Jump to content

Однос хришћанства према хомосексуалности

Оцени ову тему

Ronald

Препоручена порука

Управо сада, Родољуб Лазић рече

Kad ne znaš šta da kažeš, onda u pomoć stiže epigenetika, koja će biti odgovor za sve, pa i kod jednojajčanih blizanaca. Ma da, kako da ne! A procenti su tačni, govori se o studiji iz 2002. godine. 

Pa zato sto se radi o kompleksnom fenomenu, epigenetika je neophodna,  ti opet ponavljas da ne znas kako se oblasti u biologiji dopunjuju i kako se vrse istrazivanja.

Da si ti ziv i zdrav nakon te studije je odradjeno jos nekoliko sa boljim uzorkom i kvalitetnijom metodologijom, zato sam i skrenuo paznju na procente.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ronald рече

Podrska Artemiju( artemijevska obojenost u pisanjima) je indirektno djelovanje za mene, sad kako ti na to gledas ostavljam tebi licno. Jesi li podrzavao Artemija ikad od njegovog odvajanja?

Ako ti je logicno da se tema zatvori, a administratori je ne zatvaraju, najednosravnije bi bilo da je ne citas vise valjda, to mi je logicno.

1. Dokaži ti da sam ga podržavao u raskolu. Ti tvrdiš da jesam.  Jedino što sam uradio, negde na početku tog slučaja jeste da sam pokazao da odluka Sinoda o njegovom uklanjanju sa eparhije nije u skladu sa Lanonima i Ustavom SPC. A to tvrdim i danas. I to je bilo pre pravljenja raskola. Sve što se kasnije dešavalo nisam ni na koji način komentari sao niti u tome na bilo koji na bilo koji način učestvovao. 

2. Čak i da jesam, kakve to veze ima sa ovom temom, osim kao pokušaj diskvalifikacije? 

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Ronald рече

Takve studije vec postoje iako su vremenski ogranicene jer je preskupo pratiti odrastanje od dvadest godina i detaljno bilneziti, ali postoje iskustca djece i mnoga su pozitivna. Normalno ima i negativnih ali ih ima i kod heteri usvajatelja, i najvise kod bioloskih roditelja jer njih ina i najvise procentualno. 

Ti se bavi studijama, a mene zanimaju činjenice potkrepljene ljudskim sudbinama. Život je najveća studija i iznad je svih naučnika.

I da, poznajem veoma dobro muškarca koji je još u detinjstvu bio izložen takvom vaspitu od strane homoseksualca starije dobi. Uništio mu je dobar deo života vršeći psihičku torturu nad njim. U njegovim najosetljivijim godinama, uspeo je da ga ubedi da je homoseksualnost nešto sasvim normalno i jako, jako poželjno. Natovario mu je gomilu strahova koje je kao odrastao muškarac morao vešto da prikriva i to strahove koji su imali i koji nisu imali veze sa njegovom seksualnošću. Na prvi pogled, sve je izgledalo kako treba. Mlad, visok, lep, obrazovan, uspešan, pun samopouzdanja, a u duši patnja, usamljenost, osećaj krivice, gadjenje prema samom sebi. Sve se krunilo u njegovom unutrašnjem biću. Kada je odlučio da se izbori sa svim njegovim avetima koje su ga progonile i da odbaci prvenstveno svaku utkanu laž koje su ga vodile ka propasti, stigla je i pomoć. Ali ta pomoć nije značila da je oslobodjen, naprotiv, usledile su godine i godine mukotrpne unutrašnje borbe. Bog mu je pomogao da izvede pravi podvig. Uspeo je uz Božju pomoć i pomoć jedne lepe devojke srca punog ljubavi, da odbaci sve ono staro što je zarobilo njegov um, telo, srce i dušu, i takoreći, ponovo se rodio. Danas je on srećno oženjen muškarac i ima dvoje odrasle dece. Mom drugu se prvenstveno divim na istrajnosti, iskrenosti prema samom sebi, hrabrosti i izuzetnoj veri, jer da toga nije bilo, ko zna kakva bi njegova sudbina danas bila.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Ronald рече

Pa zato sto se radi o kompleksnom fenomenu, epigenetika je neophodna,  ti opet ponavljas da ne znas kako se oblasti u biologiji dopunjuju i kako se vrse istrazivanja.

Da si ti ziv i zdrav nakon te studije je odradjeno jos nekoliko sa boljim uzorkom i kvalitetnijom metodologijom, zato sam i skrenuo paznju na procente.

Kompleksni fenomen, epigenetika, sve dovoljno neodređeno i uopšteno da može da se protumači u smislu koji je tebi potreban. A uprkos epigenetici i kompleksnom fenomenu ne postoji naučni dokaz o urođenosti, nego obrnuto. 

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Родољуб Лазић рече

Dokaži ti da sam ga podržavao u raskolu. Ti tvrdiš da jesam.  Jedino što sam uradio, negde na početku tog slučaja jeste da sam pokazao da odluka Sinoda o njegovom uklanjanju sa eparhije nije u skladu sa Lanonima i Ustavom SPC. A to tvrdim i danas

Ja mislim i da je i ovo indirektna podrska jer je on isao tvrdoglavo protiv svih a pokazalo se i ranije da kanoni i ustav( a koji nisu dogme a nisu mjerilo ispravnih odluka.) i njegova tvrdoglavost su doveli do katakombi. Za mene su sva djelovanja bilo kakve podrske Marku raskolnicka jer je on kasnije i napravio raskol.

Nije nikakva diskfalifikacija vec zelja da se tema zakljuca, a mozes da je napustis i ne citas.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Родољуб Лазић рече

Kompleksni fenomen, epigenetika, sve dovoljno neodređeno i uopšteno da može da se protumači u smislu koji je tebi potreban. A uprkos epigenetici i kompleksnom fenomenu ne postoji naučni dokaz o urođenosti, nego obrnuto. 

Naravno da postoje naucni dokazi o urodjenosti jer kao sto sam ti pokazao postoje razlike u INAH3 u mozgu, samo sto tebi ne vrijedi pricati. Epigenetika je potrebna kao objasnjenje zasto kod jednojajcanih blizanaca potpuno isto odgojenih imamo jednog geja i drugog hetero. Nije meni nista potrebno vec tebi da razumijes sta znaci kompleksan fenomen i istrazivanje vezano za genetiku. Slicno je sa mental disorders, IQ i tako dalje.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Orion рече

Ti se bavi studijama, a mene zanimaju činjenice potkrepljene ljudskim sudbinama. Život je najveća studija i iznad je svih naučnika.

I da, poznajem veoma dobro muškarca koji je još u detinjstvu bio izložen takvom vaspitu od strane homoseksualca starije dobi. Uništio mu je dobar deo života vršeći psihičku torturu nad njim. U njegovim najosetljivijim godinama, uspeo je da ga ubedi da je homoseksualnost nešto sasvim normalno i jako, jako poželjno. Natovario mu je gomilu strahova koje je kao odrastao muškarac morao vešto da prikriva i to strahove koji su imali i koji nisu imali veze sa njegovom seksualnošću. Na prvi pogled, sve je izgledalo kako treba. Mlad, visok, lep, obrazovan, uspešan, pun samopouzdanja, a u duši patnja, usamljenost, osećaj krivice, gadjenje prema samom sebi. Sve se krunilo u njegovom unutrašnjem biću. Kada je odlučio da se izbori sa svim njegovim avetima koje su ga progonile i da odbaci prvenstveno svaku utkanu laž koje su ga vodile ka propasti, stigla je i pomoć. Ali ta pomoć nije značila da je oslobodjen, naprotiv, usledile su godine i godine mukotrpne unutrašnje borbe. Bog mu je pomogao da izvede pravi podvig. Uspeo je uz Božju pomoć i pomoć jedne lepe devojke srca punog ljubavi, da odbaci sve ono staro što je zarobilo njegov um, telo, srce i dušu, i takoreći, ponovo se rodio. Danas je on srećno oženjen muškarac i ima dvoje odrasle dece. Mom drugu se prvenstveno divim na istrajnosti, iskrenosti prema samom sebi, hrabrosti i izuzetnoj veri, jer da toga nije bilo, ko zna kakva bi njegova sudbina danas bila.

Ne vidim svrhu u navodjenju individualnih slucajeva jer isto tako mogu da navedem za hetero sijaset slucajeva zlostavljanja. Ok ako je za tebe zivot objektivno mjerilo, ti ne prati nauku, ne znam sta drugo da ti kazem.

Подели на овим сајтовима

пре 36 минута, Ronald рече

Ja mislim i da je i ovo indirektna podrska jer je on isao tvrdoglavo protiv svih a pokazalo se i ranije da kanoni i ustav( a koji nisu dogme a nisu mjerilo ispravnih odluka.) i njegova tvrdoglavost su doveli do katakombi. Za mene su sva djelovanja bilo kakve podrske Marku raskolnicka jer je on kasnije i napravio raskol.

Nije nikakva diskfalifikacija vec zelja da se tema zakljuca, a mozes da je napustis i ne citas.

To šta ti smatraš je tvoja stvar, ali nema nikakvog utemeljena u realnosti. Pišeš bezveze tek da nešto kažeš. 

Подели на овим сајтовима

пре 42 минута, Ronald рече

Naravno da postoje naucni dokazi o urodjenosti jer kao sto sam ti pokazao postoje razlike u INAH3 u mozgu

Da, postoje, ali ne sledi iz toga nužnost homoseksualnosti. Jednojajčani blizanci imaju iste hipotalamuse i INAH3, pa je jedan homoseksualac a drugi nije. Između ostalog. 

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Родољуб Лазић рече

To šta ti smatraš je tvoja stvar, ali nema nikakvog utemeljena u realnosti. Pišeš bezveze tek da nešto kažeš. 

Ne pisem bezveze nego mislim na onaj apel za njegiv povrata itd, jer bez obzira na dosta nelogicnost u odluci Sinoda tada ispostavilo se da je ona ispravna.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ronald рече

Ne pisem bezveze nego mislim na onaj apel za njegiv povrata itd, jer bez obzira na dosta nelogicnost u odluci Sinoda tada ispostavilo se da je ona ispravna.

Ja sam govorio o tim nelogičnostima u odluci Sinoda. Ne možeš mi učitavati naknadan razvoj događaja niti bilo kakve raskolnicke namere ili podršku raskolu iz toka što sam pisao.

Подели на овим сајтовима

пре 53 минута, Orion рече

Hvala Bogu!

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Родољуб Лазић рече

Da, postoje, ali ne sledi iz toga nužnost homoseksualnosti. Jednojajčani blizanci imaju iste hipotalamuse i INAH3, pa je jedan homoseksualac a drugi nije. Između ostalog. 

Ne razumijes, na primer monoamniotic  blizanci dijele isto hormonalno okruzenje na prenatalnom nivoa ali moze da se desi twin to twin transfusion syndrome od kojih jedan dobija vise krvi a drugi gubi, sto utice posledicno i na brain. Ne posttoji jedan vec vise epigenetskih uroka, medjutim oni su prenatalni,  innate. Gringas i Chen su u ovom radu takodje objasnili da postoji mnostvo uzroka koji mogu voditi do razlika kod jednojajcanih blizanaca:

https://doi.org/10.1016%2FS0378-3782(01)00171-2

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Родољуб Лазић рече

Ja sam govorio o tim nelogičnostima u odluci Sinoda. Ne možeš mi učitavati naknadan razvoj događaja niti bilo kakve raskolnicke namere ili podršku raskolu iz toka što sam pisao.

Ja nisam tekao da si isao u katakombe kod Artemija, to nisam napisao, mozda jesi a mozda nisi. Ali onaj apel koji ste pisali sa kolegama za povratak se iskljucivo odnosio na ustav i kanone sto u mnogim slucajevima moze da se prekrsi jer na Saboru se obicno iznese i zna mnogo vise, a zasto je do toga doslo i krsenja Artemije je sam pokazao, nepokajanje, nedostatak razumijevanja i put ka izlasku iz Crkve, tako da je idluka  kako se ispostavili bila ispravna i podrska Artemiju je bila pogresna, po meni podrska da krene u raskol. Kasnije su ga mnogi i podrzali a vidimo sad i finansijski. Ja sam zato napisao atremijevski obojena pisanja, nisam rekao da si ti bio glavna perjanica u njegov daljem raskolnickom putu.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Ronald рече

Naravno da postoje naucni dokazi o urodjenosti jer kao sto sam ti pokazao postoje razlike u INAH3 u mozgu, samo sto tebi ne vrijedi pricati. Epigenetika je potrebna kao objasnjenje zasto kod jednojajcanih blizanaca potpuno isto odgojenih imamo jednog geja i drugog hetero. Nije meni nista potrebno vec tebi da razumijes sta znaci kompleksan fenomen i istrazivanje vezano za genetiku. Slicno je sa mental disorders, IQ i tako dalje.

Znači sada se slažeš da su IQ i mental disorders urođeni? :D

• Хахаха 1
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...