Jump to content

Разумевање уметности

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 54 минута, Paradoksologija рече

Stvarno zavisi.

Foknerovu Buku i bes će neki na prvu loptu da odbace kao... buku i bes, je l' da... Isto Džojsovog Uliksa ili Fineganovo bdenje... Ali će se bacivši pogled na tumačenja vratiti, oduševljeni. I čitati iznova i iznova. Insistiranjem na impresionizmu na prvu loptu u percepciji umetnosti potencijalno sebe i druge lišavamo divnih doživljaja.

Cekaj polako, neka to bude ZRU uvod u umetnost 2.0 :D

Gde da napises da ces Pikasa jos vise da cenis ako ispratis citavo njegovo stvaralastvo, ima se poplase i razbegaju ko zajci ova "bratija"...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, cloudking рече

Gde ti vidi ad hominem? Ovo je cisto podjebavanje :)

Pa to, kod nas kazu tako, a ono je strucna rec...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Аурор рече

Ово што си поставио не значи да се они залажу за лепоту, него за контролу, и да се коначно проказују као комуњаре. Јер оно што кажу у видеу је, сумирано, да ако ти не сређујеш твоју њиву, твој комшија има право да заузме ту њиву. Као и то да је власништво "привилегија". која ти ствара дужности да се о тој имовини (башти) која ти је "поверена" бринеш на такав и такав начин (углавном на оне начине које они прописују).

Не знам какву ћеш менталну гимнастику да употребиш да ово не буде комунизам у својој најцрњој форми, ал не ваља овај посо.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Avocado рече

Da ali svaki pravac ima zapravo neka svoja pravila i strukture... i onda se opet vraćamo na pitanje kojim kriterijumima utrvrđujemo koja pravila i strukture su "objektivno" dobre... i opet nećemo dobiti nikakav odgovor jer objektivnost tu ne postoji...

Dobro, onda treba krenuti od tumacenja dela. Odatle i tema.

пре 9 минута, Avocado рече

Ali onda se daleko više slažeš sa mnom nego sa autorom klipa... on misli da postoji nešto univerzalno što bi trebalo da se odnosi na sve ljude... kreten čak poredi sa ocenjivanjem klizanja, što je potpuno sumanuto ako znaš kako se ocenjuje klizanje i koja rigidnost tu postoji...

pa nije mi ni cilj da se stavim na bilo ciju stranu, ocu da razradim temu :) 

Подели на овим сајтовима

Evo jednog vrsnog postmoderniste - doprinos temi, da ne bude kako samo uzbunjujemo narod protiv kralja...

...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Sloboda je preduslov za umetnost, a slobodno koristiti neke skele pri konstrukciji može dovesti do lepih rezultata... 

Do nekih crno-belih nepotrebno ekstremnih pozicija su nas dovele alt-rajtovske lažne dihotomije 'kič pejzaži'/'umetnikov izmet u konzervi'.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, RYLAH рече

Ово што си поставио не значи да се они залажу за лепоту, него за контролу, и да се коначно проказују као комуњаре. Јер оно што кажу у видеу је, сумирано, да ако ти не сређујеш твоју њиву, твој комшија има право да заузме ту њиву. Као и то да је власништво "привилегија". која ти ствара дужности да се о тој имовини (башти) која ти је "поверена" бринеш на такав и такав начин (углавном на оне начине које они прописују).

Не знам какву ћеш менталну гимнастику да употребиш да ово не буде комунизам у својој најцрњој форми, ал не ваља овај посо.

Ja sam baš hteo da ga pitam što je na ovoj temi okačio tu dvojicu seljaka kako pričaju o kultivaciji njiva ali si me prestigao... i još našao neku ozbiljnost u toj priči...

• Оплаках :)) 1

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Иван ♪♫ рече

Pogledao sam na preskok, ja ovo bas, ali bas ne kapiram. Sta propustam? Sta mi promice?

Morao bi da pogledas bar trecinu da bi ti bilo donekle jasno. Ukratko: covek umetnost dozivljava kao teren za ukazivanje na ono najgore u ljudima. On se konkretno bavio kritikom nacizma, pri cemu je najcesci lajtmotiv njegovih dela obesmisljenost, destruktivnost, raspadanje. Njegova je tvrdnja da danasnja umetnost prosto ne resava nijedan kljucni problem coveka, i nema nikakav odgovor na bilo koje vazno pitanje ljudskog postojanja.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, obi-wan рече

Morao bi da pogledas bar trecinu da bi ti bilo donekle jasno. Ukratko: covek umetnost dozivljava kao teren za ukazivanje na ono najgore u ljudima. On se konkretno bavio kritikom nacizma, pri cemu je najcesci lajtmotiv njegovih dela obesmisljenost, destruktivnost, raspadanje. Njegova je tvrdnja da danasnja umetnost prosto ne resava nijedan kljucni problem coveka, i nema nikakav odgovor na bilo koje vazno pitanje ljudskog postojanja.

Da, upravo me i podsetilo na neki raspad. Dakle ima smisla u odredjenom kontekstu.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Иван ♪♫ рече

Da, upravo me i podsetilo na neki raspad. Dakle ima smisla u odredjenom kontekstu.

Naravno, on cak uzima i nekog tamo njihovog pesnika kao polaznu osnovu za vecinu svojih dela.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...