Jump to content

Da li ste doziveli ili preziveli preljubu?

Trifke

Препоручена порука

U Poslanici stoji da preljubnici neće naslediti Carstvo Božije. 

Naravno, tu je uvek iskreno pokajanje kao lek.

"Ne srami se nagog, otkrivenog srca. Sramotno je samo srce bez ljubavi." 🕊

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Плаво Небо рече

Можда ће ми неко рећи да немам срца или да ми је срце од камена, или, или да своју девојку не бих волео довољно јако, али, али, сад да ме девојка остави ни најмањи делић секунде не бих провео у туговању. Некад сам био луд, блесав, али, ваљда му то дође са годинама, и са искуством. Научи човек нешто. Треба чуват здравље за ону којој вреди Љубав поклонити. За породицу.

лако је за девојку брале ....овде се прича о  случају у породици.....после проведених година, распада заједнице и  деце која сносе последице распада породице.

а и шта ће ти девојка бре....ил се жениш ил трпиш

Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Bokisha рече

лако је за девојку брале ....овде се прича о  случају у породици.....после проведених година, распада заједнице и  деце која сносе последице распада породице.

а и шта ће ти девојка бре....ил се жениш ил трпиш

Речено је на почетку да не мора бити везано само за брак. Ех кад би се тако лако женило и удавало :)))

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Bokisha рече

откуд ти да  ја знам? јеси вдовита?:coolio:

гледао сам раније ал ми нешто није остало у сећању...видим после да је стављено  из Прича Соломонових нешто мало...а из Посланица чини ми се да је било тумачење да су Прељубочинци они који су се одрекли Бога...можда сам  изврнуо ил заборавио,али нисам уватио да је речено да баш кожа страда због тога...нисам успео да нађем ништа ни од светих отаца на тему прељубе зато и питам

Pa znam da znaš jer sam redovan čitalac Dušekorisnih sadržaja gde si ti glavni i odgovorni urednik :)))

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, ninaana рече

U Poslanici stoji da preljubnici neće naslediti Carstvo Božije. 

Naravno, tu je uvek iskreno pokajanje kao lek.

А шта је са оним другим, који није прељубник како да се носи са тим?

Човек планира Бог одлучује

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Mali Marko рече

А шта је са оним другим, који није прељубник како да се носи са тим?

Sa kojim drugim, pojasni?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, ninaana рече

Sa kojim drugim, pojasni?

Са оним који/а је преварен/а како он/она да се носи са тим, овај други се покаје и мислиш да је тиме ствар решена?

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Phoebe рече

Pa znam da znaš jer sam redovan čitalac Dušekorisnih sadržaja gde si ti glavni i odgovorni urednik :)))

ал тамо мањка на ову тему ,тако да си пожурила у закључку...ја нисам успео да нађем нешто што што би описало и објаснило погубност укаљања светости брачне постеље....можда би неком разумном и то било довољно -светост   ...зато сам те и питао јел деловало као да си наишла на нешто више.....

ко зна нешто од светих отаца  нек препоручи 

• Збуњен 1

Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Mali Marko рече

Са оним који/а је преварен/а како он/она да се носи са тим, овај други се покаје и мислиш да је тиме ствар решена?

Ako je iskreno voliš i misliš da možeš da oprostiš u srcu, bez sledstvenih prebacivanja, i ona se iskreno pokaje... odgovor znaš.

Ako ona pak neće više s tobom, moliš se Bogu, čitaš Psalme... 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, ninaana рече

Ako je iskreno voliš i misliš da možeš da oprostiš u srcu, bez sledstvenih prebacivanja, i ona se iskreno pokaje... odgovor znaš.

Ako ona pak neće više s tobom, moliš se Bogu, čitaš Psalme... 

Ако је искрено волим не бих је преварио, ако ме искрено воли зашто да ме вара?

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Mali Marko рече

Ако је искрено волим не бих је преварио, ако ме искрено воли зашто да ме вара?

Ja nisam rekla da te ona iskreno voli, ne poznajem situaciju. Padnu ljudi iz slabosti. Rekoh ako se pokaje i ti znaš da možeš oprostiti, onda nastaviš.

Po tonu poruke rekla bih da si ljut i razočaran, što je normalno. :(

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, ninaana рече

Ja nisam rekla da te ona iskreno voli, ne poznajem situaciju. Padnu ljudi iz slabosti. Rekoh ako se pokaje i ti znaš da možeš oprostiti, onda nastaviš.

Po tonu poruke rekla bih da si ljut i razočaran, što je normalno. :(

Љут не нисам,разочаран да не у њу већ у себе. Мислим да не можеш да паднеш из слабости ако си сигуран у себе. 

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Bokisha рече

ал тамо мањка на ову тему ,тако да си пожурила у закључку...ја нисам успео да нађем нешто што што би описало и објаснило погубност укаљања светости брачне постеље....можда би неком разумном и то било довољно -светост   ...зато сам те и питао јел деловало као да си наишла на нешто више.....

ко зна нешто од светих отаца  нек препоручи 

Prvo imas sedmu zapovest a onda 10 tu, pa masu veoma ostrih zakona za preljubu u SZ i onda imas reci Gospodnje:

Matt 5:27 "Čuli ste da je rečeno: Ne čini preljuba!
Matt 5:28 A ja vam kažem: Tko god s požudom pogleda ženu, već je s njome učinio preljub u srcu.
Matt 5:29 Ako te desno oko sablažnjava, iskopaj ga i baci od sebe. Ta bolje je da ti propadne jedan od udova, nego da ti cijelo tijelo bude bačeno u pakao.
Matt 5:30 Ako te desnica tvoja sablažnjava, odsijeci je i baci od sebe. Ta bolje je da ti propadne jedan od udova, nego da ti cijelo tijelo ode u pakao."
Matt 5:31 "Rečeno je također: Tko otpusti svoju ženu, neka joj dade otpusnicu.
Matt 5:32 A ja vam kažem: Tko god otpusti svoju ženu - osim zbog bludništva - navodi je na preljub i tko se god otpuštenom oženi, čini preljub."
Matt 5:33 "Čuli ste još da je rečeno starima: Ne zaklinji se krivo, nego izvrši Gospodinu svoje zakletve.
a onda jos stihova po poslanicama.

Kod otaca imas more toga. a narocito su interesantni kanoni o preljubi. Eto cisto smernice za tvoje proucavanje. :) 

• Волим 1

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Mali Marko рече

Љут не нисам,разочаран да не у њу већ у себе. Мислим да не можеш да паднеш из слабости ако си сигуран у себе. 

Treba se uzdati u Gospoda, ne u sebe. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Trifke рече

Kod otaca imas more toga

ја не не нађох.бар у електронској форми уз помоћ гугла

пре 4 минута, Trifke рече

a narocito su interesantni kanoni o preljubi

где могу да се нађу?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...