Avocado Написано Мај 15, 2018 Пријави Подели Написано Мај 15, 2018 пре 1 минут, cloudking рече I ja sam od starta pretpostavio da je nemoguce da neko izadje sa ovom temom a takvom konotacijom. Znam ali bi bilo bolje da si izašao sa tezom: vi jeste u pravu ako se ova žena razume tako kako ste je vi razumeli, ali ja mislim da je niste dobro razumeli i da je htela da kaže to i to... ne bi bilo nesporazuma... ovako se svađate, a zapravo se manje-više slažete... Tačnije, otvorio si zanimljivo pitanje oko toga da li detetu treba pružiti izbor između par dobrih opcija koje ti određuješ ili ne treba uopšte već mu sve ti određuješ... ali u kontekstu ove teme nećeš dobiti odgovore na to... jer onaj primer sa pelenama nije dobar primer za to... i vuče ti sagovornike ka nečemu drugom... cloudking and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Мај 15, 2018 Пријави Подели Написано Мај 15, 2018 пре 1 минут, cloudking рече Ko se buni? Meni je slikovnica super. Naravno, nekom jeste, nekom nije. Problem je u 'menjanju' licnosti dece. ( nije sve u genima i biologiji ). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Мај 15, 2018 Пријави Подели Написано Мај 15, 2018 Управо сада, cloudking рече @Avocado @Paradoksologija Na 0:15 u klipu zena kaze "of course the baby is not going to respond- yes mom thats awesome" znaci nije ludaca koja "ne presvlaci decu bez njihove dozvole", iz ovog njengo odgovora zaljucujem da ne ocekuje pozitivan odogovor na pitanje, niti bilo kakav odgovor whatsoever, samo bazicna komunikacija na nivou gesta, pokreta i mimike. Kakva bi i trebalo da bude izmedju roditelja i bebe. Da, naravno, taj deo pokazuje da je 'nema presvlačenja bez verbalnog pristanka' učitano. Ali nedovoljno da se učita 'bebu svakako presvući, čak iako se buni', što bi naravno svaki roditelj učinio, nadajmo se ne na silu i grubo, ali ipak uradio. A bebe svakako umeju i da odbiju presvlačenje, posebno kad propuze pa se zaigraju, ali će ih normalan roditelj ipak presvući. To nije eksplicitno navedeno u klipu. Avocado је реаговао/ла на ово 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 15, 2018 Пријави Подели Написано Мај 15, 2018 Управо сада, Avocado рече Znam ali bi bilo bolje da si izašao sa tezom: vi jeste u pravu ako se ova žena razume tako kako ste je vi razumeli, ali ja mislim da je niste dobro razumeli i da je htela da kaže to i to... ne bi bilo nesporazuma... ovako se svađate, a zapravo se manje-više slažete... Tačnije, otvorio si zanimljivo pitanje oko toga da li detetu treba pružiti izbor između par dobrih opcija koje ti određuješ ili ne treba uopšte već mu sve ti određuješ... ali u kontekstu ove teme nećeš dobiti odgovore na to... jer onaj primer sa pelenama nije dobar primer za to... i vuče ti sagovornike ka nečemu drugom... you must be fun at parties... oh wait, you have a baby, no parties for u for a loooong timeeeee :P Avocado and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Мај 15, 2018 Пријави Подели Написано Мај 15, 2018 пре 3 минута, cloudking рече @Avocado @Paradoksologija Na 0:15 u klipu zena kaze "of course the baby is not going to respond- yes mom thats awesome" znaci nije ludaca koja "ne presvlaci decu bez njihove dozvole", iz ovog njengo odgovora zaljucujem da ne ocekuje pozitivan odogovor na pitanje, niti bilo kakav odgovor whatsoever, samo bazicna komunikacija na nivou gesta, pokreta i mimike. Kakva bi i trebalo da bude izmedju roditelja i bebe. Ali zatim dodaje da možeš da vidiš pristanak iz govora tela i slično ako malo sačekaš... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 15, 2018 Пријави Подели Написано Мај 15, 2018 пре 1 минут, Paradoksologija рече Da, naravno, taj deo pokazuje da je 'nema presvlačenja bez verbalnog pristanka' učitano. Ali nedovoljno da se učita 'bebu svakako presvući, čak iako se buni', što bi naravno svaki roditelj učinio, nadajmo se ne na silu i grubo, ali ipak uradio. A bebe svakako umeju i da odbiju presvlačenje, posebno kad propuze pa se zaigraju, ali će ih normalan roditelj ipak presvući. To nije eksplicitno navedeno u klipu. Moja greska je sto "normalne stvari" pretpostavljam opsteprihvacenim a onda nisam nista bolji od aurora.... i learn as i go... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Мај 15, 2018 Пријави Подели Написано Мај 15, 2018 пре 1 минут, Avocado рече Klaud ono što ona priča interpretira na sasvim drugačiji način od tebe... pročitaj pažljivije šta on piše, a ne šta ti misliš da je ova žena htela da kaže... pričate o različitim stvarima... Прочитао сам твоју претходну поруку и допада ми се. Од самог почетка је моја поента била да је бесмислено коментарисати ово што је дотична рекла. Рекао сам да она не зна шта прича. И даље то мислим. По најмање два основа, први, мање важан али важан раузлог је тај што она нема никаквих квалификација које је чине позваном да о овоме говири (мени Клауд поручи да зато што немам деце не треба да причам, а она нема деце, али нема ни образовне предиспозиције). Други је тај што ово што она прича јесте противуречно само по себи (као треба да се тражи пристанак а при томе не треба да се поштује непристајање, ако дете одбије) и противно здравом расуђивању (нико још од кад је света и века није предложио овако луду ствар да се очекује пасивни пристанак детета које још каки у пелене). А и сам си приметио и трећи проблем а то је да је недоречено. Мислим да је то мало финији начин да се каже ово исто. За моје схватање довољно је било доречено да се све одбаци са индигнацијом. Због ових разлога сам Калуду одмах рекао да је бесмислено коментарисати, али он ме је навукао на даљи разговор при којем је његова полазна тачка да нема ништа проблематично у изјавама дотичне. То је и малопре опет потврдио експлицитно. Ја нисам учитавао шта она мисли, па да Клауд учитава једно, а ја друго. Ја сам свој коментар темељио само на основу онога што је она рекла и то је било довољно, без учитавања, да све одбацим, као што сам објаснио изнад. "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 15, 2018 Пријави Подели Написано Мај 15, 2018 пре 1 минут, Ведран* рече Прочитао сам твоју претходну поруку и допада ми се. Од самог почетка је моја поента била да је бесмислено коментарисати ово што је дотична рекла. Рекао сам да она не зна шта прича. И даље то мислим. По најмање два основа, први, мање важан али важан раузлог је тај што она нема никаквих квалификација које је чине позваном да о овоме говири (мени Клауд поручи да зато што немам деце не треба да причам, а она нема деце, али нема ни образовне предиспозиције). Други је тај што ово што она прича јесте противуречно само по себи (као треба да се тражи пристанак а при томе не треба да се поштује непристајање, ако дете одбије) и противно здравом расуђивању (нико још од кад је света и века није предложио овако луду ствар да се очекује пасивни пристанак детета које још каки у пелене). А и сам си приметио и трећи проблем а то је да је недоречено. Мислим да је то мало финији начин да се каже ово исто. За моје схватање довољно је било доречено да се све одбаци са индигнацијом. Због ових разлога сам Калуду одмах рекао да је бесмислено коментарисати, али он ме је навукао на даљи разговор при којем је његова полазна тачка да нема ништа проблематично у изјавама дотичне. То је и малопре опет потврдио експлицитно. Ја нисам учитавао шта она мисли, па да Клауд учитава једно, а ја друго. Ја сам свој коментар темељио само на основу онога што је она рекла и то је било довољно, без учитавања, да све одбацим, као што сам објаснио изнад. Meni je tebe obelezilo razmisljanje da dvogodisnja deca ne mogu racionalno da donose odluke. Tu si pao. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Мај 15, 2018 Пријави Подели Написано Мај 15, 2018 пре 5 минута, cloudking рече Moja greska je sto "normalne stvari" pretpostavljam opsteprihvacenim a onda nisam nista bolji od aurora.... i learn as i go... Ne razumem šta si hteo da kažeš. Ali sve je očiglednije da različiti ljudi potpuno različite stvari smatraju za normalne i opšteprihvaćene... I zato je veoma važno biti jasan i eksplicitan. Avocado је реаговао/ла на ово 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 15, 2018 Пријави Подели Написано Мај 15, 2018 пре 2 минута, Ведран* рече Други је тај што ово што она прича јесте противуречно само по себи (као треба да се тражи пристанак а при томе не треба да се поштује непристајање, ако дете одбије) и противно здравом расуђивању E ovo ti je dobro, i avocado je to pomenuo. Ali odnos sa detetom nije valjda vojnicki? - Oces da te presvucem? - ne - dobro Tu je razgovor, ubedjivanje, kompromis, dogovor... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 15, 2018 Пријави Подели Написано Мај 15, 2018 Управо сада, Paradoksologija рече Ne razumem šta si hteo da kažeš. Ali sve je očiglednije da različiti ljudi potpuno različite stvari smatraju za normalne i opšteprihvaćene... I zato je veoma važno biti jasan i eksplicitan. Pa to, zaboravio sam na momenat da ono sto ja samtram normalnim nije normalno za druge ljude a kako je ta razlicitost u shvatanju normalnog ok, pretereao sam u ovoj temi. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Мај 15, 2018 Пријави Подели Написано Мај 15, 2018 Ma, ja nisam video neku bebu ili dete da se malo vise iili manje ne buni kada se oblaci. Tako i sa pelenama. Tesko da mozemo da ocekujemo bas svaki put pristanak bebe. I, kako da ga bas pouzdano prepoznamo ? Mozda , beba treba da pokaze, kada moze ? ... ( ) Naravno, da ce' roditelj da gleda i pazi na reakciju deteta na presvlacenje pelena i izabrace najbolji trenutak da presvuce dete. Ali, mislim, da roditelj vise pazi da pelena pravilno legne i ne zateze detence, da mu bude koliko - toliko udobno, i zbog toga vise pazi na pokrete i mimiku deteta kod samog navlacenja pelene, nego, sto bas gleda i ocenjuje trenutak , kada beba treba da' pokaze neki umisljeni pristanak da se promeni pelena. Ko' da je mnogo bitnije i kao da je 'krucijalno' da roditelj 100% i bas svaki put, pazi na reakciju deteta kod menjanja pelena ? Mnogo su bitnije ove druge stvari ( koje se na temi pominju ) kod formiranja licnosti deteta. Odgovarajuce vaspitanje, postovanje licnosti deteta ( koliko je moguce ), stvaranje radnih i drugih navika i ( stvaranje ) postovanja kod deteta autoriteta i odredjene hijerarhije u porodici , itd. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Мај 15, 2018 Пријави Подели Написано Мај 15, 2018 пре 4 минута, cloudking рече Meni je tebe obelezilo razmisljanje da dvogodisnja deca ne mogu racionalno da donose odluke. Tu si pao. Па и ту сам у праву. Али ти се нећеш сложити јер си ти јелте родитељ. А покушао сам да ти објасним, и још би детаљније, али ти већ то све знаш зато што си тата, па да не губим време. "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Мај 15, 2018 Пријави Подели Написано Мај 15, 2018 пре 5 минута, cloudking рече E ovo ti je dobro, i avocado je to pomenuo. Ali odnos sa detetom nije valjda vojnicki? - Oces da te presvucem? - ne - dobro Tu je razgovor, ubedjivanje, kompromis, dogovor... Изведи бре то дете више у парк! До сада би појeло пакет банана! Ја сам волео парк Седми јули поред Кеја. "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 15, 2018 Пријави Подели Написано Мај 15, 2018 пре 4 минута, Ведран* рече Па и ту сам у праву. Али ти се нећеш сложити јер си ти јелте родитељ. А покушао сам да ти објасним, и још би детаљније, али ти већ то све знаш зато што си тата, па да не губим време. Pa sta da radim kad pred ocima vidim to o cemu ti pricas da ne postoji... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука