Jump to content

Атеисти питају вернике

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

Па у томе је поента! За разлику од твоје жене ти никад не упознаш бога јер га НЕМА!

0102_laugh 0110_hahaha smej.gif

Jesam nesavršen, priznajem...ali eto, moj greh, voleo bih da ti vidim lice kad staneš pred NJega, a staćeš garantujem ti...premda...tada me sigurno to neće više interesovati :)

Biće ono... 0405_feel :229229229: ups  :291291291:  ...pa zašto mi niko nije rekaooo..  :cmizdrenje:

Verbum Domini Manet in Aeternum!

Подели на овим сајтовима

Medo... nema veze ako se plasis... evo ja ponavljam pitanje...

Ali evo, ti... ti si rekao da si se krstio u dvadeset i nekoj godini... sta bi ti meni rekao da sam dosao par godina pre tvog krstenja, da sam te uhvatio za ruku i sa recima "ajde sa mnom da ti pokazem tajnu najvecu od svih... jer ljubav je jedini put kojim moras da krenes" i zatim te odveo u dzamiju da postanes pravi dobri musliman?

(drugarski te molim da mi odgovoris na ovo pitanje... drugi put cemo da pisemo kako sam ja ovakav ili onakav... ok?)

јао животе луталицо, ја као да пишем клинасто  greengrin

ОДГОВОР:

ја сам се у то време питао само једно питање које се формулисало и искристалисало током пет година лутања за празним обећањима:

пошто никад не видимо свој одраз како треба, већ у огледалу, како да знамо шта јесте?

и кад сам добио одговор, ја кренух свиме што имам.

дакле, крстих се у 21. години кад чух сву памет на свету у једној реченици.

Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице; сад знам дјелимично, а онда ћу познати као што бих познат.

Коринћанима посланица прва св. апостола Павла, глава 13.

и то ми је вољена особа дала да прочитам, као дар љубави ...

а био сам и у ситуацији да слушам и читам о Исламу из уста посвећених људи давно пре тога, па не чух ни приближну мудрост или тако очигледан одговор.

Подели на овим сајтовима

Ok vidim da ocigledno ne umes konkretno da odgovris na postavljeno pitanje, nista strasno...

а био сам и у ситуацији да слушам и читам о Исламу из уста посвећених људи давно пре тога, па не чух ни приближну мудрост или тако очигледан одговор.

Verujem da su jednogodisnje bebe bile u istoj situaciji u trenutku svog krstenja... Medo- kralju licemera! bendoff

Nije li te sramota da nesto do cega si ti dosao svojom voljom i razmisljanjem, drugima(bebama) nameces kao nekakvu "apsolutnu istinu"...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Ok vidim da ocigledno ne umes konkretno da odgovris na postavljeno pitanje, nista strasno...

Verujem da su jednogodisnje bebe bile u istoj situaciji u trenutku svog krstenja... Medo- kralju licemera! bendoff

Nije li te sramota da nesto do cega si ti dosao svojom voljom i razmisljanjem, drugima(bebama) nameces kao nekakvu "apsolutnu istinu"...

шта да ти радим кад ти се не свиђа одговор  dada

као што рекох, крштење је карта за авион - а да ли ћеш се провозати и својом вољом - зато и одрастеш  dada

проблем је што ти бебу (човека) сматраш мајмуном који се дресира, а ја је поштујем ко светитеља и пружам објашњења а не индоктринирам глупостима.  dada

Подели на овим сајтовима

ne...

Nameces na silu nesto svoje za sta cak nemas pojma dal je tacno...

To je bezobrazno...

0110_hahaha

како си ти ''видовит'' постао, знаш да ја радим на силу нешто 0110_hahaha

иди одспавај мало, видиш да ти се кунта, па озбиљно да разговарамо неки други пут. 0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

ne...

Nameces na silu nesto svoje za sta cak nemas pojma dal je tacno...

To je bezobrazno...

0110_hahaha

Не, него "намеће" нешто детету за шта он верује да је за дете добро....као што не питамо дете да ли да га вакцинишемо, да ли да му дајемо ову или ону храну, да ли да га овако или онако преповијамо и сл. ..Све што дајемо свом детету, дајемо му из своје љубави према њему, јер смо се у благодати тога што му дајемо, уверили својим искуством и својим поимањем. Када дете узраста, лагано бира свој пут, тако да је врло могуће да одабере да буде и атеиста, иако је крштен...али као што рече Меда, родитељ му је "обезбедио карту за авион" Светом Тајном крштења,  вакцинацијом га је заштитио од болести које као родитељ познаје, одабраном храном и негом се трудио да му омогући здрав живот...а касније, својим узрастањем дете ће бирати само, јер сваком присилом не би личили на Бога Који на Је по свом лику Створио, односно, укинули би другом право избора, а то ниједан православни хришћанин, не чини....као што ником од атеиста не укидамо право да не верује у Бога...то је увек сопствени избор...

0110_hahaha

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

Ma sigurno...

Mene je je juce jedan vernik ubedjivao kako ja JESAM pravoslavac samo na osnovu toga sto sam rodjen u pravolsavnoj zemlji i sto sam krsten po rodjenju....

"mozes ti da budes ateista koliko hoces ali si tehnicki pravoslavac"- rece covek...

I zato nemoj da drobite vise bezveze  o slobodi izbora kad je prvo ne dajete novorodjenim ljiudima... a posle mene optuzuje meda da ja njih ne posmatram kao osobe...

Не, него "намеће" нешто детету за шта он верује да је за дете добро

E tu je problem... sto namece detetu nesto za sta on VERUJE da je dobro... umesto da mu pomogne tako sto ce da mu namece nesto za sta ZNA da je dobro...
пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

E tu je problem... sto namece detetu nesto za sta on VERUJE da je dobro... umesto da mu pomogne tako sto ce da mu namece nesto za sta ZNA da je dobro...

Православни хришћанин ЗНА за Бога, и ЗНА шта је потребно да као родитељ учини,па сами тим чини оно за шта ЗНА да је за дете добро. 0110_hahaha

0110_hahaha

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

• Гости

Ako bi se vera zasnivala na maštanju i ličnim projekcijama, ne bi trajala mnogo, što je isto kao i sa brakovima, recimo. Ako si upoznao neku osobu koja ti se svidela, a svidela ti se jer se na prvi pogled uklapa u tvoju sliku osobe koja ti odgovara, a nemaš želje da upoznaš TU osobu i da TU osobu zavoliš, nego i dalje u njoj tražiš ono što si zamislio - to se brzo raspada. Tek kada zavoliš, ne svoju projekciju na tu osobu, već nju realno, sa svim manama i dobrim stranama, počinje ljubav/poverenje. Isto je i sa verom. Tek tak upoznaš ko je Bog, a ne tvoje lepe želje - jer se one nikada ne mogu da ostvare, počinje vera. Eto tu grešite.

Па у томе је поента! За разлику од твоје жене ти никад не упознаш бога јер га НЕМА! Осим ако нећеш да ми кажеш да се бог лично теби појавио и обратио и поручио нешто, што би искрено речено онда било нешто што ти и твој психијатар треба да разрешите. А разлог дугог трајања те ваше вере треба свакако потражити и у инквизицији и спрези цркве и државе.

Ксио, није проблем имати другачија мишљења, ставове, полазишта, преспективе...

али ЈЕСТЕ проблем бити груб и некултуран према саговорнику.

Говор у аксиомима (дакле проповиједање) ниси овдје видио ни од кога, па ни од свештеника који тај ауторитет имају, барем у својој кући, односно на православном форуму, па се убудуће уздржавај од обожавања властих ставова, јер ова твоја порука управо саговорнику не објашњава нити свједочи ништа до твоје неуљудности и мањка увиђавности за све оне који не дијеле твоја становишта.

То што су те домаћини овог форума почаствовали модераторским звањем ти не даје за право да будеш осион и дрзак у комуникацији, а нити ти даје имунитет према форумским санкцијама.

Форум није за оне који не знају трпити и уважавати другачија мишљења од властитог.

Подели на овим сајтовима

Ma sigurno...

Mene je je juce jedan vernik ubedjivao kako ja JESAM pravoslavac samo na osnovu toga sto sam rodjen u pravolsavnoj zemlji i sto sam krsten po rodjenju....

"mozes ti da budes ateista koliko hoces ali si tehnicki pravoslavac"- rece covek...

I zato nemoj da drobite vise bezveze  o slobodi izbora kad je prvo ne dajete novorodjenim ljiudima... a posle mene optuzuje meda da ja njih ne posmatram kao osobe...

Не, него "намеће" нешто детету за шта он верује да је за дете добро

иако је само делимично у праву, штета што те није и убедио  0110_hahaha

не брини за нас, ми ћемо ''дробити'' по цену умирања 0110_hahaha

знаш ли да се крштени сматра новорођеним? 0110_hahaha

као што си ти ''неиспитив'' медијум који ЗНА (ма важи  0110_hahaha) нешто, тако смо ми флексибилно преиспитив медијум који верује и самим тим мање греши јер иако кривуда по путањи истине, ти ходаш само странпутицом и све се више удаљаваш.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...