Jump to content

Zašto je zlo privlačno?

Препоручена порука

• Одговори 119
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 39 минута, Снежана рече

код кога си ти видео апсолутно добро

Pa kod Hrista :D

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Smaragdni kamičak рече

Veruje u Njega i drhti, ali Mu ne veruje pa se ne kaje.

Ма јок, што Му неби веровао кад је Овај кроз векове доказао да је од поверења и овај други је то све могао да види из прве руке више него довољно пута...

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Smaragdni kamičak рече

Zbog gordosti.

Значи он све ово што ради - ради јер нема поверења а то због гордости?
Мени нешто не делује то тако, пре бих рекао да он верује, али га то уопште не дотиче јер он Га мрзи и труди се да чини шта може и колико може, да упропасти човека док за то времена има...
Мислим да је његово цело постојање уствари: "ето ти га на, Теби у инат!"

Подели на овим сајтовима

пре 46 минута, Кратос рече

Pa kod Hrista :D

причамо о нама мукицама који се праћакамо не би ли се дотакли макар његових сандала. :)

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 44 минута, Исток рече

Значи он све ово што ради - ради јер нема поверења а то због гордости?
Мени нешто не делује то тако, пре бих рекао да он верује, али га то уопште не дотиче јер он Га мрзи и труди се да чини шта може и колико може, да упропасти човека док за то времена има...
Мислим да је његово цело постојање уствари: "ето ти га на, Теби у инат!"

A šta je to sve nego gordost? Ne govorim o "običnoj" ljudskoj sujeti, naduvenosti, nego onoj iskonskoj, strašnoj, koja se rodila u njemu kad je poželeo da bude moćan kao Bog. Naravno da Bogu ne može ništa pa se ustremio na njegovo stvorenje - čoveka. 

"Ne srami se nagog, otkrivenog srca. Sramotno je samo srce bez ljubavi." 🕊

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Снежана рече

причамо о нама мукицама који се праћакамо не би ли се дотакли макар његових сандала. :)

Ali i on je posta jedan od nas,mukica i prošao je sve bez i trunke zla u sebi...bi kušan kao svako od nas..pa ako je mogao On zašto ne bi mogli i mi?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Smaragdni kamičak рече

A šta je to sve nego gordost? Ne govorim o "običnoj" ljudskoj sujeti, naduvenosti, nego onoj iskonskoj, strašnoj, koja se rodila u njemu kad je poželeo da bude moćan kao Bog. Naravno da Bogu ne može ništa pa se ustremio na njegovo stvorenje - čoveka. 

Да да, него кажем да мислим да нема то све везе са неповерењем него искључиво мржњом из гордости.

Подели на овим сајтовима

On 17.10.2018. at 21:33, Сања Т. рече

...Ili, zašto nam je privlačnije ono što je zlo?

Zašto njemu moramo da se odupiremo ( i to jako teško ponekad ),  a na dobro se teško nateramo?

Zato sto potvrdjuje nacin postojanja (time i nasu egzistenciju (prividno))* koji nam je poznat od zaceca bukvalno.

Lepa ilustracija je ona sa Petrom: nije se tek tako uplasio. On nije znao o gravitaciji, zapremini i sl. ali je empirijski odlicno znao da setanje po vodi nije moguce, kao i to da objekte obara jak vetar. 

Измењено од Џуманџи
*

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Кратос рече

Ali i on je posta jedan od nas,mukica i prošao je sve bez i trunke zla u sebi...bi kušan kao svako od nas..pa ako je mogao On zašto ne bi mogli i mi?

naravno da možemo, blagodaću i milošću njegovom, nikada u ostalom i nije bilo pitanje možemo li mi to, nego hoćemo li mi to? Problem je što mi hoćemo da pomeramo planine, ali nas mrzi da operemo šoljicu.

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...