Jump to content

Верници питају атеисте

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

добро нам дошао Дарко  nasznak

за нас и нема другог Бога, тако да ту немамо сумње сем тога што је Један, тако да и то искључује множине  :) 0202_238

Подели на овим сајтовима

sta mislite o svetim mostima????

sta mislite o Blagodatnom Ognju?

Prevara.

Tužno očigledna Prevara.

:)

Имате две поруке на форуму и већ вам је неко досадан и безобразан?  :drugarstvo:

Имајте мало више стрпљења за нас,важи? Искрени позрдрав и добродошли на форум! 0202_238

Bolje vas našao. Imam dve pisane ali mnogo više pročitanih. Video sam da je kod njega za to pitanje radio copy/paste, pa sam zato rekao da je dosadan. A nisam ga optužio da je bezobrazan nego pitao da li će biti jer to stoji za bilo koga ko tvrdi da zna kako je kosmos nastao...

aquilio, smisao života na koji sam ja komentarisao je smisao koji se u mnogome razlikuje od tog koji sam ja dao i mislim da ti to vrlo dobro kapiraš. Dakle, poenta tog pitanja je da se "dokaže" da je bog dao taj smisao i time automatski da bog postoji.

objasni.......

Подели на овим сајтовима

ateisti

sta mislite o svetim mostima????

sta mislite o Blagodatnom Ognju?

za pocetak.....

Oh ne opet ovo.
hocu da mi se objasni nesto sto nauka nije objasnila......

Покажи ми ПОКУШАЈ науке да то објасни па ћу ти објаснити.

Другим речима, наука то није ни покушала да објасни јер не бесмислено а и прилично очигледно да се ради о обманама. Наука се бави озбиљним питањима која заслужују анализу. Када би се научници бавили свим обманама и магичним тврдњама ми би се и даље возили у кочијама и не би имали овај форум.

Познато је да се тела могу мумифицирати и додатно обложити воском па да изгледају "непромењено". А за огањ могу само да те питам да ли сте се ви, као ми, играли Хепо коцкицама још у основној школи? Запалимо хепо коцкицу и добацујемо се ми деца без икаквих рукавица и без да се ико икада опекао... магија 0102_laugh

Подели на овим сајтовима

koliko znam naucnici su i analizirali mosti i naravno nisu nasli nista, trazili su ali nisu nasli........ a sto se tice Blagodatnog ognja, pa ne moram da ti pricam vise bilo sta, sve mozes i sam da vidis na yt.... (ako nista drugo)

pitam se da li bi i posle razgovora sa vladikom ostao ateista....... ja se kladim da ne bi....

Подели на овим сајтовима

koliko znam naucnici su i analizirali mosti i naravno nisu nasli nista, trazili su ali nisu nasli........ a sto se tice Blagodatnog ognja, pa ne moram da ti pricam vise bilo sta, sve mozes i sam da vidis na yt.... (ako nista drugo)

pitam se da li bi i posle razgovora sa vladikom ostao ateista....... ja se kladim da ne bi....

Па управо се о томе и ради "колико ти знаш"! Ако знаш онда буди љубазан па постави линк ка тим "научним" анализама, у противном је то што тврдиш неистина. Такође је веома битно који су то "научници" анализирали ислично... Ако су исти они који су анализирали оног преваранта из Индије који шатро 70 година није ништа јео онда је јасно о каквим "научницима" је реч 0110_hahaha

Што се огња тиче видео сам више видеа на YT и зато ми је све и јасно. Има своје име и титулу и назваћеш га како доликује култури разговора или га нећеш поменути никако,разумеш? уђе сам, шатро "прегледали га" и испипали и онда ЗАМИСЛИ магично се појави пламен :0104cheesy: МОЛИМ ТЕ немој да ме засмејаваш више, на послу сам, није лепо...

А што се владике тиче, не само ти, него сви верници не само на овом форуму него и у целој земљи заједно са целом СПЦ немате довољно новца за ту опкладу коју би сте онда опуштено изгубили...

Подели на овим сајтовима

Veruj mi da jesam  :)  I zbog toga sam jos vise cenjen.

добра фора, али без увреде извини што ми је мало смешна и симпатична  :) 0110_hahaha

ја сам се 10 година гиљао са мојим оцем и његовом женом да се крсте, као и њихово дете и имао је једно брат брату 10 владика испред себе по 15 дана, а ''оборио'' га је један обичан монах који је четри сата само певао ширио позитиву а после тога су се све троје крстили у једном чину  :0104cheesy:

тако да не реци ''никад'' ...

искрено, лепо је очикивање да се сваки атеиста нада и очекује да је посебан и јединствен, као што и јесте, али је нереално и уображено да баш за сваког понаособ сиђе Бог с неба на ватреним кочијама док пуцају муње и громови ...

зато Он пошаље неког у Своје име  ;)

Подели на овим сајтовима

zasto je svemir nastao, slucajno...????? koja je onda svrha postojanja celog svemira???? onda je postojanje svega besmisleno...... cemu sve????

mislim da je svaka dalja prica besmislena jer vi ne zelite da vidite neke stvari (koje milijarde ljudi vide, doduse neko na pogresan nacin) i to je to.... neka svako radi sta zeli...... a posle......  :0104cheesy:

Подели на овим сајтовима

zasto je svemir nastao, slucajno...????? koja je onda svrha postojanja celog svemira???? onda je postojanje svega besmisleno...... cemu sve????

mislim da je svaka dalja prica besmislena jer vi ne zelite da vidite neke stvari i to je to....

опуштено  :0104cheesy:
Подели на овим сајтовима

Па управо се о томе и ради "колико ти знаш"! Ако знаш онда буди љубазан па постави линк ка тим "научним" анализама, у противном је то што тврдиш неистина. Такође је веома битно који су то "научници" анализирали ислично... Ако су исти они који су анализирали оног преваранта из Индије који шатро 70 година није ништа јео онда је јасно о каквим "научницима" је реч sHa_sarcasticlol

Што се огња тиче видео сам више видеа на YT и зато ми је све и јасно. Има своје име и титулу и назваћеш га како доликује култури разговора или га нећеш поменути никако,разумеш? уђе сам, шатро "прегледали га" и испипали и онда ЗАМИСЛИ магично се појави пламен sHa_sarcasticlol МОЛИМ ТЕ немој да ме засмејаваш више, на послу сам, није лепо...

А што се владике тиче, не само ти, него сви верници не само на овом форуму него и у целој земљи заједно са целом СПЦ немате довољно новца за ту опкладу коју би сте онда опуштено изгубили...

Samo da nadjemo naucnika dovoljno neobrazovanog koji bi preuzeo blamazu da eksperimentu ponovo da Njutnovski smisao. sHa_sarcasticlol

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Предраже, заиста очекујем од једног подпредседника удружења регистрованог у званичном регистру наше земље да бар покаже елементарну културу у дијалогу.

Постављена слика

Ово си ти написао и ја сам похвалио на форуму. Држимо се овога. И ако си атеиста, на овом форуму ћеш свим Владика и свештеницима да се обраћаш на начин како то чине и сви други у културном дијалогу.

Глупо је теби то да причам, ти си подпредседник. званичноиг удржења које се бори против незнања и догми.

Подели на овим сајтовима

Prvo da odgovorim Solomonu: NE, NERAZUMEM! Ja nisam ovde da bih se ponašao kao ovca! Ako ti smeta moje prisustvo na forumu budi čovek pa tako kaži! Ali TI ili BILO KO DRUGI da mi govoriš koga ću ja da poštujem a koga neći i kako ću da nekoga oslovljavam NE DOLAZI U OBZIR! Ja nisam vernik i lepo sam se u prvom svom postu iskreno predstavio i rekao sve o sebi! Ako očekuješ da se ponašam kao ovca onda nije trebalo ni da nas pozivate niti da otvarate forum za ateiste! Dakle, koga ja poštujem a koga ne je MOJA stvar! A naročito što nisam upotrebio nikakav uvredljiv izraz, to tek po strani! Nego nisam iskoristio ime za osobu koja mi apsolutno ništa ne znači i koja je, čisto usput, glavni akter bezobrazne obmane sillnog naroda! Možda je za tebe obmanjivanje masa pozitivna stvar, za mene je to kriminalno!

Dakle, NEMOJ da mi menjaš postove a ponajmanje da mi PRETIŠ tim tonom tipa "razumeš" i slično! To prvo nije kulturno ophodjenje a drugo nije sigurno ni na koji način zastrašujuće! Ja ti nisam Petar sa petnaestak godinica pa da se samnom tako ponašaš! A i nisam ovde da bih ze zabaljao pa da mi znači nalog na ovom forumu! Ovde sam da udovoljim Petru jer se pretežno dobro slažemo na našem forumu pa sam ga zgotivio donekle, to je sve!

Ponavljam, ako ti smeta moje prisustvo na forumu onda budi čovek pa KAŽI tako a ove fore pretnje ostavi za druge!

mislim da je svaka dalja prica besmislena jer vi ne zelite da vidite neke stvari (koje milijarde ljudi vide, doduse neko na pogresan nacin) i to je to.... neka svako radi sta zeli...... a posle......  :cheesy:

Emilijane, prvo bi mogao da naučiš kako se vodi bilo kakva rasprava! Ovde si upravo sasvim kukavički kompletno promenio temu i počeo defanzivno da postavljaš neka skroz druga pitanja.

Već sam rekao ali ću ponoviti: Nemaš dokaz da uopšte postoji "zašto" u vezi sa nastajanjem svemira! Pitanje KAKO je nešto drugo, ali pre nego što pitaš zašto moraš da dokažeš da uopte postoji razlog, tek onda da ga tražiš.

Zatim tražiš i da se objasni svrha postojanja svemira, bez da si dokazao da ikakva svrha uopšte postoji.

Zatim sa čemu sve opet tražiš objašnjenje nekakve svrhe za koju nisi pokazao da uopšte postoji.

Šta "milijarde ljudi vide" nije nikakav argument niti je bilo kakav dokaz. Na jednom avioshow-u preko 100.000 ljudi je videlo sudar dva aviona. Nekoliko hiljada je poslalo svoj pismeni izvestaj na zahtev istrazne komisije. Od tih nekoliko hiljada, samo 6 (!!!) je bilo iole u skladu sa stvarnim činjenicama nezgode. O tome šta i kako ljudi vide znam mnogo više nego ti, očigledno...

A sad videh i ovo...

Предраже, заиста очекујем од једног подпредседника удружења регистрованог у званичном регистру наше земље да бар покаже елементарну културу у дијалогу.

Ово си ти написао и ја сам похвалио на форуму. Држимо се овога. И ако си атеиста, на овом форуму ћеш свим Владика и свештеницима да се обраћаш на начин како то чине и сви други у културном дијалогу.

Глупо је теби то да причам, ти си подпредседник. званичноиг удржења које се бори против незнања и догми.

Ivane, da li ti misliš da sam ja postao ateista tako što sam se ponašao kao ovca i radio "sve kao i drugi"??? Drago mi je da smo uopšte pokušali, očigledno je da vas ne zanima dijalog sa nama već samo nametanje kontrole i diktature pri čemu se apsolutno gubi dijalog. Ja ljude oslovljavam po zasluzi i po tome da li ih poštujem ili ne. To je moje pravo kao slobodnog čoveka! A pošto vama to smeta, ovim smo upravo završili diskusiju i ja napuštam vaš forum. Ako ćemo pošteno, to je trebalo da uradim posle tvoje druge poruke gde je tvoj temperament i tvoje kulturno ponašanje izašlo na videlo... Onakav ton sam ti prećutao samo zbog Petra, ali pošto nemam nameru da ostanem na ovoj katastrofi od foruma, onda ti ovom prilikom kažem da si ispao veoma nevaspitan... a i izvinjenje koje je usledilo je bilo očigledno neiskreno, kao što je i sve ostalo na ovom forumu...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...