Jump to content

Филмови који се не пропуштају

Оцени ову тему

Guest Alefshin

Препоручена порука

Данас га одгледах на Јавном сервису РТС. Филм Мирослава Момчиловића од пре неку годину...

"Смрдљива бајка"

Smrdljiva_bajka.jpg

IMDb

Негде на фону Зејтлинових "Звери јужних дивљина", овај филм слави живот на један потпуно другачији и бајковит начин; без сувишне патетике која би се лако могла "накалемити" на судбине главних јунака. Мислим да ће неправедно овај филм остати упамћен по повратничкој улози Жарка Лаушевића на великом платну. Мсм., то јесте чињеница, али ова бајка о просјацима, отшелницима  из света у којем ми живимо, превазилази и добру Жаркову улогу и ништа лошију његове партнерке Јелене Ђокић. Врхунска минијатура оца нашег једног форумаша је већ уобичајен стандард за овог великана наше седме уметности, а Бојан Жировић, Циле Илић и остали су такође добри.

Филм нећу описивати, треба га одгледати, а за мајсторски упаковану сцену која је и званичан трејлер филма уз легендарну Домијанову "Улицу јоргована"-скидам капу. 

Топла препорука!

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...
  On 3. 2. 2019. at 15:24, о.Горан рече

Не знам да ли га је неко препоручио или не, али и ако јесте заслужује још једну препоруку

Expand  

Gledao sam ga prije vise od 5-6 godina i sjecam se da sam uzivaoooo :D

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...
  • 1 month later...

Možda je već preporučen, ja sam ga upravo odgledala. :blush:

Ja zaista nemam mnogo da ti ponudim...par toplih zagrljaja, čistu dušu i jedno maleno ali verno srce...imam i kofer pun ljubavi i dva jastuka, pomalo već stara...ali se još oseća miris mojih snova...nemam ja mnogo na dlanu...par suza i jutarnju rosu kojom budim svoje lice...jedan osmeh i oči pune nade... :)

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...

Iako je film stariji od većine nas na forumu, legendaran je, sjajan, impresivan...sad sam na moru odgledao na miru

Englez igra Arapina

Irac igra Engleza

Hispano/Amerikanac igra Turična

Genijalno!

giphy.gif

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...

Sjajan filmic

Ima ceo na jutjubu

Ubistvo, sudjenje, intriga....sjajna gluma

Nema titl ali se sve razume

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

On 22. 7. 2019. at 6:38, Драшко рече

Iako je film stariji od većine nas na forumu, legendaran je, sjajan, impresivan...sad sam na moru odgledao na miru

Englez igra Arapina

Irac igra Engleza

Hispano/Amerikanac igra Turična

Genijalno!

giphy.gif

Expand  

...

Iz onih vremena kad su apsolutne filmcine suvereno vladale velikim i malim ekranima...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...