Aquilius Cratus Написано Јул 13, 2010 Пријави Подели Написано Јул 13, 2010 Welcome back, DarkoV. Drago mi je da si se lepo proveo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest srna u izgubljenom raju Написано Јул 13, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јул 13, 2010 A nije nam drago sto ti je muka Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јул 13, 2010 Пријави Подели Написано Јул 13, 2010 meni jeste... to je znak da razmišlja bliss jeeee Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јул 13, 2010 Пријави Подели Написано Јул 13, 2010 A nije nam drago sto ti je muka bliss jeeee Nije ni meni. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јул 13, 2010 Пријави Подели Написано Јул 13, 2010 meni jeste... to je znak da razmišlja bliss jeeee Koliko ja samo tebe volim... Pa eto, tebi nije muka. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јул 13, 2010 Пријави Подели Написано Јул 13, 2010 Welcome back, DarkoV. Drago mi je da si se lepo proveo. Hi Aquilio! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јул 13, 2010 Пријави Подели Написано Јул 13, 2010 meni jeste... to je znak da razmišlja 8086.gif Koliko ja samo tebe volim... Pa eto, tebi nije muka. prvo si mi reko da te odredjen deo tela boli a sad mi izjavljuješ ljubav.... whats next... a marriage proposal 4chsmu1 u svakom slučaju.... dobro nam došo... :cheesy: Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јул 13, 2010 Пријави Подели Написано Јул 13, 2010 meni jeste... to je znak da razmišlja 8086.gif Koliko ja samo tebe volim... Pa eto, tebi nije muka. prvo si mi reko da te odredjen deo tela boli a sad mi izjavljuješ ljubav.... whats next... a marriage proposal 4chsmu1 u svakom slučaju.... dobro nam došo... :cheesy: It does hurt. My butt hurts, you know why.Hint: You are music to my ears. Gadan sam. : Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јул 13, 2010 Пријави Подели Написано Јул 13, 2010 ok,u win ajde da ne spamujemo više,banovaće me željko 8086.gif Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јул 13, 2010 Пријави Подели Написано Јул 13, 2010 Da ponovim pitanje od pre par dana, mozda je nako razisljao. Mozemo li Miltona, Voltera, Spinozu smatrati vernicima? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
andrej Написано Јул 15, 2010 Пријави Подели Написано Јул 15, 2010 Da ponovim pitanje od pre par dana, mozda je nako razisljao. Mozemo li Miltona, Voltera, Spinozu smatrati vernicima? Овде би једино око Волтера могло бити неке дилеме, зар не? 89898989898989 Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јул 15, 2010 Пријави Подели Написано Јул 15, 2010 Da ponovim pitanje od pre par dana, mozda je nako razisljao. Mozemo li Miltona, Voltera, Spinozu smatrati vernicima? Овде би једино око Волтера могло бити неке дилеме, зар не? 89898989898989 Ne posto je Milton bio monista. Verovao je u meterijalnu dusu. Spinoza takodje deista. Poenta mi je da li je ubedjenost u postojanje Boga/Bogova i paralelnih metafizickih dimenzija relanosti merilo za odredjivanje realigioznosti?! Ako jeste onda je pitanje ateizam/teizam prilicno obesmilsjeno jer prestaje sva razlika izmedju Voltera i neke seljanke iz Burgundije koja ide na misu svaki dan. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Јул 15, 2010 Пријави Подели Написано Јул 15, 2010 Da ponovim pitanje od pre par dana, mozda je nako razisljao. Mozemo li Miltona, Voltera, Spinozu smatrati vernicima? Овде би једино око Волтера могло бити неке дилеме, зар не? 89898989898989 Ne posto je Milton bio monista. Verovao je u meterijalnu dusu. Spinoza takodje deista. Poenta mi je da li je ubedjenost u postojanje Boga/Bogova i paralelnih metafizickih dimenzija relanosti merilo za odredjivanje realigioznosti?! Ako jeste onda je pitanje ateizam/teizam prilicno obesmilsjeno jer prestaje sva razlika izmedju Voltera i neke seljanke iz Burgundije koja ide na misu svaki dan. Jel mozes ovo jos malo da prosiris. Sta je Volter verovao? The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јул 15, 2010 Пријави Подели Написано Јул 15, 2010 Volter je bio deista. Dakle verovao je postojanje jednog van kosmickog Boga demijurga. Koji je stvorio svet ali se ne mesa u njega. Dakle ne utice na zivote ljudi. U tim Atheist Tapes Jonathana Millera sto si okacio na drugoj temi se nazalost i ti mislioci prosvetiteljstva malo ukrivo prikazuju. Nisu oni bili zacetnici nikakvog ateizma posto je mnogim okultizam bio prilicno blizak. Dakle da li je verovanje u postojanje natrpirodnih bica i svetova jedino merilo da li je neko vernik ili ateista? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Јул 15, 2010 Пријави Подели Написано Јул 15, 2010 Volter je bio deista. Dakle verovao je postojanje jednog van kosmickog Boga demijurga. Koji je stvorio svet ali se ne mesa u njega. Dakle ne utice na zivote ljudi. U tim Atheist Tapes Jonathana Millera sto si okacio na drugoj temi se nazalost i ti mislioci prosvetiteljstva malo ukrivo prikazuju. Nisu oni bili zacetnici nikakvog ateizma posto je mnogim okultizam bio prilicno blizak. Dakle da li je verovanje u postojanje natrpirodnih bica i svetova jedino merilo da li je neko vernik ili ateista? Mislis da li je ateista ujedino i adeista? Makar po definiciji jeste, ali verovatno da su vecina ateista 'agnosticniji' prema deizmu nego teizmu.A zasto bi nestala razlika izmedju deizma Voltera i teizma 'seljanke'? Te razlike su po meni znacajne, ma kakav stav neki konkretni ateista ima prema tome. Colin je pominja Russela - ne verujem da si na njega mislio, al ne secam se ko se jos pominje u ostalim epizodama... The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука