Jump to content

Атеисти питају вернике

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

Добро оно јесте - ако се спасеш, спашће се хиљаде кроз тебе. Али гдје је гаранција да ћу се и ја спасти? Мислим ја могу да се трудим, и узрастам, али никада не могу бити 100% сигурна да ћу се спасити. Како онда моји родитељи могу да мисле да ће се спасти кроз мене нпр.?

Света Матрона Московска, светитељка која је многима помогла - плашила се смрти и тога како ће изаћи пред Господа, а знамо какав је живот живјела. Како онда да се неко нада да ће тамо нечијим залагањем бити сигурно спашен?

Čini dobro i imaj poverenja u Božiju dobrotu. Trudi se da uvek postupaš po savesti a u isto vreme školuj svoju savest čitajući Pisma, proučavajući Oce i slušajući Crkvu i to je sigurna staza za spasenje.

Verbum Domini Manet in Aeternum!

Подели на овим сајтовима

Наравно слажем се - само хоћу да кажем да није добро уздати се у то да ћеш се спасити преко других људи. А наше је да вјерујемо, да будемо онакви како нам је Бог заповједио, и да се трудимо, а првенствено да волимо једни друге и  Господа прије свега - јер љубав покрива мноштво гријехова. мајкл

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

Наравно слажем се - само хоћу да кажем да није добро уздати се у то да ћеш се спасити преко других људи. А наше је да вјерујемо, да будемо онакви како нам је Бог заповједио, и да се трудимо, а првенствено да волимо једни друге и  Господа прије свега - јер љубав покрива мноштво гријехова. мајкл

Slazem se u potpunosti.

Verujem da cu uzrastati polako,po zasluzi...trudu.Imam vere i poverenja...

Ne mislim da treba da se prikacim i gluvarim dok moja majka posti i pricescuje se...trba svi da uzrastamo i da se trudimo koliko je u nasoj moci.prvo mali zalogaji meke hrane,a kasnije i veci zalogaji.

"Vera je moja jedino ozbiljno zanimanje zivota moga,zaista sve je drugo komedija cula".

Подели на овим сајтовима

Postajanje Bogom, vecnim i besmrtnim kroz zajednicu ljubavi sa Bogom tvorcem i svim ljudima sveta.

Ovde "b" malo ide, cisto onako teoloski da zaokruzim...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Kako nisi Hriscanin a jesi vernik?  O cemu ti? Sta si ti, Jevrej, musliman, mnogobozac, dzedaj?

kako li je to mogucje? x) mozhda najblizhe od toga mojoj religiji je ovo "dzhedaj". filosofski teista sam.

Kakav filozofski teista, sta pricas ti bre?  Sta to znaci? Kakav teista? Koja religija?

To te pitam da bih trazio od administracije da stave znacku PRIJATELJ ATEISTA.

Подели на овим сајтовима

Postajanje Bogom, vecnim i besmrtnim kroz zajednicu ljubavi sa Bogom tvorcem i svim ljudima sveta.

Који је од та три циља најбитнији?

Постати Б(б)ог, постати бесмртан или бити у заједници љубави са Богом и свим људима света?

Пошто стварно не видим шта те спречава да ово треће оствариш одмах овде на земљи.

Бог је скоро па свемогућ. Он може све да уради... осим да изневери очекивања свог верника.

XIO

Подели на овим сајтовима

Ne, nego postati bog podrazumeva da si besmrtan uz pomoc zajednice sa Bogom.

Дакле бесмртност је битнија од љубави?

Бог је скоро па свемогућ. Он може све да уради... осим да изневери очекивања свог верника.

XIO

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...