Jump to content

Верници питају атеисте

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

Може ли се предпоставити да над свим планетама и сунцима, над свим животима и лепотама, над свим добротама, жртвама и љубавима - царује некакво случајно бунцање природе ?

Подели на овим сајтовима

Може ли се предпоставити да над свим планетама и сунцима, над свим животима и лепотама, над свим добротама, жртвама и љубавима - царује некакво случајно бунцање природе ?

Ne postoje slucajnosti. Slucajnost je misaoni produkt nase nemogucnosti da mapiramo slozene mehanizme

prirode.

Подели на овим сајтовима

Apsolutno DA! Samo sto ja to nikako ne bih nazvao slucajno buncanje prirode 0102_laugh.

Подели на овим сајтовима

toliko toga smo rekli za i protiv Boga da se ponekad zaista osećam emotivno ispražnjeno... mislim da mi kao pravoslavci treba nekad da stanemo na loptu i kažemo -ok,Bog ne postoji,u pravu si... većini nije ni bitno kako je ZAISTA svemir nastao...bitno im je da ga nije stvorio Bog... neka im bude...da bi neko poverovao u Boga taj treba da Boga prepozna u Hristu... naravno, to je mnogo -teže- nego mlatiti praznu slamu o big bengu,citirati i koristiti naučne termine koji ne dokazuju ništa...

ne razumem,zašto svi koji mi dodju u kuću znaju da mi je sto za kompjuter neko napravio-bez obira što ga nisu gledali dok je to radio a kad se to isto prenese na svemir logika se dijametralno menja

ok,ja prihvatam... ubedili ste me... priroda nas je stvorila...  

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

toliko toga smo rekli za i protiv Boga da se ponekad zaista osećam emotivno ispražnjeno... mislim da mi kao pravoslavci treba nekad da stanemo na loptu i kažemo -ok,Bog ne postoji,u pravu si... većini nije ni bitno kako je ZAISTA svemir nastao...bitno im je da ga nije stvorio Bog... neka im bude...da bi neko poverovao u Boga taj treba da Boga prepozna u Hristu... naravno, to je mnogo -teže- nego mlatiti praznu slamu o big bengu,citirati i koristiti naučne termine koji ne dokazuju ništa...

ne razumem,zašto svi koji mi dodju u kuću znaju da mi je sto za kompjuter neko napravio-bez obira što ga nisu gledali dok je to radio a kad se to isto prenese na svemir logika se dijametralno menja

ok,ja prihvatam... ubedili ste me... priroda nas je stvorila...  

Rekao bih da je svemir malo slozeniji i po strukturi a i za izradu od tvog kompjuterskog stola 0442_feel. I ne slazem se sa tobom da je teze verovati u boga.

Подели на овим сајтовима

naravno da je svemir složeniji...a teže ima crtice koje inače koristim umesto navodnika jer me mrzi da menjam na engl tastaturu... znači "teže"

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Ако нема Бога, онда нам је све дозвољено, зар не?

Ne bi bilo lose Ognjene ako mozes da navedes na sta si otprilike mislio. Sta je to sve?

Па све шта пожелимо. Ако нема Бога зашто не бисмо радили све шта пожелимо?

Baner-Pouke.jpg

Подели на овим сајтовима

Питање за атеисте:

Ако нема Бога, онда нам је све дозвољено, зар не?

Ultra glupost.

Па можда по теби, али онај који је ово изрекао важи за једног од највећих писаца свих времена.

Baner-Pouke.jpg

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...