Avocado Написано Мај 15, 2018 Пријави Подели Написано Мај 15, 2018 пре 38 минута, Ведран* рече Кад покаже палац горе онда може, ако је палац доле онда не може. Али пре тога да јој се објасни историјат, гладијаторске игре и значење ове гестикулације итд. па све до данашњег дана. BTW Fun fact: Ne znamo da li je kod gladijatora signal bio palac gore i palac dole i najverovatnije nije... ta ideja potiče sa poznate slike "Pollice verso" iz 1872. godine... Pollice verso samo znači okrenut palac... ali ne nužno okrenut na dole... Ima dosta različitih teorija (zato što ne znamo) ali meni deluje najverovatnije da je pollice verso (za ubijanje) bilo signal ruke savijene u laktu koja palcem pokazuje u vrat (nešto slično početnom gestu kad nekom danas signaliziramo klanje samo bez prevlačenja prstom jer ovde signalizira ubod u vrat)... dok je signal za život bio ispružena pesnica sa palcem uvučenim u šaku (pollice compresso). Postoji latinska izreka: pollice compresso favor iudicabatur ('goodwill is decided by the thumb being kept in') Ведран* је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Branka62 Написано Мај 15, 2018 Пријави Подели Написано Мај 15, 2018 Ali da su je ljudi, umesto na video klipu, videli na ovoj slici možda bi i komentari bili (bar malo ) blaži. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Мај 15, 2018 Пријави Подели Написано Мај 15, 2018 Управо сада, Branka62 рече Ali da su je ljudi, umesto na video klipu, videli na ovoj slici možda bi i komentari bili (bar malo ) blaži. Да је рекла исто, коментари би били исти. Разлика би била у томе што бих је ја звао "плавуша" а не пинкокоса "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Branka62 Написано Мај 15, 2018 Пријави Подели Написано Мај 15, 2018 Управо сада, Ведран* рече Да је рекла исто, коментари би били исти. Разлика би била у томе што бих је ја звао "плавуша" а не пинкокоса Ama šalim se Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Мај 15, 2018 Пријави Подели Написано Мај 15, 2018 Управо сада, Branka62 рече Ama šalim se И ја. Branka62 је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 15, 2018 Пријави Подели Написано Мај 15, 2018 пре 23 минута, Снежана рече признај да си изманипулисао дете, јер се теби не иде напоље Kako me bre uvek tako provalite... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Мај 15, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Мај 15, 2018 Управо сада, cloudking рече Kako me bre uvek tako provalite... Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 15, 2018 Пријави Подели Написано Мај 15, 2018 Jel moze jedan kratki oftopik please? Jel moze neko da mi kaze gde bese neka tema o fotosopu i montazama... znam da sam je skoro video al sad nesto ne mogu da je nadjem nikako... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 15, 2018 Пријави Подели Написано Мај 15, 2018 @Ведран* nisi mi se izjasnio za poziv? Mi nislije mora da se drzimo zajedno, vis da ce nam uznu ajrodrom... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Мај 15, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Мај 15, 2018 пре 13 минута, cloudking рече Jel moze jedan kratki oftopik please? Jel moze neko da mi kaze gde bese neka tema o fotosopu i montazama... znam da sam je skoro video al sad nesto ne mogu da je nadjem nikako... Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 15, 2018 Пријави Подели Написано Мај 15, 2018 пре 4 минута, Снежана рече Hvala ali nije ta пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Мај 15, 2018 Пријави Подели Написано Мај 15, 2018 пре 3 минута, cloudking рече @Ведран* nisi mi se izjasnio za poziv? Mi nislije mora da se drzimo zajedno, vis da ce nam uznu ajrodrom... Непоуздан си ми. Ти док се ја окренем да видим Нишаву, има да попијеш и моје пиво. Као банану што си појео детету. Али дошао бих ја, ако ништа друго барем само да те ухватим на делу и пријавим те пинкокосој... него на ајродром не довозе из мог правца, па ми је то проблем. А коме ће га дати кад га узму? "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Мај 15, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Мај 15, 2018 Управо сада, cloudking рече Hvala ali nije ta ma znam, bilo je skoro, Obi je pisao i Ronin, ali ja ne mogu da nađem koja je tema P.S: vidiš kako je kad deci daš mogućnost izbora a oni nezahvalni, čuj nije ta cloudking је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 15, 2018 Пријави Подели Написано Мај 15, 2018 Управо сада, Ведран* рече Непоуздан си ми. Ти док се ја окренем да видим Нишаву, има да попијеш и моје пиво. Као банану што си појео детету. Али дошао бих ја, ако ништа друго барем само да те ухватим на делу и пријавим те пинкокосој... него на ајродром не довозе из мог правца, па ми је то проблем. А коме ће га дати кад га узму? ja ne pijem zapravo tako da je poziv vise za kafu za mene a za tebe sta god oces. Ok, poziv je otvoren a ti kad odlucis javi se. Ako se i resis, da znas da najverovatnije dolazim sa klinkom tako da cak mozes i iz prve ruke da vidis dal razmislja racionalno Salu na stranu, stvarno te zovem na susret (najozbiljnije) Ведран* је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Мај 15, 2018 Пријави Подели Написано Мај 15, 2018 Управо сада, cloudking рече ja ne pijem zapravo tako da je poziv vise za kafu za mene a za tebe sta god oces. Па тако реци, јер и ја бих га пио само због тебе. пре 1 минут, cloudking рече Ok, poziv je otvoren a ti kad odlucis javi se. Ako se i resis, da znas da najverovatnije dolazim sa klinkom tako da cak mozes i iz prve ruke da vidis dal razmislja racionalno Оћеш опет да ме нервираш? Човече ја сам са две године седео испод стола и слушао шта одрасли причају, а све као играо се, а онда родитељима причао и питао их ствари од којих су се шокирали. Ниси ме уопште схватио шта говорим. Тако да ти је ово пуцање у празно. "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука