Jump to content

Anksioznost

Препоручена порука

пре 5 минута, Драшко рече

Nije tako 

Nego su nam različiti pogledi i pristupi 

Samo je bitno da jedni drugima ne namecemo svoj pristup 

Kada sam povredio zglob 4og prsta na desnoj ruci tokom studija....joj koji sukob mišljenja dva lekara sa istovetnim diplomama 

Hvala Bogu da sam poslušao onog prvog (nenadobudnog i ne "pooooznatog") pa mi je spasao prst injekcijama hidrokortizola 

Onaj drugi  "poznati" se sablaznjavao na postupke kolege koji mi je....spasao prst!!!!

Hvala mu dovijeka!!!

Ma jasno. Moj pristup je bio blag i prijateljski, nenametnut....ali ipak se mi ne poznajemo i nismo svi prijateljski nastrojeni....zato je ipak bolje držati se stvarnog i realnog...virtuelno ne postoji...ono je samo zamišljeno, a čovek može da se unese u isto....i da mu se sve čini drugačije ...

Trudiću se zbog sebe da smanjim svoj angažman.. ta gorčina mi nije potrebna.

Budite dobro svi!

Подели на овим сајтовима

• Одговори 187
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 32 минута, Istopljeni kamen рече

Ma jasno. Moj pristup je bio blag i prijateljski, nenametnut....ali ipak se mi ne poznajemo i nismo svi prijateljski nastrojeni....zato je ipak bolje držati se stvarnog i realnog...virtuelno ne postoji...ono je samo zamišljeno, a čovek može da se unese u isto....i da mu se sve čini drugačije ...

Trudiću se zbog sebe da smanjim svoj angažman.. ta gorčina mi nije potrebna.

Budite dobro svi!

Овако слично сам се ја осетила пре извесног времена овде, још се нисам сасвим опоравила...могу рећи да сам чак и повређена, разна су се осећања јавила. Свакако сам сада много опрезнија.

Само, и даље ми није јасно да ли сам и ја од тих што су се превише унели у виртуелно, како ти кажеш, све схватила лично ИЛИ је то управо оно што треба да буде, реалност, а моја реакција на све то, природна ствар јер - каква бре виртуелна стварност, ми не морамо баш ни на који начин физички комуницирати ако су нам се саме душе среле, врло се добро знамо, како се неко скоро лепо изразио.

Подели на овим сајтовима

А на тему, моје искуство: 

- особе са психичким проблемима јако ћемо тешко приволети на лекове духовне природе, ако већ сами, чудом Божијим, нису призвани на то.

Подели на овим сајтовима

Ljudi dajte se uozbiljite 

Jako je nezahvalno reci da razgovor rešava problem. 

Baba Smiljana ovde odmaze 

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Istopljeni kamen рече

@Aleksandra_A Poverenje u Gospoda....bezrezervno poverenje u Gospoda....samo polako....uključiš lagane šetnje, lepa muzika, knjiga, razgovor sa nekim koga voliš i imaš poverenje i ko te smirava...:) i sve će biti dobro....

Ljubav odgoni strah...

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Natasa. рече

Ma da.

Zanimljivo kako je ovde još uvek tabu tema psihoterapija.Pa odeš kod zubara kad te zaboli zub, šta je toliko sramota otići kod terapeuta kad doživimo veliki stres, ili samo da pričamo. 

Zamisli neko pokrene temu o zubobolji i nađu se veseli vernici da zagovaraju isključivo molitvu...šta nas toliko odbija od psihologa i psihijatra.Šarlatana ima svugde, nisu medicinari izuzetak...ali brate mili, ima ih i među crkvenjacima.

Psihijatar teško može da pomogne... To je moj stav, ne mora niko da se slaže sa tim

Подели на овим сајтовима

свако ко има проблем са анксиозношћу или неким другим психичким проблемом требало би да потражи стручну лекарку помоћ. Лекови се морају узимати. Велика је то борба... и свако ко није упознат или нема неког свог ближњег који се бори са тим ( анксиозност, биполарни...)  не зна какве је то борба кроз коју та особа пролази...  

„Бојим се Бога који је високо и гледа. Бојим се и човека који нема Бога!”

Византијска пословица

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Ana B. рече

Psihijatar teško može da pomogne...

Ана, 

погрешно лечење, психијатар незналица, терање болесног да нађе спас у вери иако нема снаге за то , нити је свестан...

ПРОДУЖУЈЕ ВРЕМЕ БОЛЕСТИ, НЕКАД НАГОНИ НА СУИЦИД. ПАКАО ЗА ЊЕГА И ЊЕГОВЕ

психотерапија, лекови, па тек кад се мало отрезни причати болесном о духовном леку.

Лепу реч болесник сам потражи када је већ развио механизам одбране.

Не свирајте више на ову тему!

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Ana B. рече

Psihijatar teško može da pomogne... To je moj stav, ne mora niko da se slaže sa tim

Je l to stav iz iskustva?

Ako nije iz iskustva, nije na mestu iznositi takav stav tek tako olako. To je kao da si rekla da kod zubobolje ne pomaže stomatolog. Naravno, nećeš svakom poveriti svoje fizičko zdravlje, pa tako ni psihičko. 

Ovo je OZBILJNA tema, ne smemo da se igramo sa ljudskim zdravljem i tako olako iznosimo stavove o stvarima u kojima nemamo ni obrazovanje ni iskustvo. 

Подели на овим сајтовима

joj ljudi :D

prvo, hvala svima na predlozima - @Ronald, ja idem kod psihijatra vec dugo, ne jer imam neki akutni ozbiljan problem (imala sam ranije ozbiljan problem - pisala sam i na drugim temama o tome, ali vise nemam, Bogu hvala), a anksioznost osecam nedelju dana...ovde pisem, jer mi i treba topla rec, nekoga ko je verujuci, i ko mi moze reci da su to sve normalne stvari, stradanja na putu, a kog je svakako i psiholog ili psihijatar potencijalni deo - dakle, ne iskljucujem tu opciju, ali se ni ne slazem s tim da ljude treba gurati kod psiho cim im malo dune drugacije raspolozenje..a to evo kazem kao neko ko kod istog ide vec dugo..prosto, ljudi u danasnje vreme, u svakoj zemlji a ne samo Srbiji, imaju milion razloga da budu malo nervozni ili napeti..a vera nam tu moze samo pomoci..tako da, ako bas moram da biram favorita :D  , istopljeni kamen (ne mogu iz nekog razloga da te citiram) je najvise ubola ono sto mi je bilo potrebno da cujem..a ovde sam to napisala, sto je najjace, zbog toga da bismo pokrenuli temu (to se i desilo, sto je super), a i jer igrom slucaja sad to osecam..znaci nista ozbiljno :D@Istopljeni kamen

Подели на овим сајтовима

inace, naravno da ljudi treba da idu kod psihologa ako imaju neke ozbiljnije probleme duze, a koji ih sprecavaju da normalno zive i vole i rade, niko to ne spori (nadam se)..ali bih volela da cujem i iskustva borbe sa anksioznoscu iz pravoslavnog ugla..mozemo i o psiholoskoj dimenziji, mislim, meni su te dve grane neodvojive, u smislu rada na sebi..samo da ne mislite da mi se nesto ozbiljno desava, a ne daj Boze da se jos oko toga raspravljate :D

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Natasa. рече

Je l to stav iz iskustva?

Ako nije iz iskustva, nije na mestu iznositi takav stav tek tako olako. To je kao da si rekla da kod zubobolje ne pomaže stomatolog. Naravno, nećeš svakom poveriti svoje fizičko zdravlje, pa tako ni psihičko. 

Ovo je OZBILJNA tema, ne smemo da se igramo sa ljudskim zdravljem i tako olako iznosimo stavove o stvarima u kojima nemamo ni obrazovanje ni iskustvo. 

Postavljanje dijagnoze i kljukanje lekovima slabo pomaže... Tu nema napretka... Da li neko zna nekog ko se izlečio tim lekovima? To je večna dijagnoza ako pitaš psihijatra...

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Aleksandra_A рече

joj ljudi :D

prvo, hvala svima na predlozima - @Ronald, ja idem kod psihijatra vec dugo, ne jer imam neki akutni ozbiljan problem (imala sam ranije ozbiljan problem - pisala sam i na drugim temama o tome, ali vise nemam, Bogu hvala), a anksioznost osecam nedelju dana...ovde pisem, jer mi i treba topla rec, nekoga ko je verujuci, i ko mi moze reci da su to sve normalne stvari, stradanja na putu, a kog je svakako i psiholog ili psihijatar potencijalni deo - dakle, ne iskljucujem tu opciju, ali se ni ne slazem s tim da ljude treba gurati kod psiho cim im malo dune drugacije raspolozenje..a to evo kazem kao neko ko kod istog ide vec dugo..prosto, ljudi u danasnje vreme, u svakoj zemlji a ne samo Srbiji, imaju milion razloga da budu malo nervozni ili napeti..a vera nam tu moze samo pomoci..tako da, ako bas moram da biram favorita :D  , istopljeni kamen (ne mogu iz nekog razloga da te citiram) je najvise ubola ono sto mi je bilo potrebno da cujem..a ovde sam to napisala, sto je najjace, zbog toga da bismo pokrenuli temu (to se i desilo, sto je super), a i jer igrom slucaja sad to osecam..znaci nista ozbiljno :D@Istopljeni kamen

Ok nisam vidio ranije sta si pisala, ali shvatam treba ti razgovor, topli razgovor, rijeci podrske. Ja sam napisao jer ne volim kad ljudima koji imaju psiho probleme neko kaze idi u Crkvu i vjeruj, sve ce se rijesiti, ipak nece. Ako osjecas blagu aksioznost, ako si onako posustala, nista strasno svi to manje ili vise osjecamo, neko lakse prevazidje, neko sporije. Neki starci kao starac Tadej i srarac Siluan su dolazili do stanja potpunog sloma ali ih to nije pokolebalo da nastave dalje svoj put. Normalno uglavnom mirjani nemaju takav nivo trpljenja ali djelic toga trebaju pokusati ugraditi u sebe. Bitno je da imas psihologa/ psihijatra, savjetujes se, razgovaras, ali je bitno i da se sama boris jer se najlakse prepustiti.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...