Jump to content

Da svi budu jedno

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 16 минута, kopitar рече

Koliko se molimo i radimo da se ostvari Isusova "posljednja" želja, "da svi budu jedno"? (Iv 17,22)
Za sve koji danas slave Božić želim:
Mir Božji Hristos se rodi!!!

Da li je uredu da započnemo dijalog sa braćom katolicima i protestantima preko društvenih mreža ( foruma , FB grupa i sl.) tj da odemo kod njih i pozovemo ih na naš forum?

Подели на овим сајтовима

Pošto se ekumenizam često krivo svaća te ga neki žele prikazati  kao nešto zlo i od čega treba bježati glavom bez obzira.
Dobro je da se podsjetimo:

Zoran Đurović: Uz godišnjicu smrti i izdavanje knjige: Kongarov doprinos ekumenizmu.

https://pouke.org/forum/index.php?/topic/43652-zoran-đurović-uz-godišnjicu-smrti-i-izdavanje-knjige-kongarov-doprinos-ekumenizmu/#replyForm

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, kopitar рече
PRETPLATA

'Da, ljevičar sam, ali i kršćanstvo je u osnovi ljevičarsko'

Episkop dalmatinski Nikodim Kosović: Crkva je Crkva. Kao što sam rekao u svojoj besjedi, neće biti ni Grka ni Židova, ni Srba ni Hrvata, ni Francuza, ni ikoga... bit ćemo jedno u Gospodu, odnosno bit će samo jedan čovjek koji će se pojaviti ispred lica Božjeg i postati svjestan sebe i drugih i onoga što je radio, a i Gospoda samog. Kršćanstvo je na mnoge načine u svojoj osnovi ljevičarsko i tu se teško može uklopiti krajnji desničarski nacionalizam koji isključuje pravo na postojanje drugome. Naravno, ja znam da sam Srbin, ali nemam nikakve potrebe da to namećem drugome, a kamoli da drugome poričem pravo na postojanje, ili da tvrdim da ne možemo živjeti zajedno, do čega obično u najgoroj formi nacionalizma dolazi. To ovdje u Dalmaciji nikad nije bilo. Vjekovima smo živjeli zajedno, odlazili jedni drugima na slave i slavlja i čak kumovali jedni drugima, premda je to prema crkvenim zakonima zabranjeno...

Подели на овим сајтовима

Kod nas je už sve ekumenicko!

Koncerti, bohoslužbe a imamo i ekumenicke hramove! To sve će biti ubrzo i kod vas na prostoru exJugoslavije!  :)  

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...