Jump to content

Anksioznost

Препоручена порука

• Одговори 187
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

On 23. 9. 2019. at 20:33, Aleksandra_A рече

da, dobro pitanje..
btw, da li su ti ljudi iz primera s kojima si upoznata, vremenom i uz muke ipak uspeli da prevazidju prvobitni los susret, ili ih je on udaljio i od Crkve?

Expand  

Neki uspeli, ali naravno nema više onog crkvenog poleta. Ima i onih koji su verujući, ali sa zadrškom prema crkvi. Možda im je to i trebalo da razbiju iluziju o crkvi kao isključivoj zajednici ljubavi, što je često kod neofita.

Realno, ima tu raznog sveta, i među sveštenstvon i međ' mirjanima. 

Подели на овим сајтовима

On 23. 9. 2019. at 18:23, Ana B. рече

Da li neko zna nekog ko se izlečio tim lekovima? 

Expand  

Znam. Moj dugar imao panične napade, pio neko vreme seroksat i rivotril, onda postepeno izbacio lekove, i evo ga sad skroz dobro.

I ne zaboravi da su antidepresivi mnogima spasili život, jer depresija ako se ne leči može da odvede u suicid.

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

On 23. 9. 2019. at 11:36, Ronald рече

Nadovezao sam se na tvoj post zbog Natinog odgovora, vjera, povjerenje, u smislu da mnogi ljudi nakon dugo godina odlaska u Crkvu i ucestvovanja u zajednici budu daleko frustriraniji ocekujuci da ce im vjera olaksati zivot.

Expand  

Ček ček...ako neko ima anksioznost to je zbog greha jel, a ako postane član crkve i očekuje da su mu grehovi oprošteni i da će nestati anksioznost...onda postanu frustirani i još više anksiozni. Hmmmm ne pratim; onda ispada da anskioznost nije uzrokovana grehom, zar ne, već jel krstom koji mora da trpi, krstom kome je pridodat još buljuk hrišćana koji če mu reći da je to zbog njegovog greha?? :) Što će mu još više povećati anksioznost...

Ne stvarno, crkva leči anksioznost, pored lekova...Crkva je super.

I otkud sad da ja pratim ovu temu :945729:

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

On 24. 9. 2019. at 5:27, Desiderius Erasmus рече

Znam. Moj dugar imao panične napade, pio neko vreme seroksat i rivotril, onda postepeno izbacio lekove, i evo ga sad skroz dobro.

I ne zaboravi da su antidepresivi mnogima spasili život, jer depresija ako se ne leči može da odvede u suicid.

Expand  

Bila sam u depresiji, lekar mi prepisao antidepresive, malo ih pila videla da ništa ne pomaže, bacila ih, krenula na trčanje i na rad na sebi... 

Подели на овим сајтовима

On 24. 9. 2019. at 5:55, Ekatarina_mala рече

Ček ček...ako neko ima anksioznost to je zbog greha jel, a ako postane član crkve i očekuje da su mu grehovi oprošteni i da će nestati anksioznost...onda postanu frustirani i još više anksiozni. Hmmmm ne pratim; onda ispada da anskioznost nije uzrokovana grehom, zar ne, već jel krstom koji mora da trpi, krstom kome je pridodat još buljuk hrišćana koji če mu reći da je to zbog njegovog greha?? :) Što će mu još više povećati anksioznost...

Expand  

Ma ne. Ne uopšte. Nema veze sa grehom...da je sa grehom svi bi bili anksiozni jer nema bezgrešnih:D.

Pomaže ti na ličnom planu molitva i mir koji dobiješ, blagodat koju dobiješ.

To je samo jedan delić ka izlečenju...

Подели на овим сајтовима

On 24. 9. 2019. at 6:16, Istopljeni kamen рече

Ma ne. Ne uopšte. Nema veze sa grehom...da je sa grehom svi bi bili anksiozni jer nema bezgrešnih:D.

Expand  

Pa baš to želim da kažem...nek digne dva prsta onaj ko nije nikad osetio anksioznost, brigu, strah od nečeg.. U EU je prevalenca 14%, a tamo je život okliko toliko uređen. zamislite kod nas kolika je... tako da ajte ajte maske dole :) Neki ljudi imaju osetljiv nervni sistem tako da lakše dobiju te strahove i uznemirenost bez ljudima znanog razloga. Mada razlog uvek postoji.

Elem da...ispovest i molitva i pričešće pomaže... Samo treba doći do toga.

Подели на овим сајтовима

On 24. 9. 2019. at 5:55, Ekatarina_mala рече

Expand  

Nema veze sa grijehom nego sa ljudskim ocekivanjima u Crkvi, dok je aksioznost uzrokovana odredjenim kompleksnim predispozicijama i mnogobrojnim spoljasnjim faktorima, mada su spoljasnji faktori presudni.:)

Подели на овим сајтовима

On 24. 9. 2019. at 6:34, Ronald рече

Nema veze sa grijehom nego sa ljudskim ocekivanjima u Crkvi, dok je aksioznost uzrokovana odredjenim kompleksnim predispozicijama i mnogobrojnim spoljasnjim faktorima, mada su spoljasnji faktori presudni.:)

Expand  

Moj popa kaže da se anksioznost javlja zbog greha.  A pazi nije o. Joil. :) I mnogi oci pričaju tu priču...

Na Ostrogu je sveštenik ispovedao jednu ženu nekih pola sata, svi čekamo u redu...te će jedna baba, mora da je ova mnogo grešna, kad se ovliko ispoveda. :)

Tako da taj kult greha vs Božije milosti ... me ponekad zbunjuje. Ali živim i dalje. :)

A šta ljudi očekuju u crkvi? Ja sam se kstila kao beba, tad nisam ništa očekivala, pa ne znam šta se očekuje od crkve za nekog ko kasnije u životu ulazi u crkvu.

Подели на овим сајтовима

On 24. 9. 2019. at 6:29, Ekatarina_mala рече

Pa baš to želim da kažem...nek digne dva prsta onaj ko nije nikad osetio anksioznost, brigu, strah od nečeg.. U EU je prevalenca 14%, a tamo je život okliko toliko uređen. zamislite kod nas kolika je... tako da ajte ajte maske dole :) Neki ljudi imaju osetljiv nervni sistem tako da lakše dobiju te strahove i uznemirenost bez ljudima znanog razloga. Mada razlog uvek postoji.

Elem da...ispovest i molitva i pričešće pomaže... Samo treba doći do toga.

Expand  

Naravno svi imamo ponekad strahove...samo su neki ljudi skloni više i lako im se uvuče neka crna misao i ako je ne preseku ona ih odvede daleko od realnosti.

Šta bi bilo kad bi bilo.....

Kad sam ja bila devojka i počela da sazrevam i uvidim kako život nije lak i sve brige koje nosi odrastanje, odgovornost, nepravda...razne muke, postbombardovanje u Srbiji, kriza finansijska, mene to tako uznemiri i doživim razočarenje i tad ključnu ulogu u mom shvatanju stvari, odigra moja baka.

Te brige koje imaš i misli koje te more, ne možeš promeniti, nemoj svoja ledja da opterećuješ, svoje breme predaj Gospodu, sve u Božije ruke...i trebalo je meni...15 godina da apsolviram tu rečenicu...kasnije mi je i duhovnik isto to savetovao...samo smo mi ljudi slabi, zaboravimo, oslonimo se na svoje moći...i dan danas se desi često da suprotno uradim ili pomislim.

Sve je to vežba....u blažim slučajevima, ja ne ulazim u ozbiljnija stanja i potrebu za lekovima...

..ali nekako se opustiš i ne misliš o lošem...jer dobro će pobediti loše.samo se opustiš...

Jer sve je isto samo si ti taj u kom su bure ili mirne vode....smiravaš svoje talase....

Ja verujem u ljubav, u dobro, u radost...u Boga i u dobre ljude...i hvala Bogu takvi me i okružuju i Gospod me nikad nije ostavio....treba osluškivati svoje srce, prirodu....baviti se lepim stvarima...naravno odgovorno pristupati životu...

Подели на овим сајтовима

On 24. 9. 2019. at 7:31, ana čarnojević рече

naravno da odgoni.

jednom tamo akd budemo savrseni. to tada mozemo da se oknemo 15 puta...

Expand  

Ma daj Anči...relax...zašto bi se ubijali?

Zašto se niste ubili? Jesi čitala?

Sve je lakše kad se voli i kad si voljen.

Još kad brige svoje prepustiš Bogu...letiš...lagan si..sve je u glavi....

Ključ je u glavi....ne moramo biti savršeni za ljubav.....

• Радостан 1
Подели на овим сајтовима

Još nisam teret prepustila Bogu

Deset godina plivam sa istom dozom lekova i dobro je. 

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

On 24. 9. 2019. at 7:26, ana čarnojević рече

pametna, 

Expand  

Lepo od tebe što si ovde krajnje ljubazna prema njojzi. 

On 24. 9. 2019. at 7:26, ana čarnojević рече

daj se malo prizovi pameti.

Expand  

Za ovakav podvig je potrebna i valjana aparatura. 

(Samo tol`ko. Nećem više)

Подели на овим сајтовима

On 24. 9. 2019. at 7:39, ana čarnojević рече

relax?

vi cete citavu paletu ozbiljnih psihickih poremecaja i dijagnoza i stanja da lecite sa relaks?

zasto postoje monasi na Svetoj gori koji piju ozbiljne lekove za psihijatrijska oboljenja? zasto njima nije relaks?

Expand  

Mila Ana, u to se ne mešam, ponavljam da ništa nije sramota i da svako treba da pije lekove koji su mu prepisani i ja sam tebi iz drugog ugla rekla relax....

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...