Jump to content

Атеисти питају вернике

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

Ваљда неверујућих! Свака религија има пуно више људи који не верују у њу него који верују.

Може ли то тако? Да се овде не гурају error fundamentalis и petitio principii?

Па шта ти хоћеш? Да себе групишеш како ти је по вољи од случаја до случаја? Да се правиш да сви верујући верују у исту ствар иако су разлике драстичне, и да то онда користиш као аргумент против атеизма? Лепо ја увек кажем, атеизам је једина ствар која може да уједини све религије света. Толико трвења, пљувања, али зато кад се појави атеизам на сцени онда сте као сви сложни, сви на једној страни.

Ма дај.

Бог је скоро па свемогућ. Он може све да уради... осим да изневери очекивања свог верника.

XIO

Подели на овим сајтовима

После много много дана, од кад су постављене теме "Атеисти питају вернике" и "Верници питају атеисте",треба сјединити обе теме и поставити наслов у "Убеђивање човека да престане да (не) верује."

Као резиме прочитаних писанија на обе теме, а уз предуслов поштовања сваког човека без разлике по било ком основу,могу написати следеће:

Ја у потпуности верујем атеистима, да имају чврсто веровање да не треба да верују ни у шта и ни у кога, па сходно томе очекујем да и сами почну да верују нама, да ћемо остати у свом веровању, без обзира на било чије мишљење, да верујем у нешто или Неког, што по њиховом веровању није за веровање.

:) confused-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='confused1' /> :291291291: confused-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='confused1' /> :291291291: confused-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='confused1' />

Мислим чему  catfight кад можемо  pivo

:bla:

:)

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

^^ У недостатку ваљане аргументације најчешће се чини логичка грешка која је, за разлику од претходних, позната као argumentum ad hominem.

Подели на овим сајтовима

Лажно оптуживати неког да је направио ад хоминем напад је такође врста ад хоминем напада.

А кад смо већ код лоших и јалових аргумената:

Appeal to Antiquity / Tradition

Explanation

An appeal to antiquity is the opposite of an appeal to novelty. Appeals to antiquity assume that older ideas are better, that the fact that an 0102_laugh has been around for a while implies that it is true. This, of course, is not the case; old ideas can be bad ideas, and new ideas can be good ideas. We therefore can’t learn anything about the truth of an :) just by considering how old it is.

Example

(1) Religion dates back many thousands of years (whereas atheism is a relatively recent development).

Therefore:

(2) Some form of religion is true.

This argument is an appeal to antiquity because the only evidence that it offers in favour of religion is its age. There are many old ideas, of course, that are known to be false: e.g. that the Earth is flat, or that it is the still centre of the solar system. It therefore could be the case that the premise of this argument is true (that religion is older than atheism) but that its conclusion is nevertheless false (that no religion is true). We need a lot more evidence about religion (or any other theory) than how old it is before we can be justified in accepting it as true. Appeals to antiquity are therefore fallacious.

па затим...

Appeal to Popularity

Explanation

Appeals to popularity suggest that an :) must be true simply because it is widely held. This is a fallacy because popular opinion can be, and quite often is, mistaken. Hindsight makes this clear: there were times when the majority of the population believed that the Earth is the still centre of the universe, and that diseases are caused by evil spirits; neither of these ideas was true, despite its popularity.

Example

(1) Most people believe in a god or ‘higher power’.

Therefore:

(2) God, or at least a higher power, must exist.

This argument is an appeal to popularity because it suggests that God must exist based solely on the popularity of belief in God. An atheist could, however, accept the premise of this argument (the claim that belief in God is widespread) but reject its conclusion without inconsistency.

Бог је скоро па свемогућ. Он може све да уради... осим да изневери очекивања свог верника.

XIO

Подели на овим сајтовима

Ваљда неверујућих! Свака религија има пуно више људи који не верују у њу него који верују.

Може ли то тако? Да се овде не гурају error fundamentalis и petitio principii?

Znamo mi i sta je petitio principii i error fundamentalis ali ova tema nije o sofizmima. мајкл

Nisi ti jedini imao logiku u gimnaziji.

Ali moramo se prilagodjavati vecini tako da gledaj da govoris "ne koristi u dokazu tvrdnju koja nije dokazana" umesto "ne cini sofizam petitio principii". Da bi bilo pristupacnije i da se ne bi svelo na akademsko prodavanje magle.

Подели на овим сајтовима

Уважена модерацијо, да ви то не заповедате политички коректан говор?

А г-дин XIO да прочита шта је ономад написао, само без једа и секирације, "па ће Ђура да му опрости што га је тукао": ако су религиозни како онда не верују?

Лепо ја увек кажем: религија је једина ствар која може да уједини све атеисте света. greengrin

Подели на овим сајтовима

Уважена модерацијо, да ви то не заповедате политички коректан говор?

А г-дин XIO да прочита шта је ономад написао, само без једа и секирације, "па ће Ђура да му опрости што га је тукао": ако су религиозни како онда не верују?

Лепо ја увек кажем: религија је једина ствар која може да уједини све атеисте света. :291291291:

Pa mogla bi jer je ateizam samo jedan s obzirom da je jasan i koncizan...

Ujedninenje ovih par hiljada religija bi moglo da se pokaze kao izazov... ali ne bi trebalo da i to bude previse tesko s obzirom da svaka propoveda da je najvbolja najiskrenija i jedina... samo da i ostale ubedi u to  i na konju ste... pivo

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Evo postao sam popularan medju Ateistima Srbije.

http://www.grapheine.com/bombaytv/graphiste-uk-c6002f4e1ef81f6a9fcde57e33834c2b.html

:) :mad: :mad: 0110_hahaha jahojao234 0102_laugh 0102_laugh smej.gif smej.gif :mad: :mad: 0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif

Originalno moram priznati. 4chsmu1

Подели на овим сајтовима

http://www.grapheine.com/bombaytv/graphiste-uk-c6002f4e1ef81f6a9fcde57e33834c2b.html

:) :mad: :mad: 0110_hahaha jahojao234 0102_laugh 0102_laugh smej.gif smej.gif :mad: :mad: 0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif 4chsmu1 smej.gif smej.gif

Originalno moram priznati. 4chsmu1

Аквилио...па чак до Индије... smej.gif smej.gif smej.gif Честитам.Лепа ти она капица на глави.Ко пекар. dada
“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

• Гости

:mad: :mad: 0110_hahaha jahojao234 0102_laugh 0102_laugh smej.gif smej.gif :mad: :mad: 0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif 4chsmu1 smej.gif smej.gif 4chsmu1

Originalno moram priznati. dada

Аквилио...па чак до Индије... smej.gif smej.gif smej.gif Честитам.Лепа ти она капица на глави.Ко пекар. dada
:)
Подели на овим сајтовима

Vala bas mogo vi za gurua. 0102_laugh

Ali mnogo vise sam se odvalio na ono "Kapadokijanci". :) :mad: :mad: 0110_hahaha jahojao234 0102_laugh

А и онај Аквилио,делује немилосрдно оштро као и ЖРУ Аквилио.Кратко и одсечно.  smej.gif smej.gif
“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...