Изида Написано Новембар 4, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2010 Ja sam jela virsle za veceru. "Што се човек присније сједињује с Господом бива мудрији, а самим тим и срећнији." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marina Написано Новембар 5, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2010 Pitu zeljanicu jooooooooj ja sam to juce jela njam njam Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dziljana Написано Новембар 5, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2010 Лењу питу са јабукама, ух што је добра. Отворила нам се нова пекара у граду, неки брачни пар из цркве, праве екстра посна јела. О хвала ти Боже, коначно нешто посно у граду. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Новембар 5, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2010 mensef Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Изида Написано Новембар 5, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2010 Ja sam veceras pravila i jela posnu pizzu. "Што се човек присније сједињује с Господом бива мудрији, а самим тим и срећнији." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Новембар 5, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 5, 2010 mensef Шта је то? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
volga Написано Новембар 7, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2010 musmule ali stvarno 0102_laugh "Vera je moja jedino ozbiljno zanimanje zivota moga,zaista sve je drugo komedija cula". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Новембар 7, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2010 Umirem od gladi, a žena ništa nije spremila, zagalamio bih ali ima brata tekwandista crni pojas, zato ću zaspati praveći se da sam sit!!!! 0102_laugh greengrin crvenilo Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Новембар 7, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2010 Umirem od gladi, a žena ništa nije spremila, zagalamio bih ali ima brata tekwandista crni pojas, zato ću zaspati praveći se da sam sit!!!! 0102_laugh greengrin crveniloпа спреми си сам вечеру crvenilo клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
oslonac Написано Новембар 7, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2010 mensef Шта је то? Nisam znao, ali evo pronađoh. Ljudi znaju... algabacaju Mensef Mansaf (trad. beduinsko jelo za svadbe i sa'rane) Skuva je jagnjece meso, luk, kardamon (orig. ovca ali mi volimo mlado) Skuva se dzamid/jameed(specijalno tvrdo osusheno ovchije kiselo mleko) sa obichnim ovchijim kiselim mlekom i vodicom od mesa. Ovo je najvaznije jer rastopljeni jameed treba miksirati i kuvati do odredjene gustine, slanoce i okusa. U skoro gotovu smesu stavi se meso i kuva dok ne omeksha. Skuva se dosta pirincha (za jedno manje kinesko selo). Mora da se skuva da bude "zrnce po zrnce". U veliki plekani oval stavi se jedan ili dva sloja tankog arapskog hleba (malo deblja palachinka). http://img402.imageshack.us/img402/6827/copyofmansef0142.jpg Preko se stavi pirinach. Nalije se jameed-om. http://img535.imageshack.us/img535/9348/copyofmansef0138.jpg A zatim se stave meso, pecheni bademi i seme shisharke (snobar) i ko voli seckani pershun. Jagnjeca glava opciono. http://img682.imageshack.us/img682/6834/copyofmansef0135.jpg Preliva se i doliva sa mix-om kiselog mleka. Tradicionalno se jede rukama. Prave se loptice od pirincha i ubacuju u usta. Nakon jela ruka se otrese. Ovo objashnjava pirinach na garderobi nakon slavlja pod shatorom gde se Mensef sluzi. Manje tradicionalno jede se iz istog ovala, kashikom. Domacin u znak paznje i ljubavi svakom gostu svojeruchno skida meso sa kostiju stavlja u njegov deo ovala i doliva jameed. Gadljivi gosti i stranci jedu iz svog tanjira. "Ya Mukalibel kulub, sebbit kalbii ala dinik" - "O Ti, koji okrećeš ljudska srca, učvrsti moje srce u Tvojoj vjeri!" Nema prednost Arap nad nearapom, niti obrnuto. Niti, jedna rasa nad drugom rasom, niti, nacija nad drugom nacijom; osim po jačini bogobojaznosti prema njihovom Stvoritelju Allahu Dželle Šanuhu! Muhammed, sallallahu alejhi we selem, je rekao: „Doći će vrijeme kada će onaj koji sabura (strpljiv) na vjeri biti poput čovjeka koji žar u svojoj ruci drži!“ (Tirmizi) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Изида Написано Новембар 7, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2010 Rostilj,i to moji narucili. "Што се човек присније сједињује с Господом бива мудрији, а самим тим и срећнији." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
volga Написано Новембар 7, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2010 Rostilj,i to moji narucili. algabacaju :group111:njam njam....hehe prijatno sele "Vera je moja jedino ozbiljno zanimanje zivota moga,zaista sve je drugo komedija cula". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Новембар 7, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2010 Jа данас од силног меса са роштиља поједох само 1 ћевап, и сад поједох једну киндер-чоколадицу, и то је све за данас што сам јела. Уопште не осећам глад. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PACTKO Написано Новембар 7, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2010 Магдаленину торту :cheesy2: https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,906.msg279774.html#msg279774 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Новембар 7, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2010 попару, суви врат, палачинку са еурокремом, чашу јогурта и чаша сокића 4chsmu1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука