Jump to content

Da li ste doziveli ili preziveli preljubu?

Trifke

Препоручена порука

пре 18 часа, Mali Marko рече

У љубави нема прељубе.

U ljubavi ima svega. O pravoj ljubavi mozemo govoriti tek ako je opstala i prezivela sve bure, sva iskusenja, padove, ranjavanja, sve ono sto nosi zivot. Mislim da je bezuslovnost karakteristika samo roditeljske ljubavi. Naravno, i Gospodnja prema nama. 

Svi mi, verujuci, tvrdimo kako volimo Gospoda svim svojim bicem. Ali istina je da ga stalno povredjujemo svojim gresima. Onda se kajemo, molimo Ga za oprostaj, i naravno, ocekujemo da ce uslisiti nase molitve. 

Sta se desava kad nas nas bliznji povredi ? Mnogi kazu da mogu da oproste sve osim preljube. Zasto ? Cini mi se da je odgovor u nasem egu. Ako je nas partner nekoga ubio, slagao, ukrao, svedocio lazno, ako je pijanica, kockar i slicno, oprosticemo, ali ako je ucinio preljubu, onda oprostaja nema. 

Ocekujem da ce sad neko da kaze :" nije sto je izdao mane, nego sto je izdao Boga". Samo, imajmo na umu da je svakim svojim grehom izdao Boga. Kako, onda ostalo mozemo da mu oprostimo, a preljubu - ne ? 

* Naravno, govorim samo o slucajevima gde postoji pokajanje kod onoga ko je pogresio.

** I, treba mnoooogo, mnooogo snage, ljubavi, borbe sa samim sobom, sa sopstvenim bolom, izgubljenim poverenjem,   da bismo zaista  oprostili, ali vredi, vredi svake suze, svakog grca, svake besane noci.

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Лидија Миленковић рече

U ljubavi ima svega. O pravoj ljubavi mozemo govoriti tek ako je opstala i prezivela sve bure, sva iskusenja, padove, ranjavanja, sve ono sto nosi zivot. Mislim da je bezuslovnost karakteristika samo roditeljske ljubavi. Naravno, i Gospodnja prema nama. 

Svi mi, verujuci, tvrdimo kako volimo Gospoda svim svojim bicem. Ali istina je da ga stalno povredjujemo svojim gresima. Onda se kajemo, molimo Ga za oprostaj, i naravno, ocekujemo da ce uslisiti nase molitve. 

Sta se desava kad nas nas bliznji povredi ? Mnogi kazu da mogu da oproste sve osim preljube. Zasto ? Cini mi se da je odgovor u nasem egu. Ako je nas partner nekoga ubio, slagao, ukrao, svedocio lazno, ako je pijanica, kockar i slicno, oprosticemo, ali ako je ucinio preljubu, onda oprostaja nema. 

Ocekujem da ce sad neko da kaze :" nije sto je izdao mane, nego sto je izdao Boga". Samo, imajmo na umu da je svakim svojim grehom izdao Boga. Kako, onda ostalo mozemo da mu oprostimo, a preljubu - ne ? 

* Naravno, govorim samo o slucajevima gde postoji pokajanje kod onoga ko je pogresio.

** I, treba mnoooogo, mnooogo snage, ljubavi, borbe sa samim sobom, sa sopstvenim bolom, izgubljenim poverenjem,   da bismo zaista  oprostili, ali vredi, vredi svake suze, svakog grca, svake besane noci.

Hm, nije to bas samo ego, mislim da je u pitanju nepoverenje da ce se to ponoviti. Ako neko nije dorastao da moze da bude pouzdan partner, mislim taj onda nek polako uzrasta ali sam, niko mu nije dadilja. Jer to su bas onako lose kvalifikacije za vezu, jos grdje brak, ko da imas kola koja nisu u voznom stanju, aj ti fino kod majstora pa polako se sredi. Moje misljenje, ne mora da se racunna za sve, normalno.

Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls.

Подели на овим сајтовима

Свети Николја Жички ( Молитве на језеру ) фрагмент

Љубав има три ипостаси: девичанство, познавање и светост. Без девичанства љубав није милост но земаљска себичност и страст. Без познања љубав није мудрост но лудост. Без светости љубав није моћ но слабост. Кад се уједине: страст, лудост и слабост, онда постаје пакао, који ђаво назива својом љубављу.

Љубав се жртвује, и не осећа жртву као давање но као добијање.

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Лапис Лазули рече

Hm, nije to bas samo ego, mislim da je u pitanju nepoverenje da ce se to ponoviti. Ako neko nije dorastao da moze da bude pouzdan partner, mislim taj onda nek polako uzrasta ali sam, niko mu nije dadilja. Jer to su bas onako lose kvalifikacije za vezu, jos grdje brak, ko da imas kola koja nisu u voznom stanju, aj ti fino kod majstora pa polako se sredi. Moje misljenje, ne mora da se racunna za sve normalno.

Svakako da je preduslov pokajanje i ogroman trud onoga ko je pocinio preljubu. Sve je to dug, bolan, neizvestan  i naporan put, ali ako se predje, vredi. Zato sam i napisala ovo.

пре 2 минута, Лапис Лазули рече

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Рапсоди рече

Љубав се жртвује, и не осећа жртву као давање но као добијање.

:naklon:

Upravo tako !

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Phoebe рече

Da li je ulazak u brak iz interesa (papiri) preljuba?

@obi-wan

То  бре Фиби спада у прекршај кривичног закона....ако те уВате награбусила си...:smeh1:

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Рапсоди рече

То је бре Фиби спада у шрекршај кривичног закона....ако те уВате награбусила си...:smeh1:

Mene neće, kod mene sve legalno nego pitam iako odgovor znam. Zanima me mišljenje teologa, a i vas običnih smrtnika:smeh2::)))

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Phoebe рече

nego pitam iako odgovor znam. Zanima me mišljenje teologa, a i vas običnih smrtnika

Што питаш ако знадеш :D јел то кушаш теологе и обичне смртнике. Значи теолози су бесмртници, а ко није теолог је смртник, е издајице рода свога....:smeh2: 

• Хахаха 1

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Рапсоди рече

Што питаш ако знадеш :D јел то кушаш теологе и обичне смртнике. Значи теолози су бесмртници, а ко није теолог је смртник, е издајице рода свога....:smeh2: 

Nisu u rangu sa nama, od njih će se više iskati ,a mi se možda  izvučemo na neznanje :)))

Ajde šta ti misliš, jel preljuba ili nije? 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Phoebe рече

,a mi se možda  izvučemo na neznanje :)))

Ajde šta ti misliš, jel preljuba ili nije? 

Ne znam :stadaradim:

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Лапис Лазули рече

Anu B?:scratch_head::D

:0205_whistling: :coolio:

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 39 минута, Phoebe рече

Da li je ulazak u brak iz interesa (papiri) preljuba?

@obi-wan@Vladan3

Na papiru - nije. Na delu - jeste. "Ne varajte se, Bog se ne da narugati" - ne moze ono sto je Njegova svetinja da se koristi iz interesa.

Ili kako to rece jednom vl. Grigorije - svaka veza i odnos muskog i zenskog koji nisu iz ljubavi - jesu preljuba i blud.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Лидија Миленковић рече

Polozila si ispit iz hriscanske etike sa ocenom 10! :dobro:

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Phoebe рече

Nisu u rangu sa nama, od njih će se više iskati

Е тешко њима, не била им у кожи...хихи .

• Хахаха 1

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...