Jump to content

Sve sto se hteli da znate o Rimokatolicizmu, papstvu itd. (slobodna tema za raspravljanje do mile volje za Zayrona, Isusovo magare i ostale)

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 48 минута, Isusovo magare рече

Jesi li ti pročitao moje pitanje upućeno njemu na koje nije ni Snežana odgovorila??

пре 40 минута, Вилер Текс рече

Jok.Hoćeš ponovno da postavim pitanje?

Dakle pitanje glasi:Odakud vam ta praksa da u molitvi ne smijete maštati??

Јесам. Питање је јасно. Добили сте одговор. Можда је Вама одговор незадовољавајућ, али је одговор.

Машта и молитва су две супротне ствари. Тако је од Старога Завета, па до данас. То је Предање од пре Христа. Машта је супротна молитви и она је сфера плоти и палих духова под небом. Молитва је логосна ствар и везана је само за речи који се произносе.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 557
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 2 минута, kopitar рече

Pobijedit će ako budeš molio krunicu..:ok:

И да ли то значи да се према вашем веровању свака молитва испуњава? Сад озбиљно, оно малопре сам написао јер си ми одговорио са нечим што нема везе са питањем.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Bokisd рече

Mozes ovako da postavis stvari, zar je mali problem ako u Pismu i Jevandjelju stoji da sv. Duh ishodi samo od Oca, ne i od Sina ?

Da li mala stvar, ako nesto nije dobro interpretirano iz Pisma ? Narocito, ono, sto se tice same prirode zajednice Bozije u sv.Trojici ?

To još nije do kraja definirano zbog razlika u trijadilogiji zap. I Ist. otaca.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Вилер Текс рече

И да ли то значи да се према вашем веровању свака молитва испуњава? Сад озбиљно, оно малопре сам написао јер си ми одговорио са нечим што нема везе са питањем.

Nema ne uslišane molitve..to je rekao jedan vaš episkop 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, kopitar рече

Nema ne uslišane molitve..to je rekao jedan vaš episkop 

Не знам у ком контексту је то речено. Мислим да Бог некада неће да испуни наше молитве јер нам нису на спасење.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Васијан рече

Јесам. Питање је јасно. Добили сте одговор. Можда је Вама одговор незадовољавајућ, али је одговор.

Машта и молитва су две супротне ствари. Тако је од Старога Завета, па до данас. То је Предање од пре Христа.

Šta postoji i vrijeme prije Krista??0405_feel

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Bokisd рече

Mozes ovako da postavis stvari, zar je mali problem ako u Pismu i Jevandjelju stoji da sv. Duh ishodi samo od Oca, ne i od Sina ?

Da li mala stvar, ako nesto nije dobro interpretirano iz Pisma ? Narocito, ono, sto se tice same prirode zajednice Bozije u sv.Trojici ?

Filiokvu su dodali na zapadu još u 5. veku, 447. godine na sinodu u Toledo. 5. vek, ne 1054!!!

Dakle, šest vekova ta filiokva nije bila problem između istoka i zapada, onda imamo 1054, a danas je kao kao jedan razloga zašto ne možemo zajedno? Nije. Nego mi ljudi nećemo i to sa filiokvom uzimamo samo za izgovor.

Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega!

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Isusovo magare рече
пре 25 минута, Васијан рече

То је Предање од пре Христа.

Jel sad razumiješ?

Не разумем шта је у томе проблем?

И пре Христа је постојала старозаветна Црква Божија у којој се и родио Месија и Богочовек Исусу. У Њој су, такође, Израиљци општили са Богом и молили му се. Молитва је иста.

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Dragi рече

Filiokvu su dodali na zapadu još u 5. veku, 447. godine na sinodu u Toledo. 5. vek, ne 1054!!!

Dakle, šest vekova ta filiokva nije bila problem između istoka i zapada, onda imamo 1054, a danas je kao kao jedan razloga zašto ne možemo zajedno? Nije. Nego mi ljudi nećemo i to sa filiokvom uzimamo samo za izgovor.

Максим Исповедник је објаснио да латини нису изопачили Филиокве у самом почетку те доктрине, али касније се то десило. Зато заиста постоје међу нама православнима који могу да дефинишу Филиокве на православни начин, али латини имају потпуно другачије тумачење Филиоквеа, потпуно погрешно и употребљено за јерес папизма и римоцентризма.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...