Jump to content

Св. Зосим Тумански - сведочења исцељених

Оцени ову тему

Препоручена порука

Capture.PNG.693b83e777a1edab2c138895905db0c4.PNG

Многобројна сведочења о чудесним исцељењима код моштију Св. Зосима испуњавају летопис Манастира Тумана. Ови свети примери јасно сведоче веру и љубав народа према Богу и Светитељу. Осећајући да је Манастир Туман једна од највећих православних светиња, вековима га зову ЂЕРДАПСКИ ОСТРОГ, препознајући исти благодатни дар исцељивања код Св. Василија и Св. Зосима. Слава им и милост! Многи долазе тужни и болешћу утучени. Из светиње одлазе радосни и здрави. Сигурно је то да ко једном дође и осети благослов Божји, туманској светињи изнова се враћа! Сведочења која су пред нама, записана су од 28. маја 2017. до 20. априла 2018. године.

ALO_Knjizica.pdf

манастир тумане

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...

СВ. ЗОСИМ ИСЦЕЛИО ШТИТНУ ЖЛЕЗДУ!!!

16.07.2018. | Чуда

0-02-04-19d53ba340abcc9e5e3a9abfa041bab0

У априлу се мојој супрузи Сањи појавило на врату нешто у облику полу лопте,. Отишли смо код специјалисте за штитну жлезду, пошто смо предпоставили да је то у питању. Прегледом је утврђено да је она у питању и да ту не може ништа одмах да се уради, већ да треба да се сачека још који месец. Ако не буде промене, у септембру би требала да се закаже операција. Крајем јуна смо отишли у Манастир Туман, где јој је прочитана молитва код Св. Зосима и помазана је уљем из његовог кандила. Након 2-3 дана лоптица је у потпуности нестала. Хвала Господу и Св. Зосиму. Д. Т., В. Градиште

http://manastirtumane.org/sv-zosim-iscelio-stitnu-zlezdu/

• Свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

СВ. ЈАКОВ ТУМАНСКИ ЈАВИО СЕ У СНУ И УКРЕПИО БРАТА У ВЕРИ

mosti-sv.-jakov.jpg

„Налазим се испред неког храма, поред улаза. Време је летње, на самом крају сумрака. Светиљка је упаљена негде у порти цркве и све се јасно види. Ја прилазим и видим да испред улаза стоји монах, у комплетном монашком одјејанију. Не препознајем ко је, али како се приближавам видим да је то о. Јаков(Арсовић). О њему сам раније читао, видео фотографије и одмах га препознао. Можда је битније да кажем да сам некако „осетио“ да је то управо он.

Он стоји испред улаза у цркву и посматра како му прилазим. Ја сам невероватно радостан што га видим, прилазим сасвим до њега, спустам главу и тражим благослов. Сливају ми се сузе од велике радости. Не осећам страх, у мени је осећај радости и покајања. Он спуста своју руку на моју главу, благосиља ме и даје ми руку да целивам. Ја сам на коленима испред оца Јакова и питам га: о. Јакове када ћу отићи у манастир и постати монах? Зашто Господ не услиши моје молитве? А он ми каже следеће: Треба још да послужиш у свету па ћеш онда доћи. Говорећи то, он се благо, онако очински осмехнуо. Сав сам у сузама од радости. Благодарим Господу, Пресветој Богородици и св. о. Јакову. Тога дана прочитао сам све о његовом животу и видео по први пут фотографије манастира Тумана и схватио да је то црква испред које ми се Светац јавио у сну. “ Д. Ј. Београд

http://manastirtumane.org/

Подели на овим сајтовима

СВ. ЈАКОВ ПОМОГАО БЕБИ ЈАКОВУ ПРИ РАЗВОЈУ ПЛУЋА И СРЦА (10.07.2018.)

Sv-Jakov-3.jpg

„Сина сам родила у осмом месецу. Био је 19 дана у инкубатору. Лекари су рекли да има жутицу, сепсу и мождано крварење другог степена. Молила сам се Светом Јакову Туманском. Ја сам то усрдно чинила својим речима и он се опоравио.
Онда су рекли да има стенозу плућне артерије. Са непуна два месеца је почео да мења боје(бело, бордо и буквално небоплавно) по целом телу. Хитно су нас упутили у Тиршову код професора, који је најбољи дечији кардиолог у Србији. Ја сам се толико уплашила, наш парох био у иностранству, те сам обавила условно крштење. Била му заказана катетеризација (озбиљна интервенција) за два дана. Професор је одмах, на Илиндан, урадио УЗ и рекао да се стеноза спонтано повукла, да сутра идемо кући. Други лекар је рекао да обавезно славимо тај дан. И професор је рекао да има рупицу у срцу. Такође сам се молила Св. Јакову Туманском пре тога. Молила сам се и даље те се рупица смањила за пола милиметра.
Затим, прошле године нам је речено да има изражену хипертонију мускулатуре целог тела. То значи да су му мишићи превише чврсти и у грчу.
Упутили су нас у Специјалну болницу у Сокобањској. Ја сам му радила вежбе и опет се молила. И то је брзо прошло. Сад је скоро па здрав.
Слава Господу за све!

С особитим поштовањем,

Ангелина Гороњић

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

СВ. ЗОСИМ ИСЦЕЛИО ТУМОР МАТЕРИЦЕ

Tumane-2018-65-of-121-1200x640.jpg

„29.5.2018 сам примљена у Земунску болницу ради операције тумора на матерци који је био велицине 80х78 на предњем зиду и 35х30 на задњем зиду материце. Пре пријема сам добила терапију за бактерију ентерококу, и резултати су требали да стигну баш дана мог пријема у болницу. Др Стефановић је рекао да ће ме без обзира на резултате примити у болницу и ставити под терапију, иако треба налази да буду стерилни. Било ми је чудно због тог пожуривања али веровала сам да Др зна шта ради. Међутим, мене из Медигрупе приватне клинике где сам дала брисеве позива Др и сапостава ми да је забринута јер ми је нађен велики број сад друге бактеријe и да је веома ризично да ме подвргну операцији јер може доћи до сепсе. Примљена сам у болницу и конзилијум доноси одлуку да се операција одложи док налази не буду стерилни.
У међувремену ја одлазим у Народног Фронта по још једно мишљење 12-06-2018 где не говорим да сам пред опреацијом , Др Предраг Тајфл ми гледајући ултразвук саопштава да је миом за праћење и није за операцију. Дошавши кући, упоредила сам претходни резултат са садашњим, миом се са 8х78 смањио на 32мм.
Била сам у Манастиру Туману на пресвлачењу моштију Св. Зосима, где ми је прочитана молитва. Помазивала сам се уљем Светитеља, пила воду са његовог извора и носила делић одежде уз себе.“
Слава Господу,

слушкиња Божија
Весна Николић, Београд

Подели на овим сајтовима

• 1 year later...
WWW.SKANDALOZNO.NET

Poznato je da se u manastiru Tumane kod Golupca dešavaju čuda, ali ovo sveto mesto je juče prvi put zabeležilo svedočenje da je nakon što je monah pročitao molitvu šezdesetogodišnjaku koji se nalazio

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...