Jump to content

Упознајмо се - представимо се

Оцени ову тему

Препоручена порука

Кад се сви представљате ај' и ја: Зовем се Нина, имам 26 година, живим и студирам у Београду. Апсолвент сам историје уметности. Тренутно се хонорарно бавим превођењем (енглески). И то вам је углавном то о мени :-)

Подели на овим сајтовима

Поздрав свима! Нов сам на форуму, али га читам већ пар година и могу рећи да сам захвалан за много корисних информација које сам овде нашао. 0703_read А о себи... 24 године ('93 годиште), дипломирани историчар, тренутно на мастер студијама... Занимам се још и за теологију и филозофију, волим и да пишем. Друштвењак, све у свему. :ani_biggrin: Надам се да ћемо се још боље упознати кроз постове, унапред се радујем дружењу!

И да, волим животиње, да се приметити. :))

Подели на овим сајтовима

@Hyoscyamus 

Добродошао, Бунико ! ;) :drugarstvo:

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Hyoscyamus рече

волим и да пишем

A ми волимо да читамо па буди слободан да писанија подијелиш са широким форумским масама :)

Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Broken рече

Придружујемо се честиткама добродошлице :)

Подели на овим сајтовима

• 3 months later...

Помоз Бог, добри моји људи

Ја сам Вукашин из Сремске Митровице, 34 године стар, и први пут сам на неком форуму уопште, али читао сам овде неке теме и одлучио да је ово место за мене. Бавим се свиме и свачим али превасходно живим од пчеларства. Овде сам да научим нешто од теолога, а пре свега да бих се упознао и повезивао са верујућим људима, па да вас кад се обзнани антихрист, сакријем све код мене дубоко у шуму у твђаву од пчела, са које ћемо катапултирати ројеве на демоне и спасавати залутале Мирољубове сведоке :)

Подели на овим сајтовима

@Вукашин Ковачевић 

Dobro nam dosao, i jos bolje se snasao! :pivo:

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

@Xenia Y 

Dobro dosla, osecaj se kao kod svoje kuce... :naklon:

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Помаже Бог и срећан вам данашњи празник Св.великомученика Прокопија.Регистровала сам се још прошле године али тада ништа нисам рекла о себи.Мање-више претраживала сам теме које ме занимају,анонимно..не волим да говорим о себи јер мислим да сам можда типичан представник (с обзиром на године) генерације која је расла у друштву комунизма (али не и у кући),памтим још младост без криминала,дроге и мобилних телефона.Нисам васпитана православно,иако крштена на време и то нашој прелепој Жичи,прву славу прослављену у кући крајем 90-их (до тада у кући најмлађег стрица који је остао код родитеља и где се окупљала цела,многобројна фамилија а било је свега само не помена свеца кога славимо).Шта да кажем сем да ме Господ много воли јер ми је дао кума који ми је све и који својим животом сведочи Господа..који ме је својим примером,без иједне речи довео до цркве коју сам осећала али нисам препознавала тај позив..непрестан а тих..мој мили кум који је ликом и животом са Атоса а опет живи међу нама,у својој породици.То је можда најбољи опис човека коме дугујем и да живим 1000 година за привођење цркви и свакодневном живљењу кроз Христа и у Христу.А окружена сам богословима-сестра са завршеним факултетом,кумова цела породица..зетови свештеници,ћерка богослов,школски друг старешина цркве у мом граду...како год..живело се раскалашно.Боемски.Блудно.Урадила сам све најгоре што жена,супруга,мајка..може да учини..мало је овај живот да се све у младости погрешно учињено,исправи..и дан данас паднем..огулим колена јер је та прљавштина из младости толика да ти треба снаге да устанеш.Али устанем..борим се..ја сам једна од оних који су сведоци помоћи св.Ксеније Петроградске-и то не једанпут и молим јој се,као и светитељу заштитнику моје породице,а трудим се да људима око себе приближим,ненаметљиво,важност литургијског живота и молитву као непресушну потребу бића за животом.

Бог вас благословио,браћо и сестре..

Подели на овим сајтовима

Не виђех да има и оваква тема :)Поздрав свима! Већ пар месеци боравим на форуму, а нисам се ни педставио. На крштењу добих име Данило, имам 30 година, завршио РГФ у Београду, запослен у струци. Слободно време проводим са друштвом, слушам музику, свирам гитару, гусле и прелиставам форум :) Драго ми је да сам овде, надам се добром дружењу, стицању нових пријатељстава и знања,  чувајући и сведочећи нашу Православну веру! Свако вам добро од Господа!

'' Чашу меда јошт нико не попи што је чашом жучи не загрчи,
чаша жучи иште чашу меда, смијешане најлакше се пију. ''  
Петар II Петровић Његош

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...
On 21.7.2018. at 17:43, Брада рече

Не виђех да има и оваква тема :)Поздрав свима! Већ пар месеци боравим на форуму, а нисам се ни педставио. На крштењу добих име Данило, имам 30 година, завршио РГФ у Београду, запослен у струци. Слободно време проводим са друштвом, слушам музику, свирам гитару, гусле и прелиставам форум :) Драго ми је да сам овде, надам се добром дружењу, стицању нових пријатељстава и знања,  чувајући и сведочећи нашу Православну веру! Свако вам добро од Господа!

Sta je RGF?

Подели на овим сајтовима

Бог вам помогао, браћо и сестре!

Док се мало боље не снађем на форуму, копираћу статус:

Неколико речи о мени: Овде сам да бих упознала човека који живи у духу наше православне Цркве.

Тренутно сам незапослена, по занимању сам дипломирани професор српског. У струци сам радила кратко време.

У Цркви сам активније од овог лета, откако сам доживела/преживела велика искушења у претходној фирми. Хвала и слава Богу, па ме сачувао...

Нисам се никада удавала, немам деце, а волела бих обоје. Живим у Новом Саду.

Слободно ме питајте шта вас интересује. Увек је пријатно упознати се са пријатним људима у вери :mahmah:

Надам се, даће Бог, не треба одустајати, а знамо сви да није једноставно... Међутим, колико видим и сама промена да се недеља ујутру проведе у Литургији разликује људе једне од других.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...