Jump to content

Однос хришћанства према хомосексуалности

Оцени ову тему

Ronald

Препоручена порука

пре 31 минута, Bokisd рече

Pa to je pitanje da li je tacno i realno u zivotima mnogih monaha cak i svetitelja, eto sv.Marija Egipatska koja je zivela u bludu i prostituisanju pola zivota i kada je otisla u pustinju da se podvizava imala je nadljudske borbe da se oslobi bludne strasti ....  Аво, опрости: огањ се запаљивао у страсном срцу мом, и сву ме захватао, и на жељено телесно сједињење приморавао. Но када ме је таква помисао нападала, ја сам се бацала на земљу и сузама се заливала, замишљајући себе како стојим пред мојом Посредницом, и она осуђује мој преступ и указује ми на грозне муке. И нисам се дизала са земље дан и ноћ, док ме она слатка светлост не би обасјала и смућујуће ме помисли одагнала...  pa, kako je cudom i teskom mukom otisla iz sveta .... a sve te neke hipertrofije i testosteroni delovale su na nju u ogromnim kolicinama....:D

Možda je pretrpela promenu u mozgu, ne možemo znati sa sigurnošću. 

Međutim, moguće je da je istina onako kao što se veruje - spasio ju je Bog blagodaću i ona se čudesno preobratila. Radi se o svetici, dakle nije neobično da je u pitanju čudo. 

Svakako, ja sam govorio o redovnim stvarima. Ne o čudima. 

Подели на овим сајтовима

пре 24 минута, Рапсоди рече

Постоји природно, неприродно и надприродно . Ако је природно, а неприродно је, треба да се уздигну до надприродног да би били природни....тако некако. :smeh1:

пре 24 минута, Рапсоди рече

Постоји природно, неприродно и надприродно . Ако је природно, а неприродно је, треба да се уздигну до надприродног да би били природни....тако некако. :smeh1:

nisam te razumela.. ovo zvuci kao da su homoseksualci niza bica... po tebi

• Свиђа ми се 1

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, ana čarnojević рече

giphy.gif?cid=790b761175fb7c821aa25f7649

На злонамерне  и завидне коментаре ....но комент. 

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Рапсоди рече

На злонамерне  и завидне коментаре ....но комент. 

pa rapsodi lupila si, ili si rekla nesto toliko uzviseno da prosti prirodni covek ne moze razumeti... objasni se, inace zvucis bas lose.. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, ana čarnojević рече

reče kraljica sitnih zloba LOL

Сарказам или иронија не могу се изједначити са злобом . С.фигуре дозвољене  у комуникацији, али треба бити мајстор па их употребити  ваљано . Свак има право свакога да тумачи како му се прохте, а шта је објективна истина....е то је право питање. 

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Ekatarina_mala рече

pa rapsodi lupila si, ili si rekla nesto toliko uzviseno da prosti prirodni covek ne moze razumeti... objasni se, inace zvucis bas lose.. 

Сигурно је ово друго :smeh1: Шта ти конк.није јасно ? 

Подели на овим сајтовима

ne znam sta ti je tu smesno... rekla si da moraju da se uzdignu do nadprirodnog da bi bili prirodni... nadprirodni je nadprirodni, angelski obraz koji nema veze sa seksualnoscu. Mozda to jeste prirodno stanje za sve nas.. ali ne bi onda rekli da je nadprirodno zar ne... pokusavam da te opravdam ovde, hajde pomozi mi

Подели на овим сајтовима

On 23.9.2019. at 7:44, Ćiriličar рече

Шта мислиш - данас је хришћаннство свакоме доступну, а већина људи не зна ништа о њему - шта мислиш да ли ће се тим људим некако проповедати Јеванђеље приликом раздвајања душа и тела, или им је само савест "судија"? Кад кажем "проповедати", ето ми годинама читамо ово-оно, па се не слажемо, проповедати у смислу духовно да се тим људима неко (анђео) јави при раздавајању душе од тела и "представи им" - а то вероватно може у трену - ствари које ми учимо....углавном да се нађу у ситуацији као она два разбојника па да бирају? Један се исмејава, други признаје Господа.....? Да ли ће незнабошци "сусрести"" Распетога на неки начин пре пролаза кроз саму смрт и имати могућност избора?

Па тако некако замишљам - да ће сваки човек у неком тренутку бирати да ли жели да буде са Христом или не. Они који за живота нису упознали Христа (или Га нису упознали на прави начин - нпр. чули су за Њега као ми за Буду и сл.), у том тренутку ће схватити да је у свим стварима које су истински волели учествовао и Он, у породици, пријатељима, врлинама (или неће, него ће им бити одбојан, иако нисам сигуран иједан човек коме се да фер избор, који дакле тачно зна шта бира, може да одлучи да не буде са Богом; међутим, Црква нас учи да је и то могуће и да се дешава).

Сваки човек, сматрам, мора да има фер избор у неком тренутку (ако не реалном тренутку овоземљаског живота, онда неком тренутку после или чак пре постојања; не причам о преегзистенцији душа), мада се можда тај избор може манифестовати на најразличитије начине (можда се тај избор за некога састојао од одлуке да украде од богаташа уместо од удовице, а носио је исту тежину колико нечији избор да оде или не оде у раскол итд.)...

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Ekatarina_mala рече

ne znam sta ti je tu smesno... rekla si da moraju da se uzdignu do nadprirodnog da bi bili prirodni... nadprirodni je nadprirodni, angelski obraz koji nema veze sa seksualnoscu. Mozda to jeste prirodno stanje za sve nas.. ali ne bi onda rekli da je nadprirodno zar ne... pokusavam da te opravdam ovde, hajde pomozi mi

Нисам рекла да морају и никада не кажем морају, " требају или требало би" (огромна је разлика ). Природа или пала природа нас вуче ка дну ка уживањима, себичностима, итд...итд. Узвишена  природа (надприродни подвиг) те подиже, пошто је њихово стање у минусу , по логици ствари  надприродно стање  је  у овом случају  позитивна нула или природно стање.Тако некако . 

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, dragisa рече

a gde sam se ja uopšte pozivao da branim bokija ili da referišem na neke njegove tvrdnje?

tema do tad ima 40+ strana a boki piše u nekoliko zadnjih. jasno je iz posta da se obraćam drugoj strani (onima koji definišu prirodnost homo.) a ne bokiju.

A gde sam ja napisala da ti braniš Bokija/da se obraćaš Bokiju? 

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Branka62 рече

@dragisa 

Htedoh da objasnim kako si pogrešno razumeo suštinu cele ove prepiske sa Bokijem al evo, Boki me preduhitrio. Problem je što se on, u ovoj raspravi, ne poziva na hrišćanstvo - sam lepo kaže:

"... nisam ni jednom pomenuo Boga jer je tu sve jasno kako stoje stvari,"

već pokušava da racionalizuje. E pa na racionalno se odgovara racionalnim. 

mene već sramota od ove količine ....

dakle sve ti lepo stoji u citiranom

izvolte?

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Рапсоди рече

Нисам рекла да морају и никада не кажем морају, " требају или требало би" (огромна је разлика ). Природа или пала природа нас вуче ка дну ка уживањима, себичностима, итд...итд. Узвишена  природа (надприродни подвиг) те подиже, пошто је њихово стање у минусу , по логици ствари  надприродно стање  је  у овом случају  позитивна нула или природно стање.Тако некако . 

ma svi smo mi u  nuli

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ekatarina_mala рече

ma svi smo mi u  nuli

Ма да.... 

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

пре 42 минута, Рапсоди рече

Сарказам или иронија не могу се изједначити са злобом . С.фигуре дозвољене  у комуникацији, али треба бити мајстор па их употребити  ваљано . Свак има право свакога да тумачи како му се прохте, а шта је објективна истина....е то је право питање. 

пре 43 минута, Ekatarina_mala рече

пре 46 минута, ana čarnojević рече

reče kraljica sitnih zloba LOL

happy david GIF

Ovo se zove živnuo FORUM!!!!! :D

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Драшко рече

happy david GIF

Ovo se zove živnuo FORUM!!!!! :D

Draške, baš voliš pravoslavni rijaliti...7896634

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...