Jump to content

Упознајмо се - представимо се

Оцени ову тему

Препоручена порука

upražnjavajući propise svoje vjere!

Јој, кад би моја вера била ''пропис'', мене туна било не би  0104_cheesy

Не знам, који проблем имаш са "прописом" вере ?

Па ми имамо заповести, зар то нису прописи и савети за један живот по вери?!

Ја живим нпр по "прописима" вере и шта ми сад ту фали ?!    

Мислим да се мало нехришћански и фарисејски односиш према Енизу...  

Шта мислиш о томе ?     0442_feel

Hristos nije došao da ,,propiše'' veru, već je deneo Sebe. Postoje zapovesti koje su svedene na ,,dve'', a Hriistos je nama i vera i svaki mogući način života. Jevanđelje nema nikakve veze sa ,,propisom'' u smislu ,,mehanizma'' šta treba, već je Jevanđelje - Dogma. Jedino u takvom smislu ono i jeste propis (= Dogma).

Na to je sigurno neko hteo da ukaže.  crvenilo

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Добро ти нама дошла Мирјана и дуго била с нама, даће Бог да ће ти овај форум бити на корист, а што се тиче само дијалога, па не треба му замјерити, он не познаје толико Православље, можда се само погрешно изразио - ја вјерујем да је то у питању.

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ага пије млеко

Jedino u takvom smislu ono i jeste propis (= Dogma).

ја не знам на шта си ти мислио али ја управо на то...... 0203_cool

Свети Оци свих Вас. Сабора су разговарали,расправљали и накрају написали (прописали) каноне и догме онако како се "благоизволело Духу Светоме и нама" (њима)...

Али, генерално , проблем је како се ми као хришћани обраћамо и сведочимо ту нашу веру другим нехришћанима.... klapklap

Подели на овим сајтовима

Zovem se Eniz Kozlić.Zanimanje:Teolog islamske vjere.

Životno opredjeljenje:Ponosim se onim što jesam,poštujem ono što ljudi izaberu kao cilj svoga života kao i njihove vjerske osječaje makar se oni razlikovali sa mojim!

Cilj:Širiti dobro među ljudima!

sretan sam:Kada me neko nauči nešto što nisam znao!

Radujem se:Kada upoznam novu osobu koja je čista srca!

Savjet sebi:Nemoj da te Enize ufati gordost,ona će te otjerati u propast!

Savjet drugima:Ponašaj se prema drugima kako bi volio da se neko ponaša prema tebi!

O iskrenosti:Reci istinu makar ona gorka bila!

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Шта мислиш о томе ?     0110_hahaha

Ма прочитао си ме само тако.

Ја сам, за разлику од тебе нехришћански фарисеј  :smiley:

пс човече, на овом форуму изгледа не смеш да зуцнеш кад говори муслиман, или ко год кад употреби израз који ти смета, одмах те ''твоји'' гађају камењем

Е од тих ''мојих'' ми се диже коса на глави.

Они ће, у намери да преобрате друге (себе ради) немилно газити по људима.

Пример се види.

Подели на овим сајтовима

Шта мислиш о томе ?     0110_hahaha

пс човече, на овом форуму изгледа не смеш да зуцнеш кад говори муслиман, или ко год кад употреби израз који ти смета, одмах те ''твоји'' гађају камењем

Пример се види.

Brate Aga:Iskren da ti budem.Čitam jedno djelo na arapskom jeziko koje govori o ljudskim pravima u nebeskim religijama.Iskreno pojedine krščane ne mogu da prepoznam u onim oporukama koje su ostale od Isusa krščanima!Onaj dio ako on tebe u jednu stranu ošamari ti mu podmetni i drugi obraz!

Ljubi neprijatelja svoga...

Divnih stvari ima ali mnogoj braći krščanima govorim nečitate vi dovoljno vaše knjige i fali vama mnogima onog hriščanskog.Musliman je napisao knjigu i on kaže:Krščanstvo poziva u mir, slogu ljubav.Pazite to je musliman napisao, a ovamo nađete krščanina koji bi najradije preko nišana te gledao, iako nisi došao sa neprijateljskim namjerama.Ja sam zbunjen između misli jesu li krščanske svete knjige nekrščanske ili su krščani neki nekrščanski.Sada očekujem neko da me napadne, ali će napasti onaj koji površno pročita ovo što napisah!

Ovo vam govorim ko musliman.Sdruge strane čitao sam po vašim forumima, glođete se pojedinci ponižavate vaše vjerske autoritete.Kod nas muslimana najveće mjesto u društvu imaju naši učeni ljudi o vjeri!A kod vas!Neugodno mi je kao teologu da vidim da neko od krščana vrijeđa kolegu teologa krščana!Nekako mi to nije dobro!

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Наравно да није добро кад постоји неслога, али није то својствено само за нас, вјерујем да је такво нешто присутно код припадника свих вјера и религија, ствар је у томе колико ћемо бити поштени да то признамо, или ћемо жмурити и причати како је код нас све ок, а код вас ништа није ок. Сви смо људи и сви смо грешни, било би лијепо да не постављаш те границе ми и ви, код нас је овако, а код вас је никако. Буди поштен па реци - СВИ ГРИЈЕШИМО.

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ага пије млеко

Шта мислиш о томе ?     0442_feel

Пример се види.

Brate Aga:Iskren da ti budem.Čitam jedno djelo na arapskom jeziko koje govori o ljudskim pravima u nebeskim religijama.Iskreno pojedine krščane ne mogu da prepoznam u onim oporukama koje su ostale od Isusa krščanima!Onaj dio ako on tebe u jednu stranu ošamari ti mu podmetni i drugi obraz!

Ljubi neprijatelja svoga...

Divnih stvari ima ali mnogoj braći krščanima govorim nečitate vi dovoljno vaše knjige i fali vama mnogima onog hriščanskog.Musliman je napisao knjigu i on kaže:Krščanstvo poziva u mir, slogu ljubav.Pazite to je musliman napisao, a ovamo nađete krščanina koji bi najradije preko nišana te gledao, iako nisi došao sa neprijateljskim namjerama.Ja sam zbunjen između misli jesu li krščanske svete knjige nekrščanske ili su krščani neki nekrščanski.Sada očekujem neko da me napadne, ali će napasti onaj koji površno pročita ovo što napisah!

Ovo vam govorim ko musliman.Sdruge strane čitao sam po vašim forumima, glođete se pojedinci ponižavate vaše vjerske autoritete.Kod nas muslimana najveće mjesto u društvu imaju naši učeni ljudi o vjeri!A kod vas!Neugodno mi je kao teologu da vidim da neko od krščana vrijeđa kolegu teologa krščana!Nekako mi to nije dobro!

Пријатељу, све си лепо рекао , посебно последњи пасус има тежину-одлично запажање!  ekstra

Код нас су студенти теологије издајници вере јер не верују нако како их обичан народ учи да верују....

код нас свака баба боље зна да служи литургију од попа....  eheeeej

Подели на овим сајтовима

Наравно да није добро кад постоји неслога, али није то својствено само за нас, вјерујем да је такво нешто присутно код припадника свих вјера и религија, ствар је у томе колико ћемо бити поштени да то признамо, или ћемо жмурити и причати како је код нас све ок, а код вас ништа није ок. Сви смо људи и сви смо грешни, било би лијепо да не постављаш те границе ми и ви, код нас је овако, а код вас је никако. Буди поштен па реци - СВИ ГРИЈЕШИМО.

I kod nas ne cvjetaju bas ruze ali manje je toga kod nas.Kod nas je hodza batina!
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Па добро брате, нико то не оспорава. Вјеруј мени је заиста жао што је стање код нас такво, сигурно ми је више жао него теби (то је природно), али мислим да би сви ми имали љепши однос када се ствари не би генерализовале и представљале црно-бијелим. Мени твоји постови некако увијек изгледају као критика Православља и похвала Ислама. Можда ја гријешим, и можда само ја то тако доживљавам, и ако јесте тако дубоко се извињавам. Ја заиста нећу да коментаришем Ислам, прво из разлога што немам никакво знање о вашој религији, и немам право никог да осуђујем нити критикујем. Мени је моја вјера најљепша и најбоља, а цијеним и поштујем твоју. Мислим да се на томе гради нормалан дијалог.

posaljisvojuporuku.png

Подели на овим сајтовима

cvjetaju bas ruze ali manje je toga kod nas.Kod nas je hodza batina

http://islamizationwatch.blogspot.com/2009/07/bangladesh-muslim-girl-raped-and-beaten.

Ovo mu vjerujem 0442_feel

Omar Faruk is a teacher from the "Maktab", the village Islamic school. The imam has long abused the minor, taking advantage of the position of prestige within the local community. The girl is in the seventh month of pregnancy, her physical and mental health are not good, and she risks a premature birth.

Подели на овим сајтовима

Па добро брате, нико то не оспорава. Вјеруј мени је заиста жао што је стање код нас такво, сигурно ми је више жао него теби (то је природно), али мислим да би сви ми имали љепши однос када се ствари не би генерализовале и представљале црно-бијелим. Мени твоји постови некако увијек изгледају као критика Православља и похвала Ислама. Можда ја гријешим, и можда само ја то тако доживљавам, и ако јесте тако дубоко се извињавам. Ја заиста нећу да коментаришем Ислам, прво из разлога што немам никакво знање о вашој религији, и немам право никог да осуђујем нити критикујем. Мени је моја вјера најљепша и најбоља, а цијеним и поштујем твоју. Мислим да се на томе гради нормалан дијалог.

Imamo i mi muslimani propusta ali oni su uzrokom naaih grijeha,imamo i mi sirovina, koji sliku islama predstavljaju kao vjeru terora itd.Mi primamo kritiku.Omer je rekao:Bog se smilovao onome ko me uputi na moje greske!

ali nemojte dozivljavati kada vam neko kritiku uputi to kao nekakav neprijateljski gest.Nesreca nikome ne donosi dobro!

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Драго ми је да се разумијемо.

posaljisvojuporuku.png

Подели на овим сајтовима

Dobro vece, moje je ime Cejo, Cejo legenda, car svih forumna u Srbiji a i sire.

Nekada sam ucestvovao na vasem forumu, ali bijah banovan i eto me sada opet.

Nadam se da me se stariji ucesnici foruma jos uvijek sjecaju.

Dakle, sad opet mogu da tandaram, do tri opomene, pa onda banovanje drugi put.

Drago mi je sto cemo se druziti narednih dana.

Blagoslov svima od mene.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...