Ведран* Написано Мај 15, 2018 Пријави Подели Написано Мај 15, 2018 пре 3 минута, cloudking рече nasuprot em zavanicnih istrazivanja em neposrednih iskustava... А ово ми је најбоље до сада. Којим бре званичним истраживањима? Где си ти то читао? Ово би могло да буде јако занимљиво. И шта значи "званично" и шта значи "незванично" када су у питању истраживања? И да ли мислиш да само ти имаш "непосредна искуства"? Постоји ли могућност неког непосредног искуства које је другачије? И да ли они који немају своју децу могу да имају нека "непосредна искуства"? .... Коларићу, панићу, плетемо се самићу, сами себе заплићемо... "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Мај 15, 2018 Пријави Подели Написано Мај 15, 2018 пре 21 минута, cloudking рече sad vec ne znas ni sta pricas... Procitaj temu. Nisam placen da ti je prepricavam Pa šta ako ju je nazvao ružovlasa, pinkokosa? U čemu je problem? Žene bi prema tebi trebale hodat tako da im se ni ne vidi da nekakvu kosu imaju? Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 15, 2018 Пријави Подели Написано Мај 15, 2018 Управо сада, Ведран* рече А ово ми је најбоље до сада. Којим бре званичним истраживањима? Где си ти то читао? Ово би могло да буде јако занимљиво. И шта значи "званично" и шта значи "незванично" када су у питању истраживања? И да ли мислиш да само ти имаш "непосредна искуства"? Постоји ли могућност неког непосредног искуства које је другачије? И да ли они који немају своју децу могу да имају нека "непосредна искуства"? .... Коларићу, панићу, плетемо се самићу, сами себе заплићемо... Kako hoces. Ja rezimiram time da deca mogu i treba da se aktivno ukljuce u komunkaciju sa roditljeima maltene onog trenutka kad napuste matericu a ti stavovi da su do dve godine nesposbni za racionalno razmisljanje i cinjenje izbora, neka buda tvoja verzija koju cu ja da postujem iako se ne slazem sa njom. Eto. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Мај 15, 2018 Пријави Подели Написано Мај 15, 2018 пре 10 минута, cloudking рече Nisam placen da ti je prepricavam Ниси плаћен ни да изричеш клевете да ја нападам ову жену и критикујем њен изглед, па ти ни мало не смета да се у то упушташ. "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Мај 15, 2018 Пријави Подели Написано Мај 15, 2018 пре 1 минут, cloudking рече Kako hoces. Ja rezimiram time da deca mogu i treba da se aktivno ukljuce u komunkaciju sa roditljeima maltene onog trenutka kad napuste matericu a ti stavovi da su do dve godine nesposbni za racionalno razmisljanje i cinjenje izbora, neka buda tvoja verzija koju cu ja da postujem iako se ne slazem sa njom. Eto. Већ ти је више пута речено на више начина о активном укључивању деце у ОДЛУКЕ за које сам ја 100%. Али ти сад причаш о комуникацији деце са родитељима. Као да је то тема. Везе с везом нема. Али теби је то све исто. И онда још мени пребацујеш као да ја не знам шта сам написао. За разлику од тебе ја правим разлику између дебилних ствари попут ове о потреби пристанка за промену пелена и нормалних ствари и поступака које већина родитеља и онако интуитивно ради. Сматрам да укучивање деце у одлучивању и пристанак треба да буде у складу са њиховим узрастом и развојним способностима. Новорођено дете, нема способност рационалног размишљања. То си ти измислио да има само да тиме браниш своју и пинкокосину нерационалну позицију. Па још громопуцатељно изјављујеш да "званична истраживања" говоре да новорођенчад имају способност рационалног размишљања. А истраживања нити си проучавао нити знаш о чему говоре. Јер да јеси, ово никад не би изјавио. А за твоје искуство не знам шта да кажем будући да је теби "укључивање у комуникацију" иста ствар и иста тема као и consent за пресвлачење пелена. Новорођено дете има капацитет за развој способности рационалног размишљања и оно постепено напредује. Као што поседује и капацитет за развој комуникације, али не и саме способности комуникације. Од рођења па на даље те способности се постепено развијају од погледа, покрета, експресија, звукова, до говора и гестикулације. "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Мај 15, 2018 Пријави Подели Написано Мај 15, 2018 пре 27 минута, Zayron рече Pa šta ako ju je nazvao ružovlasa, pinkokosa? U čemu je problem? Žene bi prema tebi trebale hodat tako da im se ni ne vidi da nekakvu tu kosu imaju? Она се офарбала у пинк боју зато што сматра да је тиме поправила свој изглед, постала лепша и поносна је на то. Ја је назовем по атрибуту са којим се она највише поноси, пинкокоса. Клауд каже да је ја нападам због изгледа зато што је тако зовем. "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 15, 2018 Пријави Подели Написано Мај 15, 2018 пре 25 минута, Ведран* рече Већ ти је више пута речено на више начина о активном укључивању деце у ОДЛУКЕ за које сам ја 100%. Али ти сад причаш о комуникацији деце са родитељима. Kako li ce ukljucis decu u odlucivanje bez da komuniciras sa njima je vrlo interesantno pitanje... пре 25 минута, Ведран* рече За разлику од тебе ја правим разлику између дебилних ствари попут ове о потреби пристанка за промену пелена и нормалних ствари и поступака које већина родитеља и онако интуитивно ради. A sud o tome sta je debilno a sta normalno nekako pada iskljlucivo natebe? пре 25 минута, Ведран* рече Новорођено дете, нема способност рационалног размишљања. То си ти измислио да има само да тиме браниш своју и пинкокосину нерационалну позицију. Niti sam izmislio niti sam ikad to rekao. Nije lepo da lazes. Ako nemas argumente kazi "nemam"... nemoj da lazes... пре 25 минута, Ведран* рече Па још громопуцатељно изјављујеш да "званична истраживања" говоре да новорођенчад имају способност рационалног размишљања. Nope. Ni ovo nikada nisam rekao. пре 25 минута, Ведран* рече А за твоје искуство не знам шта да кажем будући да је теби "укључивање у комуникацију" иста ствар и иста тема као и consent за пресвлачење пелена. Kao sto rekoh, kako ces da dobijes consent bez komunikacije je tek tema o kojoj bi trebalo nasiroko pricati jer predvidjam ogroman potencijal пре 25 минута, Ведран* рече Новорођено дете има капацитет за развој способности рационалног размишљања и оно постепено напредује. Као што поседује и капацитет за развој комуникације, али не и саме способности комуникације. Од рођења па на даље те способности се постепено развијају од погледа, покрета, експресија, звукова, до говора и гестикулације. Ovo sad pises kao odgovor nekome ko ti je punio glavu da novorodjencad imaju sposobnost racionalnog razmisljenja. Posto ja taj nisam, smatram da ovaj pasus nije upucen meni. пре 25 минута, Ведран* рече "званична истраживања" https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2757085/ https://www.verywellfamily.com/child-personality-3287990 Samo cu da te podsetim da sam ja pricao o dvogodisnjacima kad sam ti rekao da ITEKAKO imaju sposobnost racionalnog razmisljanja a NAROCITO imaju sposobnost da naprave izbor. A tvoju tvrdnj u usuprotno smatram korenito pogresnom... ali korenito пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Мај 15, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Мај 15, 2018 пре 44 минута, cloudking рече Kako hoces. Ja rezimiram time da deca mogu i treba da se aktivno ukljuce u komunkaciju sa roditljeima maltene onog trenutka kad napuste matericu a ti stavovi da su do dve godine nesposbni za racionalno razmisljanje i cinjenje izbora, neka buda tvoja verzija koju cu ja da postujem iako se ne slazem sa njom. Eto. Мислим да бркаш појмове, деца свакако треба да се укључе у комуникацију на јер се тако остварује однос, присност и свакако примерено узрасту. Бебе не могу да доносе рационалне одлуке, а ево и да ти образложим на примерима које си ти дао...Бебе плачу у три случаја, када су упишкене/укакане, када их нешто боли и када траже пажњу, твоје је да научиш да искомуницираш са дететом, да га ослушкујеш и да препознаш зашто плаче. Кажеш на једном месту да бебаврло добро зна да направи разлику између сике и флашице, свакако, али да ли уме рационално да одлучи да неће сику ако је мајчино млеко недовољно или га нема, па не уме, оно би сисало до 15. године да га пустиш. Даље, приметио си сигурно да бебе воле да се носају, и кад их спустиш у креветац или да ходају сами (ако су тај узраст), настане права хистерија, да ли дете уме да донесе рационалну одлуку да лежи у кревецу, јер реално пријатније је да те неко носа, и да ли ћеш дозволити детету да донесе такав избор... има још примера, али да не дужим. У осталом вероватно си и сам приметио, када дете пустиш у собу са познатим лицима (мама, тата, баба, деда...) дете ће прићи оном ко је најпопустљивији према њему... Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 15, 2018 Пријави Подели Написано Мај 15, 2018 пре 10 минута, Снежана рече Мислим да бркаш појмове, деца свакако треба да се укључе у комуникацију на јер се тако остварује однос, присност и свакако примерено узрасту. Бебе не могу да доносе рационалне одлуке, а ево и да ти образложим на примерима које си ти дао...Бебе плачу у три случаја, када су упишкене/укакане, када их нешто боли и када траже пажњу, твоје је да научиш да искомуницираш са дететом, да га ослушкујеш и да препознаш зашто плаче. Кажеш на једном месту да бебаврло добро зна да направи разлику између сике и флашице, свакако, али да ли уме рационално да одлучи да неће сику ако је мајчино млеко недовољно или га нема, па не уме, оно би сисало до 15. године да га пустиш. Даље, приметио си сигурно да бебе воле да се носају, и кад их спустиш у креветац или да ходају сами (ако су тај узраст), настане права хистерија, да ли дете уме да донесе рационалну одлуку да лежи у кревецу, јер реално пријатније је да те неко носа, и да ли ћеш дозволити детету да донесе такав избор... има још примера, али да не дужим. У осталом вероватно си и сам приметио, када дете пустиш у собу са познатим лицима (мама, тата, баба, деда...) дете ће прићи оном ко је најпопустљивији према њему... NIsam rekao da su novorodjencad sposobna za racionalnu komunikaciju. Dve stvari sam rekao - sa decom treba komuniicrati od odmah. Iako su novorodjencad itekako su kadra za protokomunikaciju... naku najosnovniiju. - deca imaju sposobnost racionalnog razmisljanja i pre dve godine (ali ne i kad su novorodjenacad, to nikad nisam rekao) Vedran je prilicno jasno i nedvosmisleno napisao da sa dve godine deca nemaju sposobnos racionalnog razmisljanja i jos gore- da nemaju sposobnost vrsenja izbora. Mislim da se zeznuo i da ne misli to sto je napisao ili da se pogresno izrazio, ali sve sto je usledilo nakon toga je borba izmedju vedrana i njegovog ega koji mu nedozvoljava da prizna gresku nego sad pokusava da pravi akrobatiku s filozofijom... ja mu trenutno samo pravim drustvo u tome pa ti mozda zalicilo da sam zaista napisao to sto on tvrdi. Nisam. Pa evo basu potu koji si citirala sam jasno napisao "deca mogu i treba da se aktivno ukljuce u komunkaciju sa roditljeima maltene onog trenutka kad napuste matericu" kao i "a ti stavovi da su do dve godine nesposobni za racionalno razmisljanje i cinjenje izbora, neka buda tvoja verzija koju cu ja da postujem iako se ne slazem sa njom." Inace se upleo u pojmove "vrsenje izbora" "komunikacija" i "sposobnost racionalnog odlucivanja", pa se sad mota po toj kučini... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Мај 15, 2018 Пријави Подели Написано Мај 15, 2018 пре 1 сат, Ведран* рече Ето ти објасни како ти из неспособности доношења рационалних одлука долазиш до закључка о неспособности избора. I, meni deluje, da je ovo mozda i kljucna stvar. Sad, da li dete od dve godine ima sposobnost racionalnog rasudjivanja, ....tj. sta je dobro ili lose, bolje ili losije, efikasnije ili problematicno ? Mislim, da nema, bar u nekom 'dovoljnom' potencijalu, da moze da pravi racionalni ili promisljeni izbor, ....cak i u nekim jednostavnim i prostim stvarima. Kada , dete dobija neki pun potencijal racionalnog izbora ? Stvarno nemam ideju . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Мај 15, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Мај 15, 2018 Управо сада, Bokisd рече Kada , dete dobija neki pun potencijal racionalnog izbora ? Stvarno nemam ideju . мушкарци око четрдесете, неки ни тад cloudking, Ведран*, Bokisd and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 1 1 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Мај 15, 2018 Пријави Подели Написано Мај 15, 2018 пре 12 минута, Снежана рече мушкарци око четрдесете, неки ни тад E, da, i bese, .... devojcice ranije sazrevaju od muskih,.... pa, ih, motaju oko malog prsta, .... Smaragdni kamičak је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Мај 15, 2018 Пријави Подели Написано Мај 15, 2018 Уф шта исписасте... могли би и педагошку свеску да издате Али пре него што кренете са писањем узмите у обзир и мученике који живе у неком другом свету Paradoksologija and АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Мај 15, 2018 Пријави Подели Написано Мај 15, 2018 1 hour ago, Vladan ::: рече Уф шта исписасте... могли би и педагошку свеску да издате Dr. spec. Boki from smederevo,..... Vladan :::. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Мај 15, 2018 Пријави Подели Написано Мај 15, 2018 пре 5 часа, cloudking рече Kako li ce ukljucis decu u odlucivanje bez da komuniciras sa njima je vrlo interesantno pitanje... Само је теби могуће да дођеш до овог закључка. Само изврћеш као и обично јер ово нико није рекао. Али опет објашњавати о чему се ради је губљење времена. пре 5 часа, cloudking рече A sud o tome sta je debilno a sta normalno nekako pada iskljlucivo natebe? Не "искључиво" на мене. Али сам свакако упућенији и од тебе и од пинкице и то без обзира што нисам родитељ, јер имам квалфикације и искуство. Ти као тата евентуално можеш да будеш већи експерт од мене за то како најефикасније да се промене пелене. Али кад већ говориш о експертизи, где се денуше твоја "званична истраживања" на која се позиваш? Појела маца? Лупиш и останеш жив. Ова два линка која си послао нећу ни коментарисати јер ти очигледно немаш појма шта си прочитао чак ни након што си прочитао. А рекао сам ти и пре да се не бламираш. пре 4 часа, cloudking рече Vedran je prilicno jasno i nedvosmisleno napisao da sa dve godine deca nemaju sposobnos racionalnog razmisljanja i jos gore- da nemaju sposobnost vrsenja izbora. А ево још једног доказа да не умеш да прочиташ написано. Не знаш да читаш запете. Немају способност избора на основу РАЦИОНАЛНОГ расуђивања. Још новорођенчад показују преференције, и за разлику од тебе ја знам за та истраживања, пардон "званична истраживања" али преференције нису рационално расуђивање. Али коме ја причам? пре 4 часа, cloudking рече Mislim da se zeznuo i da ne misli to sto je napisao ili da se pogresno izrazio, ali sve sto je usledilo nakon toga je borba izmedju vedrana i njegovog ega koji mu nedozvoljava da prizna gresku nego sad pokusava da pravi akrobatiku s filozofijom А онда кажеш да сам се погрешно изразио. Друже, мени је од твоје прве поруке било кристално јасно да ти не разумеш терминологију о којој говоримо и то сам ти прилично пажљиво и ненаметљиво указивао у старту, али ти си се распиштољио управо због твога ега јер мислиш да ако си тата да си тата и за ову материју. "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука