Justin Waters Написано Новембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2012 Османпашо теби не вриједи говорити. Можеш и да посједујеш времеплов, и да си се вратио у прошлосто и све камером документовао...и опет то ти не даје право ради много људи овдје који читају да називаш српске светитеље зликовцима. Такав ријечник води у приватном разговору, нећеш овдје. Дошао си овдје да провоцираш, без имало воље да људски водиш дијалог, и сасвим је јасно да ћеш попити бан ускоро. Јадранка-Дервента је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Euthyphro Написано Новембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2012 haha, A pretvaranje vode u vino je baš ovako iscjeliteljski ? Nije svakako učinjeno da bi se ljudi impresionirali ili vjerovali zbog toga - već da bi pomogao ljudima u neprijatnoj situaciji. Došli su gosti na svadbu a domaćinu je nestalo vina. A Hristos to čudo čini iz ljubavi prema svojoj majci iako 'još ne biješe došao njegov čas'. Svi se slažemo da čuda po sebi ne znače ništa. Da su čuda kao takva nekakav kriterij istinitosti svaka religija bi se mogla pozivati na to kao dokaz. Eto, prije nekoliko godina u hinduizmu je bilo čudo nekakvih statua koje su pile mlijeko i šta znam. Pitanje je svrhe i uloge tih čuda, a to je da ona pružaju konkretnu pomoć ljudima i svedoče Božju riječ a ne suprotstavljaju joj se. Tako Isus ponekad govori ljudima koje je iscijelio da ne razglašavaju o tome - jer nije želio da ljudi budu samo time impresionirani. Tako recimo, nevjernicima koji su vidjeli mnoštvo znakova i vaskrsenje mrtvih, iscjeljenje gubavih itd, a opet traže znakove, kaže: jednom zapodjenuše s njime razgovor neki pismoznanci i farizeji: Učitelju, htjeli bismo od tebe vidjeti znak. 39A on im odgovori: Naraštaj opak i preljubnički znak traži, ali mu se znak neće dati doli znak Jone proroka. Isto na drugom mjestu Avraam govori duši opakog bogataša, koja je u paklu i moli Avrama da uputi neki znak njegovim bližnjima na zemlji, da ako ne vjeruju Pismu neće vjerovati ni ako mrtvi ustanu. Vjera koja se gradi na čudima je šuplja. No, ipak, čuda su potvrda autoriteta i istinitosti, jer vidimo da Isus poručuje Jovanu Krstitelju: Došavši k njemu, rekoše ti ljudi: Ivan Krstitelj posla nas k tebi da pitamo: 'Jesi li ti Onaj koji ima doći ili drugoga da čekamo?'21Upravo u taj čas Isus je ozdravio mnoge od bolesti, muka i zlih duhova i mnoge je slijepe podario vidom. 22Tada im odgovori: Pođite i javite Ivanu što ste vidjeli i čuli: Slijepi progledaju, hromi hode, gubavi se čiste, gluhi čuju, mrtvi ustaju, siromasima se navješćuje evanđelje. 23I blago onom tko se ne sablazni o mene. Nego, šta znaš o polovljenju mjeseca, kada već spominješ to? Ne šta misliš o tome, ne smatram te dostojnim da mi pričaš o tome, nego šta znaš o tom događaju, šta si čuo o tome itd? Čuo sam samo što se kaže u Kuranu, u jednom ili dva ajeta, vrlo nejasno. I čuo sam da muslimani o tome govore kao o Muhammedovom čudu. Ne znam da li sam nedostojan, ali svakako nisam upućen dovoljno da bih o tome govorio, zato sam to samo naznačio u zagradi. to da i ja malo tebe impresioniram poznavanjem arapskog, uostalom ja to i mogu, za rzliku od tebe i patetičnih pokušaja. Ne tvrdim da znam arapski, niti pretendujem da sam sve ispravno naveo, taj spisak 99 imena sam našao na internetu, a da li je sve ispravno napisano i prevedeno, ne znam. Oprosti mi ako ima grešaka, ali mislim da je poenta jasna uprkos tome. Naziva ga pisac Otkrovenja, Netačno. Naziva On sam sebe: Evo, dolazim ubrzo i plaća moja sa mnom: naplatit ću svakom po njegovu djelu! 13Ja sam Alfa i Omega, Prvi i Posljednji, Početak i Svršetak!...Ja, Isus, poslah anđela svoga posvjedočiti ovo po crkvama. Ja sam korijen i izdanak Davidov, sjajna zvijezda Danica. Ovo je Otkrovenje 22.Isto tako u prvom poglavlju iste knjige: I okrenuvši se, vidjeh sedam zlatnih svijećnjaka, 13a posred svijećnjaka netko kao Sin Čovječji...Kad ga vidjeh, padoh mu k nogama kao mrtav. A on stavi na me desnicu govoreći: Ne boj se! Ja sam Prvi i Posljednji, 18i Živi! Mrtav bijah, a evo živim u vijeke vjekova te imam ključe Smrti, i Podzemlja. Ali posebno, posebno Pavlovljeve riječi, čovjeka kojeg je Josip prokleo, čovjeka koji je bio lovac na Isusove sljedbenike, pa se onda dosjetio (imao viziju?) kako da efikasnije uništi Isusovo učenje, koji je čak i ime promijenio da zametne trag. koji nikada nije sreo Isusa itd, posebno njegove riječi nisu Isusove! Čak, ono što Savle ili Pavle kaže, to treba uzimati kao suprotno od Isusovog stava, izjave, učenja itd. Ako to što se neko u početku protivio vjeri znači da takav ostaje do kraja života, onda po tom kriterijumu i za Omera (Umara) bi se moglo reći da je bio lažan musliman, pošto se u početku protivio islamu i izgleda čak želio Muhammedu smrt, a posije je bio jedan od ashaba, sahaba ili kako god ( neću ponovo da napravim grešku i navodim arapske riječi i nazive ). Ovo za Josipa prvi put čujem? Koji je to Josip? Gdje se nalaze te riječi? pa se onda dosjetio (imao viziju?) kako da efikasnije uništi Isusovo učenje, koji je čak i ime promijenio da zametne trag. koji nikada nije sreo Isusa itd, posebno njegove riječi nisu Isusove! Čak, ono što Savle ili Pavle kaže, to treba uzimati kao suprotno od Isusovog stava, izjave, učenja itd. A šta je imao Muhammed? Isto viziju.Pavle je čak imao svjedoke koji su putovali sa njim i vidjeli da se nešto čudno dešava i da je oslijepio. A ko svjedoči za Muhammeda? On sam za sebe. Zar misliš da ima smisla da neko kome je cilj da laže i obmanjuje ljude može dati svoj život za ono za šta zna da je obmana? Ne vjerujem. Degutantno je kritikovati istinitost Pavlovog viđenja a istoovremeno vjerovati u nekakve mnogo manje potkrijepljene vizije. Ne upotrebljavaj argumente koji se okreću protiv tebe. De Maria Numquam Satis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Euthyphro Написано Новембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2012 Ali nastaviću ja o tome, nego reci ti meni gdje je to u muslimanskim zemljama Biblija zabranjena i kršćanstvo ili judaizam?? Ne danas, nego imaš 1400 godina da navedeš primjer! Ne treba ići tako daleko u prošlost, možemo govoriti o onome što se dešava sada i danas: Saudi Arabia allows Christians to enter the country as foreign workers for temporary work, but does not allow them to practice their faithopenly. Because of that Christians generally only worship in secret within private homes.[3] Items and articles belonging to religionsother than Islam are prohibited.[3] These include Bibles, crucifixes, statues, carvings, items with religious symbols, and others zatim: The Islamic Republic of Afghanistan does not recognize any Afghan citizens as being Christians, nor are Afghan citizens legally permitted to convert to Christianity. itd. , ali kroz vijekove i posebno danas pozivaju na ubijanje pripadnika drugih religija. Pa daj mi primjer samo jedne evropske zemlje koja nije etnički i konfesionalno čista?? (ovo danas po Evropi, u posljednjih par decenija, to je dovođenje robova iz Afrike i Azije) Daj ti meni primjer episkopa koji je pozvao na uništenje i ubijanje muslimana? U životu ništa slično nisam čuo. A većina muslimana u Evropu ne dolazi kao roblje već svojom voljom i njihov položaj, iako nije idealan i kakav bi trebao biti, daleko je bolji od položaja hrišćana u Avganistanu, Pakistanu, Iraku, Egiptu, Arabiji itd. Mene niko neće ubiti niti zatvoriti ako u Evropi sa hrišćanstva pređem u islam, niti ću morati da emigriram u neku muslimansku zemlju da bih slobodno ispovijedao svoja vjerovanja. zuti car је реаговао/ла на ово 1 De Maria Numquam Satis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Новембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2012 Gluvom govoriti i slepom pokazivati ... Анастасија and Ignjatije је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Новембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2012 Definiši okupatora? Nije li to možda Stefan Prvovjenčani jer je "prvo-vjenčan", tj okrunjen od pape? Ili ako on nije, onda brat mu Vukan sigurno jeste jer su čak i ratovali pomalo i okupiravali teritorij jedan drugom. Definiši to, još bolje u svjetlu vremena kada Turci dolaze (samo bez mitologije, molim te), po čemu su oni okupatori a recimo Stefan Lazarević nije kada se stavio u službu Reda Zmaja na ugarskom dvoru i postao njihov vazal? No, ne znam čemu sad još i ta tema o ''turskim zulumima'' (jedan od najprodavanijih srpskih bestselera nenaučne fantastike), pričam ovdje sa nekoliko različitih ljudi, svi oni sa nekoliko pobuda i na nekoliko pitanja odgovaram... Sada trebam i na to pitanje!? Pa kada vam se ni taj odgovor ne svidi, ban:D Stara oprobana taktika. E pa vidiš Osmanlije su ovdje donijele civilizaciju, gradili gradove (više su oni gradova uspostavili nego kroz cijelu povijest svi ostali na ovim prostorima), gradili škole što nije do tada bila neka praksa, mostove, hanove, musafirhane i druga besplatna prenoćišta... Obnovili su Pećku Patrijaršiju i dfinitivno su oni odvojili SPC od Vatikana, što je upitno da li bi SPC otišla u katolike da su Nemanjići ili ovi nakon njih potrajali još koje stoljeće! Стефан Лазаревић је био у вазалном односу и према Османлијама. Такође, Константин Дејановић и Краљевић Марко који су погинувши у бици код Ровина оставили територије Турцима. Стефан је ратовао на страни Бајазита у бици код Никопоља (управо против Жигмунда) па код Ангоре итд. Што то ниси поменуо? Коју су цивилизацију донели Турци? Шта су они изградили? Школе? Па то су биле верске школе медресе итд. Мостове? Само дрвене да пређу и покупе харач и данак у крви. Градили су џамије и то скоро увек претходно срушивши или на темељима неке цркве. И ако је нешто саграђено од инфраструктуре, као мост Баја Соколовића, то је само добра воља тих конвертита да свом народу помогну. И за Пећку Патријаршију је заслужан Соколовић. То су чињенице. А да је било добро, зар би стотине хиљаде Срба напуштали крајеве где су владали Турци? О тим турским зулумима пишу страни путописци, историчари итд. а не само српска историја. БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Euthyphro Написано Новембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2012 kako da efikasnije uništi Isusovo učenje Nebo će i zemlja uminuti, ali riječi moje ne, neće uminuti. Zar misliš da bi Bog dopustio da se tako lako mijenjaju riječi Isusove? Zar je Bog slab pa ne može da sačuva svoju objavu, nego uvijek kad neko iskvari neku knjigu on 'šalje' drugu i tako dok mu ne dosadi pa onda pošalje Kuran i kaže: sad je dosta? Zar za Pavlova života nije bilo i drugih apostola u životu? Zar nije Jovan bio živ, Jovan koji je Hristu bio odan čak i pod krstom, kada su se svi razbježali? Zar nije majka Isusova bila živa? Zar nije Petar bio živ? I svi su ćutali dok je, kako Ahmed Didat i njemu slični,izmišljaju, Pavle izvrtao Isusove riječi? Zar ima smisla misliti o ljudima koji su život dali za vjeru da su ćutali i slušali dok neko širi neistine? Ne da nisu ćutali, nego su i sami isto svjedočili protiv ovih izmišljotina: I dugotrpnost Gospodina našega držite za spasenje, kao što vam je i ljubljeni naš brat Pavao po danoj mu mudrosti pisao;Kao što i u svim poslanicama kada u njima govori o tom. U njima su neke stvari teško razumljive, koje neuki i nestalni iskrivljuju, kao i ostala Pisma na svoju vlastitu propast. Ovo svjedoči apostol Petar u svojoj poslanici.Uostalom, već su pisali kompetentniji od mene o razlikama Biblije i Kurana. Bibliju se napisali ljudi. Nijedna knjiga Biblije nije neko pismo koje neko transcententalno božanstvo upućuje ljudima odnekud daleko. Biblija je djelovanje Duha Svetoga u ljudskim dušama, Božja otvorenost za čovjeka, dijalog sa čovjekom a ne nekakav božanski solilokvij koji moramo slijepo slušati. Bog se objavljuje ne samo riječima već i djelovanjem u istoriji, a ljudi to svjedoče. Posloži dakle sve knjige Biblije i Kuran i vidjećeš da je Kuran jedino takav monolog, cijela Biblija je dijalog, hronika, postavljanje pitanja i davanje odgovora, dinamizam Božjeg objavljivanja ne kroz riječi već kroz ljudski život, ljudsku istoriju i na kraju kroz ljudsku prirodu. A sam Isus nikada, ali nikada nije prekorio jevreje da su izmjenili Toru i proroke već im kaže: Vi istražujete Pisma jer mislite po njima imati život vječni. I ona svjedoče za mene, 40a vi ipak nećete da dođete k meni da život imate. Na drugim mjestima tumači im Zakon i Proroke, navodi iz Psalama Davidovih... a ipak starozavjetni spisi su izgubljeni pa su ih jevreji ponovo napisali? Budimo realni De Maria Numquam Satis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Новембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2012 ONO ŠTO JE BITNO JE TO DA SU OVI ZLIKOVCI ''SVECI'' SPC-A! Мислим да ти је ово, у најмању руку, непримерено брате да овако вређаш ако хоћеш нормалан разговор. Поготову што у њихово време на овим просторима муслимана није било. Justin Waters је реаговао/ла на ово 1 БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Новембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2012 Inače ''Žitije sv. Simeuna'' je napisao drugi srpski hronološki svetac Stefan Provvjenčani sin ovog zlikovca, za kojeg nije zabilježeno da je vršio zločine na vjerskoj osnovi u nekim većim razmjerama. Za njega je bilo karakterističnije bratoubilački rat, izgnavanje supruga i još slobodniji odnos prema ''granici'' između katoličanstva i pravoslavlja. Kraljevsku krunu je dobio od Vatikana. To je dakle jedna zločinačka porodica, na čijim je rukama krv hiljada ljudi, koja pljačka kuće i imanja, vladara koji sakate, oslijepljuju itd A SVE U IME HRISTA, ODNOSNO UBIJAJU SAMO ZATO JER SU LJUDI DRUGA VJERA I NEŽE DA SE KONVERTUJU! Treći član ove porodice je najveći srpski prosvjetitelj Sava Nemanjić, koji nije obnašao vlast formalno, ali je bio uz oca i brata sve vrijeme. Jesam li nešto od ovoga izmislio i slagao? Sve sam našao u srpskim izvorima... Osmanlija za ovo imaš opomenu.Naše svetitelje i našu Crkvu na ovom forumu ne možeš nazivati zlikovcima sa svojom iskrivljenom istorijom.Potpuno mi je jasno da si ovde došao da provociraš,ali to neće moći tako.Došao si u našu kuću pa obrati pažnju na reči koje upotrebljavaš. Милан Б, Ignjatije and Justin Waters је реаговао/ла на ово 3 “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Новембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2012 Vidim sad da si je već dobio jutros. “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Новембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2012 Стефан Лазаревић је био у вазалном односу и према Османлијама. Такође, Константин Дејановић и Краљевић Марко који су погинувши у бици код Ровина оставили територије Турцима. Стефан је ратовао на страни Бајазита у бици код Никопоља (управо против Жигмунда) па код Ангоре итд. Што то ниси поменуо? Коју су цивилизацију донели Турци? Шта су они изградили? Школе? Па то су биле верске школе медресе итд. Мостове? Само дрвене да пређу и покупе харач и данак у крви. Градили су џамије и то скоро увек претходно срушивши или на темељима неке цркве. И ако је нешто саграђено од инфраструктуре, као мост Баја Соколовића, то је само добра воља тих конвертита да свом народу помогну. И за Пећку Патријаршију је заслужан Соколовић. То су чињенице. А да је било добро, зар би стотине хиљаде Срба напуштали крајеве где су владали Турци? О тим турским зулумима пишу страни путописци, историчари итд. а не само српска историја. Mehmed-paŠa Sokolović, rođen kao Bajica (Bajo), potomak je sitne srpske vlasteoske porodice iz istočne Bosne (sela Sokolovići kraj Ruda). Obrazovan je u manastiru Mileševi, gde je, neposredno pred odvođenja u janičare, služio kao čatac. Njegov najpouzdaniji biograf, akademik Radovan Samardžić, navodi da je Bajo odveden u jedrenski saraj sa punih 18 godina, upravo negde na početku vladavine sultana Sulejmana Zakonodavca. Učestvovao je u Mohačkoj bici (1526), osmanskoj opsadi Beča (1529), da bi 1546. godine došao na čelo osmanske flote. http://www.novosti.rs/dodatni_sadrzaj/clanci.119.html:376983-Sva-vlast-Mehmed-pasi БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Euthyphro Написано Новембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2012 Inače, ja ne samo da ne vjerujem u vjerodostojnost Biblije, nego mislim da nijedan nastavnik historije za osnovnu školu na svijetu, prema onome što je učio o vjerodostojnosti historijskih dokumenata na fakultetu, mora zanegirati vjerodostojnost. Uostalom ja vjerujem u Božije Jevanđelje koje nije čak ni "po Isusu", nego je "dato Isusu" Iskreno, razmišljam dosta o ovome što si rekao. Kad već govorimo o vjerodostojnosti Biblije ili Kurana kao istorijskog dokumenta, kojemu dati prednost? Da li bi trebalo dati prednost tekstovima koje su o Isusu pisali njegovi učenici, učenici njegovih učenika (kao što je to, npr. Marko) koji su čuli direktno svjedočanstvo od ljudi koji su rečenim događajima prisustvovali, tekstovima koje su pisali ljudi u vrijeme relativno blisko vremenu Hristovom ( pod tim mislim na raspon od 20 do 70, 80 godina), govorim dakle o vremenu kada su mnogobrojni svjedoci Isusovi bili živi? Isusova objava, kao što znaš, za razliku od kuranske objave je bila javna. Sve što je Isus rekao i uradio smatra se Božjim otkrovenjem. Propovijed Isusova je bila javna, ljudi su znali šta je On govorio, veliki broj čuda bio je javan, raspeće je bilo javno, On se poslije vaskrsenja javio mnogima itd. U vrijeme pisanja tekstova Novog Zavjeta sjećanja su bila još svježa, postojale su zajednice vjernika rukovođene apostolima, zajednice u kojima su tekstovi Pisma upravo i nastali? Dakle, šta je vjerodostojnije svjedočanstvo o Isusu iz Nazareta kakav je On zaista bio? Da li ova knjiga ili možda knjiga nastala vijekovima kasnije, u potpuno različitom podneblju, u paganskoj sredini, knjiga zasnovana na čemu? Na viziji i iskustvu jedne osobe. A pritom sama ta osoba u početku nije bila sigurna (najblaže rečeno) šta je vidjela i šta joj se ukazalo. Knjiga koja svu svoju vjerodostojnost crpi iz činjenice da je jedan čovjek vidio i doživio nešto. A što ta knjiga kaže pa da sumnjamo u njenu istinitost? Pa kaže nasuprot čitavom Svetom Pismu koje su pisale razne osobe, nasuprot istorijskim dokumentima kao što je svjedočenje Josipa Flavija, nasuprot raznih materijalnih artefakata, poput tzv Aleksamenovog grafita (paganski rimski grafit koji ismijava hrišćansku vjeru u Hrista raspetog) itd., nmasuprot brojnim istorijskim izvorima, ta knjiga kaže da Isus nije razapet. Na osnovu čega to tvrdi? Na osnovu izvjesne natprirodne vizije jednog čovjeka koji je živio vjekovima kasnije. Može li kao relevantan dokument služiti knjiga koja tvrdi da hrišćani vjeruju da je Isusova majka -boginja? Da jevreji za Ezru (Uzeira),isto kao što hrišćani kažu za Hrista, tvrde da je 'sin božji'? Može li kao relevantan dokument služiti knjiga koja brka biblijske ličnosti poput Marije sestre Mojsija i Arona i Marije Isusove majke? Sve su to dakle stvari zbog kojih tvoje retoričko pitanje prestaje da bude retoričko i postaje zaista ozbiljno. Dakle, kojoj o tih knjiga 'zanijekati' vjerodostojnost? zuti car је реаговао/ла на ово 1 De Maria Numquam Satis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Новембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2012 @@osmanlija, Izvini sto pitam ali sta si ti po nacionalnosti ? Imas li kakve krvne veze sa Turcima ? Пајко је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Angelus Написано Новембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2012 haha, A pretvaranje vode u vino je baš ovako iscjeliteljski ?-OSMANLIJA ******************************************************* Немој пријатељу Бог Вам дао,како ћеш ово светогрђе писати,не знам, нисам Бог зна пратила тему,читам дивне ствари из књиге Јеротеја Влахоса овдје на сајту,али видим гадне сте увреде написали за све из наше вјере православне,ја онако само Вам кажем искрено пријатељски,јер видим у опасне невоље сте се увукли,а овдје имате доста врсних теолога,људи који теологију у маломе прсту имају,историју такође одлично познају,а Ваше ријечи које су веома опасне и онако веома подругљиве,не воде ка добром,а опет за једног човјека који би равноправно учествовао у цивилизованој расправи,не знам...,али пазите ипак и као човјек и као вјерник,ако сте,и ако нисте опет пазите,а посебно да смо сви Дјеца Божија па да се тако у свему и владамо,а знате ово јесте слободна друштвена мрежа,али прије свега православни форум са сајтом који уређују свештена лица и млади теолози,који се одлично укључују у теме,мислим са пуним професиналним и академским ауторитетима,а и ми сви заједно са њима,треба водити рачуна о једном дијалогу,а монологе оставити за себе,ако се укључујемо у разговоре било какве врсте. Није добро мој пријатељу,такав начин размишљања,а камоли то писати,ја Вам кажем биће Вам касније жао сигурно,кад сами видите,знам да не мислите тако,него неки можда непромишљен потез Вас у то даље води,а чини ми се у једном моменту је и контрадикторан,што говори о Вашој личности,али није овдје о томе ријеч,нешто се почиње и збивати са Вашим одговорима,у једном моменту,чини ми се да Ви нешто имате дубоко потиснуто у својој души,које ми личи на једну латентну породичну депресију,још из дјетињства,покушајте то сами са собом дефинисати или знате како даље иде све око тога. Мој пријатељу пустите се тога,на овом сајту има толико тога душекорисног,музике,књига да читате,слике градова да гледате,а посебно теолошке теме,то је рај,дискусије да читате,мислим ако тражите објашњења као у овој теми,а није та тема како изгледа написано,у њој се дубље нешто више и теолошки тражи,то знају ови генијалци теолози,људи који имају све то у малом прсту и још свега понешто уз то. Опростите ми на сугестији извињавам се и осталом форуму,за пар неких напомена,које примјетих онако узгред. Знаш пријатељу има много светоотачких прича,а допуни ће ме други,да није добро тако како чиниш,а посебно да се и на неки начин ругаш Христовим чудима,пази имају увијек Свевидеће Очи,које Су увијек будне,као и за све нас. Ево мој комшија Муслиман које увијек поштујем у свему,баца ми стално смеће у моје двориште,каже смеће српско,а ја велим немој пријатељу није ти то добро,па неки дан када је сјекао дрва опсова Светињу,па му моторка кад руку не откину,а ја брже прилетим,чујем јаук,крв шикти,човјече не може да стане,он и тада одмахује руком на мене,јер сам српкиња,како вели влахиндура и касније, око послије подне његова жене пита ме,куца на прозор моје куће која сам крвна група,ја велим која сам,она вели па ти једина имаш ту крвну групу која треба за њега,па ме пита хоћеш ли дати,ја велим од свега срца и пожурим на трансфузију док није касно,трачала сам готов седам километра до болнице,журила да стигнем заиста,онако без ичега из куће излетим,у кућном одијелу,само лична документа,а све за мог ближњег,мог комшију,без кога нити нама има живота,нити њима без нас. Тако је то мој пријатељу,каже ми тај човјек да га је мој Бог како каже и спасио и од тада ме више воле,него ли цијели живот овдје гдје живимо једни поред других и једни са другима.Прича је поучна и истинита.Човјече, пронађи Радост Живота и знај да нас једно сунце грије,на једној земљи се рађамо, стојимо,живимо и одлазимо на вјечни живот,али једино са нашим дјелима и ни чим више. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2012 Osmanlija za ovo imaš opomenu.Naše svetitelje i našu Crkvu na ovom forumu ne možeš nazivati zlikovcima sa svojom iskrivljenom istorijom.Potpuno mi je jasno da si ovde došao da provociraš,ali to neće moći tako.Došao si u našu kuću pa obrati pažnju na reči koje upotrebljavaš. Ima opomenu pred ban,zato sad ima ban na nedelju dana Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2012 Videćemo kako će se ponašati u buduće,ako nastavi da se ponaša ovako dobiće trajan ban. Jednostavno ne možemo da pričamo s nekim ko nas predstavlja kao apsolutno zlo a svoje kao apsolutno dobro. Mislim da smo svi mi na ovom sajtu vrlo kritčni na sve negativne pojave u Crkvi,niko ne glimu savršenost a i kad bi glumio to je definitivno neki duševni bolesnik... Анастасија and Miriam R. ميريام је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука