Jump to content

Атеисти питају вернике

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

Dakle, Vera nije izbor, niti možeš nekoga da ubediš da veruje ili ne - Toje stvar toga da koliku ti je milost dao Bog i koliko si ti otvoren za tu milost. Molim Boga da i ti to osetiš - to je nešto najlepše na svetu!!!

Ako vera nije izbor... po cemu si ti poseban u odnosu na milijarde i milijarde nehriscana kroz istoriju?

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

In the absence of science, opinion prevails

Подели на овим сајтовима

Od kad se rodimo pa manje vise kroz ceo zivot.

Pa kakav ti je onda to argument na ono sta sam napisao u onom poduzem postu? Samo si potvrdio ono sto sam ukazao... vernici su nezahvalni bogu i traze preko hleba pogace, jer od rodjenja pa ceo zivot imaju "neljubav  i neslobodu"... kako kad se bog svojski potrudio da nam obezbedi sve sto nam je potrebno na ovom svetu?

Malo se gubis akvilio... concentrate!

To su posledice nuznosti. Ono sto Bog zeli da mi imamo su ljubav i sloboda. A to ne raste na drvetu

samo po sebi nego se svako od nas licno mora maksimnalno pomuciti za to.

Radjamo se bez ljubavi i slobode to je ono "sada" za sta si me pitao. I radimo na tome da to promenimo

to i jeste jedino sto Bog ocekuje da mi radimo.

Подели на овим сајтовима

Ову твоју причу потрврђују Христове речи:Небој се мало стадо.

Pa ajde vise... osipa se stado prstgore

Jos kolko hiljada godina treba da prodje, pa da napokon dobijete svoju nagradu a mi ostali da dobijemo sta zasluzujemo!  :cheesy:

Sve u vezi toga je sada i ovde. Ni za kakvih hiljadu godina.

Mada necu da odajem nikakve tajne. Saznajte sami.  prstgore

Подели на овим сајтовима

...I radimo na tome da to promenimo

to i jeste jedino sto Bog ocekuje da mi radimo.

...otkud znas?

Ono prvo je personal experience a ovo drugo sam prihvatio verom tako da ne znam.

Nista nemoj da budes uznemiren, to je sada legitiman izvor saznanja.

Opusti se, nama nesto fali.

Подели на овим сајтовима

Није ово ни први ни последњи "бисер" нашег клира... :)

Неозбиљни Мах  0110_hahaha

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

evo, malo iznad je jedan clan nedvosmisleno napisao 'svako ko je krsten je pravoslavni hriscanin'

jel to tacno il decko lupa?

крштење је само улазница у клуб, не значи и да ћеш да постанеш диџеј.
Sto se plasis da mi odgovoris na pitanje koje si sam citirao? Ne razumem poentu u filozofiranju kod tako konkretnog pitanja... osim ako bas  i nemas puno pojma  o tome sta zelis da kazes :)
мислим да сам ти кристално појаснио, ал да ти желиш да чујеш сасвим други одговор па ћеш ићи и у провокацију не би ли га добио.

po toj (uvrnutoj) logici ja sam pravoslavni hriscanin!

...

BONUS: Ja sam se plus i vencao u crkvi!

јел то стварно, ил опет измишљаш?
Ne izmisljam! Vencao sam se u crkvi pre dve godine...  Uradio sam to zato sto je sam cin puno znacio ljudimakoji meni puno znace... a posto ja nemam veru da me navodi da ideale stavljam iznad voljenih osoba, nema ni tog ateizma koji ce me spreciti da usrecim ljude koje volim...

Meni ne znaci nista, njima znaci mnogo... dobro delo ucinjeno... samo sto ja ne ocekujem nagradu za to delo, poput vernika...

лепо од тебе, ал могу само да замислим твој однос према религиозном делу нечије личности, имајући у виду пример који показујеш овуда.

некако је у раскораку то што си написао, ако ме разумеш.

верници нису надничари, иако се неки у незнању или неосвешћености тако понашају.

вера је процес освешћивања, па је то само нормална фаза, не и суштина вере и верника.

Подели на овим сајтовима

Hrišćanin se ne postaje sopstvenom odlukom, jer je vera DAR Božiji.

ако мислиш овде на сопствени пример, онда ово скрзо пије воду, имајући у виду твоју животну причу како си је описао.

али нешто је не видим као правило.

To je ono što masa "tradicionalnih"  vernika ne shvata i time rizikuje da izgube što su imali. Vera zahteva TRUD,  a automatika - palenja sveće, povremeni odlazak u crkvu, slave to ne obezbeđuje.

Ово ја не успевам да објасним својим родитељима.

Моја мама мисли да је довољно то што ја одем у цркву да и њу "покрије", тј. као да сам ја била у цркви као изасланик целе породице.

па и јесте донекле, ал опет ти не можеш за њу да се причестиш.

Majka Sv. Save je svetica,majka SV.Vasilija takodje.Moraju biti svetice kada su tako velike i svete ljude rodile :)

не морају, било је и супротних примера са већим светитељима који су постали мученици од руке својих родитеља.
Подели на овим сајтовима

Pitam se da li je moguce spasenje recimo sina,a majka da se ne spasi...ili recimo muz se spasi ,a zena ne...

Da li je to onda potpuno,pravo spasenje bez onih koje volis?

To mi nije jasno.Recimo ja bih bila tuzna da se moj muz ne spasi...ili recimo majka...

"Vera je moja jedino ozbiljno zanimanje zivota moga,zaista sve je drugo komedija cula".

Подели на овим сајтовима

Pitam se da li je moguce spasenje recimo sina,a majka da se ne spasi...ili recimo muz se spasi ,a zena ne...

Da li je to onda potpuno,pravo spasenje bez onih koje volis?

To mi nije jasno.Recimo ja bih bila tuzna da se moj muz ne spasi...ili recimo majka...

силовање није избор :)
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...