Jump to content

Anksioznost

Препоручена порука

On 20. 10. 2019. at 9:32, Bojan* рече

To su dve sasvim različite stvari. Brkaš osećanje i nagon.

Expand  

Нису и не треба их раздвајати. Полна (мушко-женска) љубав обухвата и сексуалност и потпуно је ненормално одвајати их као две супротности. 

Нагон постоји зато да би био у служби љубави мушкарца и жене. Друго су злоупотребе и изопачења, ја о томе нисам говорио. Не знам којом логиком кад се помене секс, у твом схватању је то једнако разврат, блуд, промискуитет? Као да се секс и брак искључују што је глупост тотална. 

To su dve sasvim različite stvari. Brkaš osećanje i nagon.

Expand  

Какве реалности? Реалност је да кад се мушкарац и жена воле, секс је саставни део те љубави. Чак, веома је важан за очување једног брака.

Mnogo šta je dato čoveku, pa je on to preokrenuo prema svojim prohtevima

Expand  

То су злоупотребе и изопачења о којима ја нисам говорио. 

Međutim, nisu mu data sredstva za kontracepciju, pa ih je čovek sam izmislio. Nije mu dato da radi abortuse, pa ih ipak radi. Nije mu dato da otima tuđe, ali on otima.Ovde i sam kažeš da je seks dat čoveku radi razmnožavanja. Kod nas je međutim sve manje dece, a seksa koliko hoćeš. Dok u nekim drugim delovima sveta, ljudi se prenamnožili i više nemaju kud. Ovakvom svetu se bliži kraj. To je neminovno, baš zbog totalno pogrešnog ljudskog ponašanja.

Expand  

И какве све ово везе има са мојим коментаром са ове теме о томе да је секс лековит и неопходан за психофизичко здравље човека, мислећи тиме на оне људе који су се определили за брак и породицу? Јер, ја нисам помињао ни промискуитет, ни абортусе (чији сам велики противник), ништа од тога. Како ти дође до свега тога, мени није јасно? Ја помену нешто позитивно, а ти окреану све негативно, иако једно са другим везе нема. Ти моју тезу, коју не измишљам него поткрепљујем чињеницама, не само научним него и библијским (цитат из Премдрусти Соломунових, а имаш и ,,Песму над Песмама", итд.), си покушао да оспориш причом о абортусима, које ја нисам ни споменуо и које уопште не подржавам, напротив. Тако да ти је аргументација слаба и нема везе са мојим коментарима. 

А и ови што их ти помену, мислећи ваљда на муслимане и друге народе, се кажеш ,,премножише", па мислим да се нису премножили простом деобом, него управо сексом, што значи да их код њих има, можда и више код нас у Европи. Само немају контрацепцију и не раде абортусе, што је позитивно свакако. 

ПС: Одосмо ми даље од основне теме, тако да ћу овде прекинути, а ти ако желиш и даље да причаш о овој теми, отвори посебну тему, па ћу се тамо прикључити, да не би спамовали ову. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 187
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

On 20. 10. 2019. at 12:34, Православни Србин рече

Само немају контрацепцију и не раде абортусе, што је позитивно свакако. 

Expand  

Odakle ti ovo?

Подели на овим сајтовима

On 20. 10. 2019. at 12:58, Natasa. рече

Odakle ti ovo?

Expand  

Па не верујем да у муслиманским земљама, типа Саудијска Арабија има контрацепције.Можда и грешим, не кажем, али не верујем. 

Дозвољена свакако није. 

Подели на овим сајтовима

On 20. 10. 2019. at 13:00, Православни Србин рече

Па не верујем да у муслиманским земљама, типа Саудијска Арабија има контрацепције.Можда и грешим, не кажем, али не верујем. 

Дозвољена свакако није. 

Expand  

Naravno da imaju kontracepciju

Contraceptive prevalence rate

24.6% (2016)

https://www.indexmundi.com/saudi_arabia/demographics_profile.html

I šta je loše u kontracepciji?

Подели на овим сајтовима

On 7. 10. 2019. at 12:11, Ronald рече

Juanito je tu ispod u komentaru u pravu, ispalo je kao da sam prihvatio ovo sto je starac Tadej rekao kao iskljucivo i pogresno odgovorio na drugi nacin istom krajnoscu. Misao i misljenje se proucava u mnogim oblastima i medjuoblastima filozofiji, sociologiji, biologiji, psihologiji itd. Cini mi se da ljudi citiraju starca Tadeja onako bez dublje analize toga sta je rekao.

Expand  

problem kod depresije npr. je taj sto stvari stvarno imaju takav oblik kakav im dade nasa dusa i sto je stvarno kakve su ti misli takav ti je zivot. svaka stvar ili rec upucena nama se moze na milion nacina tumaciti i sagledavati... i to treba vezbati. misliti pozitivno. to je nauka, nije predodredjenje. to je duhovna teretana. 

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

@Православни Србин 

Expand  

jesi li slusao Miroljuba Petrovica koji je govorio na temu seksa u braku.. poslusaj, zanimljivu stvar je rekao. 

Подели на овим сајтовима

On 20. 10. 2019. at 13:06, Natasa. рече

Naravno da imaju kontracepciju

Expand  

Ето, стварно нисам знао за тај податак. Ето, нешто ново сам сазнао. :D

On 20. 10. 2019. at 13:06, Natasa. рече

I šta je loše u kontracepciji?

Expand  

Нема ништа, можда се нисам добро изразио, абортус је за мене зло. А што се тиче контрацепције- боље она него абортус. 

On 20. 10. 2019. at 13:13, Ekatarina_mala рече

jesi li slusao Miroljuba Petrovica koji je govorio na temu seksa u braku.. poslusaj, zanimljivu stvar je rekao. 

Expand  

Не знам на који емисију слушаш. 

Иначе, не готивим баш Мирољуба, мислим да он и његови ,,савети" нису препоручљиви никоме. 

Подели на овим сајтовима

On 20. 10. 2019. at 13:23, Православни Србин рече

Не знам на који емисију слушаш. 

Иначе, не готивим баш Мирољуба, мислим да он и његови ,,савети" нису препоручљиви никоме. 

Expand  

ma ovo je bilo dobro. rekao je da ima zanimljivijih stvari od seksa. i da bi radje sedeo sa prijateljima i govorio o Bogu nego se prevrtao u krevetu sa zenom

Подели на овим сајтовима

Нису и не треба их раздвајати. Полна (мушко-женска) љубав обухвата и сексуалност и потпуно је ненормално одвајати их као две супротности. 

Expand  

Nisu suprotnosti, nego različiti pojmovi. Hteo ti to da priznaš ili ne i te kako postoje jedno bez drugog.

Нагон постоји зато да би био у служби љубави мушкарца и жене. 

Expand  

Ne nego zbog dobijanja potomstva. Ljudi ga imaju jednako kao i životinje.

Друго су злоупотребе и изопачења, ја о томе нисам говорио. Не знам којом логиком кад се помене секс, у твом схватању је то једнако разврат, блуд, промискуитет?

Expand  

Ne radi se uopšte o mom shvatanju nego o realnosti koju možeš, ali i ne moraš da prihvatiš. A realnost su promiskuitet, abortusi, prevare i još mnogo toga. Spominjući sve to pokušao sam da ti pomognem da shvatiš da se radi o običnom nagonu za razmnožavanje, a ljudi su sve podredili što većem telesnom zadovoljstvu kao glavnom cilju, tako da je ljubav potisnuta u drugi plan, a često je i nema. To sigurno nije ono što je Bog želeo.

Подели на овим сајтовима

On 20. 10. 2019. at 22:13, Bojan* рече

nego zbog dobijanja potomstva.

Expand  

Joj bre Tvrtko/Nešo/Bojane...kako ti ne dosadi...em trol em incel :0212_rolleyes:.

• Збуњен 1
Подели на овим сајтовима

On 7. 10. 2019. at 12:05, JESSY рече

МОЛИТВА ЗА СПАСЕЊЕ ОД СТРАХА

Спаси ме Боже мој, од страха који ме понижава и срамоти као Твоје створење. Нека ме не уплаши ни дан ни ноћ; јер Твој је дан и Твоја је ноћ. Нека ме не уплаши ни гора ни вода; јер горе си Ти саздао и водама си Ти поставио међе. Нека ме не уплаши ни звер из горе, ни звер из воде; јер све су звери Твоје Господе. Нека ме не уплаши ни сан у ноћи, ни привиђење на дану; јер Ангел Твој стоји ми с десне стране. Нека ме не уплаши ни невидљиви противник Твој, Боже вечни; јер Ти си га победио крстом Твојим часним. И смрт нека ме не уплаши, Христе мој свесилни, јер Ти си смрт смрћу попрао, и васкрсењем цео свет као седмоструком светлошћу обасјао. Страх ме прати као сенка. У подне сенка од дрвета се губи. Кад се сунце дигне високо изнад свих предмета на земљи, онда се сенка губи. Кад је сунце на своме истоку или западу, ниже од високих планина, тада су сенке најдуже.
И Ти, Господе мој, кад си нижи виду моме од ма каквих висина земаљских, сенке се купе око мене, дуге и мрачне и плаше срце моје. А кад Те сагледам узвишена изнад свих висина, сенке се губе и страх ме оставља. О, Свеци Божји, узнесите молитве ваше за мене грешног, да се спасем од страха безумнога. Ангеле Божји, милостиви молитвениче, стави много тамјана у златну кадилницу Твоју, и окади молитве за све богобојажљиве, и за мене грешног. Слава Ономе који седи на вечном престолу
славе, слава му навек. Амин!

https://www.crkvasvetepetke.org.rs/sr/molitve-u-raznim-prilikama/231-molitva-za-spasenje-od-straha.html

Expand  

Хвала ти Џеси:1502_baby:

Подели на овим сајтовима

Дозвољена свакако није. 

Expand  

ponegde u islamskim sredinama navodno zenama seku klitoris da ne bi uzivale u sexu

to je zlocin ako je tacno!

nadam se da se ta praksa iskorenjava

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

On 21. 10. 2019. at 11:44, Драшко рече

ponegde u islamskim sredinama navodno zenama seku klitoris da ne bi uzivale u sexu

to je zlocin ako je tacno!

nadam se da se ta praksa iskorenjava

Expand  

Nije iskorenjeno, cela subsaharska Afrika se time bavi još uvek. Čak devojčice koje žive u Švedskoj, gde je to naravno strogo zabranjeno, vode dole da to odrade. Idu deca na raspust u domovinu i osakate ih, to ne mogu na severu Evrope da kontrolišu.

Подели на овим сајтовима

On 21. 10. 2019. at 11:57, Natasa. рече

Nije iskorenjeno, cela subsaharska Afrika se time bavi još uvek. Čak devojčice koje žive u Švedskoj, gde je to naravno strogo zabranjeno, vode dole da to odrade. Idu deca na raspust u domovinu i osakate ih, to ne mogu na severu Evrope da kontrolišu.

Expand  

jezivo

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...