Vladan :::. Написано Мај 15, 2018 Пријави Подели Написано Мај 15, 2018 пре 5 минута, Јелена011 рече Al i bebe kao i mi vole rituale, vole red... То је спас за живце Јелена011 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Мај 15, 2018 Пријави Подели Написано Мај 15, 2018 Све ове глупости су ништа друго него гушење живота и роботизовање људи. Поробљавање под маском права и слобода. Vladan :::. and Вилер Текс је реаговао/ла на ово 1 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Мај 16, 2018 Пријави Подели Написано Мај 16, 2018 1 hour ago, ana čarnojević рече da li hoćeš da te ostavim samog? https://www.blic.rs/vesti/hronika/igracka-u-mikrotalasnoj-deca-ostala-sama-u-stanu-i-izazvala-pozar-zahvaljujuci-jednom/gcnyej8 Двогодишњи дечак је очигледно донео "рационалну одлуку" да испече пластично пиле у микроталасној? Озбиљно. Хвала Богу што је све добро прошло. Али ја мислим да ће сад са овим да се спинује у другу крајност, социјалне службе и остало.... ana čarnojević је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 16, 2018 Пријави Подели Написано Мај 16, 2018 пре 7 часа, Ведран* рече Све ове глупости су ништа друго него гушење живота и роботизовање људи. Поробљавање под маском права и слобода. пре 27 минута, Ведран* рече Двогодишњи дечак је очигледно донео "рационалну одлуку" да испече пластично пиле у микроталасној? Озбиљно. Хвала Богу што је све добро прошло. Али ја мислим да ће сад са овим да се спинује у другу крајност, социјалне службе и остало.... пре 8 часа, Ведран* рече Па ти не знаш да ако пресвлачиш фронтално то угрожава аутономност детета! Ц. ц. ц. Бочно је препоручљиво јер дете тада стиче свест о својој аутономности и родитељ се налази у позицији асистента, а не доминантне аутократске фигуре, Бла, бла, бла... Mislim da @Јелена011 bas, bas gresi u vezi sa tobom. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Мај 16, 2018 Пријави Подели Написано Мај 16, 2018 пре 28 минута, cloudking рече Mislim da @Јелена011 bas, bas gresi u vezi sa tobom. Па наравно да греши. Грешна Јелена, где ће ти душа? Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Мај 16, 2018 Пријави Подели Написано Мај 16, 2018 Hahahaha u pakao naravno. Samo jos da nadjem vezu za neko lepo mesto. Ma bre jedan u klin drugi u plocu. Da zakljucimo, neato sto Klaud zove pristankom Vedran zove komunikacijom i tu se slazemo. Autonomija u okviru granica koje postavi roditelj i tu se slazemo. Jelena ce u pakao i tu se slazemo. Najn problem Ведран*, Paradoksologija and Avocado је реаговао/ла на ово 1 2 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Мај 16, 2018 Пријави Подели Написано Мај 16, 2018 Ajde pamet jakovici na fejsu nije niko znao odgovor a racionalno dete ceka moj pristanak tj odgovor. Zasto se u bajci zlatna jabuka i devet paunica kaze "i smakni gornji klin na donji pa ces znati sta ti je ciniti". To je izgovorila paunica slugi da prenese carevicu i on je to dobro razumeo da treba da rokne slugu ma koliko politicki nekorektno bilo i da ga je ovaj zajebavao. Dakle znacenje nam je jasno al zasto bas taj izraz. I zasto se kaze kad se dva junaka bore "i sad se ponesi" kao neki oblik krnjeg, arhaicnog imperfekta, ne sad au se poneli, ponesoše se i slicno nego ponesi se. Znacenje opet jasno al ovo autonomno dete oce razlog zasto se to bas tako kaze. Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Мај 16, 2018 Пријави Подели Написано Мај 16, 2018 1 hour ago, Јелена011 рече Ma bre jedan u klin drugi u plocu. Da zakljucimo, neato sto Klaud zove pristankom Vedran zove komunikacijom i tu se slazemo. Autonomija u okviru granica koje postavi roditelj i tu se slazemo. Ja im odmah rekoh da se slažu i da zapravo pogrešno interpretiraju jedan drugog ali valjda će tebe poslušati... Paradoksologija and Јелена011 је реаговао/ла на ово 1 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Мај 16, 2018 Пријави Подели Написано Мај 16, 2018 1 hour ago, Јелена011 рече Ajde pamet jakovici na fejsu nije niko znao odgovor a racionalno dete ceka moj pristanak tj odgovor. Zasto se u bajci zlatna jabuka i devet paunica kaze "i smakni gornji klin na donji pa ces znati sta ti je ciniti". To je izgovorila paunica slugi da prenese carevicu i on je to dobro razumeo da treba da rokne slugu ma koliko politicki nekorektno bilo i da ga je ovaj zajebavao. Dakle znacenje nam je jasno al zasto bas taj izraz. I zasto se kaze kad se dva junaka bore "i sad se ponesi" kao neki oblik krnjeg, arhaicnog imperfekta, ne sad au se poneli, ponesoše se i slicno nego ponesi se. Znacenje opet jasno al ovo autonomno dete oce razlog zasto se to bas tako kaze. Ne znam odgovore ali si me podsetila na svoju priču kad sam bio racionalno dete koje smara roditelje... naime, uvek kad su mi roditelji čitali bajku o Crvenkapi sam ih ispravljao ako "pogreše" i insistirao na tome da vuk ni slučajno nije "poeo" ili "pegizo" baku, nego samo "pogutao" jer u suprotnom lovac posle ne bi mogao da je izvuče celu iz stomaka... BTW jezive su nam neke bajke, ne znam da li da ih čitam sinu kad dođe vreme za to... Paradoksologija and Lady Godiva је реаговао/ла на ово 1 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Мај 16, 2018 Пријави Подели Написано Мај 16, 2018 @ana čarnojević ја немам одговор на твоју дилему. А нисам ни експерт за ову област тако да је ово само моје мишљење. Како дете реагује на друштво тзв. "неуротипичне" деце зависи великим делом од саме "неуротипичне" деце. Ако су они склони, што се на жалост често дешава, да другог и другачијег искључују из активности, или чак малтретирају то може бити велики проблем. Али ако је реч о толерантној средини мислим да дете може да напредује у таквом окружењу. Дакле успех инклузије зависи од склоности "неуротипичних" ка инклузивности. Практично, ту су околности кључне. Неуропластицитет је фасцинантан али мислим да нико нема јасне одговоре како ствари могу да се одвијају јер се једноставно не зна довољно. Виготски је теоретичар и ја заиста овако напамет не знам у којој мери је ту било шта емпиријски потврђено. Да се молиш то треба да радиш, као сви ми, али ако можеш и још нешто да урадиш ти уради. Али немој да се превише оптерећујеш са овим избором. Уради просто оно што је згодније и што мислиш да ће дете најлакше да прихвати. Усредсреди се на то да надгледаш како се ствари одвијају, шта год одлучиш, и ако видиш да се јави неки проблем тада интервениши и евентуално направи измене. Опрости што не могу да ти понудим нешто конкретније. ana čarnojević је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Мај 16, 2018 Пријави Подели Написано Мај 16, 2018 пре 2 минута, Avocado рече Ne znam odgovore ali si me podsetila na svoju priču kad sam bio racionalno dete koje smara roditelje... naime, uvek kad su mi roditelji čitali bajku o Crvenkapi sam ih ispravljao ako "pogreše" i insistirao na tome da vuk ni slučajno nije "poeo" ili "pegizo" baku, nego samo "pogutao" jer u suprotnom lovac posle ne bi mogao da je izvuče celu iz stomaka... BTW jezive su nam neke bajke, ne znam da li da ih čitam sinu kad dođe vreme za to... Imala sam slične dileme i na kraju odlučila da deci dam sličnu kulturnu osnovu koju će imati i vršnjaci, i većina dece u većini sveta, zahvaljujući Dizniju. Ali sam počela od priča koje su manje grozne a meni draže i izostavila najkrvavije detalje za malu decu. I Deda Mraza smo pričali kao priču pa onda glumili - nisam htela to da im uskratim, ali nisam mogla da otvoreno kažem nešto faktički neistinito deci. Avocado је реаговао/ла на ово 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Мај 16, 2018 Пријави Подели Написано Мај 16, 2018 пре 2 минута, ana čarnojević рече mislim da niko nema odgovor na takve dileme ali ovo tehničko uputstvo ...da se ne opterećujem i uradim šta je najpraktičnije i najzgodnije pa da nadgledam i intervenišem ako dodje do problema je izvrsno otprilike mi je to rekla i žena terapeut koja se ceo radni vek bavila tom tematikom. njen komentar je bio...olakšajte sebi, njemu trebate vi a ne ne nešto drugo...roditelji se mnogo troše pokušavajući da izguraju inkluziju. na kraju puknu. Осетио сам да је важно то да ти кажем. Лепо ти је рекла терапеут. Тачно је тако. ana čarnojević је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Мај 16, 2018 Пријави Подели Написано Мај 16, 2018 пре 28 минута, Avocado рече Ne znam odgovore ali si me podsetila na svoju priču kad sam bio racionalno dete koje smara roditelje... naime, uvek kad su mi roditelji čitali bajku o Crvenkapi sam ih ispravljao ako "pogreše" i insistirao na tome da vuk ni slučajno nije "poeo" ili "pegizo" baku, nego samo "pogutao" jer u suprotnom lovac posle ne bi mogao da je izvuče celu iz stomaka... Ти си био немогуће дете! Подсетио си ме кад сам ја испитивао попу ко је створио Бога? А он нешто муљао, као родила га је његова мама, Богородица. А ја онда, а ко је родио Богородицу? А о,н па њена мама, а њену маму њена мама итд. Ја сам био страшно незадовољан његовим одговором. И онда сам га љутито питао, а ко је створио прву маму? Он ме је само погладио по глави и рекао ми "још си ти мали". Можеш мислити како сам то примио. Рекао сам родитељима касније овај поп ништа не зна. Avocado and Lady Godiva је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 16, 2018 Пријави Подели Написано Мај 16, 2018 пре 52 минута, Avocado рече Ne znam odgovore ali si me podsetila na svoju priču kad sam bio racionalno dete koje smara roditelje... naime, uvek kad su mi roditelji čitali bajku o Crvenkapi sam ih ispravljao ako "pogreše" i insistirao na tome da vuk ni slučajno nije "poeo" ili "pegizo" baku, nego samo "pogutao" jer u suprotnom lovac posle ne bi mogao da je izvuče celu iz stomaka... BTW jezive su nam neke bajke, ne znam da li da ih čitam sinu kad dođe vreme za to... Sve bajke su gorzne. lepe bajke ne postoje a ono sto danas citamo su zarapvo adaptacije. Sarl Pero je npr tu apsolutno necitljiv za decu. Verovatno zato sto u to vreme bajke nisu samtrane decijom literaturom vec su bile namenjene odraslima i bile su organizovane veceri gde su se peroove bajke citale odraslim ljudima, to je bila neka kamerna varijanta (u lepotici i zveri, otac svoje dve zle cerke baci u bunar) Andersen je bolji ali i dalje ni blizu onome sto mi danas smatamo bajkama. (Mala Sirena umire na kraju npr) Takodje treba zaobici i originalne srpske naordne pripovetke. One su em cesto strasne poput Peroovih, em politicki mlooooogo skakljive ("nemusti jezik" se zavrsava tako sto covek cuje petla kako prica da za njega da je glup jer ne moze da obuzda jednu zenu a on petao ima citav kokosinjac i kako koja zucne on ih samo kljucne u glavu i one mirne. Covek se onda "opameti" istuce zenu zato sto je bila radoznala i sve se srecno zavrsi :D) Moj predlog je, citati deci bajke koje su pisane u danasnje vreme (dizni) ili jos bolje- izmisljati price! Moj klinac je vise voleo da mu ja izmisljam price i dogadjaje uz trenutnu improvizaciju... ne znam zasto, ali mu je takav pristup uvek bio mnogo zanimljiv i vremenom vise nije hteo da mu citam bajke nego samo da izmisljam. A onda je malo porastao i poceo da gubi interesovanje za bedtime pricice, tako da sam ja poceo da mu izmisljam price ali sa njim kao glavnim akterom... i evo, sad opet pricamo skoro svako vece Paradoksologija and Lady Godiva је реаговао/ла на ово 1 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Мај 16, 2018 Пријави Подели Написано Мај 16, 2018 I mi smo dosta izmišljali, sad sami izmišljaju, pišu scenarija i snimaju filmove Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука