Jump to content

Верници питају атеисте

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

• Гости
Guest свештеник Иван

Много бре брате користиш узвичнике и упитнике. Зашто Ти се толико жури да изнесеш доказе? Полако, ми смо спор форум, све волимо натенане. Зашто неко мисли да си ти овца? Не верујем да је игде ико то рекао. Ево, знао сам да ћемо на крају о овоме причати а нео питањима која муче атеисте. Ја схватам да Ти хоћеш да будеш оргиналан и то изузетно ценим и невидим никакв проблем у томе и ниси овца.

Но, да ли то значи дасмо ми овце? Да ли мислиш на оне овце што у тору вичу: Бееееее! Не знам зашто би ми били овце, зашто би билокоји човек био овца, зашто би кокошка била овца, крава-овца. човек-мајмун, мајмун-човек? Не пријатељу.

Хајде покажи ту моју некултурну поруку и да видимо у чему је проблем. Ако си дошао само да мало вичеш на нас, а нас грдиш итд... заиста ниси требао да долазиш. ја сам се надао дијалогу... свакако, Твоја је задња. Ми те не терамо.

Подели на овим сајтовима

Pa ništa, jednostavno to je tako i mi protiv toga ne možemo (za sada) ništa, zar ćemo da poričemo nizbežno i da se samozavaravamo smišljajući bajke za decu?

Ova recenica pocinje da mi smeta malko, stano spominjete da Hriscanstvo jedna obicna bajka, e ja bih te molio da mi ti objasnis nastanak Kosmosa, materije zive nezive sa ateistickog stanovista a da to ne lici na bajku?

I drugo u vezi sa slucajnoscu jedno pitanje: Kada bi ti ja rekao da cu od danas pa do kraja svog zivota kad god izadjem na ulicu( odnosno svakodnevno) nalaziti na zemlji loto tiket sa dobitnom kombinacijom odnosno sedmicom da li bi mi verovao?

Evo da vas pozdravim. Ja sam Darko i ja sam Ateista.

Ponos našeg foruma!(forum.ateisti.com , pozivam vas ovom prilikom) xD

Što se tiče neobjašnjenih stvari u fizici, dosta objašnjenja je samo spekulativno ali APSOLUTNO SVE je bolje od objašnjenja tipa ' Bog je to uradio'. Čak i da jeste taj neki Bog to uradio, kako mi da znamo da je to tvoj bog?

Kako ćeš ti da znaš da je to tvoj bog kada na svetu je bilo ukupno 300 miliona kojekakvih bogova i božanstava. Kako da znamo da je to judeo-hrišćanski bog?

A slučajnost, sa obzirom da je vreme neograničeno, prosto se sve može desiti... 

Jako glupavo svođenje na absurd.

Распрострањеност веровања у Бога( божанство) је толико велико и толико свеобухватно за сву историју човечанства да је апсурдно поставити такву логичку конструкцију.

Такође у науци самој постоје противуречне теорије па би се истом том логиком могла оспорити сва наука.

Такође и сва философија.

Такође и свака друга делатност људског ума и духа.

То би дакле био апсолутни скептицизам који у крајњем исходу не води нигде.

Подели на овим сајтовима

A sta cemo sa time da ce za par godina biti vise onih koji veruju u Alaha? Onda ce biti vise njih koji su vise u pravu?

To osporavanje nauke stvarno mislim da vam nije potrebno... Kucas na tastaturi koju je stvorio bog ili covek uz pomoc nauke?

Istorija se bazira na stvarnim dogadjajima, a ne na izmisljenim pricama!

Подели на овим сајтовима

A sta cemo sa time da ce za par godina biti vise onih koji veruju u Alaha? Onda ce biti vise njih koji su vise u pravu?

To osporavanje nauke stvarno mislim da vam nije potrebno... Kucas na tastaturi koju je stvorio bog ili covek uz pomoc nauke?

Kad bi neko pristupao religiji uzimajuci brojnost njenih clanova kao presudni faktor nasa Crkva ne bi mogla

imati vise od 12 clanova. Nikad brojnost ne igra nikakvu ulogu.

Подели на овим сајтовима

види Предраже, надам се да разумеш да некоме доличи титула доктора, инжињера, које год већ науке. постоји чак и факултет Богословски где се најозбиљније проучава разне дисциплине типа историја, философија, итд.

дакле, владика ти је иста таква титула као и научна.

поента је у поштовању нечијег уверења а не у титули, једино ако си замислио да си највиши ауторитет за све, па си и меродаван удељивати или ускраћивати титуле.

сад је већ друга ствар што ти у постулату не поштујеш веру, па нас називаш и лудацима а ми те благо трпимо, али све има границу и меру финог укуса.

да не потежем васпитање и такве личне ствари.

опет не мораш бити научник да би неког ословио са докторе кад одеш код лекара, јел? као што не мораш бити ни верник да неког ословиш именом или титулом. 0110_hahaha

опет с друге стране, немојмо бит и буквални или тоше, па да етикете изостављамо а смисао постављамо ''актерима безобразних обмањивача'' као постулат даљег дијалога и да мислиш да ће то проћи као чисто и неувредљиво.

између осталог, фала Богу па појединац није постао мерило оцењивања криминалитета према сопственом сензитивитету већ према слову закона које обезбеђује право исповедања вере, а укида или регулише казном дискриминацију или вређање по верском или другим основом. нешто као са ефендијом зукорлићем, сигуран сам да пратиш новине.

Подели на овим сајтовима

Da ponovim svoje pitanje. Nemoguce da je tako tesko da do sada niko nema odgovor, ideju bilo sta?

Da li Miltona, Voltera, Spinozu mozemo smatrati vernicima?

Ne mora odmah odgovor, ako nise upoznati sa njima ili niste citali nista od njih procitajte vikipediju. Bice dovoljno.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...