cloudking Написано Децембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2015 Ne sablažnjavaju me samo obesmišljavaju onda veru u Hrista i postojanje Crkve.Ako je dovoljno samo biti dobar čovek i činiti dobra dela da bi ušli u večni život onda je potpuno besmisleno i nepotrebno bilo da Bog postane čovek. Drugo takvi stavovi su nekompatibilni sa Svetim Pismom gde jasno i nedvosmisleno piše da bez vere u Hrista nema spasenja(večnog života) Sam Hristos kaže: "Који повјерује и крсти се биће спасен, а који не вјерује биће осуђен" (Мк. 16:16) Nista ne sporim, meni se svidja to sto pises dzo ni је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Децембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2015 Mada je iskreno malo smesno da religija pretenduje da drzi odgovore na zivotna i egzistencijalna pitanja a nema odgovore na pitanja sopstvenog uredjenja i pravca delovanja svoje filozofije... Sto se mene tice ja prihvatam sve oko cega se vi sami dogovorite... A dogovoricete se valjda... Nekad пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Децембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2015 Ne sablažnjavaju me samo obesmišljavaju onda veru u Hrista i postojanje Crkve.Ako je dovoljno samo biti dobar čovek i činiti dobra dela da bi ušli u večni život onda je potpuno besmisleno i nepotrebno bilo da Bog postane čovek. Drugo takvi stavovi su nekompatibilni sa Svetim Pismom gde jasno i nedvosmisleno piše da bez vere u Hrista nema spasenja(večnog života) Sam Hristos kaže: "Који повјерује и крсти се биће спасен, а који не вјерује биће осуђен" (Мк. 16:16) Nista nije obesmisljeno, svakome po meri. Nisu svi najamnici krenuli da rade od pocetka, ne vaze za sve isto pravilo, osim toga da ce svi dobiti pogodjenu platu. E sad ako tvoja vera zavisi od toga sto ce tebi suditi po meri ispunjavanja zapovesti, a nekom drugom po njegovoj savesti onda ti imas problem sam sa sobom. Sta nas ima da tangira kako ce drugome da sudi? Svako svome gospodaru stoji ili pada. Ako nas tangira to je gordost - kako sam ja mogao da se suzdrzavam i budem pravednik, a on ne moze, a spasio si i njega i mene. To ne govori neko ko veruje srcem. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2015 Nista nije obesmisljeno, svakome po meri. Nisu svi najamnici krenuli da rade od pocetka, ne vaze za sve isto pravilo, osim toga da ce svi dobiti pogodjenu platu. E sad ako tvoja vera zavisi od toga sto ce tebi suditi po meri ispunjavanja zapovesti, a nekom drugom po njegovoj savesti onda ti imas problem sam sa sobom. Sta nas ima da tangira kako ce drugome da sudi? Svako svome gospodaru stoji ili pada. Ako nas tangira to je gordost - kako sam ja mogao da se suzdrzavam i budem pravednik, a on ne moze, a spasio si i njega i mene. To ne govori neko ko veruje srcem. Jeste obesmišljeno jer onda Hristos totalno nepotreban ako je savest dovoljna u uopšte nije bilo potrebe da Bog postaje čovek,da trpi svu muku i stradanje i da na kraju vaskrsava kada nama je za spasenje dovoljno slušati svoju savest. Drugo svi ateisti svesno odbacuju Hrista i njegove zapovesti,nije da oni sad nisu imali prilike da upoznaju Hrista čak šta više oni su vrlo dobro upoznati sa Hristom i šta on predstavlja i to svesno odbacuju.I sad će Bog da spašava one koji u njega ne veruju i koji odbacuju njegovu ljubav izobraženu na krstu? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Децембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2015 Mozda je tebi obesmisljeno, meni nije. Kao u banci, svako ima svoj "ugovor", ajde ako ti je tako lakse. Dakle ja sam potpisala ugovor za sebe, sta mene briga kakav je tvoj ugovor, da li je bolji ili gori od mog? Ja znam da za mene nema drugog osim pravoslavlja, ja sam stavila svoj potpis na to i ende. Ja cu odgovarati spram toga. Ko nije, otkuda mi znamo po cemu ce odgovarati. Naravno da Hristos nije nepotreban, samo nismo svi iste mere. Nekom je mera da pomera planine verom, a nekom da ocuti kad ga provociraju. Nisu svi ljudi istih sposobnosti, istih zivotnih okolnosti, istih mogucnosti. Ne moze svako da raste do Hrista, jeste nama cilj da stignes do mere rasta visine Hristove, ali to je cilj, neko ce ga ispuniti 30%, a neko pored svog maksimuma svog ce stici do 3%. Imas i pricu o talantima, nije nam isto dato. I vera je dar od Boga. ВИЛМА, Volim_Sina_Bozjeg, Милан Ракић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Децембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2015 Kao u banci, svako ima svoj "ugovor", ajde ako ti je tako lakse. Страшни суд Неки јадник: ”Али Господе, ја сам све испуњавао, молио се постио, чинио добра дела, све како пише!” Христос (држи преко 200 ситно куцаних страна на арамејском и показује на још ситнију фусноту на 79. страни): ”Ко ти је крив што ниси читао пажљивије!” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Децембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2015 A sitnim slovima upravo pise : "ne gledajte sta drugi rade i ne koristite odredbe njihovog ugovora da se izvadite na svoj". Juane care, ja sam zavrsila drzavnu ekonomiju pre bolonje, nama su citavi ispiti bili u fusnotama i predgovorima i pogovorima Ja i sad kad citam knjige prvo procitam predgovor za svaki slucaj (tik sa faksa) Mislim stvarno, kako MOJA vera moze zavisiti od toga da li neko veruje. Ok, kontam na pocetku, pa gledamo peru ziku miku sta rade i slicno, ali sto vise smo tu, dobijemo odgovor i na to, u psaltiru sve lepo pise, ljudi pitali Boga -aman kako ja pravedan stradam, a ovaj tamo bezboznik uziva, pa uziva, sta te gabri...cek da dodje kraj. Ja verujem jer ja ne mogu drugacije, cak ni svi "losi" primeri, a ne oskudeva realnost sa istima, nisu mogli da me toliko pokolebaju. Vise me iznerviraju sada ovi sto su mnogo "pobozni" ali se tako sablaznjavaju o druge i sve im smeta. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Децембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2015 U sustini je jako prosto. Pokazite nam svojim primerom tu punocu i ljubav liturgijskog zivota i ne vidim da bi puno ljudi odbilo da bude deo toga... Ne izmisljam toplu vodu, sama vasa vera to propoveda... Doduse samo "na papiru". пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Децембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2015 "Dodji i vidi"... A ne "dodji da ti objasnim"... ВИЛМА је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2015 Ko sme imati protiv toga da Hristos sudi i po savesti a ne samo po Čaši? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Децембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2015 "Dodji i vidi"... A ne "dodji da ti objasnim"... Још кад не би жмурио... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Децембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2015 Још кад не би жмурио... Meni je drago da si se opravdao пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Децембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2015 Ne sablažnjavaju me samo obesmišljavaju onda veru u Hrista i postojanje Crkve.Ako je dovoljno samo biti dobar čovek i činiti dobra dela da bi ušli u večni život onda je potpuno besmisleno i nepotrebno bilo da Bog postane čovek. Drugo takvi stavovi su nekompatibilni sa Svetim Pismom gde jasno i nedvosmisleno piše da bez vere u Hrista nema spasenja(večnog života) Sam Hristos kaže: "Који повјерује и крсти се биће спасен, а који не вјерује биће осуђен" (Мк. 16:16) Ako veruješ da je Hristos zaista Onaj kroz Koga je sve nastalo i Onaj Koga ćemo opet sresti na samrti, kako možeš da Ga svedeš na nešto što se može intelektualno prihvatiti ili odbaciti? I pravoslavni i katolici imaju koncepte krštenja u vodi ("regularna" Sveta Tajna), krštenja u krvi (mučeništvo pre krštenja) i krštenja željom (na samrti, kada neki prvi put stvarno sreću Hrista i prihvataju Ga ako su Ga u suštini sledili celog života, a nisu ni znali). Moja alegorija je: svetotajinski život u Crkvi je ući u čamac za spasavanje. Ali ako neko dopliva do obale, hoću li ja poželeti da se udavio? Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2015 Ako veruješ da je Hristos zaista Onaj kroz Koga je sve nastalo i Onaj Koga ćemo opet sresti na samrti, kako možeš da Ga svedeš na nešto što se može intelektualno prihvatiti ili odbaciti? I pravoslavni i katolici imaju koncepte krštenja u vodi ("regularna" Sveta Tajna), krštenja u krvi (mučeništvo pre krštenja) i krštenja željom (na samrti, kada neki prvi put stvarno sreću Hrista i prihvataju Ga ako su Ga u suštini sledili celog života, a nisu ni znali). Moja alegorija je: svetotajinski život u Crkvi je ući u čamac za spasavanje. Ali ako neko dopliva do obale, hoću li ja poželeti da se udavio? Kakve sve to ima veze sa ateizmom i svesnog odbacivanja Hrista kao spasitelja i Boga? Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Децембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2015 Kakve sve to ima veze sa ateizmom i svesnog odbacivanja Hrista kao spasitelja i Boga? Атеизам није свесно одбацивање Христа као спаситеља и Бога. Атеизам је неверовање у Бога, те неверовање да је Христос Бог. Разлика је огромна. Да би неко одбацио Христа као спаситеља и Бога, он мора прво да поверује да је Христос спаситељ и Бог. keka and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука