Jump to content

Упознајмо се - представимо се

Оцени ову тему

Препоручена порука

Хвала свима на добродошлици, а ја бих имао једно питање, ако не замерате.

У чему је разлика између овог форума и форума Верујем и Видовдан?

Видим да је овај форум тематски конципиран врло, врло слично форуму Верујем, а опет чини ми се, ако ме сећање добро служи, да свештеник из Лапова стоји и иза пројекта Видовдан.

Просто, јел` ово још само један у низу православних форума или има неке специфичности? ...или је можда форум Шумадијске епархије?

Хвала унапред и не замерите ми на радозналости.  amen

"Свуда пођи, себи дођи." - Владимир М. Миливојевић  deka.gif

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Хвала свима на добродошлици, а ја бих имао једно питање, ако не замерате.

У чему је разлика између овог форума и форума Верујем и Видовдан?

Видим да је овај форум тематски конципиран врло, врло слично форуму Верујем, а опет чини ми се, ако ме сећање добро служи, да свештеник из Лапова стоји и иза пројекта Видовдан.

Просто, јел` ово још само један у низу православних форума или има неке специфичности? ...или је можда форум Шумадијске епархије?

Хвала унапред и не замерите ми на радозналости.  amen

Форум није ничија копија, а подржавамо сваки добар рад, као и рад поменутих форума. Форум је само део читавог пројекта Поуке.орг, те наш рад треба гледати као целину.

Нема замерке брате, питај све што Те занима.

Бог са Тобом pecanje

Подели на овим сајтовима

Nakon sto sam se registrovala na ovom divnom forumu posle nekog vremena iscitavanja red bi bio da prvo kazem nesto o sebi.

Rodjena sam ‘71. Zivim od ‘93.u Becu.Vrlo sam los vjernik, osim sto sam krstena, malo znam o Pravoslavlju, duze od par dana  nisam nikad postila. Jedno vrijem sam pocela ici redovnije na Liturgije, ali sam to prestala kad sam pocela raditi cesto nedeljom, medicinska sestra.ponekad bih bar uzela molitvenik da se pomolim, a onda bez odlaska u Crkvu, zapustih i to. Strasno mi je sve ovo pisati. Mislim da vec  vidite s kim imate posla.

Sad se sigurno pitate , pa odkud zaluta na ovaj forum? Citajuci danima na internetu o nemilim dogadjima u Gracanici, mnogo sam razmisljala o sebi, gdje mi se izgubi vjera, tj. i ono malo sto sam imala. Sad vise  ne znam ni preko kojeg sajta nadjoh ovaj forum.

za prvi post cu ovdje prekinuti,nadam se da cu napraviti i ostale korake ka pravoj, istinskoj vjeri u Boga.

Подели на овим сајтовима

Дободошла сестро. Боље би било да нам причаш о животу тамо, пошто је нас много који

би волели да смо на твом месту што се посла тиче. Не би било лоше да нам и помогнеш што се посла тиче, а ја бих ти, рецимо, помогау у приближавању нашој православној вери. ПС. генерација смо

БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА...

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu...

Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Nakon sto sam se registrovala na ovom divnom forumu posle nekog vremena iscitavanja red bi bio da prvo kazem nesto o sebi.

Rodjena sam ‘71. Zivim od ‘93.u Becu.Vrlo sam los vjernik, osim sto sam krstena, malo znam o Pravoslavlju, duze od par dana  nisam nikad postila. Jedno vrijem sam pocela ici redovnije na Liturgije, ali sam to prestala kad sam pocela raditi cesto nedeljom, medicinska sestra.ponekad bih bar uzela molitvenik da se pomolim, a onda bez odlaska u Crkvu, zapustih i to. Strasno mi je sve ovo pisati. Mislim da vec  vidite s kim imate posla.

Sad se sigurno pitate , pa odkud zaluta na ovaj forum? Citajuci danima na internetu o nemilim dogadjima u Gracanici, mnogo sam razmisljala o sebi, gdje mi se izgubi vjera, tj. i ono malo sto sam imala. Sad vise  ne znam ni preko kojeg sajta nadjoh ovaj forum.

za prvi post cu ovdje prekinuti,nadam se da cu napraviti i ostale korake ka pravoj, istinskoj vjeri u Boga.

Е па добродошлица и од мене сестро  0442_feel. И желим ти да буде на корист вријеме које проводиш са нама. Ово што си рекла о себи (мислим на дио видите с ким имате посла) звучало је престрого мени макар. Ја могу рећи у своје име да уопште се нисам пуно разликовала од тебе, и да многи ако хоће то да признају а проводе вријеме на форуму у једном моменту су окренули леђа Богу, и живјели неко вријеме без њега. Зато главу горе, вријеме је пред тобом. Вјеруј и бори се. Свако добро од Бога ти желим и да будеш стално с нама  0442_feel.

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

i od mene srdačna dobrodošlica.... nemoj misliti da smo mi neki disciplinovani...barem ja nisam  8084.gif klapklap klapklap klapklap

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ага пије млеко

Rodjena sam ‘71. Zivim od ‘93.u Becu.Vrlo sam los vjernik, osim sto sam krstena, malo znam o Pravoslavlju, duze od par dana  nisam nikad postila. Jedno vrijem sam pocela ici redovnije na Liturgije, ali sam to prestala kad sam pocela raditi cesto nedeljom, medicinska sestra.ponekad bih bar uzela molitvenik da se pomolim, a onda bez odlaska u Crkvu, zapustih i to. Strasno mi je sve ovo pisati. Mislim da vec  vidite s kim imate posla.

Sad se sigurno pitate , pa odkud zaluta na ovaj forum? Citajuci danima na internetu o nemilim dogadjima u Gracanici, mnogo sam razmisljala o sebi, gdje mi se izgubi vjera, tj. i ono malo sto sam imala. Sad vise  ne znam ni preko kojeg sajta nadjoh ovaj forum.

Добро нам дошла драга Дар.    8084.gif

Нема потребе за тако престроге оцене о себи. Ми често ни сами криви што нам се дешавају ствари које ми не желимо. Али једно је сигурно то да ниси случајно дошла на наш православни форум. На њему нису само људи који су редовно у Цркви, већ има и оних који слободно за себе кажу да су атеисти, католици, муслимани па им је супер овде у нашем друштву али и нама са њима. Највећи проблем је што има и оних који се вале и диче да су правослани у духа православнога немају. Тако да....... само опуштено пиши како осећаш, питај шта ти је нејасно или не знаш. Увек ћеш наћи неког члана форума или модератора ко ће бити спреман да поразговара с тобом на теме које тебе занимају (а има разноврсних!).... :smiley:

klapklap klapklap klapklap

Подели на овим сајтовима

Помаже Бог добри  људи.

Ја сам кратко на вези са вама али довољно дуго пратим рад овог сајта, форума и свих његових група на фејсу да сте ми постали прави виртуелни другари 8084.gif и сви сте ми јако драги https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/Plava_ptica.gif.gif' class='bbc_emoticon' alt='klapklap' />.

Немам баш увек времена да се укључим у дискусије јер су ми клинци мали klapklap, али трудим се бар кад имам нешто паметно да кажем да допринесем.

Сви сте ме лепо дочекали ( Медо... 0202_238 )и надам се да ћемо се исто тако лепо и дружити.

Иначе, из Београда сам, имам 31 годину, волим све што воле млади, скупљам значке, сличице и салвете... klapklap.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Помаже Бог добри  људи.

Ја сам кратко на вези са вама али довољно дуго пратим рад овог сајта, форума и свих његових група на фејсу да сте ми постали прави виртуелни другари 8084.gif и сви сте ми јако драги https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/Plava_ptica.gif.gif' class='bbc_emoticon' alt='klapklap' />.

Немам баш увек времена да се укључим у дискусије јер су ми клинци мали https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/1500_baby.gif, али трудим се бар кад имам нешто паметно да кажем да допринесем.

Сви сте ме лепо дочекали ( Медо... 0202_238 )и надам се да ћемо се исто тако лепо и дружити.

Иначе, из Београда сам, имам 31 годину, волим све што воле млади, скупљам значке, сличице и салвете... klapklap.

Драго ми је да си са нама  klapklap

...и ја волим све што воле млади  0202_238

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ага пије млеко

Помаже Бог добри  људи.

Ја сам кратко на вези са вама али довољно дуго пратим рад овог сајта, форума и свих његових група на фејсу да сте ми постали прави виртуелни другари 8084.gif и сви сте ми јако драги 0202_238.gif' class='bbc_emoticon' alt='klapklap' />.

Немам баш увек времена да се укључим у дискусије јер су ми клинци мали 0202_238, али трудим се бар кад имам нешто паметно да кажем да допринесем.

Сви сте ме лепо дочекали ( Медо... https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/0202_238.gif )и надам се да ћемо се исто тако лепо и дружити.

klapklap

Подели на овим сајтовима

Hvala vam na  dobrodoslici,

ovaj forum je pravo otkrice za mene, sigurno ne bez  razloga.

Svidjelo mi se , citajuci vas poslednjih nekoliko dana, uz sve ponekad i zustre rasprave , ton kojim se obracate jedni drugim je najcesce prepun postovanja, uvazavanja...to se danas ne podrazumjeva, kao da se gubi. tu velika pohvala uz clanove ide  moderatorima  i administratoru(ima) .

Zato mi je jos draze da sam vas ponasla. Trazila  sam nesto i eto nadjoh vas, doduse naletila sam i na

strasne stranice ,tako ruzno govore  o SPC . Vi to sigurno znate bolje od mene, nisam ni slutila da tako nesto  postoji, ali mozda radi toga je i vase postojanje jos vrednije, bitnije.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...