Jump to content

Da li ste doziveli ili preziveli preljubu?

Trifke

Препоручена порука

пре 7 минута, ana čarnojević рече

vidi, ne osecam potrebu da ovde dokazujem kako sam otvorenog uma i kako ne robujem kliseima i stereotipima i generalizacijama. ni ti mi ne izgledas kao covek koji oseca potrebu da nekom nesto dokazuje i verujem da si ovo rekao iskreno a ne da bi dokazao da ne postoji nekakvo mi i vi zato sto je moderno da se dokazuje da ne postoji nikakvo "vi" i "mi". 

imacu tvoje reci na umu, verujem da su proizvod autenticnog hriscanskog promisljanja i iskustva zdrave bracne ljubavi, ali ipak i ti meni malo veruj da nisu svi kao ti.

Neznamo koliki procenat jeste a koliki nije. Sve jedno ima i lepih i ruznih primera. U mnogo cemu ste oboje u pravu samo kod razlicitih tipova ljudi.  Pih nestade struje!  :( 

• Свиђа ми се 1

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

poznajem dvoje parohijana, gde je muz dvaput prevario zenu, ona mu oba puta oprostila, ostali su zajedno,imaju dvoje dece...oprostila mu je..ali sam dugo dugo vidjala

bol u njenim ocima kad smo se sretale na liturgiji, prvi put ju je prevario sa nekom zenom nepoznatom njoj, a drugi put sa zenom njenog brata, jako teska

prica...ja joj se divim kako je uspela da mu oprosti i predje preko svega, sada su bolje...barem tako deluje..

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, ana čarnojević рече

otprilike.

inace, zaboravila sam da kazem Obiju da je u psihijatriji dozvoljeni period tugovanja zbog gubitka oko godinu dana. sve preko toga ako se ne obradi polako prelazi u patologiju ili je znak nekakve patologije. zanimljivo mi je da mi je nesto slicno rekao i jedan svestenik kome beskrajno verujem. bilo bi zanimljivo znati istrazivanja kako to ide kod "nas" a kako kod "vas". hocu reci "vi" bi verovatno bili u grupi :ispod godinu dana: :smeh1:

Sto se mog slucaja tice ja ,hvala Bogu, imam odlican mehanizam odbrane koji mi je omogucio da stvar zaboravim za mesec dana sto se nje tice. Sve je postalo mnogo mracnije i tragicnije zbog mog sina koga je odvela u inostranstvo i koga 5 godina nisam vide. No o tome nebih vise od ovoga sto sam rekao. 

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

druga prica, jedne moje bliske prijateljice, muz je varao sa koleginicom sa posla, ona prvo platila detektiva da ga prati da se uveri, posle je mene molila

da ga zajedno pratimo sto sam odbila, bila je van sebe tih godinu dana, u jednom trenutku je pomisljala da ga ubije, pa da ih ubije kad ih uhvati na delu, pa onda da ubije sebe...ja sam je tesila

kolko je bilo u mojoj moci...posle toga on dozivi srcani napad, tad je prestao da je vara...ostali su zajedno..

Подели на овим сајтовима

Неке ствари се не могу вратити на старо, неке. Па ипак, где има Божјег благослова све је могуће. Божанско дело је опростити.

Подели на овим сајтовима

On 2/17/2018 at 20:10, Phoebe рече

Zna se šta kaže Pismo o preljubi. Ne bila im u koži.

шта каже Писмо о прељуби?  шта се дешава са кожом у том случају.

Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати.

Подели на овим сајтовима

пре 22 часа, ana čarnojević рече

da, oni se lako utese. ali njima treba redovan seks i neko da im skuva. servis.

ау какве предрасуде....а шта ћемо са оним мушкарцима који умеју да кувају?

Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, ana čarnojević рече

da je u psihijatriji dozvoljeni period tugovanja zbog gubitka oko godinu dana.

после колико година заједнице?

ауу бре Ана ал ти баш верујеш тој литератури поприлично...

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, ninaana рече

Period tuge je stvarno individualan. ?

Можда ће ми неко рећи да немам срца или да ми је срце од камена, или, или да своју девојку не бих волео довољно јако, али, али, сад да ме девојка остави ни најмањи делић секунде не бих провео у туговању. Некад сам био луд, блесав, али, ваљда му то дође са годинама, и са искуством. Научи човек нешто. Треба чуват здравље за ону којој вреди Љубав поклонити. За породицу.

Подели на овим сајтовима

пре 23 часа, Снежана рече

са овим се не бих сложила, из много примера знам да мушкарци много пре и много лакше после развода или раскида дуге везе улећу у нови брак/везу, док жене буду обазривије и не залећу се више.

Шта мислиш због чега је тако и ако је тако ( ово за мушкарце) ?

Човек планира Бог одлучује

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Phoebe рече

Baciće te u lonac sa H2S04 pa neće ostati kože ni za cipele :tongue:

A što pitaš kad znaš? 

откуд ти да  ја знам? јеси вдовита?:coolio:

гледао сам раније ал ми нешто није остало у сећању...видим после да је стављено  из Прича Соломонових нешто мало...а из Посланица чини ми се да је било тумачење да су Прељубочинци они који су се одрекли Бога...можда сам  изврнуо ил заборавио,али нисам уватио да је речено да баш кожа страда због тога...нисам успео да нађем ништа ни од светих отаца на тему прељубе зато и питам

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...