Jump to content

zajednica

Оцени ову тему

Препоручена порука

Neko pati zato što ga drugi povređuje, ako ga povređuje, a ne zato što čini ustupke, ako ih čini svojom voljom, iz dobrote, ljubavi. Ako čini ustupke e da ne bi bio povređivan ili ne bi izgubio drugog, moguće da pati.

Подели на овим сајтовима

Ja mislim da uglavnom pati, ako tolerancija nema granice, i to nesvesno. Kada osvesti da pati, postaje još teže. Mi bezuslovnu ljubav možemo dati samo našoj deci. Bezuslovnu ljubav možemo imati od naših roditelja. I od Boga. 

Подели на овим сајтовима

пре 13 часа, Aleks D. рече

Mi bezuslovnu ljubav možemo dati samo našoj deci. Bezuslovnu ljubav možemo imati od naših roditelja.

Значи: ја могу безусловно да волим своју децу али не и своје родитеље; а ни моја деца не могу мене да воле безусловно?

Подели на овим сајтовима

Ако смо исувише толерантни, а то нас не чини срећним, треба се зауставити. Нарочито ако нема поштовања од стране којој стално чинимо уступке. У том контексту поменух безусловну љубав. :) 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, ЗОРАН ДЕДИЋ рече

a ako se uzme u obzir da mo svi po malo egoisti, a osecamo samo kad dajemo tj ustupamo a obratno se ni ne primeti, javlja se lazni osecaj da samo mi ulazemo u vezi da opstane. jel tako? 

tako je… 

zato treba paziti na svoje srce… I blagodariti Bogu za sve sto nam se desava u vezi, a I generalno govoreci u medjuljudskim odnosima.

Ne zaboraviti da "it takes two to tango" :-) nista ne forsirati vec s ljubavlju I htednuto ciniti sto je do nas...

Подели на овим сајтовима

пре 16 часа, Aleks D. рече

Mi bezuslovnu ljubav možemo dati samo našoj deci. Bezuslovnu ljubav možemo imati od naših roditelja. I od Boga. 

Mlada si za ovakvu izjavu. Ali uglavnom je istinita. Nikoga se ne voli nesebicnije i bezuslovnije nego dijete, tj. to uglavnom vazi za majku, otac nema tu nesvjesnu biolosku komponentu fizicke povezanosti. Zato je rekao vl.Nikolaj, majka je bice najslicnije Bogu.

partnerska ljubav je rijetko bezuslovna, uglavnom volimo sebe u drugome, zadovoljenje svojih potreba.. kad posteno razmislimo.

puno se prica o ljubavi, narocito medj hriscanima, malo je se zivi.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Дијана. рече

Mlada si za ovakvu izjavu. Ali uglavnom je istinita. Nikoga se ne voli nesebicnije i bezuslovnije nego dijete, tj. to uglavnom vazi za majku, otac nema tu nesvjesnu biolosku komponentu fizicke povezanosti. Zato je rekao vl.Nikolaj, majka je bice najslicnije Bogu.

partnerska ljubav je rijetko bezuslovna, uglavnom volimo sebe u drugome, zadovoljenje svojih potreba.. kad posteno razmislimo.

puno se prica o ljubavi, narocito medj hriscanima, malo je se zivi.

Хвала, Дијана. И треба знати где какву љубав очекивати. 

Подели на овим сајтовима

пре 21 часа, ЗОРАН ДЕДИЋ рече

zna li neko da li pati u zajednici, onaj sto je tolerantan tj. pravi ustupke? I zasto?

Ако је заједница прожета обостраном љубављу,колико год то патетично звучало,нема патње, удовољити и чинити компромисе драгој ти особи,је задовољство и срећа...

Патња долази,кад једна страна нема или губи љубав,ако је уопште и имао...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Aleks D. рече

Ако смо исувише толерантни, а то нас не чини срећним, треба се зауставити. Нарочито ако нема поштовања од стране којој стално чинимо уступке. У том контексту поменух безусловну љубав. :) 

Али то ништа не мења јер страна која не указује поштовање упркос сталним уступцима може да буде и дете и родитељ.

Подели на овим сајтовима

mozda je sustina u tome da ako cekas nagradu za svoje ustupke a nje nema dolazi do tvog razocarenja a to mu dodje obostrano. tj. sami sebe stavljamo u polozaj patnje? a nezadovoljstvo se projektuje na partnera,.

Подели на овим сајтовима

On 19.6.2018. at 23:40, Aleks D. рече

Mi bezuslovnu ljubav možemo dati samo našoj deci.

Не можемо ни њима. Волимо их првенствено зато што су наша. А то је, значи, услов. Прво су наша, па их онда волимо.

Солидарност ће спасити свет.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...