Снежана Написано Мај 16, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Мај 16, 2018 Уф било је давно... Страхиња никада није волео дечије песмице да слуша, осим ако он није у главној улози и он рецитује и пева. док је ишао у јаслице деведесеих, буквално су их тровали тв "Палмом" и народњацима, да би колико - толико елиминисали погубни ефекат код куће је по цео дан слушао панк и рок. Омиљена дечија песмица му је била "Баш Челик је наш" ДЛМ и још неке које су у то време обрадили Влада Дивљан, Г иле ... Само једну бајку је волео "Баш Челик" наравно, и то му је бака пред подневно спавање читала сваки дан када није ишао у обданиште, с тим што би се бака увек успавала пре њега, никада му је није прочитала до краја, прочитао је сам када је научио да чита.... Ланче је тешки интроверт и увек се играла сама, цртала, слагала лего... никада није волела да јој се читају бајке, и у опште да је било шта ко учи, све је научила сама да чита, пише... свако инсистирање би донело сасвим супротан ефекат. Иначе успављивала се гледајући голф, ни она никада није волела дечије песмице. Avocado and Lady Godiva је реаговао/ла на ово 2 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Војвода7 Написано Мај 16, 2018 Пријави Подели Написано Мај 16, 2018 Natasa. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Мај 16, 2018 Пријави Подели Написано Мај 16, 2018 пре 2 часа, Paradoksologija рече Da, deci sam uvalila i knjige koje sam ja volela kao mala, pre svega Tistu zeleni palčić Morisa Driona. Kad sam je ponovo čitala sa njima provalila sam da su mi stavovi o životu i svetu ili potpuno bili određeni tom knjigom ili uvek bili u skladu s njom, ne znam da li da idem na prirodu ili odgoj tu... Ali preporuka, divna bajka. И саам сам се "прошверцовао" ономад, па им "увалио" Бранчилове "Магареће године" са коментаром-"читати-уживати-не примењивати" Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Мај 16, 2018 Пријави Подели Написано Мај 16, 2018 1 hour ago, Војвода7 рече Какав квази родољуб. Да чује војвода Ђујић шта говори о Причешћу и Пресветој Богородици Мирољуб би се провео ко бос по трњу. Чуј Мирољуб и четници...Исто ко Шешељ и четници. Дај Војводо одрасти више. Natasa. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lady Godiva Написано Мај 16, 2018 Пријави Подели Написано Мај 16, 2018 пре 2 часа, Ведран* рече Много сте ми занимљиви за читање са овим бајкама, само да ви кажем. Уживам читајући вас и ћутим јер несам стручан за тематику, а из неког разлога бајки се не сећам добро. Ни ја се не сећам ни бајки ни песмица.. добро је, нисам једина. Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Мај 16, 2018 Пријави Подели Написано Мај 16, 2018 пре 10 минута, ana čarnojević рече koji ste licemeri. isti као i oni što su izmislili prava i slobode ali kako i gde njima odgovara. dete ima PRAVO da sluša bajke i pesme Ljube Ršumovića. nikome nikada od toga nije ništa bilo. nije imao noćne more niti se učio nasilju. ja sam polagala književnost za decu i zamisli...tamo su bajke i Ršumović. http://www.fil.bg.ac.rs/wp-content/uploads/studProg/srpskaKnjizevnost/Knjizevnost-za-decu.pdf Niko nije pomenuo ništa približno slično ma kakvim zabranama, ni roditeljima ni deci. Neki roditelji su izneli da lično ne puštaju/ne čitaju neke stvari u okviru ograničenog vremena koje imaju sa decom za priče i pesme. Ja lično puštam decu da čitaju sve za šta su spremna po zajedničkoj proceni i sviđa im se. Ali im ja čitam i puštam ono što ja smatram najboljim i najvrednijim. I svaki roditelj ima pravo na to. Program kursa Dečija književnost niko nema ni zakonsku ni moralnu obavezu da shvati kao neizostavan spisak literature za svoju decu. Avocado је реаговао/ла на ово 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Мај 16, 2018 Пријави Подели Написано Мај 16, 2018 пре 13 минута, ana čarnojević рече koji ste licemeri. isti као i oni što su izmislili prava i slobode ali kako i gde njima odgovara. dete ima PRAVO da sluša bajke i pesme Ljube Ršumovića. nikome nikada od toga nije ništa bilo. nije imao noćne more niti se učio nasilju. ja sam polagala književnost za decu i zamisli...tamo su bajke i Ršumović. http://www.fil.bg.ac.rs/wp-content/uploads/studProg/srpskaKnjizevnost/Knjizevnost-za-decu.pdf Ма да, по том истом правилу компл.Гримове бајке би се нашле на листи непожељних. Свашта... Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Мај 16, 2018 Пријави Подели Написано Мај 16, 2018 Управо сада, Рапсоди рече Ма да, по том истом правилу компл.Гримове бајке би се нашле на листи непожељних. Свашта... Ko je pomenuo pravila i spiskove nepoželjnih? Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Мај 16, 2018 Пријави Подели Написано Мај 16, 2018 пре 2 минута, Paradoksologija рече Ko je pomenuo pravila i spiskove nepoželjnih? Конк.сам мислила на Авокадову забрану Ршумове песмице ( Миш је добио грип) Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Мај 16, 2018 Пријави Подели Написано Мај 16, 2018 пре 7 минута, ana čarnojević рече Može Noć veštica al ne moze Ivica i Marica. okej. Занимљиво си уочила. Некада вештице негативни ликови, а сада се покушава баш кроз Ноћ вештица, створити дијаметрално супротна слика о тим створењима. Зато ваљда Ивица и Марица нису пожељни, јер у тој бајци вештице су симбол зла.А сада се жели наметнути лукаво да оно што је зло је у ставри добро...и то ни мање ни више него деци. То је једна много,много озбиљнија прича. Bokisd and Војвода7 је реаговао/ла на ово 2 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Мај 16, 2018 Пријави Подели Написано Мај 16, 2018 пре 1 минут, ana čarnojević рече Rapso ma nisam ja u fazonu teorija zavere i slicno... trebalo bih mnogo vise da znam da bih mogla sve da sagledam, ali svakom coveku, i koji nije Hriscanin, jasno je da nesto tu nije u redu. spontano nastale strukture koje u svom smisaonom jezgru imaju crno na belo sta je dobro sta je zlo se problematizuju a sa druge strane dete se posmatra kao autonomna jedinka koja ima prava na svoju licnost i svoje izbore itd itd. pa sad valjda ima prava da odlucuje sta je dobro a sta je zlo, za nju, jer univerzalono i objektivno pu pu pu daleko bilo ne postoji, ali nema pravo da slusa bajke ili ima pravo na cenzurisanu verziju. ne znam, treba mi sad neki tekst na engleskom na jedno dve strane da nisat ne razumem sta ko tvrdi pa da utonem u svoju glupost i da se smirim. Добро де, ни ја не верујем у теорије, али у завере верујем....мислим не верујем у њихов успех илити прођу. Ништа се не дешава под овом капом небеском случајно . Ја бих лично забранила Скуби Дубиће ana čarnojević је реаговао/ла на ово 1 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Мај 16, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Мај 16, 2018 ako neko ima urodjen barometar za dobro i zlo, to su onda deca, bajke nikoga nisu iskvarile, cak ni one orginalne koje u sebi imaju elemente surovosti. Cenzurisanje samo dovodi do isiranja mozga i stvaranja poslusnika Ведран*, Вилер Текс, ana čarnojević and 3 осталих је реаговао/ла на ово 2 4 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Мај 16, 2018 Пријави Подели Написано Мај 16, 2018 пре 3 часа, Avocado рече Jedna od "zabranjenih" pesmica je i "Miš je dobio grip"... samo Ršum genije može za decu da smisli pesmicu u kojoj doktor pojede pacijenta koji mu je došao na pregled... Мајсторе песма је о мачки и мишу. Игра, песма о животињама којима су неке дате људске особине. Шта је бре са тобом?! Да можда и Бранко Ћопић са Јежевом кућицом није сумњив? Толики буквализам није здрав, најозбиљније ти кажем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Мај 16, 2018 Пријави Подели Написано Мај 16, 2018 пре 1 сат, ana čarnojević рече koji ste licemeri. isti као i oni što su izmislili prava i slobode ali kako i gde njima odgovara. dete ima PRAVO da sluša bajke i pesme Ljube Ršumovića. nikome nikada od toga nije ništa bilo. nije imao noćne more niti se učio nasilju. ja sam polagala književnost za decu i zamisli...tamo su bajke i Ršumović. http://www.fil.bg.ac.rs/wp-content/uploads/studProg/srpskaKnjizevnost/Knjizevnost-za-decu.pdf Ne znam u odnosu na šta sam licemeran... možda se ne razumemo... Moj sin će imati pravo da čita šta god želi i da sluša koje god pesme želi (pod uslovom da mene ne maltretira odvrtanjem Cece, ali ako želi tako nešto da sluša, nek sluša na slušalicama, boli me uvo da mu ja namećem svoj ukus)... ako želi da čita Ršuma, super... šta da mu radim kad nema ukusa S druge strane, smatram da ja imam pravo da njemu puštam i čitam ono što ja smatram da je dobro za njega... opet pod uslovom da ga ne maltretiram... jer neću sigurno da mu čitam/puštam nešto što vidim da mu se ne dopada... ili u trenutku kada mu se to ne dopada... ili nakon što postane dovoljno veliki da može sam... Ne znam i ne razumem zašto meni mora da se dopada Ršumović??? Ne znam i ne razumem što bih ja morao da mu čitam/puštam nešto za šta nisam siguran da je dobro. A tek se ne slažem sa idejom da je nešto dobro samo zato što je to tako do sada bilo... valjda zato i nisam konzervativac... Paradoksologija and Lady Godiva је реаговао/ла на ово 2 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Мај 16, 2018 Пријави Подели Написано Мај 16, 2018 1 hour ago, Paradoksologija рече Neki roditelji su izneli da lično ne puštaju/ne čitaju neke stvari u okviru ograničenog vremena koje imaju sa decom za priče i pesme. Јер је у бајковитој песми доктор мачак појео пацијента миша?!?! Стварно сте зрели за стајање у шалтеру и вечито попуњавање обрзаца који недостаје јер све мора бити буквално и тачно по прописима и правилима политичке коректности. Ајде бре стварно претерујете са овим триповима. Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука