Џуманџи Написано Март 17, 2018 Пријави Подели Написано Март 17, 2018 пре 10 часа, Драган άσημος рече - Ви нисте у стању да поверујете да је ова слика настала случајно, без претходне замисли њеног аутора. Ово имплицира да је стварање завршено и да све постоји баш онако како је Бог замислио... Disturbing thought. Paradoksologija and Avocado је реаговао/ла на ово 2 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Март 17, 2018 Пријави Подели Написано Март 17, 2018 пре 7 часа, Bokisd рече Ali, ruznoca moze da bude odsustvo lepote. Ili, i za ruznu sliku je takodje potreban neki dizajn ili neki nacrt i plan ( za nastanak i te' ruzne slilke ) Znam... to sam i napisao. пре 7 часа, Bokisd рече Sad, znamo iz iskustva da je za mnoge postavke u prirodi potreban neki poredak stvari da bi bas tako funkcionisalo. U tom smislu govorimo o analogiji stvari sa pricom oko slike. Tek takva analogija nema ama baš nikakvog smisla. пре 7 часа, Bokisd рече Nema veze sa naukom i celom tom pricom. Cisto logicko i filosofsko razmisljanje. Znam da nema veze sa naukom... problem je što je to razmišljanje nelogično... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Март 17, 2018 Пријави Подели Написано Март 17, 2018 Žvrljotina mog trogodišnjaka je takođe delo za koje se pretpostavlja da ima autora, ne zbog lepote ili kompleksnosti, nego jer nas iskustvo uči da je obično tako. Ne razumem potrebu da se vera 'dokaže' kao logična i racionalna. Pavle kaže je ludost, a mi hoćemo da budemo pametni. Man'te se, man'te, vernici... Милан Ракић, Justin Waters, Lady Godiva and 2 осталих је реаговао/ла на ово 3 2 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Март 17, 2018 Пријави Подели Написано Март 17, 2018 Ako Bog ne postoji. I Hristos nije Bog, znaci neko je od ljudi seo i izmislio Boga... koji je dosao da ga ljudi razapnu a on da se na krstu moli za njih. Da li vam je to zvuci kao nesto sasvim logicno da ljudi izmisle, od svih fikcija raznih silnih bogova da neko izmisli Boga koji se radja u pecini/stali, koji na magaretu ulazi u Jerusalim, koji se krstava od coveka, koji dopusta da ga ljudi odgajaju kao dete, koji je po zanimanju stolar, ide i skuplja neuke ribare da mu budu ucenici, koji pere noge svojim ucenicima...koji na kraju ide da bude ismejan, surovo siban, zatocen u tamnici osudjen i razapet na krstu, sa kog zali ljude i moli za njihovo pomilovanje sto ga ubise. Znaci sedi neko i smislja to sve i ni na kraj pameti mu nije ni u jednom trenutku neka slava, horovi andjela, munje, gromovi, sila, vlast, cast, nego krajnje smirenje, to vam lici na ljudsku viziju Boga, onako iskreno? Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Март 17, 2018 Пријави Подели Написано Март 17, 2018 пре 28 минута, Muramasa рече Može da bude i obrnuto. Fraktal opisan matematičkom funkcijom nema autora, ali je lep. Мислим да у најбољем случају можемо да кажемо да не знамо да ли фрактал или било која фунција имају аутора или не. Ако кажемо да функције као математичке идеје и концепти постоје и делују у универзуму независно од тога има ли бића у том универзуму која могу да их открију, формулишу и користе, као што смо рецимо ми, онда долазимо до питања: шта је математика и одакле она? Ако је настала почетком универзума онда се враћамо на нулу јер за настанак универзума не можемо да тврдимо ништа ни око аутора ни око узрока већ само да своје веровање поклонимо некој од понуђених опција за коју мислимо да има највећу вероватноћу. Ако је тако за саму математику онда је тако и за појединачне фрактале. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Март 17, 2018 Пријави Подели Написано Март 17, 2018 пре 2 часа, Paradoksologija рече Žvrljotina mog trogodišnjaka je takođe delo za koje se pretpostavlja da ima autora, ne zbog lepote ili kompleksnosti, nego jer nas iskustvo uči da je obično tako. Ne razumem potrebu da se vera 'dokaže' kao logična i racionalna. Pavle kaže je ludost, a mi hoćemo da budemo pametni. Man'te se, man'te, vernici... И не само то, него, ако се тврди да је Бог (толико) очигледан, зашто ми нашу веру називамо откривењском? Тачније: зашто исповедамо да се Бог открива човеку? Стално сам понављала то питање на темама о креационизму и наглашавала да инсистирање на Створитељу (не Оцу) више иде у корист исламу, него хришћанству. Узалуд. Paradoksologija and Justin Waters је реаговао/ла на ово 1 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Март 17, 2018 Пријави Подели Написано Март 17, 2018 пре 3 часа, Лапис Лазули рече Ako Bog ne postoji. I Hristos nije Bog, znaci neko je od ljudi seo i izmislio Boga... koji je dosao da ga ljudi razapnu a on da se na krstu moli za njih. Da li vam je to zvuci kao nesto sasvim logicno da ljudi izmisle, od svih fikcija raznih silnih bogova da neko izmisli Boga koji se radja u pecini/stali, koji na magaretu ulazi u Jerusalim, koji se krstava od coveka, koji dopusta da ga ljudi odgajaju kao dete, koji je po zanimanju stolar, ide i skuplja neuke ribare da mu budu ucenici, koji pere noge svojim ucenicima...koji na kraju ide da bude ismejan, surovo siban, zatocen u tamnici osudjen i razapet na krstu, sa kog zali ljude i moli za njihovo pomilovanje sto ga ubise. Znaci sedi neko i smislja to sve i ni na kraj pameti mu nije ni u jednom trenutku neka slava, horovi andjela, munje, gromovi, sila, vlast, cast, nego krajnje smirenje, to vam lici na ljudsku viziju Boga, onako iskreno? Slazem se da bi bilo prilicno cudno da neko sve to izmisli, zato i ne mislim da je bas sve to izmisljeno tj. da ni covek po imenu Isus nije postojao... Tvoje pitanje bi trebalo da glasi: da li je cudno i 'nelogicno' da sledbenici ubijenog propovednika izmisle da je on vaskrsao, da je Bog i da ce se vratiti? Moj odgovor: ni najmanje. А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Март 17, 2018 Пријави Подели Написано Март 17, 2018 пре 3 минута, Avocado рече Slazem se da bi bilo prilicno cudno da neko sve to izmisli, zato i ne mislim da je bas sve to izmisljeno tj. da ni covek po imenu Isus nije postojao... Tvoje pitanje bi trebalo da glasi: da li je cudno i 'nelogicno' da sledbenici ubijenog propovednika izmisle da je on vaskrsao, da je Bog i da ce se vratiti? Moj odgovor: ni najmanje. Ne bas namerno Vaskrsenje nisam pomenula. Nego doslovno sedi neko i kao aj da smislimo Boga, i od svega smisli sve pomenuto. Znaci Vaskrsenje skroz da izuzmemo, jer to je stvar ili verujes ili ne ali u opste taj koncept potpunog smirenja do smrti je bar meni nesto sto bih pomislila da je ljudima potpuno ne spojivo sa Bozanstvom. Zar ne? I onda neko to smisli i milioni ljudi se oduseve ko kucici u liftu zadnjih 2000 godina i posvete svoj zivot tome... Zar nije samo po sebi nelogicno da je tako? Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Март 17, 2018 Пријави Подели Написано Март 17, 2018 Како објашњавате савест и њен извор? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Март 17, 2018 Пријави Подели Написано Март 17, 2018 пре 16 часа, Драган άσημος рече Тада се отац Амвросије осмехну и рече: - Ви нисте у стању да поверујете да је ова слика настала случајно, без претходне замисли њеног аутора. А хоћете да ја поверујем да је наш прелепи свет са својим шумама и планинама, океанима и долинама, са сменом годишњих доба, са велелепним заласцима сунца и тихим месечевим ноћима, да је све то настало пуким случајем, без замисли његовог Творца? Ово више вуче на деизам него на хришћанску апологетику. https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Март 17, 2018 Пријави Подели Написано Март 17, 2018 пре 48 минута, Лапис Лазули рече Ne bas namerno Vaskrsenje nisam pomenula. Nego doslovno sedi neko i kao aj da smislimo Boga, i od svega smisli sve pomenuto. Znaci Vaskrsenje skroz da izuzmemo, jer to je stvar ili verujes ili ne ali u opste taj koncept potpunog smirenja do smrti je bar meni nesto sto bih pomislila da je ljudima potpuno ne spojivo sa Bozanstvom. Zar ne? I onda neko to smisli i milioni ljudi se oduseve ko kucici u liftu zadnjih 2000 godina i posvete svoj zivot tome... Zar nije samo po sebi nelogicno da je tako? Recimo, smirenjem do smrti, Bog je pokazao da je istinski covek, tj. da je primio u svoju ( bozansku ) licnost celu nasu prirodu i telo. Smrt je nezeljeni udeo svakog coveka. Onda, recimo, smirenje i trpljenje i polaganje zivota za ljude odslikava i predstavlja Boziju brigu i staranje o coveku i svetu . Ako je Bog stvorio tog coveka, sasvim je ocekivano i da se stara i brine o njemu, kako u fizickom , tako i u duhovnom i mentalnom smislu. Mi hriscani u celom zivotu i radu Isusa vidimo odredjeni smisao svih tih Njegovih delovanja. Kako se kaze, sve ima svoje uzroke i posledice i iz svega mozemo izvuci odredjeni zakljucak za sebe i primeniti ih, na nas hriscanski i svakodnevni ljudski zivot. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Март 17, 2018 Пријави Подели Написано Март 17, 2018 пре 5 минута, Bokisd рече Recimo, smirenjem do smrti, Bog je pokazao da je istinski covek, tj. da je primio u svoju ( bozansku ) licnost celu nasu prirodu i telo. Smrt je nezeljeni udeo svakog coveka. Onda, recimo, smirenje i trpljenje i polaganje zivota za ljude odslikava i predstavlja Boziju brigu i staranje o coveku i svetu . Ako je Bog stvorio tog coveka, sasvim je ocekivano i da se stara i brine o njemu, kako u fizickom , tako i u duhovnom i mentalnom smislu. Mi hriscani u celom zivotu i radu Isusa vidimo odredjeni smisao svih tih Njegovih delovanja. Kako se kaze, sve ima svoje uzroke i posledice i iz svega mozemo izvuci odredjeni zakljucak za sebe i primeniti ih, na nas hriscanski i svakodnevni ljudski zivot. Jesi ti ateista? Mene upravo zanima sta ateisti o tome misle ne vernici za njih(nas) znam. Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Март 17, 2018 Пријави Подели Написано Март 17, 2018 пре 55 минута, Лапис Лазули рече Ne bas namerno Vaskrsenje nisam pomenula. Nego doslovno sedi neko i kao aj da smislimo Boga, i od svega smisli sve pomenuto. Pa rekoh da ne verujem da je neko seo i sve to smislio. пре 55 минута, Лапис Лазули рече Znaci Vaskrsenje skroz da izuzmemo, jer to je stvar ili verujes ili ne ali u opste taj koncept potpunog smirenja do smrti je bar meni nesto sto bih pomislila da je ljudima potpuno ne spojivo sa Bozanstvom. Zar ne? Nisam bas siguran sta podrazumevas pod tim konceptom i zasto bi to bilo nespojivo sa Bozanstvom. А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Март 17, 2018 Пријави Подели Написано Март 17, 2018 пре 14 минута, Лапис Лазули рече Jesi ti ateista? Mene upravo zanima sta ateisti o tome misle ne vernici za njih(nas) znam. Izgleda , da sam malo permutovao temu. Лапис Лазули је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Март 17, 2018 Пријави Подели Написано Март 17, 2018 пре 2 минута, Bokisd рече Malo sam permutovao temu. Hihi pa vidim ja, citam dva puta, reko cekaj bre kakav je ovo ateista koji prica ovako Bokisd је реаговао/ла на ово 1 Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука