ni razmnozavanje i opstanak ljudske vrste i svih drugih vrsta

Opet moram da te pitam: Siguran si u ovo?

pa, da, kako drugacije.... ne_shvata

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Bokisd рече

pa, mislim da sam vec puno puta naveo... ono sto je u prirodi koje moze da obezbedi opstanak i produzenje nase vrste i zivota na zemlji....i to je ono sto je po toj istoj prirodi tako i definisano kao razlicita polnost - musko i zensko,... sto takva priroda kroz takvu komplementarnost izmedju razlicitih polova omogucuje razmnozavanje i produzetak nase vrste.

Znam da si ovo vise puta pisao. Samo te ja to nisam ni pitala:D. Pitala sam te sta podrazumevas pod priroda (ili ajde moze i prirodno/po prirodi) uopste ( a ne samo u vezi polnih odnosa)?

Ili ti imas jednu definiciju prirode i prirodnosti za seks a drugu za sve ostalo?

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Branka62 рече

Znam da si ovo vise puta pisao. Samo te ja to nisam ni pitala:D. Pitala sam te sta podrazumevas pod priroda (ili ajde moze i prirodno/po prirodi) uopste ( a ne samo u vezi polnih odnosa)?

Ili ti imas jednu definiciju prirode i prirodnosti za seks a drugu za sve ostalo?

pa, priroda ili ono sto je po prirodi i kako nesto funkcionise,  je po logici stvari ono sto projavljuje tu prirodu i ako pricamo o nasoj prirodi u kontekstu homo i hetero price, onda je razlicita polnost koja omogucuje kroz sex produzenje nase vrste ono sto i definise tu nasu prirodu.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Branka62 рече

Ima li u prirodi/po prirodi aseksualnog rzmnozavanja?

da, pretpostavio sam da na to mislis, ali ja sam mislio na vrste koje se razmnozavaju kao i mi ljudi, da je ista priroda kod njih kao i kod nas, razliciti polovi i tako dalje.... dok je aseksualno razmnozavanje takva priroda kod drugih vrsta i ako i kod njih imas neku gresku koje narusava funkcionalnost i prirodu koja omogucava toj vrsti takav nacin razmnozavanja,  onda i to nije po prirodi kako funkcionisu te vrste....

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Bokisd рече

po prirodi i kako nesto funkcionise

Ovo je vec objasnjavano - to sto nesto ne funkcionise, ne znaci da nije prirodno/po prirodi.

Moje oci vise ne funkcionisu onako kao dok sam imala 20 godina - postala sam dalekovida.  No ima ljudi daleko starijih od mene a nisu dalekovidi - vide kao kada su bili mladi.  Ima i onih koji su u mladosti bili kratkovidi a sa godinama im se najmanja daljin jasnog vida povecavala te sada vide onako kako sam ja u 20-im? Ciji vid je sada po prirodi?

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Bokisd рече

ja sam mislio

Znam da si na to mislio. Samo sam pokusala da ti skrenem paznju da ipak procitas post pre nego sto ga prosledis. Niko tvoje misli ne moze da cita. Kao ni moje. Komentarisemo ono sto je/kako je napisano. Ovo je benigna situacija ali ima i takvih gde ti jedno mislis a, verovatno u brzini, napises nesto drugo i onda se utrosi 10 strana dok se nesporazum ne raspetlja.

Zato sam te i pitala sta ti podrazumevas pod priroda i doista ne bi bilo lose da to konacno i napises. Tada ce biti jasnije sta ti podrazumevas pod prirodno/po prirodi. Zaboravi na seks, razmnozavanje, opstanak vrste.... -  sta je, za tebe, priroda uopste.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

Od svih vas koji zastupate prava LGBT+ populacije nisam cuo odgovor na samo jedno pitanje(neprestano okolisate i iznosite svoja vidjenja, "naucne" dokaze, a tema ima jasan naziv): sta cemo sa onim sto su Oci kroz Pismo ispovedali kroz vekove, navodeci sodomiju(Oci je tako zovu, neka se ljuti ko hoce) kao smrtni greh?

Ako moze neko, neka mi konkretno odgovori na pitanje, bez da me uci i da okolisa. Samo da podsetim po ko zna koji put: nigde u Pismu i Ocima necete naci nikakvog opravdanja, sem osude.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...