cloudking Написано Мај 15, 2018 Пријави Подели Написано Мај 15, 2018 пре 2 минута, Ведран* рече Па тако реци, јер и ја бих га пио само због тебе. Оћеш опет да ме нервираш? Човече ја сам са две године седео испод стола и слушао шта одрасли причају, а све као играо се, а онда родитељима причао и питао их ствари од којих су се шокирали. Ниси ме уопште схватио шта говорим. Тако да ти је ово пуцање у празно. Jel se secas toga ili ti roditelji pricali? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Мај 15, 2018 Пријави Подели Написано Мај 15, 2018 пре 1 минут, cloudking рече Jel se secas toga ili ti roditelji pricali? Причали су ми, не сећам се тих питања, али се сећам да сам седео под столом и слушао. "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 15, 2018 Пријави Подели Написано Мај 15, 2018 пре 7 минута, Ведран* рече Причали су ми, не сећам се тих питања, али се сећам да сам седео под столом и слушао. Dugotrajna memorija se razvija tek od trece godine. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Мај 15, 2018 Пријави Подели Написано Мај 15, 2018 пре 6 минута, cloudking рече Dugotrajna memorija se razvija tek od trece godine. Еј бре, сав си коцкаст. У већини случајева да, и за већину ствари да, од треће године. А да ли ти мислиш да када одкуца сат 3. године старости детету тек онда се пребаци полуга у мозгу и од тада се дуготрајно памћење покрањује на новој можданој вијуги? Можда сам имао 2 године и 3 месеца, можда и 6 месеци, можда и 9 месеци, па шта? Није ми се пребацила полуга па није то било што је било? Немој више да се бламираш. Ти ове ствари не знаш. Сад се ослањаш на научне "чињенице", у ствари најбоље претпоставке, а када сам ти ја раније говорио о томе у вези расуђивања код деце, а рекао сам ти и да знам шта говорим јер сам квалификован да то кажем, онда си све одбацио јер ти као тата знаш другачије и боље. И пустио сам те да знаш боље. Сад бих ја могао просто да кажем, ја као дете знам другачије од овога што ти говориш да сам ја као дете могао да знам. Али није у томе ствар, ја ти указујем да размишљаш прилично коцкасто. Зато си и дошао до ових бизарних закључака да ја наводно сматрам да децу треба под војнички, да су деца практично глупаци у раном добу, и томе слично. Убаци мало нијанси у ову слику па ћеш можда разумети шта говорим. Ако не, онда барем немој да се бламираш са оваквим изјавама које си негде покупио, а чије значење не разумеш. Ако то успеш има ја теби да платим кафу. "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
goranger Написано Мај 15, 2018 Пријави Подели Написано Мај 15, 2018 A jel brisanje guzice spada pod promenu pelena ili treba otvoriti novu temu za to? Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 15, 2018 Пријави Подели Написано Мај 15, 2018 пре 14 минута, Ведран* рече Немој више да се бламираш. пре 14 минута, Ведран* рече онда барем немој да се бламираш Ti si bre mnogo fin momak! Jos od aurora se niko nije ovako brinuo za moj imidz na forumu... dirnut sam. пре 14 минута, Ведран* рече Сад се ослањаш на научне "чињенице" Zamisli... rekoh vec da sam budala. пре 14 минута, Ведран* рече И пустио сам те да знаш боље. Vucicu ti li si? пре 14 минута, Ведран* рече Зато си и дошао до ових бизарних закључака да ја наводно сматрам да децу треба под војнички, да су деца практично глупаци у раном добу Izvinjavam se. Hoces onda da mi das to drugacije objasnjenje za ove svoje reci? пре 3 часа, Ведран* рече Човече, шта ти причаш? Дете од две године није способно да доноси рационалне одлуке и уопште да бира имеђу две понуђене опције пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Мај 15, 2018 Пријави Подели Написано Мај 15, 2018 пре 12 минута, cloudking рече Izvinjavam se. Hoces onda da mi das to drugacije objasnjenje za ove svoje reci? Хоћу, ако обећаш да си све прочитао што сам написао и објасниш шта ти тачно није јасно у тим речима. "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Војвода7 Написано Мај 15, 2018 Пријави Подели Написано Мај 15, 2018 пре 15 минута, goranger рече A jel brisanje guzice spada pod promenu pelena ili treba otvoriti novu temu za to? Ова сподоба је експерт за сексуалност, ко зна у ком правцу може отићи прича о брисању гузице Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Мај 15, 2018 Пријави Подели Написано Мај 15, 2018 пре 16 минута, goranger рече A jel brisanje guzice spada pod promenu pelena ili treba otvoriti novu temu za to? Нову тему. Али за њу мора да нађеш неку стручну особу попут ове пинкокосе. Ја сматрам да због џендер икволити та стручна особа мора да буде биолошки мушког пола, да није важно како се родно идентификује, али да мора да буде са бејби блу бојом косе. "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 15, 2018 Пријави Подели Написано Мај 15, 2018 пре 2 минута, Ведран* рече Хоћу, ако обећаш да си све прочитао што сам написао и објасниш шта ти тачно није јасно у тим речима. Apsolutno sam sve procitao. Sve mi je jasno. Al ti kazes da nije, pa reko deder mi dobjasni to sto mi nije jasno. Na primer iz citirane poruke se lepo vidi tvoj odnos prema vaspitanju al s druge strane pises suprotne stvari... e to mi nije jasno. Napisao si da dete od dve godine nije u stanju da izabere izmedju dva izbora. Eto, zadrzi se na tome i to mi objasni. Jer kad ti ja napisem daa to nije tacno ti me optuzujes da ne razumem. E zato- objasni to kako dete moze da nema sposbnost izbora sa dve godine i kako mislis da ga vaspitavas kad vec verujes da tu sposobnost nema? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 15, 2018 Пријави Подели Написано Мај 15, 2018 пре 4 минута, Ведран* рече Нову тему. Али за њу мора да нађеш неку стручну особу попут ове пинкокосе. Ја сматрам да због џендер икволити та стручна особа мора да буде биолошки мушког пола, да није важно како се родно идентификује, али да мора да буде са бејби блу бојом косе. E da... VEOMA je indikativno sto su svi napadaci ove zene (do jednog) kritikovali njen izgled please... continue пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Мај 15, 2018 Пријави Подели Написано Мај 15, 2018 пре 2 минута, cloudking рече Al ti kazes da nije, pa reko deder mi dobjasni to sto mi nije jasno. Покушаћу. Мада ми не уливаш наду да ћу успети. пре 2 минута, cloudking рече Na primer iz citirane poruke se lepo vidi tvoj odnos prema vaspitanju Не види се уопште. И ово је твој први проблем. Ти видиш оно што не постоји. То јест учитаваш. А најмомичније је да си управо ово изјавио поводом једне друге ствари. Да видиш што не постоји. Да сам испланирао не бих било смешније. пре 4 минута, cloudking рече al s druge strane pises suprotne stvari... e to mi nije jasno. Наравно. Зато што не показујеш способност да размишљаш изван учитане коцке. То је твој други проблем. Јер да употребљаваш способност слободног размишљања онда би покушао да повежеш ове две ствари за које кажеш да ја причам "супротно" самоме себи. Помоћи ћу ти. Претпоставка 1: ја нисам будала (па да причам супротно самоме себи) Претпоставка 2: ти ниси будала (па да мислиш да ја причам супротно самоме себи) И сад крени даље. Ако ни ти ни ја нисмо будале онда постоји начин да се схвати ово што сам ја рекао, а да то не буде по овом твоме горе учитаном кључу. А тајна решења овога проблема је у томе да се ослободиш "коцке" и учитавања да ове моје речи говоре о моме односу према васпитању деце. пре 9 минута, cloudking рече Napisao si da dete od dve godine nije u stanju da izabere izmedju dva izbora. Нисам! Написао сам: "Дете од две године није способно да доноси рационалне одлуке и уопште да бира имеђу две понуђене опције, а не између хрпе разноврсних колача." То не значи да дете не може да покаже преференције за нешто. То значи да не може да доноси РАЦИОНАЛНЕ одлуке. Та способност код детета је још у развоју. Али то није једина способност која је у развоју, али нећу даље о томе. И зашто ти ово није јасно? Зато што не читаш шта пише него шта мислиш да пише. пре 15 минута, cloudking рече E zato- objasni to kako dete moze da nema sposbnost izbora sa dve godine i kako mislis da ga vaspitavas kad vec verujes da tu sposobnost nema? Ето ти објасни како ти из неспособности доношења рационалних одлука долазиш до закључка о неспособности избора. То превазилази моје рационалне способности, али очигледно не и твоје. Како да га васпитаваш? На то питање сам ти већ одговорио, а са поновним постављањем тога питања, опет ме доводиш у искушење да сумњам да не читаш шта пишем. Чак сам ти и навео пример, када се детету вербализује расуђивање, чима га учиш да размишља. Као што га учиш да хода, да скаче (хоп), да пева (лалала) да једе (њам њам), да иде у тоалет (пи пи ка ка), да буде пажљиво према другој деци (мала сека мали бата, лепа беба), животињама (драга маца), итд итд. Немој да буљећи у компјутер замишљаш са друге стране неког фундаменталистичког православног фантома па ћеш можда да се ослободиш предрасуда јер на тако много примера на овој теми показујеш да их имаш. А то ме изнанађује, јер сам те из неких ранијих тема запамтио као некога ко није такав, пун предрасуда. "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Мај 15, 2018 Пријави Подели Написано Мај 15, 2018 пре 23 минута, cloudking рече E da... VEOMA je indikativno sto su svi napadaci ove zene (do jednog) kritikovali njen izgled И опет. Још један пример како учитаваш и како си пун предрасуда. Зашто је називање неке особе која има пинк косу пинкокоса, КРИТИКА њеног изгледа? Да ли је увреда да мени неко ко ме не познаје каже "онај црнокоси"? Од када и у којем свету је то увреда? То је опис чињеничног стања. Ја јесам црнокоси, и она јесте пинкокоса. Тим пре ово није НАПАД ни КРИТИКА зато што је она изабрала своју боју косе. Да је то увредљиво она, за разлику од мене не би изабрала своју боју косе. Ја моју нисам бирао. Али она сматра да је то добро и лепо да је украс. Ако је добро и лепо онда како је увреда? Ако је било шта онда је КОМПЛИМЕНТ, а не увреда. Јер је реч о ствари са којом се она поноси. И када је неко описује са оном ствари са којом се она поноси то значи да је примећена управо по томе што је чини лепом. Скроз си се погубио у својој агенди. "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 15, 2018 Пријави Подели Написано Мај 15, 2018 пре 5 минута, Ведран* рече Ето ти објасни како ти из неспособности доношења рационалних одлука долазиш до закључка о неспособности избора. Tako sto sam naucio da citam jos u najranijem dobu. Цитат Дете од две године није способно да доноси рационалне одлуке и уопште да бира имеђу две понуђене опције пре 9 минута, Ведран* рече То значи да не може да доноси РАЦИОНАЛНЕ одлуке. Glupost. Ti si doneo odluku da je tako i mi sad ovde gubimo vreme dok ti isfilozofiras svoju "odluku" nasuprot em zavanicnih istrazivanja em neposrednih iskustava... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 15, 2018 Пријави Подели Написано Мај 15, 2018 пре 2 минута, Ведран* рече И опет. Још један пример како учитаваш и како си пун предрасуда. Зашто је називање неке особе која има пинк косу пинкокоса, КРИТИКА њеног изгледа? Да ли је увреда да мени неко ко ме не познаје каже "онај црнокоси"? Од када и у којем свету је то увреда? То је опис чињеничног стања. Ја јесам црнокоси, и она јесте пинкокоса. Тим пре ово није НАПАД ни КРИТИКА зато што је она изабрала своју боју косе. Да је то увредљиво она, за разлику од мене не би изабрала своју боју косе. Ја моју нисам бирао. Али она сматра да је то добро и лепо да је украс. Ако је добро и лепо онда како је увреда? Ако је било шта онда је КОМПЛИМЕНТ, а не увреда. Јер је реч о ствари са којом се она поноси. И када је неко описује са оном ствари са којом се она поноси то значи да је примећена управо по томе што је чини лепом. Скроз си се погубио у својој агенди. sad vec ne znas ni sta pricas... Procitaj temu. Nisam placen da ti je prepricavam пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука