Jump to content

Верници питају атеисте

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

Lepo sam vam rekao da ništa od Junga ne citirate i ne pišete i ne pominjete.

No credibility. Arhetipovi, homo religiosus, animus i anima... manite me toga. lqj2e2sokakote

Pa ne znam Milane, meni se većina vernika uklapa u isti šablon u principu.

A za tu destruktivnost i blasfemiju ne grešiš u svakom slučaju.

A nauka i razum nisu kontradiktornost religiji?

Osim kako sam čuo priče da je religija NADNAUČNA?

Ili da je tako vidite. Meni to nema logike.

I još nešto jako važno. Je l' vas religija učinila srećnijim ljudima?

I pogledaj ovo:

Бојан Боровићанин 5 hours ago

Сви ви који ВЕРУЈЕТЕ да сте настали од мајмуна, верујте. Нико вам не брани. Ако сте ви од мајмуна, ја нисам! Ви, верујући да сте настали од шимпанза и горила, испадате већи мајмуни од њих. Неки чак и тврдоглаве мајмунчине и тешки душевни болесници и паћеници.

Једино што ми није јасно по питању вере и Бога је зашто он трпи такве имбециле као што сте ви иако сте заслужили да вас земља прогута.

П. С.

НЕ МАЈМУНИШИТЕ СЕ ВИШЕ, УЗМИТЕ СЕ У ПАМЕТ!!!

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

И ја не верујем да сам "настао" од мајмуна нити било који мој предак. Да ли то значи да сам мањи човек од оних који су научно доказали да смо ми ипак настали од мајмуна, волухарица, глиста... ?

Ја једино знам да је у човеку сабрана цела природа и да је он тај који је позван да целу природу принесе Богу. Једино у том нивоу прихватам еволуцију. Еволуција може једино да буде у једној врсти, и то је најнормалнија ствар, али да од једне врсте настане друга... ма дај... приче о жаби и принцу су бајке.

Подели на овим сајтовима

И ја не верујем да сам "настао" од мајмуна нити било који мој предак. Да ли то значи да сам мањи човек од оних који су научно доказали да смо ми ипак настали од мајмуна, волухарица, глиста... ?

Ја једино знам да је у човеку сабрана цела природа и да је он тај који је позван да целу природу принесе Богу. Једино у том нивоу прихватам еволуцију. Еволуција може једино да буде у једној врсти, и то је најнормалнија ствар, али да од једне врсте настане друга... ма дај... приче о жаби и принцу су бајке.

Zapravo imamo zajedničkog pretka sa majmunima, o tome kaže teorija evolucije.

Ona je u principu činjenica jer je dokazana stoprocentno.

Pa ne znam, meni je religija više filozofija u principu a stvari ovakvog tipa su verovatno neka alegorija ili nešto drugo, nemoguće da je neko više biće stvorilo univerzum za šest dana i to samo za ljude, vređa ljudsku inteligenciju čoveče, ne bih da budem grub. Taj deo dogme je naročito teško prihvatiti.

Pa vremenom, evoluiraće, sve kompleksnije i kompleksnije.

OVO JE SATIRA !

Подели на овим сајтовима

Evo:

Pazi,pojedini Arhijereji su govorili svakakve stvari.Ja mislim na zvanična Crkvena saopštenja.Mišljenje jednog episkopa nije mišljenje i svih ostalih.

Evo šta se kaže u saopštenju:"Наравно, Црква нити је икад позивала нити данас позива на насиље против било кога, па ни против оних који бирају намјесто пута живота - пут бесловесности и смрти."

http://spc.rs/sr/povorka_srama

Dakle sve je jasno rečeno i nema šta da se tumači.Ima čak još jedno saopštenje koje upravo govori samo o tome.Hoćeš i to da nađem?

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

Darko hoću li ja dobiti odgovor ili ne? :bla:

Šta si pitao šefe? :)

Pa ono naše o tome da li Crkva poziva na nasilje.Čekaj sad ću link da ti dam...

Hahahaha, pusti bre ta zvanična obaveštenja.

Evo pitanje za tebe. Imaj u vidu da su prema zvaničnim obaveštenjima nemačke vlade iz WW2 logori kao Dachau, Auschwitz, Jasenovac logori u kojima zatvorenici rade - logori rada i da se nikakva ubistva ne izvršavaju. Realnost je bila malko drugačija od zvaničnih obaveštenja. Imaju li zvanična obaveštenja kredibilitet?

Подели на овим сајтовима

Evo:

Pazi,pojedini Arhijereji su govorili svakakve stvari.Ja mislim na zvanična Crkvena saopštenja.Mišljenje jednog episkopa nije mišljenje i svih ostalih.

Evo šta se kaže u saopštenju:"Наравно, Црква нити је икад позивала нити данас позива на насиље против било кога, па ни против оних који бирају намјесто пута живота - пут бесловесности и смрти."

http://spc.rs/sr/povorka_srama

Dakle sve je jasno rečeno i nema šta da se tumači.Ima čak još jedno saopštenje koje upravo govori samo o tome.Hoćeš i to da nađem?

Ali moja mama je rekla da... (:
Подели на овим сајтовима

Šta si pitao šefe? :)

Evo pitanje za tebe. Imaj u vidu da su prema zvaničnim obaveštenjima nemačke vlade iz WW2 logori kao Dachau, Auschwitz, Jasenovac logori u kojima zatvorenici rade - logori rada i da se nikakva ubistva ne izvršavaju. Realnost je bila malko drugačija od zvaničnih obaveštenja. Imaju li zvanična obaveštenja kredibilitet?

види, прво, конц логори су шљакали са благословом запада, немогуће је да нису знали шта се дешава, поготово што су пола рата имали СВЕ немачке поруке дешифроване ...

тако да та твоја теорија не пије воду, а Црква није наци установа ...

и не Цркве НИГДЕ не проповеда ''удри педера'' - нити по црквама, нити свештенство верницима, нити шта слично томе ...

релативизујеш и окрећеш наглавце и правиш бесмисао и спрдњу.

ако желиш нормално да разговараш, онда смисли нешто боље.

Подели на овим сајтовима

Šta si pitao šefe? https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/smiley.gif

види, прво, конц логори су шљакали са благословом запада, немогуће је да нису знали шта се дешава, поготово што су пола рата имали СВЕ немачке поруке дешифроване ...

тако да та твоја теорија не пије воду, а Црква није наци установа ...

и не Цркве НИГДЕ не проповеда ''удри педера'' - нити по црквама, нити свештенство верницима, нити шта слично томе ...

релативизујеш и окрећеш наглавце и правиш бесмисао и спрдњу.

ако желиш нормално да разговараш, онда смисли нешто боље.

Pa naravno da nije naci ustanova ali ne znam... Uzeo sam samo primer da bi izvukao poentu da ta zvanična obaveštenja i nisu nešto jako posebno.

Ko je odgovoran za te ljude koji stvarno gađaju homoseksualce kamenjem i slično?

PS Zašto imaš tu mrtvačku glavu koja rotira kao avatar? (:

Подели на овим сајтовима

Lepo sam vam rekao da ništa od Junga ne citirate i ne pišete i ne pominjete.

No credibility. Arhetipovi, homo religiosus, animus i anima... manite me toga. :bla:

Pa ne znam Milane, meni se većina vernika uklapa u isti šablon u principu.

A za tu destruktivnost i blasfemiju ne grešiš u svakom slučaju.

A nauka i razum nisu kontradiktornost religiji?

Osim kako sam čuo priče da je religija NADNAUČNA?

Ili da je tako vidite. Meni to nema logike.

I još nešto jako važno. Je l' vas religija učinila srećnijim ljudima?

Јунг није валидан по теби, или по неком озбиљном критеријуму, или ти се једноставно не уклапа у принцип погледа на свет?

која већина, како си сагледао ту већину, где се она огледа да идем и ја да се упознам са тим испраним мозговима?

наука и разум нормално да нису контрадиторни религији.

сви ми користимо науку и разум, сем тога што су телесно неодвојиви од нас.

данас је мобилни продужетак руке, алат, није магија.

проблем твојег размишљања води у такву небулозу да је то бесмислено - недостатком маште, проналазака нових, одбијања било чега што се теби лично не свиђа ти скраћујеш себи свет док не постане видик од 5 степени, уместо 180. самим тим, све што се не уклапа у твој поглед испада да не постоји или није валидно или достојно разговора о томе.

то се брале зове солипсизам.

Бог је наднаучан, не може да се измери омирише, угледа ...

ал зато можеш да уживаш у присуству, миришеш цвеће, огледаш у целој творевини лик Божји.

и то није зато што не постоји, већ што је видик 5 степени.

једну коцкицу у мозаику видиш, а не целу слику.

мене јесте усрећила за живота, променила ми је живот из корена на боље.

могу само о једном догађају цео живот да живим ако треба, да из њега извучем САВ смисао живота.

и то нико и ништа не може да ми отме, ту радост и смисао.

не знам да ли ти то можеш да разумеш, онако да ти пронађеш себи један такав мир и трен и да све остало може да падне, то да ти остане, неодвојиво од тебе.

искрено, не верујем да ти и ја можемо игде да се нађемо, сем на средини клацкалице и обојица да балансирамо, јер имамо екстремно супротне погледе на свет. ја сам вољан да балансирам, али јеси ли ти?

да ли ти тражиш нешто што ће да те споји са неким, било ким, или само оно што те одваја и повлађује ти.

цео смисао на једном месту.

Подели на овим сајтовима

Ko je odgovoran za te ljude koji stvarno gađaju homoseksualce kamenjem i slično?

PS Zašto imaš tu mrtvačku glavu koja rotira kao avatar? (:

како ко је? па ко гађа камењем: рука, мозак који води руку, неко ко је вајао личност која је подложна таквим инпутима, или она који је послао руку, мозак и личност то да уради?

пс. подсећа ме на смрт и пролазност бесмисла, ја сам од оних што се радују новом животу и обећању. мени је смрт олакшавајућа околност у животу, али и опасност да не заглавим у њу.

као и подсећање да лобања стоји ИСПОД Крста Васкресења.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...