Jump to content

Прича о монаху алкохоличару

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 45 минута, Ђорђе Р рече

Мислим да људи који бране овако понашање чине медвеђу услугу цркви, црквеној заједници.

Брани се човек бре а не акохолизам, хомосексуализам, лоповлук, осуђивање, неразумност, таштиниа, гордост...

Не знам којим бојама треба да се нацрта да би некима било јасно. 

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Вилер Текс рече

Брани се човек бре а не акохолизам, хомосексуализам, лоповлук, осуђивање, неразумност, таштиниа, гордост...

Не знам којим бојама треба да се нацрта да би некима било јасно. 

Ниси у праву, овде се брани алкохолизам овог монаха. На оној теми се брани алкохолизам попа. Брањењем човека, брани се дело које тај човек чини, а у овим случајевима причамо о хроничном алкохолизму.

Подели на овим сајтовима

Ево још једног човека ког треба бранити:

DRAMA U ČAČKU: Pijani advokat se zapalio u bolničkom krevetu!

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/hronika/aktuelno.291.html:716846-DRAMA-U-CACKU-Pijani-advokat-se-zapalio-u-bolnickom-krevetu

Ах да, он није нит монах, нит свештеник, па га нећемо бранити.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Ђорђе Р рече

Ниси у праву, овде се брани алкохолизам овог монаха. На оној теми се брани алкохолизам попа. Брањењем човека, брани се дело које тај човек чини, а у овим случајевима причамо о хроничном алкохолизму.

Мислим да ти Ђорђе не разумеш шта ја причам. 

Човек је немоћан, сваки човек. И у својој немоћи ће погрешити. Али није човек на клик и супермен па да одмах исправи све рђаве навике. Неко може неке одмах а неке касније, неке никад али се и жеља рачуна. Људи нису исти. 

То што требају да се схвате околности у којима је неко грешио не значи да се грех оправдава и да не требају да делују државни судови ако се прекрши закон. Али не треба оговарати, осуђивати, пљувати и разапињати брата који је погрешио по форумима, друштвеним мрежама, кафанама, послу и говорити штети Цркви. Због таквих Црква и постоји. Заборави Холивуд.

Опрости али ти си овде почео да наводиш несрећне случајеве који су се десили због пијанства, без сагледавања суштине и то ме подсећа на муслимански поглед на живот. При том не кажем да се треба опијати. 

Заиста ти препоручујем да прочиташ Преко прага, књигу коју је писао Владике Григорије и да прочиташ Браћу Карамазове.

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Ђорђе Р рече

Најпрецизније: није наш.

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Ђорђе Р рече

Ево још једног човека ког треба бранити:

DRAMA U ČAČKU: Pijani advokat se zapalio u bolničkom krevetu!

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/hronika/aktuelno.291.html:716846-DRAMA-U-CACKU-Pijani-advokat-se-zapalio-u-bolnickom-krevetu

А ко зна каква га је мука задесила? Видиш ли да је човек на психијатрији? Ђаво однео шалу.

Можда је баш наш, можда је царско свештенство. А и да није. Човек је у мукама и не треба га осудити већ се за њега молити.

Подели на овим сајтовима

E kvazi moralisti molite se da ne upadnete u ralje poroka, pa da i vama neko ne sudi kako vi sudite ovde.

Šta ste vi koji pričate o osudi uradili da se uništi barem jedan gutljaj alkoholnog pića? Jeste možda napali i izgrdili vlasnike prodavnica i marketa oko vas koji prodaju maloljetnoj djeci alkohol? Lako je iz komforne fotelje glumiti pametnoga. Ne brani ovde niko sveštenika i monaha, oni ako su uradili to snosiće sankcije. Ali vi ste ovčice koje podržavaju taj udar preko ovakvih vijesti na čitavu crkvu i pravoslavan narod. A ne zapita se niko od vas zašto se u zadnjih 7 dana plasira kroz medije nekoliko vijesti koje prikazuju sveštenstvo i monaštvo u lošem svjetlu. 

Koliko lijepih tema ima ovde na ovome sajtu o umjetnosti, lijepim organizovanim druženjima, obilascima svetih mjesta, knjigama, koje su i neaktivne ali bitno je da se stranice pune na ovakvim mjestima gdje je moguće osuditi nekoga i predstaviti samog sebe je l' te kao velikog pravednika i rasuđivača.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Миxајлo рече

Šta ste vi koji pričate o osudi uradili da se uništi barem jedan gutljaj alkoholnog pića? 

Не треба да се уништава ни кап алкохола. Боже сачувај. Само да се не злоупотребљава.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Миxајлo рече

A ne zapita se niko od vas zašto se u zadnjih 7 dana plasira kroz medije nekoliko vijesti koje prikazuju sveštenstvo i monaštvo u lošem svjetlu. 

Можда зато што је таква ситуација у реалности?

У ствари, ситуација је много гора, него што се кроз медије види. Тек кад реално сагледамо себе, и своје слабости, моћи ћемо да напредујемо.

Зашто су нам храмови грандиозни и велелепни, ал празни? Криви су нам медији који искривљују слику о цркви, а ми имамо само светитеље међу свештенством и монаштвом.

Подели на овим сајтовима

Pa realno sagledajući nas same, i naše slabosti dolazimo do zaključka da su hramovi prazni zbog nas samih. I slažem se da je situacija danas loša, preloša. I sad nisam još obrazovan čovjek, ali sam svjestan da sam rođen u najgrđa vremena, izopačena i izobličena u potpunosti. Ali neka. U SPC se vjerovatno dešava mnogo toga, jer je zlo ušlo u sve pore ovog života. Ali sve će to izaći na svoje kad-tad, i nije ni moje, ni tvoje da diskutujemo o tome. 

Pričamo ozbiljno, zato ću te zamoliti da ne pišeš ironično kao u zadnjoj rečenici. Živ bio

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Ђорђе Р рече

Можда зато што је таква ситуација у реалности?

Ја сам убеђен да свети људи живе међу нама. Иначе је све лаж. Реланост је и тамна али и светла.

Само се може злоупотрбљавати то што смо немоћни и грешни до бесвести, и доводити људе у очај или револуционарно стање ума и притом заборављати да постоји светло.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...