Jump to content

Атеисти питају вернике

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

Filozofski teista. Hm.

I kakve su ideje toga?

da svoja uverenja ne zasnivas na otkrivenju- nekom svetom pismu ili proroku, vec na logici, razumu, prirodi, intuici, mudrosti.

Ја сам ти роги поставио ово испод сличице !

Ево за тебе нешто :

hvala. a ovo su neke insajderske informacije da volim da slusham shuldinera :cheesy:

profesorka filozofije je rekla da je prihvacen naziv filozofija.

jeste prihvaceno, al ja sam ti samo pojasnio zasto nevolim taj izgovor "filozofija".

cogito ergo deus est

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest о. Агапије

hvala. a ovo su neke insajderske informacije da volim da slusham shuldinera :cheesy:

Не, нема везе....видиш колико сам брзо одговорио, само сам се сетио ове песме од Деатх ...Некада сам имао спот за ову песму...чини ми се да беше неко трчање кроз шуму.  89898989898989

Идем да огледам на Тјубу ...

Подели на овим сајтовима

Dakle, Vera nije izbor, niti možeš nekoga da ubediš da veruje ili ne - Toje stvar toga da koliku ti je milost dao Bog i koliko si ti otvoren za tu milost. Molim Boga da i ti to osetiš - to je nešto najlepše na svetu!!!

Ako vera nije izbor... po cemu si ti poseban u odnosu na milijarde i milijarde nehriscana kroz istoriju?

Ne ja, nego hrišćani - po tome što smo dobili taj dar da se rodimo u vreme kad je moguće spoznati puninu spasenja, i po tome što smo se otvorili milosti Božijoj, koja svima nudi.

Verbum Domini Manet in Aeternum!

Подели на овим сајтовима

Ову твоју причу потрврђују Христове речи:Небој се мало стадо.

Pa ajde vise... osipa se stado prstgore

Jos kolko hiljada godina treba da prodje, pa da napokon dobijete svoju nagradu a mi ostali da dobijemo sta zasluzujemo!  :cheesy:

Znaš od čega se spasavamo? Evo ovako...Da li si sretan kad izgubiš posao ne svojom krivicom, ili ti bilo ko učini nepravdu? Da li si sretan kad ne možeš da postigneš to što želiš? Da li te luti nepravda? Da li si sretan kad ti drugome činiš nepravdu? Da li si sretan kad si bolestan, besan, tužan?

Koren svemu tome je ljudska samoživost - od toga nam je potreban spas, jer se sami ne možemo spasiti - nismo se ni sami pravili.

Подели на овим сајтовима

A glede atiesta :cheesy: Ima jedna sasvim interesantna priča, istinita, nisam samo siguran da li je u pitanju Njutn ili Paskal...ali ide ovako. Imao NJ. ili P. model sunčevog sistema na stolu, fantastično urađen, sve planete lepo uredno orbitirale oko sunca i tako. Jednog dana njemu dođe u posetu prijatelj, proklamovani ateista i pita ga - Ko je napravio ovaj divni model...NJ/P mu odgovori - Niko! - Kako niko? - Pa lepo sam se napravio - Prijatelj mu reče - Ma daj, ne govori glupostoi, neko je morao da ga napravi! Na šta mu NJ ili P odgovori - Vidiš koliko si ti glup čovek: za ceo kosmos sa sve zakonima koji su u njemu tvrdiš da je nastao sam od sebe, a za ovaj jednostavan model misliš da ga je neko morao da napravi!

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest о. Агапије

A glede atiesta :cheesy: Ima jedna sasvim interesantna priča, istinita, nisam samo siguran da li je u pitanju Njutn ili Paskal...ali ide ovako. Imao NJ. ili P. model sunčevog sistema na stolu, fantastično urađen, sve planete lepo uredno orbitirale oko sunca i tako. Jednog dana njemu dođe u posetu prijatelj, proklamovani ateista i pita ga - Ko je napravio ovaj divni model...NJ/P mu odgovori - Niko! - Kako niko? - Pa lepo sam se napravio - Prijatelj mu reče - Ma daj, ne govori glupostoi, neko je morao da ga napravi! Na šta mu NJ ili P odgovori - Vidiš koliko si ti glup čovek: za ceo kosmos sa sve zakonima koji su u njemu tvrdiš da je nastao sam od sebe, a za ovaj jednostavan model misliš da ga je neko morao da napravi!

Постоји и она друга прича о када је Њутна исмејавао исто неки френд што верује у васкрсење...Знате на коју мислим ?

Подели на овим сајтовима

Не, нема везе....видиш колико сам брзо одговорио, само сам се сетио ове песме од Деатх ...Некада сам имао спот за ову песму...чини ми се да беше неко трчање кроз шуму.  89898989898989

одкуд знам, реко можда неко причао, деси се да ме знају људи по форумима..

Filozofija/filosofija, pricajte kako hocete, profesorka filozofije je rekla da je prihvacen naziv filozofija.

Јах...свашта је данас прихваћено. :cheesy:
здраво професоре, регистровах се на крају и на овом форуму  prstgore

Постоји и она друга прича о када је Њутна исмејавао исто неки френд што верује у васкрсење...Знате на коју мислим ?

јок.. ја незнам.. знам само да је био Аријанац.

cogito ergo deus est

Подели на овим сајтовима

Не, нема везе....видиш колико сам брзо одговорио, само сам се сетио ове песме од Деатх ...Некада сам имао спот за ову песму...чини ми се да беше неко трчање кроз шуму.  89898989898989

одкуд знам, реко можда неко причао, деси се да ме знају људи по форумима..

Filozofija/filosofija, pricajte kako hocete, profesorka filozofije je rekla da je prihvacen naziv filozofija.

Јах...свашта је данас прихваћено. :cheesy:
здраво професоре, регистровах се на крају и на овом форуму  prstgore

јок.. ја незнам.. знам само да је био Аријанац.
Па где си ми ти?!  joooj Драго ми је што си сврнуо мало до нас,мајсторе! Немо' само да ми задајеш главобољу иначе ћу да те...частим пивом! 4chsmu1

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest о. Агапије

имам сада неких обавеза, не могу да пишем...

ако неко зна нека напише...мада ево нађох на нету :

+ - + ИСАК ЊУТН о ВАСКРСЕЊУ из МРТВИХ + - +

- Једном су запитали Њутна: “Како је могуће да тела мртвих, одавно распаднута, поново постану тела својих душа?”

- На то је научник помешао гвоздене опиљке са земљом и упитао своје саговорнике: “Ко може да издвоји из прашине и састави ове гвоздене опиљке?”

- Одговор није добио.

- Онда је Њутн узео магнет и принео га мешавини. Настало је комешање честица. Опиљци гвожђа почели су се хватати за магнет и једни за друге.

- У прашини није остао ни молекул гвожђа.

- Тада Њутн рече присутнима: “Онај, који је оволику силу дао мртвом камену, зар Он да не може дати такву моћ нашим душама када буде требало да се обуку у своја прослављена тела.”

Постављена слика

ИСАК ЊУТН

Подели на овим сајтовима

Драго ми је што си сврнуо мало до нас,мајсторе! Немо' само да ми задајеш главобољу иначе ћу да те...

готово, већ сам почео, ево већ 50 порука :cheesy: завршио сам папирима и парама око уписивања године, па кад мало оздравим могли да се видимо негде по граду ако имате ви времена Постављена слика

...

занимљива причица што се тиче Њутна..

cogito ergo deus est

Подели на овим сајтовима

Драго ми је што си сврнуо мало до нас,мајсторе! Немо' само да ми задајеш главобољу иначе ћу да те...

готово, већ сам почео, ево већ 50 порука :) завршио сам папирима и парама око уписивања године, па кад мало оздравим могли да се видимо негде по граду ако имате ви времена Постављена слика

...

занимљива причица што се тиче Њутна..

Даће Бог!  :)

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

тачан одговор је да не постоји верометар, према томе и јесте и није.

дакле, опет: крштење је само улазница у клуб, не значи и да ћеш да постанеш диџеј.

цела поента уопште није бити православац већ постати светитељ.

Koja je poenta onda krstenja beba starosti par meseci? Potpuno bi legitimno bilo da se krstis kao odrastao covek... kad vidis da si na putu da postanes svetitelj ti se ondfa lepo krstis i krenes putem koji si sebi zacrtao... al ajde te je druga tema nametanja dogmi nezrelim bicima koja nemaju nikakvo pravo glasa u svemu tome...
беба је личност колико и ти, од почетка па до краја.

може се рећи да је неважно кад се крстиш, с обзиром да сам и ја крштен са 21 годином али је цела поента да је бесмислено ускраћивати свом детету нешто што ти сам већ уживаш - благодат светих тајни.

покушај некоме да наметнеш нешто што неће, да видиш до којег степена наметања мораш да стигнеш да би слободну личност искривио ка неком науму па ће ти бити јасно због чега је слободна воља императив православља.

мислим да је пре проблем што теби сам помен Бога, вере, Цркве, религије и сличних појмова смета а не да постоји било какво наметање.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...